2022. október 11. kedd

okt. 11
11:24
Menesztették a Stuttgart vezetőedzőjét, Lőw Zsolt válthatja (m4sport.hu)
A VfB Stuttgart menesztette Pellegrino Matarazzo vezetőedzőt azt követően, hogy a csapat a labdarúgó Bundesliga kilencedik fordulójában, vasárnap otthon 1-0-ra kikapott a Schäfer Andrással felálló, éllovas Union Berlintől. A megüresedett pozícióra sajtóhírek szerint Lőw Zsolt az egyik legnagyobb esélyes.
okt. 11
11:27
A Chelsea edzője nagyon megdicsérte a 38 évesen is szerződéshosszabbításban bízó Thiago Silvát (Eurosport)
Thiago Silva a Paris Saint-Germaintől való 2020-as érkezése óta a Chelsea játékosa, de 2023 nyarán lejár a szerződése. Bár már 38 éves, ebben a szezonban rendszeresen kezdőként szerepelt, és úgy tűnik, kulcsjátékosnak számít a klubnál. Reményei szerint hamarosan kiderül, hogy marad-e, Graham Potter, a Chelsea menedzsere közben hihetetlen embernek é
okt. 11
11:30
Chema Rodríguez: A legfontosabb, hogy a fiúk harcoljanak minden labdáért (m4sport.hu)
Hétfőn kezdte meg a felkészülést az Európa-bajnoki selejtezőre a magyar férfi kézilabda-válogatott. Chema Rodríguez szövetségi kapitány huszonegy fős kerettel készül a szerdai, és vasárnapi mérkőzésekre – előbb Litvániával Érden, majd Grúziával Tbilisziben mérkőznek meg.
okt. 11
11:32
Vég Zsombor második mérkőzésén búcsúzott a cselgáncs-vb-n (m4sport.hu)
A 100 kilogrammos Vég Zsombor a második mérkőzésén kikapott, ezzel kiesett kedden a taskenti olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.
okt. 11
11:48
Mi derült ki, és mi jön most a Red Bull szabálysértési ügyében? (m4sport.hu)
Az már biztosan kiderült, hogy igazak voltak a vádak: az Aston Martin és a Red Bull is megszegte az FIA 2021-es pénzügyi szabályzatát – valamilyen módon. Mit tudunk, mit nem tudunk, mi áll a szabályzatban, mik lehetnek a következő lépések? Sorra vettük az üggyel kapcsolatos főbb kérdéseket!
okt. 11
12:15
Ezen a napon történt: Hamilton kiegyenlítette Schumachert (Racing)
Lewis Hamilton történelmet írt azzal, hogy a 2020. október 11-i Eifel Nagydíjon beállította Michael Schumacher Forma-1-es futamgyőzelmi rekordját. A brit versenyző a második helyről rajtolt a Nürburgringen, de a 13. körben átvette a vezetést, amikor mercedeses csapattársa, Valtteri Bottas lesodródott a pályáról. A késői biztonsági autós fázissal ta
okt. 11
12:21
Boldog születésnapot Mads! (Racing)
Ma 35 éves Mads Ostberg, 2020 WRC2 bajnoka, a magyar rally bajnokság listavezetője. Boldog születésnapot kívánunk! Mads Ostberg négyévesen kezdte az autósportot, 13 évesen már navigált, 16 évesen pedig már a kormányhoz ült. Az ewrc adatbázisában 2004-ből szerepel az első versenye, egy Opel Ascona B-vel, majd egy 740-es Volvóval indult abban a szezo
okt. 11
12:39
És akkor a meccs közepén a bíró a játékos fülében kezdett matatni (Eurosport)
Ritkán látható jelenetnek voltunk szemtanúi a San Diego Padres – New York Mets playoff mérkőzésen. A hazai New York-iak a hatodik inningben már négy futás hátrányban voltak, így az edző kérésére a bíró megvizsgálta, használ-e valamilyen tiltott anyagot a dobójátékos. Noha egy ideje már jobban tiltják ezek használatát, az ilyen nyíltszíni ellenőrzés
okt. 11
12:48
Forma–1: bajban a Red Bull, elvehetik Verstappen vb-címét (Infostart)
A csapat túllépte a 145 millió dolláros költségplafont, ezért büntetésre számíthat, ez lehet bírság, pontlevonás vagy akár kizárás is.
okt. 11
12:48
Külön záradék rögzíti, Haaland 200 millió euróért kivásárolható a Manchester Citytől (m4sport.hu)
Legfeljebb 200 millió euró (88 milliárd forint) ellenében távozhat Erling Haaland az angol labdarúgó Premier League-ben címvédő Manchester Citytől.
okt. 11
12:51
Közel 90 milliárd forintot kell kicsengetnie annak, aki leigazolná Haalandot (Eurosport)
2024-től 200 millió euró (88 milliárd forint) ellenében távozhat Erling Haaland az angol labdarúgó Premier League-ben címvédő Manchester Citytől.
okt. 11
12:54
Provokatív plakátok miatt kapott bírságot a Celtic (m4sport.hu)
Provokatív és brit királyság-ellenes plakátok kifüggesztése miatt kapott bírságot a Celtic labdarúgócsapata.
okt. 11
13:09
Már nem kell sokat aludni az új Ferrari érkezéséig (Racing)
Két hét múlva Imolában mutatják majd be a Ferrari Le Mans-i gépét, ami a jövő évi Endurance Világbajnokságon (WEC) indul majd. Az eddig csak rejtőszínekben pompázó hibrid autót a Ferrari Challenge lezárásakor, a Finali Mondialin láthatja majd a nagyközönség. Különböző riportok szerint már 10 ezer kilométert teljesített az új autó. Jövő márciusig az
okt. 11
13:15
Párja sem hitte el eleinte Szilágyi Liliána drámáját (BorsOnline)
Szerelmével együtt fedte fel titkait az úszónő.
okt. 11
13:18
Leclerc stílusa állhat a szuzukai gyenge tempó mögött a Ferrari szerint (m4sport.hu)
Charles Leclerc stílusának is köze lehet a Ferrari erőteljes szuzukai visszaeséséhez Mattia Binotto csapatfőnök szerint.
okt. 11
13:36
Súlyos betegségben szenved az újpesti futball-legenda (Infostart)
Egy éve kezdődtek a bajok, izomsorvadás kínozza Fazekas Lászlót. A 75 éves korábbi válogatott labdarúgó azonban derűlátó, kezelésekre jár.
okt. 11
13:39
Elveszik az útlevelüket, nem mehetnek a vb-re az otthon kitiltott "szurkolók" (Eurosport)
Több, mint 1300 angol szurkolónak kell beszolgáltatnia az útlevelét a hatóságoknak novemberben, hogy biztosan ne utazhassanak el a hónap második felében kezdődő labdarúgó világbajnokságra. Az intézkedéssel egyetértünk, a megvalósítás viszont felvet kérdőjeleket. Még több hasonló hír a szerdán megjelenő Hosszabbítás podcast Ácsi! rovatában!
okt. 11
14:00
Verstappen, Vettel: Rosszak az esőgumik, így nem lesznek igazi esőfutamok (m4sport.hu)
Újabb esős versenyen kényszerült több órás várakozásra a Forma–1 mezőnye – már nem először a közelmúltat tekintve. Többen is rámutattak, a helyzetért a Pirellit is komoly felelősség terheli.
okt. 11
14:03
Miért volt rózsaszín a Nascar autók ablakhálója? (Racing)
A NASCAR autók ablakháló különleges ok miatt voltak rózsaszínek, októberben ugyanis a mellrák elleni küzdelemre hívják fel a figyelmet. Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, és a vasárnapi Bank of America Roval 400-as versenyen a “Window of Hope” (magyarul A Remény Ablaka) kampány keretében az összes autó rózsaszín ablakhálóval versenyzett a C
okt. 11
14:12
Öt darab ötödik hely után Kecskeméti Krisztián már nagyon szeretne érmet nyerni nemzetközi versenyen (m4sport.hu)
Kecskeméti Krisztián két győztes és két vesztes mérkőzéssel az ötödik helyen zárta a belgrádi birkózó-világbajnokság 60 kilogrammos versenyét. A Cegléd-KIMBA fiatal sportolója elmondta, előzetesen aláírta volna ezt az eredményt, de nagyon szeretne már érmet nyerni világversenyen, így ennek reményében vág neki a Pontevedrában hamarosan kezdődő U23-a
okt. 11
14:15
Federer mégsem búcsúzik idén Bázelben a szurkolóktól (Eurosport)
A korábbi tervekkel ellentétben mégsem köszön el a közönségtől a bázeli torna keretében Roger Federer, a svájciak szeptemberben visszavonult teniszsztárja.
okt. 11
14:15
Verstappen az alábbi célokkal vág neki a hátralévő futamoknak (Racing)
A versenyzői értékelés új világbajnoka, Max Verstappen azt mondja, a hátralévő négy futamon most az a célja, hogy segítsen a Red Bullnak megszerezni a konstruktőri elsőséget is. Ez lenne az első alkalom a 2013-as Sebastian Vettel-korszak óta, hogy a Red Bull megnyerné a csapatbajnoki címet, megszakítva a Mercedes nyolcéves domináns sorozatát. Verst
okt. 11
14:18
Lőw Zsolt akár vezetőedző is lehet a Bundesligában (Infostart)
2018-ban a Salzburg élére volt esélyes, most úgy tudni, egy német csapat kereste meg.
okt. 11
14:18
Magyar sikerek az ausztriai hosszútávú egypárevezős versenyen (m4sport.hu)
A Rose vom Wörthersee névre hallgató hosszútávú egypárevezős versenyen a férfiak és a nők abszolút rangsorában is két-két magyar állhatott dobogóra Ausztriában.
okt. 11
14:21
Megvan Breen új navigátora (Racing)
Craig Breen új navigátora James Fulton lesz. A 30 éves ír eddig tíz WRC versenyen diktálta az itinert, de Rally2-nél feljebb még nem jutott. Merészet húzott Craig Breen azzal, hogy a tapasztalt Paul Nagle helyére egy kevésbé rutinos navigátort hívott, de sok veszítenivalója talán nincs már az írnek. James Fulton korábban Josh McErlean-nel versenyze
okt. 11
14:30
Sok bakijával a Ferrarinak Leclerc-t is sikerült magával rántania? (m4sport.hu)
A sokat hibázó Ferrari lehúzta az egyre többet hibázó Charles Leclerc-t is? A korábbi F1-es bajnok szerint rossz hatással volt a monacóira az idei bakisorozat.
okt. 11
14:32
Két győri a norvég keretben, Kristiansen és Brattset kihagyja az Európa-bajnokságot (m4sport.hu)
A Győri Audi ETO KC kapusa, Silje Solberg és az irányító Stine Oftedal is bekerült a november 4-én kezdődő női kézilabda Európa-bajnokságra készülő és a magyarokkal azonos csoportban szereplő norvég válogatott keretébe.
okt. 11
14:33
Hatalmas durranás a magyar sportban, itt nézheted a sorsdöntő találkozókat (BorsOnline)
A Diósgyőr női kosárlabda csapata egy háromcsapatos minitornán harcolhatja ki a jogot az Euroligában való részvételre, az Origo Sport pedig élőben közvetíti az összecsapásokat.
okt. 11
14:33
Keszthelyi Rita új impulzusokra vágyott, a Matarónál egyelőre megtalálta számítását (Eurosport)
A világbajnoki ezüstérmes vízilabda-válogatott csapatkapitánya, addigi klubja, az UVSE játékának alfája és ómegája, Keszthelyi Rita augusztus közepén a Facebook-oldalán jelentette be, hogy nyolc év után távozik a magyar bajnokságot uraló egyesületétől. A spanyol Mataróhoz szerződött, most pedig a Total Waterpolo szakportálnak mesélt Spanyolországba
okt. 11
14:48
Amiért Verstappen számára szebb az idei bajnoki cím a tavalyinál (m4sport.hu)
Szebb és jobb érzés Max Verstappen számára a második bajnoki siker, mint az első. Elmagyarázta.
okt. 11
14:54
Válogatott vendég fogadta Orbán Viktort (Infostart)
Berlinben járva nem maradhatott el a találkozás.
okt. 11
15:06
Hat magyar ökölvívó indul a női Európa-bajnokságon (m4sport.hu)
Hámori Luca sérülése ellenére is van esély, hogy érmet nyernek a magyar női ökölvívók a budvai Európa-bajnokságon. A kontinensviadalra összesen 31 nemzet, 164 sportolója nevezett.
okt. 11
15:06
Elhalasztották Federer bázeli búcsúját (HírTV)
A világsztár 1998 óta 103 tornán diadalmaskodott.
okt. 11
15:15
A zavaros szabályzás miatt elfordulhatnak a Forma-1 rajongói (Racing)
A Forma-1-nek “óvatosnak” kell lennie, hogy ne idegenítse el a rajongóit a túl bonyolult szabályalkotással. A teljes paddockot és az F1-es világát, beleértve a Red Bullt is, meglepetésként érte, amikor Max Verstappent világbajnoknak nyilvánították mintegy 20 perccel a vasárnapi Japán Nagydíj leintése után. Christoan Horner csapatfőnök a német Skyna
okt. 11
15:18
Fegyelmi eljárást indít az MLSZ Véber György ellen (m4sport.hu)
A Magyar Labdarúgó-szövetség azonnali hatállyal vizsgálatot rendelt el az Újpest-MTK U19-es meccsen történetekkel kapcsolatban. A meccs felvételeinek tanúsága szerint Véber György, az újpesti csapat edzője trágár stílusban, obszcén szavakat használva kiabált saját utánpótláskorú játékosaival.
okt. 11
15:21
Percről-percre küzd az életéért a 27 éves paralimpikon egy durva baleset miatt (BorsOnline)
Edzés közben szenvedhetett balesetet a tehetséges sportoló. Szerelme és sporttársai is nagyon aggódnak az életéért, de reménykednek a felépülésében.
okt. 11
15:21
Kínos felvételek: így vált komédiává a Japán Nagydíj vége – soha nem nem volt még olyan, mint Suzukában (Racing)
Max Verstappen jó ideig abban a tudatban volt a Japán Nagydíj után, hogy az FIA hibázott, és tévesen nyilvánította őt világbajnoknak. Cikkünkben elmagyarázzuk, hogy mi vezetett a félreértéshez. Óriási blamába szaladt bele az F1 a Japán Nagydíj végén. Azok után, hogy egy darut engedtek a pályára a verseny elején, majd a kelleténél egy körrel korábba
okt. 11
15:30
Rúgj inkább öngólt, az egyszerűbb lenne – vizsgálatot indított az MLSZ a Véber-ügyben (Infostart)
Véber György trágár megjegyzései miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség azonnali hatállyal vizsgálatot rendelt el. Az edző egy Újpest–MTK U19-es mérkőzésen durván szidta játékosait.
okt. 11
15:36
Aston Martin: De Vries példája türelemre kell intenie Drugovichot (m4sport.hu)
A fiatal brazil meggyőzte a zöldeket, de nem vetik be azonnal az F1-ben.
okt. 11
15:38
Fucsovics korán búcsúzott a firenzei tenisztornán (m4sport.hu)
Fucsovics Márton kiesett a 612 ezer dollár (269,5 millió forint) összdíjazású firenzei keménypályás férfi tenisztorna első fordulójában.
okt. 11
15:39
Szettelőnyről kapott ki Fucsovics Marci Firenzében (Eurosport)
UniCredit Firenze Open: Fucsovics Márton kiesett a 612 ezer dollár (269,5 millió forint) összdíjazású firenzei keménypályás férfi tenisztorna első fordulójában.
okt. 11
16:06
Aston Martin: De Vries példája türelemre kell intenie Drugovichot (m4sport.hu)
A fiatal brazil meggyőzte a zöldeket, de nem vetik be azonnal az F1-ben.
okt. 11
16:12
Elhalasztották Federer bázeli búcsúját (m4sport.hu)
A bázeli torna túl közel esik a Laver Kupához.
okt. 11
16:15
A Mercedes bánja, hogy a Red Bull elhappolta egy versenyzőjüket (Racing)
A Mercedes technikai főnöke szerint nagy veszteség, hogy a csapat elveszíti Nyck de Vriest. A holland, aki idén debütált a Williamsnél, mikor Alexander Albont kellett helyettesítenie, egyetlen versenyen, a Mercedes hivatalos tartalékversenyzője jelen pillanatban. Az egyébként már Formula E-világbajnok de Vries, 2023-ra azonban a Mercedes riválisána
okt. 11
16:21
Minden WRC pilótának hiányzik a Brit Rally (Racing)
Thierry Neuville-ben kellemes emlékeket ébreszttet az Új-Zéland Rally, az ottani gyorsaságik a walesi pályákra emlékeztették a Hyundai versenyzőjét. 2019-ben volt utoljára Brit Rally, amelyet 2000 óta Walesben rendeztek. A kormányzati támogatás megszűnése azonban a verseny végét is jelentette, és úgy tűnik 2023-ban sem tér vissza a naptárba az esem
okt. 11
16:27
Mbappé-sztori, újratöltve - ismét távozna a francia, és most már a Psg sem tűnik hajthatatlannak (Eurosport)
Sajtóhírek szerint megint távozni szeretne a Paris Saint-Germaintől Kylian Mbappé, a francia bajnokcsapat világbajnok futballistája.
okt. 11
16:33
Sajtó: Reddicket kivásárolta a 23Xi Racing, Kurt Busch visszavonul? (Racing)
A tervekkel ellentétben már egy évvel korábban bepattanhat a 23Xi Racing Toyotájába Tyler Reddick. A...
okt. 11
16:36
Sajtó: Reddicket kivásárolta a 23Xi Racing, Kurt Busch visszavonul? (USAracing)
A tervekkel ellentétben már egy évvel korábban bepattanhat a 23Xi Racing Toyotájába Tyler Reddick. A...
okt. 11
16:36
Fittipaldi kétszer is autóba ülhet (m4sport.hu)
A Haas is teljesíti kötelességét a szabadedzéseken.
okt. 11
16:39
Chase Elliott meglepően agresszív reakciója mindent elárult a versenyéről (Racing)
Chase Elliott sokáig vezette a Charlotte Roválon megrendezett versenyt, azonban a futam végi frusztrációját rossz emberen töltötte ki. Ebben a szezonban Chase Elliottnak egy olyan oldalát láthattuk, amit korábban nem nagyon. A Hendrick Motorsports versenyzője ugyanis nagyon sztoikus és nyugodt figura, de idén voltak olyan esetek, amikor elvesztette

Keresés