2022. október 1. szombat

okt. 1
8:39
Az ott tényleg Jeffrey Dahmer a Stranger Thingsben? A rajongók legalábbis őt vélik felfedezni (Mafab)
A Jeffrey Dahmerről készült sorozat továbbra is tűzben tartja a Netflix nézőit. Mindenki a '90-es évek elején letartóztatott kegyetlen sorozatgyilkosról és rémtetteiről beszél. És vannak olyanok is, akik már más sorozatokban is őt vélik felfedezni. Például a Stranger Thingsben.
okt. 1
9:27
Jön az új Amerikai pite-film! (Mafab)
Újabb Amerikai pite-film készül az Bizonytalan színészének, Sujata Day forgatókönyvéből.
okt. 1
10:15
20 percig bírták a nézők a Netflix új filmjét (Mafab)
Már elérhető a Netflix műsorkínálatában az Ana de Armas főszereplésével készült Szöszi. A Marilyn Monroe életét feldolgozó filmet viszont már most többen felkavarónak találták, így sokan nem is jutottak tovább az első húsz percen.
okt. 1
12:15
Újdonságok a Netflixen: 10 premierfilm és sorozat, amit a jövő héten nézhetsz (október 3 - 9) (Mafab)
Októberben is megállíthatatlanul folytatódik a Netflix premieráradata. A következő héten láthatunk produkciókat olyan hírességekkel, mint Mila Kunis, Donald Sutherland vagy éppen Heather Langenkamp, aki ismerős lehet a Rémálom az Elm utcában rajongóinak. A következő listában összegyűjtöttük azokat a filmeket és sorozatokat, amelyeket érdemes lehet
okt. 1
15:45
„Magyarország kormánya nemzetközileg nyilvántartott cég” – megszólalt a szürreális balatonszemesi igazoltatás főszereplője (SzMo)
Lukács Tibor többszöri felszólításra sem adta át az okmányait a rendőröknek, a homályos eredetű „UCC törvényre” hivatkozott. A férfi nem akart válaszolni a Fókusz kérdéseire, de egy rövid üzenetben megfogalmazta a gondolatait.
okt. 1
18:51
Veszett vidék: Vérző homok (Mafab)
Az amerkai telepesek és az őslakos indiánok konfliktusairól, számtalan alkotás mesél, ellenben az ausztrál őslakosok, az aboriginalok helyzetéről, kálváriájáról méltatlanul kevés film szól. Ezért is számít rendhagyónak az aboriginal származású Warwick Thornton hiánypótló rendezése, mely egy gyilkossági ügybe keveredett aboriginal férfi szélmalo

2022. október 2. vasárnap

okt. 2
9:09
Streaming szemle: 5 kihagyhatatlan premier, amit a jövő héten nézhetsz (október 3 - 9) (Mafab)
A Magyarországon elérhető streamingszolgáltatók kínálata a következő héten is sok újdonsággal bővül. A soron következő listában összegyűjtöttünk néhányat, amelyekre érdemes egy pillantást vetni az elkövetkező napokban. Mindegyik premier elérhető egy kattintással weboldalunkról is, megtekintésükhöz azonban előfizetés szükséges az adott szolgáltatóná
okt. 2
10:27
Cáfolja Bruce Willis, hogy eladta volna az arcához fűződő jogokat egy deepfake-cégnek (SzMo)
A Deepcake nevű cég szerint viszont igenis felhatalmazta őket Willis az arca használatára.
okt. 2
13:39
Elhunyt Szakcsi Lakatos Béla, minden idők legnagyobb magyar jazz-zongoristája (SzMo)
Szakcsi Lakatos Béla 79 éves volt.
okt. 2
13:57
Nem lesz botránykönyv? – Harry herceggel tárgyalhatnak a palota képviselői, hogy ne jelentesse meg (SzMo)
A herceget azonban valószínűleg köti a csillagászati összegű szerződés.
okt. 2
17:03
Háromezer év vágyakozás: Háromezeregy éjszaka meséi (Mafab)
George Miller valami olyasmit alkotott amit talán elsőre meg sem ért az ember mert olyan mély érzèseket mozdít meg amelyeknek a létezéséről sem tudtunk vagy legalábbis jó mélyre eltemettük őket.A páratlan és zseniális Tilda Swinton formálja meg Alitheát a narratológust A. S. Byatt The Djinn in the Nightingale's Eye című regényéből készült filmben.
okt. 2
18:15
Németh János, Őcsény lovasa nyerte a 15. Nemzeti Vágtát (SzMo)
Az immár háromszoros bajnok Németh János Temerin, Farkaslaka, Kunadacs és Szilvásvárad lovasát győzte le a Hősök terén kialakított különleges versenypályán.

2022. október 3. hétfő

okt. 3
4:09
Netflix: Napokon belül itt az új Jeffrey Dahmer-sorozat, mutatjuk az előzetest (Mafab)
A bűnügyi doku-sorozat a milwaukee-i sorozatgyilkos eddig soha nem hallott hanganyagát is a nézők elé tárja.
okt. 3
7:21
Október a Netflixen: Erről a 4 új sorozatról beszél majd mindenki ebben a hónapban (Mafab)
Októberben sem maradunk izgalmas sorozatok nélkül, a Netflix ugyanis ebben a hónapban is gondoskodik friss megjelenésekről. Alábbi rövid összeállításunkban négy olyan friss szériát mutatunk be, amelyekre érdemes lesz rákattanni a hűvösebb napokban.
okt. 3
8:57
Kamilla királyné évszádos udvari hagyományt rúghat fel (SzMo)
III. Károly hitvese haladni kíván a korral, ezért szüntet meg egy fontos pozíciót.
okt. 3
12:33
Szörnyeteg: Az 5 legnagyobb különbség a sorozat és a valós események között (Mafab)
Továbbra is Jeffrey Dahmer-lázban ég a világ, miután a kegyetlen sorozatgyilkos történetét elmesélő Netflix-sorozat továbbra is a nézettségi toplisták élén trónol. Volt már botrány a sorozatból, mivel az egyik áldozat hozzátartozói nyíltan kritizálták a készítőket és a Netflixet, amiért újra át kell élniük a harminc évvel ezelőtti traumát. Ezt még
okt. 3
13:09
Rég láttunk zenei tehetségkutatóban ennyire erős mezőnyt – Sztárban sztár leszek, középdöntő (SzMo)
Izgalmasra sikerült a kétnapos középdöntő, ami persze most sem telhetett el Majka és Gabi drámázása nélkül, de nem emiatt volt emlékezetes.
okt. 3
16:15
Az új Fekete Párduccal jött a Vakanda, légy áldott! friss előzetese (Mafab)
Ismét egy újabb meglepetéssel szolgált a Marvel, megérkezett ugyanis a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!legújabb előzetese.
okt. 3
19:09
Ez a 15 film arcátlanul lemásolta a Die Hard-formulát (Mafab)
.
okt. 3
20:27
Szöszi: Ízléstelen és egyoldalú film Marlyn Monroe életéről (Mafab)
Mivel történelemtanárként kifejezetten érdekel a Kennedy-korszak és sokat is olvastam JFK életéről, illetve Marilyn Monroe sikereiről, kudarcairól (sőt kettejük sajátosan alakuló titkos viszonyáról is) nagy várakozásokkal kezdtem neki Andrew Dominik filmjének. Aztán sajnos nagyot csalódtam. A készítők ugyanis afféle művészfilmet próbáltak meg össze
okt. 3
20:39
Olcsó, fekete ruhában jelent meg az esküvőjén, hogy visszavágjon az akaratos anyósáéknak (SzMo)
A férj szülei megpróbálták hátráltatni a menyüket a munkájában, hogy rájuk hagyja az esküvő szervezését, a nő kegyetlen bosszút állt rajtuk.
okt. 3
21:15
20 év után ismerte meg vér szerinti családját az örökbeadott amerikai fiú – az Instagramon találta meg a bátyja (SzMo)
A 20 éves fiú magára is tetováltatta annak a napnak a dátumát, amikor az egyik édestestvére megkereste üzenetben.

2022. október 4. kedd

okt. 4
4:09
Will Smith visszatérése: Itt az Emancipáció előzetese (Mafab)
Will Smith következő filmje, az Emancipáció (poszter a galériánkban) mégis 2022-ben mutatkozik be a nagyközönség előtt. Az Apple hétfőn jelentette be a hírt, és közzétette az első trailert az Antoine Fuqua rendezésében készüt történelmi drámához.
okt. 4
8:33
Stranger Things: Ez a halloweeni dekoráció mindenkit kiborít (Mafab)
Megelevenedett a Stranger Things Chicagóban! Azt eddig is tudtuk, hogy a Netflix sorozatának sokmilliós rajongótábora van szerte a világban, de úgy tűnik, hogy vannak, akik új szintre emelték a rajongást. Mivel lassacskán közeledik a halloween, egyre több helyen kezdik el kidekorálni az otthonaikat. A chicagói Appel család viszont olyan dekort vill
okt. 4
8:57
Meghalt Gábor József (SzMo)
Rengeteg tévés műsor, közvetítés kötődik a nevéhez, de többször szerepelt a képernyőn is világhírű rokonuk miatt.
okt. 4
12:33
Kurt Russell legjobb filmje minden szempontból hatalmas bukás volt (Mafab)
Kurt Russell is számtalan nagyon jó filmet tud felmutatni. Elég csak az olyanokra gondolni mint a Menekülés New Yorkból, A vasmacska kölykei, a Tango és Cash, a Csillagkapu, a Poseidon vagy A galaxis őrzői vol. 2.. De van még egy filmje, sőt, sokak szemében a legjobb filmje. Az a film, ami lényegében világsztárrá tette, amelyre ma már mindenki kult
okt. 4
16:15
A heteró nézők távolmaradása miatt bukott az új Lmbtq-vígjáték a Spanok sztárja szerint (Mafab)
Bár a Spanok hazai bemutatójára egyelőre még várni, Nicholas Stoller filmje mindenesetre már most siralmasan teljesített a pénztáraknál.
okt. 4
17:09
Vesper: Különleges színfolt (Mafab)
Nem írt még róla senki, talán nem véletlen, én is vakarom a fejem, hogy tulajdonképpen mit is láttam. Szintetikus biológia, habár létező tudományág, szégyen, nem szégyen, semmit sem tudok róla. Remélem, vannak még így páran rajtam kívül is. Ezáltal elég nehezen emészthető ez az alkotás. Adott egy poszt-apokaliptikus környezet, idáig semmi extra. Vi
okt. 4
17:57
Szöszi: Nem dokumentum, és nem tisztelgés, csak őszinte (Mafab)
Megleptek a nézői reakciók. Nem gondoltam, hogy ilyen sokan ragaszkodnak a nimbuszhoz. Láttam Monroe néhány filmjét, nem volt tehetségtelen. Olvastam egy-két dolgot az életéről, és sajnáltam. Ismerve a világ működését, pont úgy gondoltam az életére, ahogyan a filmben látjuk. Talán egyoldalú a megközelítés, de lényegretörő. Ha Monroe nevét hallom, s
okt. 4
19:15
Nincs jó hírünk: Egy dolog teszi alkalmatlanná Tom Hardyt James Bond szerepére (Mafab)
A James Bond-filmek producere, Michael G. Wilson egy újabb részletet árult el a franchise főszrepének castingjával kapcsolatban.
okt. 4
20:57
Kuvaitban épülhet meg a „világ legsétálhatóbb városa”, melyet 100 ezer lakóra terveztek (SzMo)
Az állatok és a vadvilág is XZERO szerves része lesz. A vadon élő állatok területeit nem befolyásolja az ország déli részén felépülő város.
okt. 4
21:15
Ezért nem érdemes kihúzni éjszakára a wifi routert a magas energiaárak ellenére sem (SzMo)
Több bajt okozhat az állandó kapcsolgatás, mint amennyit egész évben meg lehet spórolni a routerek folyamatos áramtalanításával.

2022. október 5. szerda

okt. 5
4:15
A 6 legjobb film, amit Csak a mozikban nézhetsz októberben (Mafab)
A karanténidőszak alatt és óta az emberek egészen hozzászokhattak ahhoz, hogy a nagyobb filmeket is akár egyből a streaming szolgáltatók kínálatában találják. Erre azért is volt szükség, mert hosszú hónapokon (sőt, éveken) keresztül nem nagyon lehetett moziba menni, a filmipar viszont nem állhatott le teljesen, így ez a megoldás kézenfekvőnek bizon
okt. 5
5:03
Egy veszedelmes viszony: Egy ember a történelem szolgálatában (Mafab)
Az európai történelem egy kevésbé közismert szelete Dánia felvilágosodása, amely kulcsszereplőiről, VIII. Keresztély királyról, Johann Friedrich Struensee-ról és Hannoveri Karolina királynéról eddig egyetlen film sem készült. Ezt a hiányt pótolta Nikolaj Arcel dán rendező, aki nagyszabású történelmi eposzában megénekli a dán felvilágosult abszolut
okt. 5
8:33
Miért tiltották be ezt a 10 sci-fi filmet? (Mafab)
.
okt. 5
12:27
Hivatalosan is leszbikus a Scooby-Doo Vilmája (Mafab)
.
okt. 5
13:33
Orgiát terveznek az ukránok arra az esetre, ha bekövetkezne az atomtámadás (SzMo)
Már több mint 15 ezren érdeklődnek az esemény iránt.
okt. 5
14:09
Rasszista vádak miatt bojkottálják a rajongók George R.R. Martin új fantasy kötetét (Mafab)
Rasszizmus vádja miatt bojkottálni kívánják a rajongók George R. R. Martin legújabb kötetét.
okt. 5
16:15
Befejeződött A holló-remake forgatása, mondjuk a részleteket! (Mafab)
Közel 14 évvel ezelőtt került először bejelentésre, hogy remake-t kap A holló, most pedig hivatalosan is lezárult a projekt forgatása.
okt. 5
17:51
Elárulta Elon Musk, hogyan alakítaná át a Twittert: „Minden appot” csinálna belőle (SzMo)
Sokan úgy gondolják, ehhez egy kínai alkalmazást venne alapul.
okt. 5
19:09
Hihetetlen, 56 ezer évig nézte a világ a Szörnyeteget a Netflixen, kiderült, hány nézőt jelent ez valójában (Mafab)
.
okt. 5
21:21
Meghan és Harry költözni terveznek, de az új szomszédaik már most sem látnák szívesen őket (SzMo)
Szerintük a páros csak bajt hozhat a fejükre.
okt. 5
21:51
Thor: Szerelem és mennydörgés: Spongya Thor és Kocka Jane kalandjai a metaverzumban (Mafab)
Nem tudom, ki felelős a film első órájáért, de biztos, hogy perverz módon rajong Spongyabobért. Az egész felvezetés egy olyan szürreális ostobaságba torkollik, mint ami a már említett rajzfilmet átitatja. Ahol a főhős nem is próbál meg komoly és felelősségteljes lenni, viszont minden alkalmat megragad, hogy a saját kretén viccein mulasson. Kezdeném

2022. október 6. csütörtök

okt. 6
4:09
Játssz és Nyerj páros mozijegyet A Halloween véget ér premier előtti vetítésére! (Mafab)
FRISSÍTVE: Gratulálunk a nyerteseinknek: Lóri Ádámcsik, L.Regina, Zsófi Várhalmi, Adikgashiik, vrglaurella. Köszönjük, hogy ezúttal is velünk játszottatok.
okt. 6
7:21
Mától a Netflixen a Vesd magad a mélybe: Mondjuk, mit kell tudnod, mielőtt belevágsz (Mafab)
Új olasz romantikus mozi debütál ma a legnagyobb streaming szolgáltató kínálatában. A Vesd magad a mélybe Chiara Parenti azonos című regényének feldolgozása, amely egy félelmeivel szembenéző fiatal nőről szól. Mutatjuk, mit érdemes tudni a filmről.
okt. 6
7:57
Óriásplakáton keres magának barátnőt egy angol srác, aki még soha nem randizott (SzMo)
Midössze egy hétig lehet kinn a plakát, de már most jelentkeztek nála nők.
okt. 6
8:09
Mától streamelheted: Mi ez a 100%-os értékelésű új sorozat, ami az év legnagyobb dobása lehet? (Mafab)
Október 5-től elérhető Magyarországon is a Disney+ új műsora, a kritikusok által elismert „A mackó” (100 százalékos a RottenTomatoes-on). A premier időpontjában már a teljes, 8 részes sorozat megtekinthető. Az újdonság a Disney+ őszi műsorkínálatának része.
okt. 6
8:57
Kapaszkodj meg, jön a Tök állat 2! (Mafab)
Közel 20 év után végre folytatást kaphat Rob Schneider egyik legismertebb vígjátéka, a Tök állat.
okt. 6
10:33
Amazon Prime: Jennifer Lopez esküvője erőszakos fordulatot vesz, itt a Shotgun Wedding előzetese (Mafab)
Megérkezett a Shotgun Wedding debütáló előzetese. A film hamarosan az Amazon Prime Videón lesz látható.
okt. 6
11:51
Szó szerint elvették Schwarzenegger hangját az első filmjében (Mafab)
Ha Arnold Schwarzeneggerről beszélgetünk, akkor a legtöbbünknek a leghíresebb szerepei jutnak eszünkbe, közülük is elsőként a Terminátor. Tény, hogy a fejünkben a ’80-as és a ’90-es évek ügyeletes akciósztárjaként él, ám valójában már jóval korábban elkezdett filmekben szerepelni. Egészen pontosan 1970-ben. De a Herkules New Yorkban nem csak azért

Keresés