2010. február 12. péntek

febr. 12
15:27
Négyezernél is több aktív drukkere van már a Fradinak (Behaviour)
Már több mint négyezer Ferencváros-drukker igényelt abból a szurkolói kártyából, amelyet a labdarúgóklub vezetése elsősorban a biztonsági szempontok figyelembevétele miatt vezetett be a tervezettnél korábban.
febr. 12
15:39
Hamburg: Van Nistelrooy a hétvégén már egy félidőt játszana (She)
A jelek szerint a hétvégi, VfB Stuttgart elleni bajnokin már nagyobb szerepet kap Ruud van Nistelrooy, a Hamburg csatára, mint a Köln elleni Bundesliga-debütálása során: a holland labdarúgó elmondta, képesnek érzi magát arra, hogy egy félidőt végigjátsszon.
febr. 12
15:57
Fallabda: rekordlétszámú mezőny az ob-n, Krajcsák országos turnéja (She)
Rekordlétszámú mezőny, 95 versenyző indul a fallabdázók idei országos bajnokságán, amelynek selejtezőit jövő szombaton rendezik meg, míg a főtábla küzdelmeire március 6-án és 7-én kerül sor.
febr. 12
16:15
Vancouver 2010: az első két versenynap programja (She)
Magyar idő szerint 19 órakor a síugrók selejtezőjével elkezdődik a XXI. téli olimpia hivatalos programja a kanadai Vancouverben. Az első két versenynap programja alább olvasható, a további menetrendet ide kattintva érhetik el.
febr. 12
16:15
Safarova a négy között a párizsi tenisztornán (Metropol)
Lucie Safarova 53 perc alatt nagyon simán, két játszmában verte pénteken az izraeli Shahar Peert és bejutott a legjobb négy közé a 700 ezer dollár összdíjazású párizsi keménypályás női tenisztornán.
febr. 12
16:33
Tenisz: Safárová lesz Pennetta ellenfele a párizsi elődöntőben (She)
A cseh Lucie Safárová lesz a második helyen kiemelt Flavia Pennetta ellenfele a Párizsban zajló, 700 ezer dollár összdíjazású WTA-tenisztorna elődöntőjében.
febr. 12
16:33
Az Emirates lesz az AC Milan mezszponzora (Metropol)
Az AC Milan 60 millió eurós szerződést kötött az Emirates légitársasággal, így a következő öt szezonban a dubaji illetőségű cég hirdetései lesznek láthatóak a labdarúgócsapat játékosainak mezein.
febr. 12
16:35
Barcelona: Bartra, Muniesa, Dalmau közül az egyik kezdő lehet Madridban (She)
Nagy gondban van Pep Guardiola, a spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője: együttese vasárnap Madridba, az Atléticóhoz látogat, védői közül azonban hat rutinos emberére nem számíthat. A szakember így három fiatalt hívott fel a tartalékok közül, s egyikük  valószínűleg a kezdőbe is bekerülhet.
febr. 12
16:51
AC Milan: az Emirates öt évre 60 millió eurót fizet lesz a mezszponzorációért (She)
Az olasz AC Milan labdarúgócsapata 60 millió eurós szerződést kötött az Emirates légitársasággal, így a következő öt szezonban a dubai illetőségű cég hirdetései lesznek láthatóak a játékosok mezein.
febr. 12
17:09
AC Milan: az Emirates öt évre 60 millió eurót fizet a mezszponzorációért (She)
Az olasz AC Milan labdarúgócsapata 60 millió eurós szerződést kötött az Emirates légitársasággal, így a következő öt szezonban a dubai illetőségű cég hirdetései lesznek láthatóak a játékosok mezein.
febr. 12
17:11
Formula-1: lebukott a sérült pilóta, Ralf Schumachert megműtötték (She)
Síbaleset miatt vállműtétet hajtottak végre Ralf Schumacheren.
febr. 12
17:27
Női kézilabda BL: egy órán át körözött a győrieket szállító gép Oslo fölött (She)
Szombaton a norvég Larvik vendégeként lép pályára a női Bajnokok Ligája középdöntőjében a Győri Audi ETO KC kézilabdacsapata, amelynek utazása nem volt viszontagságoktól mentes: Oslo fölött egy órán át körözött a repülőgépük, mielőtt landolt volna.
febr. 12
17:29
Elefántcsontpart: Geretsszel tárgyalnak, ő lehet a kapitány (She)
Abidjani források szerint az Elefántcsontparti Labdarúgó-szövetség illetékesei Párizsban találkoztak Eric Gerets ügynökével, és hamarosan megszületik a megállapodás a belga tréner szövetségi kapitányi kinevezéséről.
febr. 12
17:31
Profi ökölvívás: egyhetes ultimátumot adott Klicsko Valujevnek (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a Boksz Világtanács nehézsúlyú bajnoka, Vitalij Klicsko május 29-én szorítóba lépne az orosz óriással, Nyikolaj Valujevvel, ha sikerülne pontot tenni a pénzeloszlással kapcsolatos nézeteltérések végére. A legfrissebb hírek szerint Klicsko ultimátumot adott Valujevnek.
febr. 12
17:33
Videó: önfeláldozó mentés a Montreal hokisától a Washington ellen (She)
Percekig feküdt a jégen Josh Gorges, a Montreal Canadiens jégkorongozója, miután önfeláldozó módon belevetődött a Washington Capitals hokisa, Mike Green kapáslövésébe.
febr. 12
17:45
Válogatott: hétfőtől árulják a jegyeket az oroszok elleni meccsre (She)
Az mlsz.hu közlése szerint hétfőtől vásárolhatnak jegyeket a szurkolók a magyar labdarúgó válogatott idei első mérkőzésére, melyet március 3-án 19.30-tól Győrben, az ETO Parkban rendeznek meg. Az ellenfél a FIFA világranglistáján a 13. helyen álló Oroszország lesz.
febr. 12
17:47
MLSZ: az elnökség hétfőn dönt a bajnoki nyitány halasztásáról (She)
Hétfőn elnökségi ülést tartanak a Magyar Labdarúgó-szövetségben. A megbeszélés napirendi pontjai között szerepel a Soproni Liga jövő hétvégi rajtjának esetleges elhalasztása, valamint a február 27-i, rendkívüli közgyűlés előkészületeinek megtétele. Erről a szövetség internetes oldala, az mlsz.hu számolt be.
febr. 12
18:21
Premier League: Tosics a német élvonalból a Portsmouth-hoz igazolt (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság utolsó helyén álló Portsmouth képviselői bejelentették, szerződtették a szerb védőt, Dusko Tosicsot.
febr. 12
18:23
Vb 2018: a portugál állam nem ad pénzt a stadionok fejlesztésére (She)
Jaime Lissavetzky, Spanyolország sportminisztere úgy véli, Portugália nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy növelje a két ország közös pályázatának győzelmi esélyeit – mint ismert, a két ibériai állam közösen adna otthont vagy a 2018-as, vagy a 2022-es labdarúgó világbajnokságnak.
febr. 12
18:25
Vitorlázás, Amerika-kupa: a BMW Oracle nyerte az első futamot (She)
A kihívó, azaz a BMW Oracle nyerte a 33. Amerika-kupa vitorlásverseny első futamát pénteken Valenciában.
febr. 12
18:36
Tenisz: Murray pihen, Del Porto sérült, egyikük sem lesz ott Marseille-ben (She)
A minden év februárjában megrendezésre kerülő Open 13 férfi tenisztornáról idén két nagyágyú is hiányozni fog. Az 576 ezer euró összdíjazású, marseille-i kemény pályás tornán nem lesz ott sem Andy Murray, sem Juan Martin Del Potro.
febr. 12
18:38
DVSC: hazaérkezett Törökországból Herczeg András együttese (She)
Péntek délután hazaérkezett a törökországi edzőtáborból a Debreceni VSC labdarúgócsapata – olvasható a klub hivatalos honlapján, a dvsc.hu-n.
febr. 12
18:40
Formula-1: második újoncként a Lotus mutatta be versenyautóját (She)
Második újonc istállóként a Lotus mutatta be 2010-es versenyautóját: a T127-es modellről Londonban rántották le a leplet péntek este. A kocsi festése a legendás istálló 1950-es és 1960-as években használt modelljeire emlékeztet.
febr. 12
18:54
Újpest: William McStay szorgalmazza Szokol Zsolt szerződtetését (She)
Együttese felkészülési időszakban nyújtott teljesítményét összegezte William McStay, az Újpest labdarúgócsapatának vezetőedzője a klub hivatalos honlapján. A szakember az ujpestfc.hu-n arról is beszélt, hogy támogatja Szokol Zsolt szerződtetését, Varga Péter sorsáról pedig később döntenek.
febr. 12
18:56
Tenisz: Söderling és Davigyenko is továbbjutott a rotterdami tornán (She)
A legjobb négy közé jutott a Rotterdamban zajló férfi teniszversenyen a második helyen kiemelt Nyikolaj Davigyenko és a harmadikként rangsorolt Robin Söderling is. Az elődöntőben egymás ellen játszanak majd.
febr. 12
19:12
Kaposvár: elmarad a csapat szombatra tervezett edzőmérkőzése (She)
Elmarad a Kaposvári Rákóczi szombatra tervezett edzőmérkőzése a horvát elsőligás Medimurje Cakovec ellen – olvasható a klub hivatalos honlapján.
febr. 12
19:33
Bemutatták a Forma-1-es Lotus versenyautóját (Metropol)
A brit fővárosban pénteken bemutatták a Forma-1-es Lotus-istálló új versenyautóját. A jelenleg norfolki székhelyű csapat 16 év elteltével tér vissza az autósport elitkategóriájába.
febr. 12
19:45
Incidens zavarta meg az olimpiai előkészületeket (Infostart)
Tüntetők álltak az olimpiai láng váltófutásának útjába a megnyitó előtt, így a szervezőknek meg kellett változtatnia az útvonalat.
febr. 12
19:48
Női kézilabda NB I: két góllal nyert a Dunaújváros Kiskunhalason (She)
A Dunaújváros 29–27-re győzött a Kiskunhalas otthonában a női kézilabda NB I 17. fordulójának pénteki mérkőzésén. Az összecsapás szünetében még a hazai együttes vezetett két góllal.
febr. 12
19:50
Kecskemét: az Üzbegisztánból hazatérő Vörös Péter érkezhet (She)
A korábban a Haladásban szereplő Vörös Péter is próbajátékon szerepel a Kecskemét labdarúgócsapatánál – olvasható a Bács-Kiskun megyei klub hivatalos honlapján.
febr. 12
20:09
Tüntetők álltak a láng útjába (Metropol)
Tüntetők álltak az olimpiai láng váltófutásának útjába nem sokkal a pénteki megnyitó előtt, így a szervezőknek meg kellett változtatnia az útvonalat.
febr. 12
20:11
Platini a magyar szervezést dicsérte (Metropol)
Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke a szervezet nyoni székházában megdicsérte a magyarországi futsal Európa-bajnokság szervezőinek munkáját.
febr. 12
20:21
Talmácsi 200-as tempóval bukott (Infostart)
A valenciai gyakorlás második napján az egyik gyors kör során elesett Talmácsi Gábor, de a gyorsaságimotoros-világbajnokságon az idén a Moto2-ben rajtoló magyar versenyző nem szenvedett komolyabb sérüléseket.
febr. 12
20:24
MotoGP: Talmácsi elesett a valenciai teszten és összetörte a motorját (She)
Második tesztnapján jutott túl Talmácsi Gábor Valenciában: a magyar gyorsasági motoros 191,8 km/órás sebességnél elesett, de szerencsésen megúszta a balesetet. Edzőmotorja összetört, de később visszatért és a megjavított motorral negyven kört tett meg.
febr. 12
20:26
Vancouver 2010: négy kanadai síugróból egy sem jutott a normál sánc döntőjébe (She)
Bár hivatalosan még nem kezdődött el, már zajlanak a versenyek a vancouveri téli olimpián. Magyar idő szerint péntek este a síugrók normál sánc versenyszámának selejtezőjét rendezték meg. Nagy meglepetés nem történt, az esélyesek mindegyike továbbjutott a szombati fináléba.
febr. 12
20:39
Tragikus baleset: meghalt egy olimpikon (Infostart)
Szörnyű balesetet szenvedett, ezt követően újra kellett éleszteni Nodar Kumaritasvili grúz szánkóst, aki a vancouveri téli olimpia pénteki napján az edzésen bukott. A sportoló életét a kórházban sem tudták megmenteni.
febr. 12
20:42
Vancouver 2010: mentőhelikopter vitte el a pórul járt grúz szánkóst (She)
Baleset a vancouveri szánkópályán néhány órával a téli olimpia megnyitója előtt: a grúz Nodar Kumaritasvili edzés közben szenvedett súlyos sérülést.
febr. 12
20:44
Női kosárlabda: nyert a BSE a Vasas ellen a bajnokságban (She)
Könnyed, húsz pontos győzelmet aratott a BSE a Vasas-Csata ellen a női kosárlabda-bajnokság pénteki játéknapján.
febr. 12
20:45
Talmácsi elesett, de nincs komoly sérülése (Metropol)
A valenciai gyakorlás második napján az egyik gyorskör során elesett Talmácsi Gábor, de a gyorsaságimotoros-világbajnokságon az idén a Moto2-ben rajtoló magyar versenyző nem szenvedett komolyabb sérüléseket.
febr. 12
21:00
Jégkorong: a Fehérvár legyőzte a magyar válogatottat (She)
Felkészülési mérkőzésen az erősen tartalékos összeállításban pályára lépő magyar jégkorongválogatott Székesfehérváron ötgólos vereséget szenvedett az EBEL-keretével felálló Sapa Fehérvár AV19-től.
febr. 12
21:03
Megkezdődtek a versenyek Vancouverben (Metropol)
Pénteken a férfi síugrás normálsáncos selejtezőivel a kanadai Vancouverben megkezdődtek a XXI. téli olimpia versenyei.
febr. 12
21:18
Spanyolország: Sergio Canales a Real Madridé – hivatalos (She)
Hivatalossá vált, hogy 2010. július 1-jétől 2016-ig a Real Madrid alkalmazásában áll majd Sergio Canales. Értesülések szerint 5 millió eurót fizetett a spanyol sztárgárda az U19-es válogatottban szereplő ifjoncért, akinek fizetése 9 millió euróra rúg majd.
febr. 12
21:20
Futsal Eb: 20 millió tévénéző látta a kontinensviadal meccseit (She)
Az UEFA székházába, Nyonba volt hivatalos Ragadics Ferenc, az MLSZ futsal-bizottságának az alelnöke, a bizottsági ülés témája többek között a nemrégiben végetért Európa-bajnokság értékelése volt.
febr. 12
21:54
Férfi röplabda Extraliga: nyert a Szolnok és a Kazincbarcika (She)
A férfi röplabda Extraliga pénteki játéknapján nagyon könnyen nyert a Szolnok. A Kazincbarcika nehezen ugyan, de szintén győzelemmel térhet haza a Dág elleni mérkőzésről.
febr. 12
22:12
Soproni Liga: a Győr egyoldalúan szerződést bontott Walasiakkal (She)
A labdarúgó Soproni Ligában szereplő Győri ETO január közepén kötött két és fél éves szerződést a belga Jonathan Walasiakkal, akinek azonban az első edzésen a terheléstől bedagadt a térde. Az orvosi vizsgálatok után kiderült, sem a játékos, sem az ügynöke nem tájékoztatta a magyar klubot a korábbi sérülésekről, az egészségére vonatkozó körülményekről, evvel szerződésszegést követtek el. Ezek után…
febr. 12
22:48
Bundesliga: fontos három pontot szerzett a Gladbach a Nürnberg ellen (She)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának péntek esti alsóházi mérkőzésén a Mönchengladbach 2–1-re legyőzte hazai pályán a Nürnberget, és ezzel fontos három pontot szerzett a kiesés ellen vívott harcban.
febr. 12
22:50
Serie A: Huntelaar duplázott, egy góllal verte a Milan az Udinesét (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában az AC Milan hazai pályán egygólos győzelmet aratott az Udinese ellen. A találkozón a házigazdáknál két gólt szerzett Klaas-Jan Huntelaar, de a győzelemből jó játékkal vette ki a részét két brazil klasszislégiósuk, Ronaldinho és Alexandre Pato.
febr. 12
22:52
Vancouver 2010: 1964-ben is elhunyt egy szánkós olimpiai edzés során (She)
A krónikás könyvek szerint a mai napig két sportoló lett baleset áldozata téli olimpián.
febr. 12
23:24
Vancouver 2010: a rendőrség is vizsgálódik; még nem tudni, változik-e a szánkós program (She)
Nodar Kumaritasvili tragédiája után bizonytalan időre lezárták a whistleri, Olympic Sliding Centre nevű szánkópályát.
febr. 12
23:26
Kecskemét: Csertői Aurél két válogatottat tesztelhet Zágrábban (She)
Szombaton felkészülési mérkőzést játszik Zágrábban az élvonalban szereplő Kecskeméti TE-Ereco labdarúgócsapata a horvát vendéglátó NK Zagreb ellen. A találkozóra a kecskemétiekkel együtt utazott el két próbajátékos, Ales Koko és Dalio Memic – adta hírül a klub internetes oldala.

Keresés