2010. augusztus 5. csütörtök

aug. 5
0:15
BL-selejtező: Sajnálom, de nem tudtunk mit tenni - Herczeg (She)
A magyar bajnoki címvédő DVSC rendkívül simán, kettős vereséggel búcsúzott a 2010–2011-es Bajnokok Ligájától az FC Basel ellen a 3. selejtezőkörben – nagyon messzinek tűnik a tavalyi csoportkörbe jutás... Herczeg András klubmenedzser szerint csapata egyszerűen tehetetlen volt.
aug. 5
0:18
Bajnokok Ligája: továbbjutott a belgrádi Partizan (Behaviour)
Bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörébe a szerb Partizan Beograd, miután szerdán 2-1-re nyert a finn HJK Helsinki vendégeként.
aug. 5
1:09
U17: győzelem a belgák ellen, Tuboly Frigyes elégedett (She)
Győzelemmel kezdte a Nemzetközi Ifjúsági Tornát a szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőkre is készülő magyar U17-es válogatott, amely Belgiumot verte meg 3–1-re a telki edzőközpontban megrendezett mérkőzésen.
aug. 5
2:39
Újabb százmilliós futballcsata vár a DVSC-re (Blikk)
Bázel — Bár az csak lapzártánk után derült ki, hogy a labdarúgó-NB I 2009/2010-es kiírásának aranyérmese, a DVSC-TEVA állva maradt-e Bajnokok Ligájában, az biztos, hogy a hajdúsági klub játékosainak semmiképpen nem kell elbúcsúzniuk az európai kupaporondtól.
aug. 5
6:54
BL: kisett a Loki (Behaviour)
Kétgólos vereséget szenvedett a svájci FC Basel vendégeként a Debreceni VSC a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének szerdai visszavágóján, ezzel kiesett a sorozatból és az Európa Ligában folytathatja nemzetközi kupaszereplését.
aug. 5
6:56
Békésebb sportbarátok az úszóversenyeken (Behaviour)
Egy labdarúgó-mérkőzésnél könnyebb a budapesti kontinenstorna biztosítása, de a nemzetközi szövetség előírásai nagyon szigorúak, ezért itt sem egyszerű az elvárásoknak megfelelni. Egy ilyen esemény biztosítása piaci áron 32-35 millió forintba kerül, mivel a Securitas Kft. Egyik támogatója a magyar szövetségnek, nem kér pénzt a szolgáltatásért.
aug. 5
7:12
Atombiztos megnyitás (Behaviour)
A Paksi Atomerőmű Rt. szponzorálásával rendezik meg a VIII. Marx György emlékversenyt. A férfiak és a nők egyaránt hatos mezőnyben viaskodnak, előbbieknél a nyolcszoros magyar bajnok Almási Zoltán és a háromszoros első Berkes Ferenc versenyfutását várjuk. Utóbbiaknál a kétszeres olimpiai bajnoknőnk, Mádl Ildikó az első számú esélyes.
aug. 5
7:14
Megannyi dicséret már a nyitónapon (Behaviour)
Ez a világ egyik legfontosabb sporteseménye! - jelentette ki Julio C. Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) első embere, s hasonlóan magasztos hangvételt ütött meg a kontinentális szövetség (LEN) elnöke, Nory Kruchten is a viadalt megnyitó szerdai sajtótájékoztatón. Mindeközben az első érmeket már ki is osztották.
aug. 5
7:27
Női kosárlabda: három ország rendezne női kosárlabda vb-t 2014-ben (She)
Ausztrália, Brazília és Törökország nyújtott be pályázatot a 2014-es női kosárlabda-világbajnokság megrendezésére – jelentette be a sportág nemzetközi szövetsége (FIBA), amely a jövő év elején választja ki a győztest.
aug. 5
7:45
Liverpool: Hodgson bízik abban, hogy Torres játszhat az idénynyitón (She)
Roy Hodgson, a Liverpool menedzsere reméli, hogy Fernando Torres ott lehet a Premier Leaugue idénynyitóján másfél hét múlva az Arsenal ellen.
aug. 5
7:47
Felkészülés: Ronaldo tette sikeressé Mourinho bemutatkozását (She)
A Real Madrid 3–2-re legyőzte a mexikói Américát a két együttes magyar idő szerint csütörtök hajnalban Los Angelesben vívott felkészülési mérkőzésén.
aug. 5
8:21
Real Madrid: lehet, hogy Kakát műteni kell, két hónapra kidőlhet (She)
A Real Madrid hivatalos honlapjának beszámolója szerint Kaká elhagyta a blancók Los Angeles-i edzőtáborát, mivel problémák vannak a bal térdével.
aug. 5
8:24
Elmaradt a csoda, kiesett a Loki (Metropol)
Kétgólos vereséget szenvedett a svájci FC Basel vendégeként a Debreceni VSC a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének szerdai visszavágóján, ezzel kiesett a sorozatból és az Európa Ligában folytathatja nemzetközi kupaszereplését.
aug. 5
8:39
Bp. Honvéd: Diego nem megy a franciákhoz, de még nem is tért vissza (She)
A Budapest Honvéd labdarúgócsapatát júniusban elhagyó brazil Diego a korábbi hírekkel ellentétben mégsem szerződött Franciaországba, és még arra is van esély, hogy visszatér Kispestre.
aug. 5
8:57
Schmitt Pál lemondott MOB-elnöki tisztségéről (Infostart)
Schmitt Pál megválasztott köztársasági elnök lemondott MOB-elnöki tisztségéről, és a hazai olimpiai bizottság új vezetőjének megválasztásáig Molnár Zoltán főtitkárt bízta meg az elnöki tisztségből fakadó jogkör gyakorlásával. Utóbbihoz - amint az a Magyar Olimpiai Bizottság csütörtöki hírében olvasható - a MOB elnökségének egyetértését kérte.
aug. 5
8:57
Vasas: a klub nélküli Bogdánt ezen a héten tesztelik Angyalföldön (She)
Próbajátékon vesz részt a Vasas labdarúgócsapatánál a 29 éves középpályás, Bogdán Gábor.
aug. 5
8:57
Erdei Zsoltot kérdeztük! (Blikk)
Bár új klubja még nincs, készül pályafutása folytatására a Bokszvilágszervezet (WBO) egykori félnehézsúlyú és a Bokszvilágtanács (WBC) korábbi cirkálósúlyú világbajnoka. Erdei ezért újra edzésbe állt, fut, erősít, és a kesztyűt is egyre gyakrabban húzza fel.
aug. 5
8:59
Tenisz: Hewitt már az első meccsét elbukta egyesben Washingtonban (She)
Kiesett a Washingtonban zajló ATP-tornáról a 11. helyen kiemelt ausztrál Lleyton Hewitt, miután két játszmában kikapott a kolumbiai Alejandro Fallától a második fordulóban. Hewittnak ez volt az első meccse egyesben a viadalon, mivel az első körben erőnyerő volt.
aug. 5
9:01
Tatabánya: megsérült a Németországból hazatérő középpályás (She)
Elrepedt a lábfejcsontja Szabó Istvánnak, a labdarúgó NB II Nyugati csoportjában szereplő Tatabánya középpályásának.
aug. 5
9:03
Tenisz: az első helyen kiemelt Jankovics búcsúzott San Diegóban (She)
Az első helyen kiemelt szerb Jelena Jankovics máris búcsúzott egyesben a San Diegóban zajló WTA-tornától, miután két játszmában kikapott az orosz Alisza Klejbanovától a második fordulóban.
aug. 5
9:05
MOB: Schmitt Pál lemondott a bizottság elnöki tisztségéről (She)
Schmitt Pál megválasztott köztársasági elnök lemondott MOB-elnöki tisztségéről, és a hazai olimpiai bizottság új vezetőjének megválasztásáig Molnár Zoltán főtitkárt bízta meg az elnöki tisztségből fakadó jogkör gyakorlásával.
aug. 5
9:15
Nagy hűhó Olaszországban: itt vannak a Serie A új mezei - nézze meg! (Infostart)
Bár hivatalosan csak augusztus utolsó napjaiban kezdődik az olasz labdarúgó-bajnokság új idénye (egészen pontosan 29-én), a csapatok már kivétel nélkül megkezdték a felkészülést. A tavalyi szezonban mindent besöprő Inter például már össze is szedte első vereségét az új edzővel, Rafael Benítezzel, a Milan új szponzorának köszönhetően Londonban vizitelt szintén új edzővel, a Juventus pedig az Európa…
aug. 5
9:15
Női ökölvívás: teljes magyar siker az EU-bajnokság első napján (She)
A nyitó nap utolsó magyar érdekeltségű mérkőzésén is hazai győzelem született a női ökölvívók 5. európai uniós bajnokságán, Keszthelyen.
aug. 5
9:15
Danquah a Fradiba igazolhat (Blikk)
BUDAPEST —  Prukner László (49) szavai meghallgatásra találtak. A Ferencváros szakmai igazgatójának napokon belül teljesülhet a kívánsága, és szerződtetnek a futballklub vezetői egy csatárt. Az NB I új idényében a Paks ellen 2-1-es győzelemmel rajtoló Fradi edzője többször is elmondta, hogy a nyáron érkező cseh Marek Heinz (33) mellé szeretnének még egy támadót igazolni. A klub hivatalos…
aug. 5
9:33
Inter: két-három hét múlva láthatják az „igazi" csapatot - Benítez (She)
Rafael Benítez, az Internazionale új vezetőedzője türelemre intette a milánói futballcsapat szurkolóit, mondván 15-20 napon belül már az „igazi" Intert láthatják.
aug. 5
9:51
Férfi kézilabda: Nagy László lett a Barca első külföldi csapatkapitánya (She)
A Barcelona hivatalos honlapján tette közzé, hogy Nagy László lesz a jövőben a férfi kézilabda-együttes csapatkapitánya a visszavonuló David Barrufet helyett. A magyar jobbátlövő az első külföldi a klub történetében, akit felkérnek a felelősségteljes posztra.
aug. 5
10:09
Hertha: Dárdai Pál helyett horvát társa lett a csapatkapitány (She)
Markus Babbel, a Hertha vezetőedzője úgy döntött, hogy nem Dárdai Pálnak, hanem a 30 éves Andre Mijatovicnak adja a csapatkapitányi karszalagot.
aug. 5
10:12
O'Neal a Boston Celticsben folytatja (Metropol)
A legutóbbi szezonban nagydöntős Boston Celticsben folytatja pályafutását Shaquille O'Neal, az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) négyszeres bajnok centere.
aug. 5
10:27
Egyesült Államok: korábbi német válogatottal a brazilok ellen (She)
Jermain Jones, a Schalke 04 amerikai játékosa is behívót kapott az Egyesült Államok brazilok ellen készülő válogatott keretébe. A 28 éves futballista meghívása azért érdekes, mivel már három alkalommal szerepelt Németország nemzeti csapatában, de a nemzetközi szövetség (FIFA) elfogadta Jones kérelmét, így szerepelhet az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottjában.
aug. 5
10:29
Anglia: német bajnokokkal erősödhet Gera Zoltán csapata (She)
Timo Hildebrand ügynöke a Sportinglife.com-nak adott nyilatkozatában elmondta, nem kizárt, hogy a hétszeres válogatott kapus Angliában, a Fulhamnél folytatja pályafutását.
aug. 5
11:03
Brazil Kupa: veresége ellenére a Santos nyerte meg a trófeát (She)
A Santos 2–1-re kikapott a Vitóriától a Brazil Kupa döntőjének visszavágóján, ám az első mérkőzésen 2–0-ra győzött, így 3–2-es összesítéssel megnyerte a trófeát.
aug. 5
11:05
Úszás: Phelps a világ idei legjobbját úszta 200 méter gyorson (She)
Michael Phelps a világ idei legjobb eredményével, 1:45.61 perccel győzött 200 méter gyorson az amerikai úszóbajnokságon, csütörtökön a kaliforniai Irvine-ben.
aug. 5
11:07
Genk: Tóth Balázs egy évig a Venlónál folytatja kölcsönben (She)
A VVV Venlo hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint a klub egy évre megszerezte kölcsönben Tóth Balázst, a Genk magyar légiósát.
aug. 5
11:21
Videó: kevés volt a két szép gól a Vitóriának a kupagyőzelemhez (She)
Bár a Vitória hazai pályán 2–1-re győzött a Brazil Kupa visszavágóján a Robinhóval felálló Santos ellen, ám mert a vendégek az első meccset 2–0-ra megnyerték, ők szerezték meg a trófeát. A Santos szerzett vezetést szöglet után, majd Wallace egyenlített félfordulatból. A győztes találat Junior nevéhez fűződik, aki okosan emelte át a kapust.
aug. 5
11:24
A Santosé a brazil labdarúgókupa (Metropol)
Bár a visszavágón 2-1-es vereséget szenvedett a Vitoria de Bahíától, az első mérkőzésen aratott 2-0-s győzelmének köszönhetően a Santos labdarúgócsapata nyerte a Brazil Kupát.
aug. 5
11:57
Anglia: német bajnokkal erősödhet Gera Zoltán csapata (She)
Timo Hildebrand ügynöke a Sportinglife.com-nak adott nyilatkozatában elmondta, nem kizárt, hogy a hétszeres válogatott kapus Angliában, a Fulhamnél folytatja pályafutását.
aug. 5
11:59
Jégkorong: megvan a harmadik kanadai játékos is Miskolcon (She)
Újabb kanadai játékost igazolt a Miskolci Jegesmedvék JSE ob I-es jégkorongcsapata: a klub hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint a legutóbb a kanadai ligában szereplő Louisiana IceGatorsnál játszó Josh Bonart szerezte meg az együttes.
aug. 5
12:00
Mourinho győzelemmel debütált (Metropol)
Győzelemmel mutatkozott be a Real Madrid labdarúgócsapatának kispadján José Mourinho: a spanyol királyi gárda 3-2-re nyert barátságos mérkőzésen a mexikói America ellen.
aug. 5
12:01
Evezés: a racicei ifi vb-n hat magyar egység várja a rajtot (She)
Ötven ország 216 hajóegységének 679 versenyzőjével rendezik csütörtöktől a csehországi Racicében az idei evezős ifjúsági világbajnokságot. A magyar válogatott Ficsor László vezetésével, 6 egység 12 sportolójával vesz részt a regattán.
aug. 5
12:03
El-selejtező: nehéz feladat előtt a Győr - a mai program (She)
Ma rendezik az Európa-liga harmadik selejtezőkörének visszavágóit. A Győri ETO FC egygólos hátrányban készül a francia Montpellier elleni, idegenbeli meccsre. Tekintse meg a mai programot!
aug. 5
12:15
BL: a DVSC harmadszor bukott el két fordulóval a csoportkör előtt (She)
A Debrecen tegnapi BL-búcsúját követően összesítettük, meddig jutottak a magyar bajnokcsapatok az elmúlt tíz év során a legrangosabb európai kupasorozatban. Ebből kiderül, hogy 2000-től a DVSC tegnapi búcsúja az ötödik olyan, amikor a magyar bajnok két fordulóval a csoportkör előtt esett ki a Bajnokok Ligájából. A Debrecen ötödször indult a sorozatban, ebből háromszor búcsúzott két körrel a…
aug. 5
12:17
Franciaország: Benzema és Ménez is helyet kapott Blanc keretében (She)
Laurent Blanc, a francia labdarúgó-válogatott nyáron kinevezett szövetségi kapitánya kijelölte keretét a norvégok elleni augusztus 11-i felkészülési mérkőzésre.
aug. 5
12:19
FTC: az ötödik számú kapus Spanyolországba vagy Ciprusra igazolhat (She)
A Nemzeti Sport információi szerint nagy valószínűséggel távozik a Ferencvárosnál az ötödik számú kapusnak sorolt húszéves Hermány Bence, aki Ciprus és Spanyolország felé veheti az irányt.
aug. 5
12:21
Videó: kétszer is szaltózott a labdával az amerikai játékos (She)
Cseles partdobást végzett el Ryan Guy, az ír bajnokságban szereplő Bohemians csatára. Az amerikai játékos a Setanta Sport Cup elnevezésű torna – az ír és az északír csapatok számára kiírt kupa – döntőjében a szintén ír St. Patrick's ellen egy szaltó után hajította középre a labdát. Jól sikerült mutatványát nem sokkal később szinte ugyanarról a helyről még egyszer megismételte. Guy az alkalmi ír…
aug. 5
12:23
Úszó Eb: a kötelező után 13. a Kovács, Stumpf műúszó kettős (She)
Tizenhét induló közül a 13. helyen áll a Kovács Dorottya, Stumpf Kata kettős a szinkronúszók páros versenyének kötelező programja után a magyarországi úszó, műugró, műúszó és nyílt vízi Európa-bajnokság második napján.
aug. 5
12:51
NSO Tv: Gyárfás szinte megőrül, úgy szurkol az úszó Eb-n (She)
Mint arról már korábban beszámoltunk, számos rekorddal vette kezdetét a margitszigeti úszó Európa-bajnokság. Az esemény szervező bizottságának vezetője, Gyárfás Tamás szinte megőrül, úgy szurkol a magyaroknak, csak nem mutatja, és több aranyra számít, mint Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya.
aug. 5
13:09
Spanyolország: hét Barca-játékos a világbajnok keretében (She)
Vicente del Bosque, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a világbajnok csapat keretét a jövő hét szerdai, Mexikó elleni felkészülési meccsre.
aug. 5
13:12
Tovább gyűrűzik a spanyol futballbotrány (Metropol)
Újabb részletek derültek ki a spanyol labdarúgást is érintő bundabotránnyal kapcsolatban: sajtóértesülés szerint az élvonalba jutásért vívott harcban súlyos pénzösszegek cseréltek gazdát.
aug. 5
13:14
Capello fiatalít a magyarok ellen (Metropol)
Fiatal játékosoknak szavaz bizalmat Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a magyarok elleni barátságos mérkőzésen, a pályafutását a másodosztályban folytató David James kapus már nem tagja a keretnek.
aug. 5
13:27
Úszó Eb: Batházi István a 31. helyen végzett 5 km-en (She)
A 31. helyen ért célba Batházi István a füredi Balaton-szakaszon rendezett csütörtöki, 5 kilométeres versenyen a magyarországi úszó, műugró, műúszó és nyílt vízi Európa-bajnokság második napján.

Keresés