2011. június 13. hétfő

jún. 13
5:00
NBA: a Dallas nyert Miamiban, megvan története első bajnoki címe (She)
A Dallas Mavericks 105–95-re győzött a Miami Heat otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjének magyar idő szerint hétfő hajnalban lejátszott hatodik mérkőzésén, így 4–2-es összesítéssel megnyerte a párharcot, és fennállása során először elhódította a bajnoki címet. A döntő legértékesebb játékosának (MVP) a dallasi Dirk Nowitzkit választották meg.
jún. 13
7:24
Arany-kupa: Mexikó és Salvador is kiütéssel győzött (She)
Mexikó és Salvador labdarúgó válogatottja kiütéses győzelemmel zárta az Arany-kupa csoportkörét. Előbbi magabiztosan, pontveszteség nélkül jutott be a torna negyeddöntőjébe, utóbbinak csoportharmadikként jó esélye van erre. A másik biztos továbbjutó Costa Rica.
jún. 13
7:24
Button nyert Kanadában (Metropol)
Jenson Button, a McLaren brit pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es Kanadai Nagydíjat, a 62. Forma-1-es autós gyorsasági vb hetedik viadalát. Button mögött a vb-címvédő és a pontversenyben éllovas német Sebastian Vettel (Red Bull) lett a második, míg a harmadik helyen csapattársa, az ausztrál Mark Webber végzett.
jún. 13
7:42
MLS: a Chicago és a Kansas is idegenben győzött (She)
Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) alapszakaszában egyaránt idegenben győzött vasárnap a Chicago Fire és a Kansas City Wizards.
jún. 13
7:44
WNBA: a győri és a pécsi légiós szomorította a soproniak kiválóságát (She)
Az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokság (WNBA) alapszakaszának nyolcadik játéknapján a Connecticut Sun pályaválasztóként tizenegy pontos győzelmet aratott a Tulsa Shock ellen. Utóbbi a szezon eddigi négy találkozóját kivétel nélkül elveszítette.
jún. 13
8:00
Argentina: rangadót nyert az Argentinos Juniors, ikszelt a Boca Juniors (She)
Az argentin első osztályú labdarúgó-bajnokság (Clausura) 18. fordulójában a River Plate idegenben, a Boca Juniors hazai pályán játszott 1–1-es döntetlent, az Argentinos Juniors viszont vendégként jutott három ponthoz.
jún. 13
8:00
A Dallas győzött Miamiban és története első bajnoki címét szerezte (Agroinform)
A Mavericks idegenben diadalmaskodott 105-95-re a Miami Heat ellen. A döntő legértékesebb játékosának (MVP) a texasi Dirk Nowitzkit választották meg.
jún. 13
8:18
Argentína: rangadót nyert az Argentinos Juniors, ikszelt a Boca (She)
Az argentin első osztályú labdarúgó-bajnokság (Clausura) 18. fordulójában a River Plate idegenben, a Boca Juniors hazai pályán játszott 1–1-es döntetlent, az Argentinos Juniors viszont vendégként jutott három ponthoz.
jún. 13
8:18
Button bravúros győzelmét hozta a Kanadai Nagydíj (Behaviour)
Jenson Button, a McLaren brit pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es Kanadai Nagydíjat, a 62. Forma-1-es autós gyorsasági vb hetedik viadalát.
jún. 13
8:20
Brazília: Corinthians-siker a Flu ellen, Ronaldinhóék pontot szereztek (She)
A brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Campeonato Brasileiro) negyedik fordulójában a Corinthians hazai környezetben kétgólos győzelmet aratott a Fluminense ellen.
jún. 13
8:54
Szolnok: két játékos érkezhet a Kecskeméttől, tíz fiatalt építenek be (She)
A labdarúgó NB I-ből kiesett Szolnok tulajdonosa, Ferencz Gábor kiszáll a labdarúgásból, és nagy változűsok várhatóak a klubnál. Az átalakuló keretbe két játékos érkezhet Kecskemétről, és számos fiatal futballista kerülhet fel az NB III-as csapatból.
jún. 13
8:54
NBA - Először bajnok a Dallas (Behaviour)
A vendég Dallas Mavericks legyőzte a Miami Heatet az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) döntőjének hatodik mérkőzésén, így 4-2-re megnyerte a párharcot, és történetének első bajnoki címét szerezte meg.
jún. 13
8:56
NBA: Személyes kudarc, még nem jött el az én időm - LeBron James (She)
LeBron James, a vesztes Miami Heat egyik kulcsembere személyes kudarcként éli meg, hogy csapata ma hajnalban hazai pályán elbukta az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjét, de úgy véli, az ellendrukkerei nem sokáig lesznek boldogok.
jún. 13
9:12
18.313 néző az ötödosztályú bajnokin (Agroinform)
Rekordot állított fel a német futballban az ötödosztályú Waldhof Mannheim, amelynek legutóbbi mérkőzésére 18.313 (!) szurkoló volt kíváncsi a helyszínen.
jún. 13
9:30
Inter: Csak az Isten a megmondhatója, hogy mi lesz a sorsom - Sneijder (She)
Wesley Sneijder, az Internazionale holland válogatott labdarúgója azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem tudja, mit tartogat számára a jövő.
jún. 13
9:30
A Real Madrid mielőbb lezárná a Coentrao-transzfert (Agroinform)
Küszöbön áll Fabio Coentrao Madridba való szerződése, a spanyolok mielőbb szeretnének pontot tenni az üzlet végére. A gyorsítás érdekében több játékost is felajánlottak a Benficának.
jún. 13
9:32
Videó: Milliárdos klubokkal küzdöttünk az utolsó pillanatig - Sisa (She)
Évértékelő sorozatunkban Sisa Tibor, a Kaposvári Rákóczi vezetőedzője értékeli a csapat 2010–2011-es szezonját. A Tréner becenévre hallgató szakember az NSO Tv kamerája előtt elégedettségét fejezi ki a közelmúlttal kapcsolatban.
jún. 13
9:48
NBA: James és a Heat kudarcát gúnykacaj fogadta Clevelandben (She)
Clevelandben a szurkolók nem felejtenek: az ohiói városban egyöntetű kárörömöt váltott ki, hogy a helyi Cavaliersből a Miami Heatbe igazolt LeBron James elbukta az NBA-nagydöntőt csapatával a Dallas Mavericks ellen.
jún. 13
9:50
Profi ökölvívás: Lucian Bute ajánlatott tett Mikkel Kesslernek (She)
Az IBF-nél nagyközépsúlyú profi ökölvívó világbajnok, Lucian Bute menedzsmentje megtette ajánlatát a múlt hétvégén kiütéses győzelemmel visszatérő Mikkel Kesslernek egy mérkőzésre, amelyre Bute július 9-i, Jean-Paul Mendy elleni kötelező címvédését követően kerülne sor.
jún. 13
10:06
A Dallas a bajnok az NBA-ben (Infostart)
A vendég Dallas Mavericks legyőzte a Miami Heatet az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) döntőjének hatodik mérkőzésén, így 4-2-re megnyerte a párharcot, és történetének első bajnoki címét szerezte meg.
jún. 13
10:06
Videó: könnybe lábadt szemekkel búcsúzott a visszavonuló Palermo (She)
Az argentin Boca Juniors labdarúgócsapatában utolsó alkalommal lépett pályára hazai környezetben a klub legendás alakja, Martín Palermo, aki 38 évesen döntött a visszavonulás mellett. A Boca Juniors hazai pályán játszott 1–1-es döntetlent a Banfield ellen.
jún. 13
10:06
A Costa Rica elleni sima győzelemmel csoportelső Mexikó (Agroinform)
A címvédő mexikóak Costa Rica nemzeti együttese felett aratott 4-1-es diadalt, és csoportelsőként lépett tovább a negyeddöntőbe.
jún. 13
10:08
Pljuscsenko indulhat a 2014-es olimpián (Agroinform)
A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség rehabilitálta a korábban felfüggesztett Jevgenyij Pljuscsenkót, így az orosz klasszis indulhat a 2014-es téli olimpián.
jún. 13
10:10
Ezért küzdöttem 13 évig - Nowitzki (Agroinform)
Az NBA-döntő legjobbjának (MVP) választott Dirk Nowitzki szerint a hosszú évekig tartó várakozás az aranygyűrű csak erősebbé tette őt és a csapatot.
jún. 13
10:24
Németország: 18 313 néző az 5. ligás meccsen, nézőcsúcs (She)
Rekordot állított fel a német futballban az ötödosztályú Waldhof Mannheim, amelynek legutóbbi mérkőzésére 18 313 (!) szurkoló volt kíváncsi a helyszínen.
jún. 13
10:26
Lósport: Overdose-nak nem volt szerencséje a sorsolással, akár egyedül is futhat (She)
Vasárnap kisorsolták a keddi King's Stand Stakes startboxait, a pannoniaoverdose.hu beszámolója szerint Overdose a 15-öst kapta. A bal oldali, azaz a közönséghez közelebbi széléről kezdődik a számozás, azaz Overdose a távolabbi széléhez közel fog elstartolni.
jún. 13
10:28
Nottingham: McClaren a kétszeres BEK-győztes új menedzsere (She)
A kétszeres BEK-győztes, egyszeres angol bajnok, jelenleg a másodosztályban szereplő Nottingham Forest labdarúgócsapatának vezetősége Steve McClarent nevezte ki menedzsernek.
jún. 13
10:42
Rózsaszínű labda a hölgyeknek (Agroinform)
A női játékosok kívánságát teljesítve rózsaszínű labdát mutatott be a kosárlabda piac egyik meghatározó gyártója.
jún. 13
10:44
Add már Uram az esőt! (Agroinform)
Két óra tötymörgés után két óra csoda – talán így lehetne a legtömörebben összefoglalni a 2011-es Kanadai Nagydíj történéseit.
jún. 13
11:00
Női kézilabda: az ukrán, a lengyel és a cseh válogatott is lemaradt a vb-ről (She)
Az ukrán, a lengyel és a cseh női kézilabda-válogatott is lemaradt a brazíliai rendezésű decemberi világbajnokságról, miután a magyar együtteshez hasonlóan elbukott a pótselejtezőn.
jún. 13
11:00
Új nézőrekord a Bundesligában (Agroinform)
Átlagosan 42.101 szurkoló volt kíváncsi a Bundesliga 2010-2011-es szezonjának mérkőzéseire, a német labdarúgó-bajnokság továbbra is a legnézettebbnek számít.
jún. 13
11:02
Oroszország: súlyos térdsérülést szenvedett a CSZKA cseh tehetsége (She)
Legalább fél évig nem léphet pályára Tomás Necid, az orosz élvonalbeli CSZKA Moszkva cseh támadója, aki csapata pénteki mérkőzésén szenvedett súlyos térdsérülést.
jún. 13
11:02
Minczér Albert olimpiai B szintet futott 3000 m akadályon (Agroinform)
A veszprémi atléta a Strasbourgban rendezett versenyen 8:27.49 perces eredménnyel az ötödik helyet szerezte meg.
jún. 13
11:04
Atlétika: Minczér Albert egyéni csúcsa vb- és olimpiai B szintet ért (She)
Egyéni csúcsát jelentősen megjavítva 8:27.49 perccel világbajnoki és olimpiai B szintet futott 3000 m akadályon Minczér Albert vasárnap, a Strasbourgban rendezett nemzetközi versenyen – tudatta a hazai szövetség a távirati irodával.
jún. 13
11:06
Labdarúgás: a pályán élesztették újra a vasi kiscsapat kapitányát (She)
Tragikus esemény miatt szakadt félbe egy vas megyei másodosztályú labdarúgó-mérkőzés: a Rábagyarmat–Csákánydoroszló találkozó szünetében rosszul lett, és összeesett a vendégek csapatkapitánya – adta hírül a vasnepe.hu.
jún. 13
11:18
Kajak-kenu: Kozák a szétlövést is vitte, Molnár legyőzte Dudást (She)
A második kajak-kenu válogatót követően hétfőn megtartották a nyitva maradt négy szám szétlövését. Kozák Danuta 200 m-en is legyőzhetetlen volt, a férfiaknál kajakban Molnár Péter legyőzte Dudás Miklóst.
jún. 13
11:20
Videoton: a klub megegyezett Lázár Pál eladásáról a Samsunsporral - sajtóhír (She)
Helyi lapértesülések szerint a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Samsunspor szóban már megállapodott a Videotonnal Lázár Pál megvételéről. A samsuni Denge Gazetesi szerint a magyar válogatott védőt a következő napokban várják Törökországba, hogy aláírja új szerződését.
jún. 13
11:36
Profi ökölvívás: Kusturica és Sdunek előtt győzött Kelemen (She)
Három héten belül a második, a Felix Promotion égisze alatt pedig a harmadik profi ökölvívómeccsét is megnyerte Kelemen Balázs, aki ezúttal Banja Lukán győzött a második menetben T. K. O.-val Siklódi József ellen.
jún. 13
11:36
Még nem tudni, ki indul a kajak 200 méteren (Metropol)
A férfiaknál K-1 200 m-en Molnár Péter, K-2 200 m-en a Sík Márton, Beé István duó, C-2 1000 m-en pedig a Nagy Péter, Széles Gábor kettős képviselheti Magyarországot a péntektől vasárnapig sorra kerülő belgrádi Eb-n, valamint az augusztusi, szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon. Női K-1 200 m-en továbbra is kérdőjeles az induló személye.
jún. 13
11:36
Steve McClaren lett a Nottingham menedzsere (Agroinform)
Az 50 éves szakember legutóbb a német Wolfsburgnál dolgozott, februárban rúgták ki a sikertelen szereplés miatt. Angol sajtóhírek szerint három évre írt alá a Vörösökhöz.
jún. 13
11:38
Tyson és Stallone is halhatatlan lett (Agroinform)
Az egykori nehézsúlyú világbajnok Mike Tyson és a Rocky filmek hőse, Sylvester Stallone is bekerült az ökölvívás halhatatlanjai közé.
jún. 13
11:40
Négy számból háromban nem maradt kérdőjel (Agroinform)
Női K-1 200 m-en továbbra sem dőlt el az induló személye.
jún. 13
12:12
Juventus: Nincsenek kétségeim a jövőmet illetően, maradok - Buffon (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus kapusa, Gianluigi Buffon a La Gazzetta dello Sportnak adott interjúban minden kétséget kizáróan leszögezte, hogy marad a torinói csapatnál. Erről Antonio Conte vezetőedzővel is egyeztetett.
jún. 13
12:12
Szeretnék Mourinhóval dolgozni - Nani (Agroinform)
Luís Naninak, a Manchester United szélsőjének eltökélt szándéka, hogy a jövőben együtt dolgozzon honfitársával, José Mourinhóval.
jún. 13
12:14
Real Madrid: Özilt nem érdekli a Manchester United megkeresése (She)
A német Mesut Özilt nem érdekli az angol Manchester United megkeresése. A német labdarúgó menedzsere elmondta: védence remekül érzi magát a Real Madridban, nem szerepel a tervei között, hogy váltson. Reza Fazeli erről a Marca című spanyol sportnapilapban nyilatkozott.
jún. 13
12:16
Hollandia: Preud'homme otthagyja a Twentét, az al-Sababhoz megy (She)
A holland kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes Twente vezetője, Michel Preud'homme távozik az enschedei klubtól, és a szaúd-arábiai al-Sababhoz szerződik.
jún. 13
12:30
Ökölvívás: Mike Tyson, Sylvester Stallone is a Hírességek Csarnokában (She)
Újabb legendákat iktattak be az ökölvívó Hírességek Csarnokába: az International Boxing Hall of Fame tagja lett a bokszoló világklasszisok közül Mike Tyson, Júlio César Chávez, Kosztja Czju, a mexikói edző, „Nacho" Beristain, Joe Cortez mérkőzésvezető, valamint – az ökölvívás népszerűsítéséért tett szolgálatai miatt – Sylvester Stallone.
jún. 13
12:30
A Twente edzője Szaúd-Arábiába szerződött (Agroinform)
Michel Preud'homme távozik a Twente kispadjáról, a szaúd-arábiai Al-Sababhoz távozik.
jún. 13
12:32
Videó: néma csöndben ünnepelt bajnoki címet a Dallas Miamiban (She)
Mint arról beszámoltunk, Dallas Mavericks 105–95-re győzött a Miami Heat otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjének magyar idő szerint hétfő hajnalban lejátszott hatodik mérkőzésén, így 4–2-es összesítéssel megnyerte a párharcot, és fennállása során először elhódította a bajnoki címet. Miamiban néma csöndben ünnepelhettek az örömittas dallasiak.
jún. 13
12:32
Óriási gólt lőtt a Vancouver játékosa - videó (Agroinform)
Erik Hassli a Vancouver Whitecaps játékosa a Seattle ellni mérkőzésen hatalmas gólt lőtt a hosszú sarokba, miután felpörgette a labdát.

Keresés