2011. június 3. péntek

jún. 3
6:12
NBA: elképesztő hajrát követően állt fel és nyert a Dallas Miamiban (She)
A Dallas Mavericks 15 pontos hátrányt dolgozott le a hajrában, és Dirk Nowitzkinek három másodperccel a vége előtt szerzett kosarával 95–93-ra győzött a Miami Heat otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) döntőjének második, magyar idő szerint péntek hajnalban véget érő mérkőzésén.
jún. 3
6:48
Libertadores-kupa: a Vélez kihagyott büntetője után döntős a Penarol (She)
Az uruguayi Penarol lesz a brazil Santos ellenfele a Libertadores-kupa döntőjében. Bár a sorozat négyszeres győztese 2–1-es vereséget szenvedett az argentin Vélez Sarsfield otthonában, 1–0-s hazai sikere után idegenben lőtt góllal felülkerekedett argentin riválisán.
jún. 3
7:06
Valencia: hosszabbítottak Albeldával és a Césart kiszorító Guaitával (She)
Szerződést hosszabbított két játékosával a Valencia: a veterán Albelda egy, a 24 éves Vicente Guaita négy évig marad még a Mestallában.
jún. 3
7:06
"Egész életemben erről álmodtam!" (Behaviour)
Egy biztos, Magyarországon immár a két legnépszerűbb autós világbajnoki sorozat is tiszteletét teszi, hisz a július végi F1-es Magyar Nagydíj mellett a hétvégén a túraautósok vb-futamát is a Hungaroringen rendezik. Ráadásul magyar résztvevővel! Sőt, a Zengő Motorsport pilótája, Michelisz Norbert - aki úgy ismeri a pályát, mint a saját tenyerét - akár a dobogóra is odaérhet a várhatóan telt házas…
jún. 3
7:08
Tömegsport: 24 órás sportnap a budafoki Kolonics Iskolában (She)
Huszonnégy órás sportnapot rendeznek pénteken (ma) és szombaton a budafoki Kolonics György Általános Iskolában. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium tájékoztatása szerint az eseményt délben Dechert Áron, a NEFMI szabadidő-, diák- és fogyatékosok sportjának osztályvezetője nyitja meg, a programok pedig másnap délig tartanak majd.
jún. 3
7:08
Az Eb-részvétel a tét (Behaviour)
Ma vág neki a magyar női kosárlabda-válogatott Sopronban az Európa-bajnoki pótselejtező-tornának, melyen az öt csapatból csak a csoportgyőztes reménykedhet az Eb-szereplésben.
jún. 3
7:10
Selejtezés Európában (Behaviour)
A jövő évi (június 8. és július 1. között esedékes) ukrán-lengyek közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában több csoportban is sorsdöntő találkozót rendeznek.
jún. 3
7:12
Kassai vezeti a német-brazilt (Behaviour)
Újabb rangos felkérést kapott Kassai Viktor. A magyar FIFA-bíró vezetheti majd augusztus 10-én két futballnagyhatalom, Németország és Brazília egymás elleni barátságos mérkőzését.
jún. 3
7:14
Luxemburg ellen is visszafogottan? (Behaviour)
Ritkán fordul elő, hogy a magyar labdarúgó-válogatott abszolút esélyesként várhatja soron következő mérkőzését. Ma ilyen - jóllehet: tét nélküli - találkozót rendeznek (19.30 óra, Tv.: Sport1): az Egervári-tanítványok annál a luxemburgi együttesnél vizitálnak, amelynek játékosai többsége passzióból futballozik. Mindeközben a kontinens vérre menő, de legalábbis Eb-selejtezős pontokért zajló…
jún. 3
7:16
Vb-címmeccset érhet Madár sikere (Behaviour)
Erdei Zsolt ismét világbajnoki címmérkőzésen léphet kötelek közé, ha szombaton Atlantic Cityben legyőzi a volt nagyközépsúlyú világbajnok amerikai Byron Mitchellt. A WBA félnehézsúlyú kazah világbajnoka, Beibut Sumenov jelezte, amennyiben Madár nyer, az év végén szívesen összecsap vele.
jún. 3
7:42
NBA: Csúsztunk, másztunk, hogy a miénk legyen a labda - Nowitzki (She)
A Dallas egész pályás letámadása és kemény védekezése mellett a Miami hátsó sorainak fellazulása okozta, hogy a Mavericks az NBA nagydöntőjének második meccsén 20–2-es rohammal fordítani tudott az utolsó 6 és fél percben, és 1–1-re egyenlített – állítja Dirk Nowitzki, a dallasiak hőse.
jún. 3
7:42
Touloni torna: magyar győzelem (Metropol)
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte a kínaiak 1993-as születésű játékosokból álló csapatát a hagyományos touloni utánpótlás torna csoportküzdelmeinek első fordulójában, csütörtökön.
jún. 3
8:00
Roland Garros: bár Murray sérült, Nadal nehéz elődöntőre számít (She)
Rafael Nadal szerint nagyon nehéz mérkőzés vár rá a Roland Garros pénteki elődöntőjében Andy Murray ellen – még akkor is, ha a skót az elmúlt napokban sok fájdalommal küszködött a 3. fordulóban elszenvedett bokasérülése miatt.
jún. 3
8:18
Fulham: öt jelölt a távozó Hughes helyére, Gera akár maradhat is (She)
A brit sajtó szerint öt jelölt van a Fulham Mark Hughes váratlan csütörtöki távozása után üresen maradt kispadjára: az új menedzser az első tippek szerint Martin O'Neill, Martin Jol, Steve McClaren, Gianfranco Zola és Chris Hughton közül kerülhet ki.
jún. 3
8:20
NB II: a bőcsiek hazaküldték a brazil csatárt, aki nem vált be (She)
Nem tart igényt Paulo Barbosa játékára az NB II Keleti csoportjának utolsó helyén álló Bőcs Sport szakmai igazgatója, Tóth László.
jún. 3
8:22
Utánpótlás: szatmári tehetségek után kutat a DVSC akadémiája (She)
Együttműködési megállapodást írt alá a Debreceni Labdarúgó-akadémia a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerben a szatmári tehetségek felkutatása érdekében.
jún. 3
8:24
Újpest: a Videoton tatabányai kölcsönjátékosa iránt érdeklődnek (She)
Szemet vetett az Újpest Kocsis Dávidra. A 23 éves támadó a Videoton labdarúgója, ám kölcsönjátékosként Tatabányán szerepel.
jún. 3
8:26
Serie A: fogadási botrányba keverték Vass Ádámék egyik bajnokiját (She)
A pénteki Olaszország–Észtország Európa-bajnoki selejtező másodlagos témává süllyedt az olasz futballsajtóban, míg az előtérben tovább gyűrűzik a szerdán kirobbant bundabotrány. Kiderült, a korábban közölt találkozók mellett az április 2-i Brescia–Bologna Serie A-bajnoki is furcsán alakult. Már ha az furcsa, hogy a bennfentesek napokkal a mérkőzés előtt ismerték a pontos eredményt.
jún. 3
8:36
Haladás: megrekedtek a tárgyalások a klub és Kenesei Krisztián között (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, Oross Márton után Schimmer Szabolcs is szerződést hosszabbít a Haladással, s a vezetők több játékossal tárgyalnak még a folytatásról, így Kenesei Krisztiánnal is, aki a Nemzeti Sportnak elmondta, egyelőre megrekedtek az egyeztetések közte és a klub között.
jún. 3
8:36
Michelisz Norbert - hazai pálya (Metropol)
Az első magyar autóversenyző, aki túraautó-világbajnoki futamot tudott nyerni, újabb mérföldkőhöz érkezett pályafutásában: hazai közönség előtt versenyezhet.
jún. 3
8:38
Női kézilabda: négymillió forintos prémiumért játszanak Szucsánszkiék (She)
Négymillió forintos prémiumot tűztek ki a női kézilabda-válogatott elé, ha sikeresen túljut a Németország elleni vb-pótselejtezőn, számolt be róla a Blikk pénteki száma.
jún. 3
8:54
Ökölvívás: a kazah Sumenov már két éve Erdei Zsoltra vadászik (She)
Bejbut Sumenov, a WBA félnehézsúlyú világbajnoka bejelentkezett Erdei Zsoltnál, mondván, még az év végéig szeretne megküzdeni vele. A kazahnál a pénz nem akadály, ráadásul hajlandó az Egyesült Államokban kockára tenni az övét, így aztán potenciális riválisként illik vele számolni. De csak a Madár–Byron Mitchell csata után.
jún. 3
8:54
Burrows megúszta a harapást (Agroinform)
Nem tiltották el Alex Burrowst, az észak-amerikai profi jégkorongliga döntőjében 1-0-ra vezető Vancouver Canucks csatárát, aki a vád szerint egy dulakodás során megharapta Patrice Bergeron egyik ujját.
jún. 3
8:56
Videó: Miért kap ötvenedszerre is lehetőséget Németh Krisztián? - Détári (She)
Újabb bejegyzéssel jelentkezett blogjában Détári Lajos, aki természetesen elsősorban a futball kérdéseiről mondja el a véleményét, de olykor más sportágról is szót ejt. Az egykori világválogatott játékos ezúttal a magyar labdarúgó-válogatott következő két mérkőzéséről, a miniállamok esélyeiről és a kerettagok helyének jogosságáról beszél.
jún. 3
9:12
Videó: Miért kap ismét lehetőséget Németh a válogatottban? - Détári (She)
Újabb bejegyzéssel jelentkezett blogjában Détári Lajos, aki természetesen elsősorban a futball kérdéseiről mondja el a véleményét, de olykor más sportágról is szót ejt. Az egykori világválogatott játékos ezúttal a magyar labdarúgó-válogatott következő két mérkőzéséről, a miniállamok esélyeiről és a kerettagok helyének jogosságáról beszél.
jún. 3
9:12
Újabb gyöngyszemet igazol a Real Madrid (Behaviour)
A Marca című spanyol sportnapilap szerint a Real Madrid napokon belül leigazolhatja Fabio Coentraót, a Benfica portugál válogatott labdarúgóját.
jún. 3
9:14
Videó: drámai végjátékkal zárult a Libertadores-kupa elődöntője (She)
Bár az argentin Vélez Sarsfield 2–1-re nyert hazai pályán az uruguayi Penarol ellen a labdarúgó Libertadores-kupa elődöntőjében, az idegenben elszenvedett 1–0-s vereségével kiesett. Pedig az esély megvolt a fináléba kerülésre, ugyanis a 76. percben büntetőhöz jutott, ám a korábban már gólt szerző Santiago Silva a kapu fölé lőtt. A döntőben a Penarol ellenfele a brazil Santos lesz.
jún. 3
9:30
Burrows megúszta a harapást - videó (Agroinform)
Nem tiltották el Alex Burrowst, az észak-amerikai profi jégkorongliga döntőjében 1-0-ra vezető Vancouver Canucks csatárát, aki a vád szerint egy dulakodás során megharapta Patrice Bergeron egyik ujját.
jún. 3
9:32
Miamiban egyenlített a Dallas (Agroinform)
Dirk Nowitzki 3 másodperccel a vége előtt szerezte a győztes kosarat. A Mavericks 15 pontos hátrányt dolgozott le a záró szakaszban.
jún. 3
9:48
A megkapják a jutalmukat a siketlimpikonok (Infostart)
Közel 500 millió forintot csoportosított át a kormány a 2009. évi Siketlimpián, valamint a 2006., 2008. és a 2010. évi Siketek Sakkolimpiáján érmet, vagy pontszerző helyezést elért sportolók elmaradt jutalmainak kifizetésére a rendkívüli kormányzati intézkedések kiadási előirányzat terhére - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Ezzel a döntésével a kormány azt az igen vitatott helyzetet…
jún. 3
9:48
Brazília: Ganso is rendben lesz a Copa América rajtjára (She)
Nemcsak Alexandre Pato, hanem a brazil labdarúgó-válogatott másik sérült játékosa, Ganso állapota is a vártnál gyorsabban javul, így az orvosok immár nemcsak előbbi, hanem utóbbi játékos tekintetében is bizakodóak, hogy ott lehet a Copa América rajtján.
jún. 3
9:48
Deák Nagy Marcell a 400 m győztese Huelvában (Agroinform)
A 19 éves magyar futó nyerte meg a 23 éven aluli férfiaknak kiírt 400 métert csütörtökön a spanyolországi Huelvában rendezett nemzetközi atlétikai versenyen.
jún. 3
9:50
Atlétika: Deák Nagy Marcell Spanyolországban nyert 400-on (She)
Deák Nagy Marcell nyerte meg a 23 éven aluli férfiaknak kiírt 400 métert csütörtökön a spanyolországi Huelvában rendezett nemzetközi atlétikai versenyen.
jún. 3
9:50
A Penarol lesz a Santos ellenfele a döntőben (Agroinform)
A két csapat utoljára 49 évvel ezelőtt, 1962-ben találkozott egymással a Libertadores Kupa döntőjében, akkor a Pelé vezette Santos diadalmaskodott.
jún. 3
9:52
Euro 2012: a franciák Minszkben lezárnák a botrányos időszakot (She)
Laurent Blanc és a francia labdarúgó-válogatott nehéz időszak végleges lezárását tervezi a Fehéroroszország elleni pénteki mérkőzésen. A tavalyi világbajnokságon leszereplő nemzeti csapat újjáépítését végző kapitányt az elmúlt hónapokban rasszizmussal vádolták meg, de végül tisztázódott, hogy nem ő tervezte az arab és fekete fiatalok arányának csökkentését a francia akadémiákon. A pályán sem volt…
jún. 3
10:06
Siófok: újabb erősítés Szombathelyről, Lengyelt is leigazolták (She)
Az élvonalbeli BFC Siófokban folytatja pályafutását Farkas János és Lengyel Dániel. Előbbi a másodosztályú Tatabányától, utóbbi a szintén NB I-es Haladástól érkezett, nem mellékesen pedig tagja volt az Eb-bronzérmes U19-es korosztályos labdarúgó-válogatottunknak.
jún. 3
10:06
Felejtsük el az F1-es Bahreini Nagydíjat! (Agroinform)
A pénteki nap folyamán születik döntés arról, hogy megrendezik-e ebben a szezonban az idény elejéről elhalasztott Bahreini Nagydíjat.
jún. 3
10:08
Videó: Nowitzki mesterien hagyta ott Bosht és nyerte meg a meccset (She)
A Dallas Mavericks egyenlített a Miami Heat ellen az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) nagydöntőjének második mérkőzésén. A texasiak győzelmében nagy szerepe volt Dirk Nowitzkinak, aki 24 pontot és 11 lepattanót szerzett, ráadásul a mindent eldöntő kosarat is ő dobta. Íme, a meccs összefoglalója!
jún. 3
10:10
Női hetes rögbi: B-divíziós Eb Zánkán, a magyarok a favoritok (She)
Az Európai Rögbiszövetség (FIRA-AER) és a Magyar Rögbiszövetség ezen a hétvégén rendezi meg az olimpiai szakág (7s) női Európa-bajnokságának B-divíziós mérkőzéseit. A helyszín Zánka, ahol a magyar válogatott favoritként lép pályára.
jún. 3
10:12
Euro 2012: a németeknél Khedira, Podolski és Gómez játéka is kérdéses (She)
Péntek este 20.35-től a német labdarúgó-válogatott Ausztria ellen lép pályára Bécsben a 2012-es Európa-bajnokság A jelű selejtezőcsoportjában. Joachim Löw szövetségi kapitánynak valószínűleg több kulcsjátékosát is nélkülöznie kell majd, ugyanis Sami Khedira, Lukas Podolski és Mario Gómez sem teljesen egészséges.
jún. 3
10:24
Tömegsport: vasárnap Keszthelyen zárul a 4RUN félmaratoni-sorozat (She)
Június 5-én negyedik alkalommal rendezik meg a Keszthelyi Kilométerek utcai futóversenyt, amelynek kiírásában maratoni, félmaratoni egyéni és váltó számok szerepelnek. Az előzetes nevezési lista alapján mintegy hétszázan regisztráltak; a futók mellett – az előző évekhez hasonlóan – kerekesszékes és hand bike-os versenyzőkre is számítanak a szervezők. Az eseményre az Önkéntesség Európai Évének…
jún. 3
10:24
Nem tárgyalunk Agüeróval - Mourinho (Agroinform)
A 23 éves csatár nemrég kijelentette, hogy nyáron elhagyja az Atléticót, a legvalószínűbb célpontnak a városi rivális Real Madrid tűnik, de a királyiak csak klubjával akarnak tárgyalni.
jún. 3
10:42
Euro 2012: a németeknél Khedira és Podolski játéka is kérdéses (She)
Péntek este 20.35-től a német labdarúgó-válogatott Ausztria ellen lép pályára Bécsben a 2012-es Európa-bajnokság A jelű selejtezőcsoportjában. Joachim Löw szövetségi kapitánynak valószínűleg több kulcsjátékosát is nélkülöznie kell majd, ugyanis Sami Khedira és Lukas Podolski sem teljesen egészséges.
jún. 3
10:44
Utánpótlás: kibővült és megújult a Nemzeti Sport Intézet honlapja (She)
Június másodikától új arculattal, kibővült tartalommal – de a korábbi elérhetőségen – jelentkezik a Nemzeti Sport Intézet (NSI) honlapja, a nupi.hu. Az oldalak jelenleg 33 sportág utánpótlás-neveléssel kapcsolatos híreit, információit tartalmazzák.
jún. 3
10:46
Euro 2012: Hiddink egyelőre a török válogatottra összpontosít (She)
A Németország mögötti második hely szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést játszik egymással Belgium és Törökország válogatottja a labdarúgó Eb-selejtezők A-csoportjában. A házigazdák hat mérkőzésen szerzett 10 pontjukkal a második helyen állnak a 15 pontos németek mögött, a félholdasoknak öt meccs után 9 pontjuk van.
jún. 3
10:48
Siketlimpia: közel félmilliárd forintos átcsoportosítás az elmaradt prémiumokra (She)
Közel 500 millió forintot csoportosított át a kormány a 2009. évi siketlimpián, valamint a siketek 2006., 2008. és a 2010. évi sakkolimpiáján érmet vagy pontszerző helyezést elérő sportolók elmaradt jutalmainak kifizetésére – a rendkívüli kormányzati intézkedések kiadási előirányzatának terhére. Ezzel a döntésével a kormány azt az igen vitatott helyzetet számolja fel, amely még az előző…
jún. 3
10:50
Moto GP: Sebestyén a 26. időt motorozta az első szabadedzésen (She)
Sebestyén Péter a 26. időt érte el a gyorsaságimotoros-világbajnokság Katalán Nagydíjának első szabadedzésén a 125 köbcentiméteres kategóriában.
jún. 3
11:00
Németország: Lehmann a Schalkéval tárgyal, egy évre írna alá (She)
A Stuttgarter Zeitung értesülései szerint a német labdarúgó-válogatott korábbi kapusa, a veterán Jens Lehmann a Schalkéval tárgyal, és már csak a részleteket kell tisztáznia a klubbal.
jún. 3
11:00
Farkas és Lengyel is Siófokon folytatja (Agroinform)
A labdarúgó NB I-ben érdekelt BFC Siófok csapatánál folytatja pályafutását Farkas János és Lengyel Dániel.
jún. 3
11:02
Vízilabda Euroliga: Kásás megsérült, Benedek szerint izguljon a Partizan (She)
A férfi vízilabda Euroliga négyes döntőjében címvédőként és abszolút favoritként játszhat majd a sportági klasszisokkal – köztük ezúttal két magyar olimpiai bajnokkal – zsúfolt olasz Pro Recco. Benedek Tibor bizakodva, Kásás Tamás sérülten várja a római rendezésű hétvégi eseményt.

Keresés