2015. január 25. vasárnap

jan. 25
16:27
Rali: a világbajnok Ogier nyerte meg az idénynyitót (She)
A címvédő francia Sébastien Ogier nyerte meg a 83. Monte-Carlo-ralit, a 2015-ös vb-sorozat idénynyitóját.
jan. 25
16:29
Alpesisí-vk: Hirscher hazai pályán kapott ki (She)
Az ausztriai Kitzbühelben műlesiklással folytatódott vasárnap a férfi alpesisí-világkupa. A győzelmet a svéd Mattias Hargin szerezte meg az osztrák Marcel Hirscher és a német Felix Neureuther előtt. A magyar Samsal Dalibor az 53. helyen zárta az első futamot.
jan. 25
16:31
NB II: a Balmaznál jövő héten döntenek az ex-DVSC-s brazilról (She)
A jövő héten döntenek a labdarúgó NB II-ben szereplő Balmazújvárosnál a korábban a Debrecennél játszó brazil Lucas sorsáról.
jan. 25
17:03
Dárdai: az összefogás a magyar csapat ereje (Infostart)
Dárdai Pál legalább egy pontot vár a magyar labdarúgó-válogatottól a görgök elleni márciusi Európa-bajnoki selejtezőn. A szövetségi kapitány ennek ellenére komoly riválisnak tartja a sorozatot rosszul kezdő hellén együttest. A szakvezető egy háttérbeszélgetésen arról is beszélt, hogy ennek a mostani csapatnak az összefogás lehet az ereje, erre kell építeni a folytatásban is.
jan. 25
17:03
FA-kupa: a West Ham és az Aston Villa is továbbjutott (She)
Az angol labdarúgó FA-kupa 4. fordulójának vasárnapi játéknapján a West Ham United idegenben Diafra Sakho hajrában szerzett góljával 1–0-ra legyőzte a harmadik vonalbeli Bristol Cityt, míg az Aston Villa 2–1-re nyert a másodosztályú Bournemouth ellen.
jan. 25
17:05
Real Madrid: két vagy három meccs? CR kihagyhatja a derbit (She)
Mint ismert, a Real Madrid háromszoros aranylabdás klasszisát, Cristiano Ronaldót súlyos sportszerűtlenség miatt kiállította a játékvezető a Córdoba ellen 2–1-re megnyert spanyol bajnoki mérkőzés hajrájában. A fegyelmi bizottság várhatóan a jövő hét elején dönt arról, hány meccsre tiltja el a portugált – ekkor derül ki, hogy pályára léphet-e az Atlético elleni városi rangadón.
jan. 25
17:21
Gyorskorcsolya Eb - Ezüstérmes a magyar férfi, bronzérmes a női váltó (Infostart)
Ezüstérmet nyert a magyar férfi váltó a rövidpályás gyorskorcsolyázók hollandiai Európa-bajnokságán, Dordrechtben. A magyar női váltó a harmadik helyen végzett.
jan. 25
17:21
Sílövészet: Björndalen is a győztes norvég váltó tagja volt (She)
A férfiak és a nők számára is a váltók küzdelmeit rendezték meg az antholzi világkupa-hétvégén vasárnap. A norvég férfiak nagy küzdelemben nyertek. Bár a két nap múlva 41 éves, nyolcszoros olimpiai bajnok Ole Einar Björndalen, majd Tarjei Bö még félperces hátrányban váltott, a két utolsó ember, Johannes Bö és Emil Hegle Svendsen kiváló futásukkal az első helyre hozták be a négyest.
jan. 25
17:33
Australian Open: Serena revánsra készül Muguruza ellen (Agroinform)
Kiválasztottuk az Australian Open hétfői játéknapjának legizgalmasabb, legérdekesebb női és férfi mérkőzéseit.
jan. 25
17:39
Nadal és Sarapova is negyeddöntős (Infostart)
A 2009-es bajnok és tavaly döntős Rafael Nadal magabiztos győzelemmel jutott be a negyeddöntőbe vasárnap a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
jan. 25
17:57
Rp gyorskori Eb: ezüstérmes a férfi, harmadik a női váltó (She)
A magyar férfi váltó ezüst-, a női pedig bronzérmet nyert vasárnap a rövid pályás gyorskorcsolyázók hollandiai Európa-bajnokságán Dordrechtben.
jan. 25
17:59
Videó: Messi zseniális gólját másolták a hokipályán (She)
Biztosan sokan emlékeznek arra a Messi-gólra, amely az Arsenal ellen esett a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Nos, Max Domi, a London Knights jégkorongozója kísértetiesen hasonló úton juttatta kapuba a pakkot a Sarnia elleni mérkőzésen a OHL-ben (Ontario Hockey League).
jan. 25
18:15
Megviselte a szakítás Ronaldót (Blikk)
Madrid — Cristiano Ronaldónak (29) a magánéletbeli problémái, úgy tűnik, kihatnak a pályán nyújtott teljesítményére.
jan. 25
18:15
Blog: nagyhatalmak válsága, avagy kitört a teniszláz (She)
Rendszeres írásokkal jelentkezik Siklós Erik az év első tenisz Grand Slam-tornájáról, az Australian Openről szóló blogjában. Ezúttal arról fejti ki gondolatait, hogy miként válik valakiből klasszis.
jan. 25
18:33
Bogdán a Bolton hőse (Blikk)
Liverpool — Bogdán Ádámot (27) magasztalja a brit média és a futballszakma az angol labdarúgó FA-kupa 4. fordulója után.
jan. 25
18:33
Férfi kézi-vb: Katar és Szlovénia is a nyolc között (She)
A katari férfi kézilabda-világbajnokság nyolcaddöntőjében a házigazda válogatott 29–27-re legyőzte Ausztriát, Szlovénia pedig 30–28-ra Macedóniát.
jan. 25
18:35
Felkészülés: Korcsmárék jól kezdtek, de veszítettek (She)
A német másodosztályban szereplő Greuther Fürth felkészülési mérkőzésen 2–1-es vereséget szenvedett az élvonalbeli Augsburgtól. A zöld-fehéreknél Korcsmár Zsolt az első félidőben volt a pályán, amikor csapata vezetést szerzett, a vendégek a második játékrészben fordították meg a meccset. A Stieber Zoltánt a 66. percig soraiban tudó Hamburg nem bírt a dán Odensével.
jan. 25
18:36
Gyorskorcsolya: ezüstérmes a férfi, harmadik a női váltó (Metropol)
A magyar férfi váltó ezüst-, a női pedig bronzérmet nyert vasárnap a rövidpályás gyorskorcsolyázók hollandiai Európa-bajnokságán, Dordrechtben.
jan. 25
18:37
Felkészülés: a Haladás kikapott az Arsenal-legenda csapatától (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Szombathelyi Haladás a törökországi Manavgatban 2–0-s vereséget szenvedett az azeri Qäbälä gárdájától (amelynek Tony Adams, az Arsenal legendája a sportigazgatója).
jan. 25
18:51
Felkészülés: a Videoton ötöt vágott spanyol ellenfelének (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton Marbellában 5–1-re legyőzte a spanyol negyedosztályú UD San Pedrót, míg az ugyancsak NB I-es Szombathelyi Haladás a törökországi Manavgatban 2–0-s vereséget szenvedett az azeri Qäbälä gárdájától (amelynek Tony Adams, az Arsenal legendája a sportigazgatója).
jan. 25
18:54
Gyere maci! (Behaviour)
Pápai Gábor karikatúrája.
jan. 25
18:56
Görög választások - A Sziriza vezet (Behaviour)
jan. 25
19:09
FA-kupa: az Arsenal két gólt kapott, de továbbjutott (She)
Az angol FA-kupa negyedik fordulójában az Arsenal a Brightonhoz látogatott, és végig izgalmas mérkőzésen – amely gyönyörű gólokat hozott – három kettőre győzött, ezzel továbbjutott.
jan. 25
19:11
La Liga: a legeredményesebb védő újabb gólja egy pontot ért (She)
Az Athletic Bilbao hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Málagával a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 20. fordulójának vasárnapi játéknapján. A baszkok 2009 márciusa óta először maradtak nyeretlenek sorozatban hét első osztályú mérkőzésen.
jan. 25
19:27
Mol Liga: ferencvárosi villámrajt után szoros siker (She)
A jégkorong Mol Liga vasárnapi játéknapján az Újpest hazai pályán 3–0-ra legyőzte a HC Nové Zámkyt, a Ferencváros pedig 4–2-re a Debrecent.
jan. 25
19:45
Videó: kegyetlen drukkerbosszú, döbbenetes piros Belgiumban (She)
Egészen döbbenetes kiállításnak lehettek tanúi a nézők a belga labdarúgó-bajnokság rangadóján, a Standard Liege–Anderlecht (2–0) összecsapáson. A mérkőzés 53. percében Steven Defourt második sárgával leküldte a pályáról a játékvezető, amiért a vendégek játékosa a nézőtérre bombázta a labdát.
jan. 25
20:03
Monte-Carlo-rali - A világbajnok Ogier nyerte az idénynyitót (Infostart)
A címvédő francia Sébastien Ogier nyerte meg a 83. Monte-Carlo-ralit, a 2015-ös vb-sorozat idénynyitóját.
jan. 25
20:03
Női kosárlabda NB I: a Sopron hengerelt Szekszárdon (She)
Az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 13. fordulójában az UNIQA-Euroleasing Sopron ikszes első negyedet követően a papírformát érvényre juttatva hengerelt a házigazda Atomerőmű KSC Szekszárd ellen.
jan. 25
20:05
PAFC: játszott NB I-es meccs nélkül távozik a horvát (She)
Távozik a Puskás Akadémia NB I-es labdarúgócsapatától, és a szlovák élvonalban szereplő DAC-ban folytatja pályafutását Marin Ljubicic.
jan. 25
20:21
Férfi kosárlabda NB I: a Falco legyűrte a Körmendet (She)
Az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 19. fordulójában a Falco KC Szombathely pályaválasztóként nyert az Egis Körmend ellen. A házigazdák a második és a harmadik negyedben tudtak meglépni a vendégektől, akik későn és már hiába hajráztak.
jan. 25
20:39
EBEL: a Bozen elodázta a fehérváriak felsőházát (She)
A Graz kikapott, a Bozen viszont nyert, így a jégkorong EBEL alapszakaszának hajrájában – két fordulóval a zárás előtt – a hatodik helyen álló Fehérvár AV19 középszakaszbeli pozíciója a felsőházban továbbra sem biztos.
jan. 25
20:57
Férfi kézi-vb: a horvátok a végén elkerülték a blamát (She)
A katari férfi kézilabda-világbajnokság nyolcaddöntőjében a B-csoportot megnyerő Horvátország óriási csatában, 26–25-re legyőzte az A jelűből negyedikként továbbjutó Brazíliát, a címvédő spanyolok viszont simán kiütötték Tunéziát.
jan. 25
20:59
Liverpool: bravúrjai után szerződtetnék Bogdánt - sajtóhír (She)
Angol sajtóértesülések szerint az angol Premier League-ben szereplő Liverpool átigazolná a Boltonból a magyar kapust, Bogdán Ádámot.
jan. 25
21:15
La Liga: az uruguayi csatár duplája katalán sikert ért (She)
Az Espanyol hazai pályán 3–0-ra legyőzte az Almeríát a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának vasárnapi játéknapján. A katalánok első két gólját – Sergio García átadásaiból – az uruguayi Christian Stuani szerezte, aki először duplázott a La Ligában. A végeredményt Felipe Caicedo állította be, az ecuadori támadó legutóbbi négy meccsén ötször volt eredményes.
jan. 25
21:51
Adria-liga: bravúros, túlórás szolnoki siker a Cibona ellen (She)
A férfi kosárlabda Adria-liga alapszakaszában a Szolnoki Olaj hosszabbításos mérkőzésen nyert meg a horvát Cibona ellen. Mindkét együttes 9/10-es mutatóval várja a folytatást.
jan. 25
21:53
Eurofutball: a Real korábbi játékosa góllal mutatkozott be (She)
A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában a Porto idegenben 1–0-ra kikapott a mérkőzést tíz emberrel befejező Marítimótól, így nem tudta csökkenteni hatpontos hátrányát az éllovas Benficával szemben, amely egy meccsel kevesebbet játszott.
jan. 25
21:54
Afrika Kupa: továbbjutott a hazai csapat (Metropol)
A házigazdák válogatottja Gabon vasárnapi legyőzésével bejutott a negyeddöntőbe az Egyenlítői-Guineában zajló labdarúgó Afrika Kupán.
jan. 25
22:27
Kosárlabda: Hangáék és Lóránték is kikaptak (She)
Hanga Ádám (Avellino) és Lóránt Péter (Pesaro) csapata is vereséget szenvedett az olasz kosárlabda-élvonalban vasárnap.
jan. 25
22:29
Férfi kosárlabda NB I: nyert a Pécs a sereghajtó otthonában (She)
Az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 19. fordulójában a PVSK-PannonPower hét ponttal nyert a sereghajtó Zalakerámia ZTE vendégeként.
jan. 25
22:45
Serie A: Gomez újra betalált, a hazatérő Llajics egyenlített (She)
Az olasz Serie A 20. fordulójában a Fiorentina 1–1-es döntetlent játszott a Romával.
jan. 25
23:03
Serie A: Gomez újra betalált, a visszatérő Ljajics egyenlített (She)
Az olasz Serie A 20. fordulójában a Fiorentina 1–1-es döntetlent játszott a Romával.
jan. 25
23:05
Ligue 1: Ibra büntetőjével hozta az idegenbeli rangadót a PSG (She)
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 22. fordulójának rangadóján a Saint-Étienne vendégeként jutott három ponthoz a PSG. A kiegyenlített, nem túl látványos, ellenben küzdelmes találkozót Zlatan Ibrahimovic büntetőből szerzett gólja döntötte el.
jan. 25
23:07
La Liga: új rekord, három 11-es - a Valencia megverte a Sevillát (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 20. fordulójában a Valencia hazai pályán 3–1-re megverte a 2–1-es hátrányban tizenegyest hibázó Sevillát, ezzel az andalúziai együttest megelőzve feljött a tabella negyedik helyére.
jan. 25
23:21
Videó: Ibrahimovic megúszta sárgával a durva belépőjét (She)
A Paris Saint-Germain idegenben 1–0-ra legyőzte a Saint-Étienne-t a francia labdarúgó-bajnokság vasárnap esti mérkőzésén. A mindent eldöntő gólt Zlatan Ibrahimovic szerezte büntetőből. A svéd klasszis örülhetett, hogy a pályán maradt a lefújásig, mert a hajrában nagyon csúnyán lábszáron talpalta Romain Hamoumát.
jan. 25
23:39
Röplabda NB I: a bajnok és a listavezető is 3:1-re nyert (She)
Három mérkőzés maradt vasárnapra az NB I hétvégi fordulójából. A nőknél a címvédő Békéscsaba és a listavezető Gödöllő is 3:1-re győzött hazai pályán, míg a férfiaknál a Szolnok Debrecenben nyert 0:2-ről fordítva.
jan. 25
23:41
NS: Bogdán és a Liverpool; Torghelle kritikája; Balázs bánja - hétfő (She)
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk:

Keresés