2015. január 27. kedd

jan. 27
14:56
ETO: macedón válogatott jobbhátvéd érkezett - hivatalos (She)
Hivatalossá vált, amit hétfőn előrejeleztünk: a labdarúgó NB I kilencedik helyén álló Győri ETO kedden bejelentette Vladica Brdarovszki szerződtetését.
jan. 27
15:12
C. Palace: Nikolics mellett rutinos csatárokat figyelnek (She)
Az angol Daily Mail érdeklődésére a Crystal Palace-nál megerősítették, hogy nemcsak az NB I-ben listavezető Videoton gólerős labdarúgója, Nikolics Nemanja után érdeklődnek, hanem két másik csatár is a látószögükben van.
jan. 27
15:12
Barcelona: Neymar nem tud segíteni Suárezen (Agroinform)
Ontja a gólokat a Barcelona, de a nyáron szerződtetett aranycipős Luis Suárez továbbra sem találja a góllövő csukáját.
jan. 27
15:14
Légiósok: megvan Kalmár Zsolt első gólja és beceneve - videó (She)
Kalmár Zsolt múlt pénteken megszerezte első gólját az RB Leipzigben, ez kínálta az apropót a német második ligás klub sajtósainak, hogy a katari edzőtábor aktuális félórás sajtóbeszélgetésére meghívják a magyar labdarúgót.
jan. 27
15:18
Múzeumi státuszt kapott a Fradi Múzeum (Metropol)
Megnyílt a második tematikus kiállítás is a múzeumban.
jan. 27
15:30
Videó: így nézne ki Ribéry, ha gyerekként nem éri baleset (She)
A francia L’Équipe internetes kiadása bukkant rá arra a hat és fél perces YouTube-videóra, amelyben Lami Robson fotóművész Franck Ribéry arcát szabja át – persze csak a Photoshop képszerkesztő segítségével.
jan. 27
15:36
Búcsúzik a 800 méter 2004-es olimpiai bajnoka (Metropol)
Jurij Borzakovszkij már tavaly júliusban jelezte, hogy befejezi pályafutását, ám most vasárnap még rajthoz áll egy viadalon Moszkvában.
jan. 27
16:06
Tottenham: a PSV vb-bronzérmes szélsője a kiszemelt (She)
Mauricio Pochettino, a Tottenham menedzsere Memphis Depayt, a PSV Eindhoven szélsőjét szerződtetné, miután a korábbi célpont, az ukrán Jevhen Konopljanka a hírek szerint a Romát választja.
jan. 27
16:06
Átigazolás: A Real Madridnál is vizsgálódni kezdett a FIFA (Agroinform)
A spanyol As című napilap értesülései szerint vizsgálatot indított a FIFA a Real Madrid ellen.
jan. 27
16:08
Afrika-kupa: alkalmatlan pályák, csak két helyszín marad (She)
A negyeddöntőtől a tervezett négy helyett csak két helyszínnel számolhatnak a rendezők az egyenlítői-guineai Afrika-kupán: Ebebiyínben és Mongomóban a kieséses szakaszban már nem lesznek mérkőzések, Bata és Malabo kap minden meccset.
jan. 27
16:10
Női kosár: régi-új kapitánya lehet a magyar válogatottnak (She)
Stefan Svitek lehet a júniusi, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya.
jan. 27
16:24
Eto'o a Sampdoriában folytatja (Infostart)
A Sampdoria labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Samuel Eto'o, aki az Evertontól igazolt Genovába.
jan. 27
16:30
Jól reagált a forint az MNB kamatdöntésére (Behaviour)
A svájci frankkal szemben azonban továbbra is gyengült.
jan. 27
16:32
Szigetvári: az Együttnek nincs titkolnivalója (Behaviour)
"Derüljön ki végre, hogy a CÖF hazudik."
jan. 27
16:42
Változások az Afrika Kupa programjában (Infostart)
Az Afrikai Labdarúgó Szövetség (CAF) döntése értelmében az eredetileg kijelöltek helyett más városokban rendezik meg az Egyenlítői-Guineában zajló Afrika Kupa két hétvégi negyeddöntőjét.
jan. 27
16:42
FTC: februárban tárgyalja az UEFA a zöld-fehérek ügyét (She)
A Ferencváros labdarúgócsapata hivatalos honlapján tudatta, hogy az UEFA fegyelmi bizottsága február 3-án tárgyalja a klub fellebbezését a HNK Rijeka–FTC Európa-liga-selejtező után indított ügyben.
jan. 27
17:00
Négy meccsre eltiltották Mexest (Infostart)
Négy bajnoki mérkőzésre eltiltották Philippe Mexest, az AC Milan labdarúgóját, amiért torkánál fogva megragadta ellenfelét a hétvégi fordulóban.
jan. 27
17:00
Australian Open: Vajon ismét ötszettes thrillert hoz a Wawrinka-Nisikori derbi? (Agroinform)
Fantasztikus negyeddöntők terítéken az ausztrál nyílt teniszbajnokság szerdai játéknapján.
jan. 27
17:18
MLS: Kaká, Gerrard, Lampard, Villa, Németh K. és 22 másik (She)
Március 6-án rajtol az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS), amely eddig újabb 27 válogatott játékossal erősített, közte a 15-szörös magyar válogatott Németh Krisztiánnal.
jan. 27
17:20
FIFA: Ibra menedzsere nem üti ki a nyeregből Blattert (She)
Mégsem száll harcba a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöki posztjáért Mino Raiola, Zlatan Ibrahimovic és Mario Balotelli menedzsere, miután hétfőn Michael van Praag, a holland szövetség elnöke jelezte, elindul a választáson.
jan. 27
17:36
Juve: a szponzorok is sorban állnak Pogbáért, 5 millió per év (She)
Nemcsak az európai élklubok, hanem az egyéni szponzorok is sorban állnak Paul Pogbáért, a Juventus francia labdarúgójáért.
jan. 27
17:38
Felkészülés: négy gólt szerzett a Vasas, Kenesei is betalált (She)
A Lipóton edzőtáborozó Vasas NB II-es labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 4–0-s győzelmet aratott a szintén másodosztályú Soproni VSE ellen. Az angyalföldiek góljait Kenesei Krisztián, Hajdú Norbert, Czvitkovics Péter és Menyhárt Attila szerezte.
jan. 27
18:12
Jégkorong: két változás Rich Chernomaz válogatott keretében (She)
Két helyen változott a jövő heti lengyelországi tornára készülő magyar jégkorong-válogatott kerete. A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint klubelfoglaltság miatt Hári János nem tud jönni Svédországból, míg Pavuk Attila térde a reméltnél lassabban gyógyul, így ő sem állhat Rich Chernomaz szövetségi kapitány rendelkezésére. A helyükre a miskolci Dósa Krisztián és a fehérvári Kocsis Ferenc…
jan. 27
18:12
Átigazolás: Samuel Eto'o visszatért Olaszországba (Agroinform)
Samuel Eto'o visszatért az olasz Serie A-ba, az Inter egykori csatára a Sampdoria játékosa lett.
jan. 27
18:30
Roma: 20 meccset játszott, meg kellett hát venni (She)
A Newcastle United labdarúgócsapata hivatalos honlapján tudatta, hogy a két klub közötti megállapodásnak megfelelően az AS Roma megvásárolta kölcsönszerződése után Mapou Yanga-Mbiwát.
jan. 27
18:32
Real Madrid: „És ezzel vége is Ödegaard karrierjének” (She)
A fiatal Martin Ödegaard Real Madridba igazolása szerte a világon beszédtéma, és megoszlanak a vélemények arról, hogy jó döntést hozott-e a 16 éves norvég labdarúgó. Most egy belga „harmadik félidőből” idézünk, amelyben még Ödegaard norvégiai csapattársa, Kovács Péter is szóba került.
jan. 27
18:48
Jégkorong: Lengyelország felé nyitna a Mol Liga (She)
Lengyelország felé nyitna a jelenleg magyar, erdélyi és egy felvidéki csapatot felvonultató jégkorong Mol Liga.
jan. 27
18:50
Blog: Rafael Nadal vesztesként is bajnok (She)
Rendszeres írásokkal jelentkezik Siklós Erik az év első tenisz Grand Slam-tornájáról, az Australian Openről szóló blogjában. Ezúttal a spanyol klasszis, Rafael Nadal búcsújáról fejti ki gondolatait.
jan. 27
18:52
Videó: sorfal a gólvonalon, a kapus 8 méterre, jöhet a szabad (She)
Az OGC Nice tartalékcsapata a hétvégén a Grenoble ellen lépett pályára, és egy egészen forradalmi védekezési formációval lepte meg ellenfelét a kaputól 19 méterre megítélt szabadrúgásnál.
jan. 27
18:54
Felkészülés: az üzbég bajnok elbánt a Haladással (She)
A Szombathelyi Haladás labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 2–1-es vereséget szenvedett az üzbég rekordbajnok, bajnoki címvédő Pahtakor Taskenttől. A Haladás Németh Márió tizenegyesből szerzett góljával a szünetben még vezetett, de a 80. perc után az üzbégek fordítottak. Szentes Lázár csapata nem a legerősebb összeállításban játszott.
jan. 27
19:06
A Győr pénzt kap vissza a Krim Ljubljanától (Infostart)
A szlovén Krim Ljubljanának vissza kell fizetnie 7000 eurót (2,1 millió forint) a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának, mert jogtalanul kért átigazolási díjat tavaly a horvát Jelena Grubisicért - döntött az európai szövetség (EHF) bírósága.
jan. 27
19:06
FTC: elnyerte a múzeumi státuszt a Fradi Múzeum (She)
Hivatalosan is elnyerte a múzeumi minősítést az immár harmincéves Fradi Múzeum, amely kedden együttműködési megállapodást kötött Budapest Főváros Levéltárával, és megnyitotta második tematikus kiállítását.
jan. 27
19:24
Milan: Olcsón megúszta az ámokfutó francia (Agroinform)
Négy mérkőzésre szóló eltiltást kapott a Lazio elleni ámokfutásáért Philippe Mexes.
jan. 27
19:42
A NOB elutasította a szaúdi férfi és a bahreini női olimpiai terveket (Infostart)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kategorikusan visszautasította azt a szaúdi elképzelést, miszerint az ország úgy pályázna olimpiai rendezésre Bahreinnel közösen, hogy Szaúd-Arábiában csak férfi, Bahreinben pedig kizárólag női versenyeket rendeznének.
jan. 27
19:42
KTE: Balázs távozik, szerdán már Pakson edz - hivatalos (She)
A Kecskeméti TE labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette, hogy a 2015 nyaráig élő szerződéssel rendelkező Balázs Zsolt távozik a klubtól, és szerdán már Pakson áll edzésbe, miután az elvi megállapodás megszületett a felek között.
jan. 27
19:44
MLSZ: megszűnik az U21-es bajnokság; jön az amatőr licenc (She)
Kedden ülésezett a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége. Kiemelt témaként szerepelt az ülésen az utánpótlás-versenyrendszer átalakítása és eldőlt, hogy április 2-án tartja tisztújító közgyűlését a szövetség.
jan. 27
20:00
Női vízi vl: győri gála, megvan az első győzelem (She)
A női vízilabda világliga európai selejtezőjének A-csoportjában első győzelmét szerezte meg a harmadik mérkőzését letudó magyar válogatott, amely a győri új uszodában igazolta a papírformát a továbbra is pont nélkül álló Franciaország ellen.
jan. 27
20:06
Nadalnak még idő kell (Metropol)
A Tomas Berdych elleni meccsen a spanyol teniszező árnyéka volt önmagának, erőtlenül, tanácstalanul, rengeteg hibával játszott.
jan. 27
20:18
Női vízilabda világliga - Győzelem a franciák ellen (Infostart)
Az erőviszonyoknak megfelelően könnyedén, kilenc góllal nyert a magyar női vízilabda-válogatott a franciák legjobbjai ellen a világliga európai selejtezőinek keddi játéknapján Győrben.
jan. 27
20:18
DVTK: kiderült, újabb 3.5 milliárdot adnak a stadionra (She)
Az előzetesen már biztosított 4.5 milliárd forinton felül újabb 3.5, tehát összesen 8 milliárd forintot biztosít a Magyar Állam a Diósgyőri Stadion újjáépítéséhez – számolt be róla a dvtk.eu.
jan. 27
20:54
Kézi: a korábbi veszprémi beálló és a kieli kapus is Dániába megy (She)
Norvég játékosokkal erősít a következő szezonra a dán Skjern férfi kézilabdacsapata, a beálló Bjarte Myrhol három, a kapus Magnus Dahl két évre írt alá. A 32 éves Myrhol, aki korábban játszott a Veszprémben is, a Rhein-Neckar Löwentől érkezik, míg a 26 éves Dahl a svéd Kristianstadot hagyja ott.
jan. 27
20:56
Videó: ízléstelen módon akadályozta ellenfelét az olimpiai bajnok beálló (She)
Ritkán látható védekezést mutatott be a horvát kézilabda-válogatott játékosa, Igor Vori a Katarban zajló világbajnokság nyolcaddöntőjében Brazília ellen. A Hamburg beállója – aki tagja volt a 2004-ben, Athénban olimpiai bajnok horvát csapatnak – a brazilok egyik támadásánál folyamatosan Thiagus dos Santos fenekét fogdosta.
jan. 27
20:58
Légiósok: Köteles cseréje nyugtalan, edzője bízik benne (She)
Guy Martens, a belga KRC Genk labdarúgócsapatának vezetőedzője megnyugtatni kényszerült második számú kapusát, Köteles László cseréjét. A 23 éves Marco Bizot tavaly nyáron írt alá hároméves szerződést, de a jelenlegi helyzettel nincs kibékülve, a játéklehetőség érdekében akár távozna is. A szakmai stáb viszont ragaszkodik hozzá.
jan. 27
21:12
Lengyelország felé nyitna a jégkorong MOL Liga (Infostart)
Lengyelország felé nyitna a jelenleg magyar, erdélyi és egy felvidéki csapatot felvonultató jégkorong MOL Liga.
jan. 27
21:12
Afrika-kupa: Algéria kiejtette Szenegált, gyilkos bomba után ghánai fordítás (She)
Az Egyenlítői-Guineában zajló Afrika-kupán Algéria 2–0-ra legyőzte Szenegált, Ghána pedig 2–1-re Dél-Afrikát, ezzel a két keddi nyertes tovább is jutott a C-csoportból. Ghána a 83. percig kiesésre állt, de André Ayew a negyeddöntőbe fejelte, így a csoportban Szenegál húzta a rövidebbet, amely hiábavaló bravúrral kezdte a tornát.
jan. 27
21:30
Algéria és Ghána jutott a negyeddöntőbe az Afrika Kupán (Infostart)
A keddi utolsó forduló két győztese, Algéria és Ghána jutott a negyeddöntőbe az Egyenlítői-Guineában zajló labdarúgó Afrika Kupa C csoportjából.
jan. 27
21:30
NHL: visszavonul Brodeur, a liga legeredményesebb kapusa (She)
Visszavonul Martin Brodeur, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) történetének legeredményesebb kapusa – jelentette be klubja, a St. Louis Blues kedden.
jan. 27
21:32
CFR: Deac az ETO után a Beitarnak is beintett - sajtóhír (She)
Román sajtóhírek szerint nem véletlenül nem zárult még le a Győri ETO ajánlatát visszautasító – kolozsvári edzőjének, Miriuta Vasilénak már kezet is adó, ezzel a szakembert egy életre magára haragító – Ciprian Deacnak az izraeli szerződése: Katarból még jobb ajánlatot kapott.
jan. 27
21:48
Soha ne induljuk egyedül téli hegyi túrára (Infostart)
Meghalt egy magyar túrázó Ausztriában. A 32 éves férfit egy lavina temette maga alá a karintiai Bad Kleinkirchheim községnél lévő 2305 méteres Moschelitzen megmászása közben. Egyedül volt. Az InfoRádió által megkérdezett szakértő szerint ez óriási hiba.
jan. 27
21:48
PMFC: Jarni az izlandi kettőből érkező szélsőt tesztel (She)
Hétfő óta próbajátékon teszteli a Pécsi MFC labdarúgócsapata a horvát Juraj Grizeljt. A 28 éves, legutóbb az izlandi második ligában szereplő Grindavíkban szereplő szélső a Siófok elleni felkészülési mérkőzésen pályára lép a tervek szerint.

Keresés