Fundamenta

Nagyot nőtt az MBH Bank, megtette hatását a Fundamenta felvásárlása is
2024 május 30.   Portfolio
A bankszektor átlagát jelentősen meghaladó mértékben, 14,5%-kal gyarapodott az elmúlt egy évben az MBH Bank hitel- és 18%-kal a betétállománya, ezen belül kiemelkedett az első negyedév, amelyben először jelentek meg a Fundamenta mérlegtételei a teljes csoport számai között. A lakáskassza nélkül számított számviteli nyereség 49,1 milliárd, a korrigá
A legszebb éveket idézik a legfrissebb lakás-takarékpénztári számok
2024 május 29.   Portfolio
Az állami támogatás 2018. októberi megszüntetése ellenére szép értékesítési számokat produkálnak a lakás-takarékpénztárak, amelyekből három: a Fundamenta, az OTP és az Erste maradt a magyar piacon. Utóbbi számolt be most legfrissebb eredményeiről.
Kesztyűt dobott az egyik nagybank Mészáros Lőrincnek
2024 május 29.   Menedzsment Fórum
Hasít az Erste Lakástakarék, egy év alatt 20 ezer szerződést hozott tető alá, amivel közelebb került a leggazdagabb magyar résztulajdonában lévő MBH Bankcsoport Fundamenta-Lakáskasszájához.
Morafcsik László a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. új vezérigazgatója
2024 május 3.   Behaviour
2024. március 27-én hivatalosan is lezárult a Fundamenta többségi tulajdonrészére vonatkozó tranzakció, ami magával vonta az új vállalatirányítási modell bevezetését és a vezető testületekben szükséges változásokat. Ennek egyik következményeként 2024. május 1-jétől a Fundamenta új vezérigazgatója az eddigi vezérigazgató-helyettes, Morafcsik László.
Új vezérigazgatója lett a Fundamentának
2024 május 1.   Menedzsment Fórum
Morafcsik László eddigi vezérigazgató-helyettest nevezték ki a Fundamenta-Lakáskassza új vezérigazgatójának (címlapképünkön), az igazgatóság elnöke pedig Barna Zsolt, az új többségi tulajdonos, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója lett.
Új vezérigazgatója lett a Fundamentának
2024 április 30.   Infostart
Morafcsik László eddigi vezérigazgató-helyettest nevezték ki a Fundamenta-Lakáskassza új vezérigazgatójának.
Új vezérigazgató állt a Fundamenta élére
2024 április 30.   vg.hu
Az új többségi tulajdonossal a cég vezetése is megváltozik.
Új vezérigazgatója lett a Fundamentának
2024 április 30.   Portfolio
Morafcsik László eddigi vezérigazgató-helyettest nevezték ki a Fundamenta-Lakáskassza új vezérigazgatójának (címlapképünkön), az igazgatóság elnöke pedig Barna Zsolt, az új többségi tulajdonos, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója lett.
Élénkülőben van az ingatlanpiac, az MBH és a Fundamenta bizakodó
2024 április 12.   Infostart
Az élénkülő lakáspiaci helyzet támogatja az MBH és a Fundamenta sikeres együttműködését, idén az első két hónapban a jelzálogpiacon fokozatosan nőtt a kereslet - mondta az InfoRádiónak az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese. A Fundamenta egy idén március végén lezárult tranzakcióval került az MBH bank többségi
Elindult az Otthontervezők podcast második évada
2024 április 11.   MMonline
Április 10-én érkezett az Otthonok & Megoldások brand Otthontervezők című podcastjének második évada, amelynek ismét Dorogi Gabriella a műsorvezetője. A Fundamenta népszerű digitális kiadványa, valamint annak multimédiás platformjai és a podcast is a Marquard Group Hungary kreatív műhelyében készült. Második évadával jelentkezett az Otthonok & Mego
Így változik a legnagyobb lakástakarékpénztár ügyfeleinek az élete
2024 április 10.   Bank360 blog
Az MBH csoporthoz került a Fundamenta 480 ezres ügyfélköre, köztük sok társasház is. Az ügyfeleknek nincs teendőjük a tulajdonosváltás kapcsán. Az MBH csoport komoly növekedést vár a felvásárlástól.
A lakásvásárlást most még könnyebbé teszik
2024 április 10.   Növekedés
A Fundamenta már az MBH Bank leányvállalataként működik tovább. A termékpaletták kombinálásával, banki, lakás-takarékpénztári és biztosítási termékek összekapcsolásával számos új befektetési, biztosítási és hiteltermékhez juthatnak majd a keresztértékesítés során az ügyfelek.
Mi lesz a Fundamentával? - Megszólalt az új tulajdonos
2024 április 10.   Portfolio
Több mint másfélszeresére növeli piaci részesedését a jelzáloghitelpiacon az MBH bankcsoport a Fundamenta többségi részesedésének nemrég véglegesített megvásárlásával, állomány alapján. A Fundamenta önálló szereplőként továbbra is a piacon marad, sőt, az értékesítésben és az ökoszisztémaépítésben rejlő szinergiák kihasználása révén további jelentős
Nagy tervei vannak az MBH Banknak a Fundamentával
2024 április 10.   vg.hu
A vezető pozíció elérése a cél az otthonteremtési és finanszírozási piacon.
Indul az Otthontervezők podcast második évada
2024 április 10.   Digital Hungary
Április 10-én érkezik az Otthonok & Megoldások brand Otthontervezők című podcastjének második évada, amelynek ismét Dorogi Gabriella a műsorvezetője. A Fundamenta népszerű digitális kiadványa, valamint annak multimédiás platformjai és a podcast is a Marquard Group Hungary kreatív műhelyében készült.
Giganyereséget ért el a Mészáros-féle MBH Bank, lenyomnák a piacvezető OTP-t
2024 március 29.   Telex
Tovább terjeszkednének, miután nemrég megvették a Fundamentát.
Az MBH Bank lett a Fundamenta többségi tulajdonosa
2024 március 28.   Adózóna
A szükséges engedélyek megszerzése után lezárult a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 76,35%-os tulajdonrészének megvásárlására vonatkozó részvényadásvételi folyamat, amelynek értelmében az MBH Bank vált a társaság többségi tulajdonosává. A Fundamenta ezentúl az MBH Bank konszolidált leányvállalataként, de önálló entitásként működik tovább. Az MBH Bank cé
Új korszak indul a lakástakarékok piacán
2024 március 28.   Bank360 blog
Csaknem félmillió ügyfelet érint, hogy mostantól a Fundamenta Lakáskassza az MBH Bank leánycégeként működik tovább. Ezzel a három szereplős lakástakarék-pénztári piacon az OTP és az Erste mellett újabb nagybanknak lesz ilyen érdekeltsége.
Az MBH Bank lett a Fundamenta többségi tulajdonosa
2024 március 28.   Infostart
A szükséges engedélyek megszerzése után lezárult a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 76,35 százalékos tulajdonrészének megvásárlására vonatkozó részvényadásvételi folyamat, amelynek értelmében az MBH Bank vált a társaság többségi tulajdonosává - közölte a pénzintézet.
Lezárult a tranzakció: a Mészáros-féle MBH lett a Fundamenta többségi tulajdonosa
2024 március 28.   Telex
A Fundamenta 76,35 százalékos tulajdonrészét vásárolta meg.