Lakásbiztosítás

Lakásbiztosítást nem csak új ingatlanra fontos kötni, meglévőt is fontos felülvizsgálni
2022 június 20.   24.hu
Amit a lakásbiztosításról tudni kell: mi az, milyen fajtái vannak és miért kössük meg.
Újabb fogyasztóbarát lakásbiztosítás, soroljuk az előnyeit
2022 június 10.   Bank360 blog
Újabb biztosító kapta meg a jogot arra, hogy Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást kínáljon. Ilyen lakásbiztosításokkal már több mint ötszáz milliárd forintnyi vagyont védenek az ügyfelek.
Újabb otthonbarát lakásbiztosítás, ezekkel az előnyökkel jár
2022 június 10.   Bank360 blog
Kilencre nőtt azoknak a biztosítóknak a száma, amelyek Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást kínálhatnak. Ilyen lakásbiztosításokkal már ötszáz milliárdos vagyont védenek az ügyfelek.
Újabb fogyasztóbarát lakásbiztosítást jelentettek be
2022 június 10.   Napi
Az MNB értesítette a Genertel Biztosító Zrt.-t Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítási pályázata pozitív elbírálásáról. Az új konstrukció forgalmazása így akár azonnal indulhat. A kilenc hazai biztosító által kínált MFO termékek immár bő ötszáz milliárd forintnyi lakásvagyont védenek.
Az extraprofitadó miatt a bankolás, a kötelező és a lakásbiztosítás is drágulhat
2022 június 5.   rtl.hu
Akár 10 százalékkal drágulhat a kötelező és a lakásbiztosítás, ahogy a bankolás is az úgynevezett extraprofitadó miatt. Erre számítanak az RTL Híradónak nyilatkozó szakértők. A GKI Gazdaságkutatónál azt mondják, a többletterhek nagy részét az ügyfeleikre hárítják a cégek. Úgy számolnak, az internet- és a telefonszámla 5 százalékkal emelkedhet a mos
Pénzt akarsz a lakásbiztosításból? Ezt tedd viharkár előtt és után
2022 június 2.   Bank360 blog
A szupercellás nyári viharok egyre intenzívebbek, a kárelhárítás pedig egyre drágább. Így érdemes felkészülni a kárra, hogy több pénzt kapjunk a biztosításunkból.
Mabisz: A biztosítók májusban 2,4 milliárd forintot fizetnek viharkárra
2022 május 31.   hirado.hu
Tavaly lakásbiztosításokra 9,1 milliárd forintot fizettek ki a biztosítótársaságok az időjárási anomáliák nyomán, mintegy kilencvenötezer bejelentésre.
Olcsóbbak a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások
2022 május 26.   Üzletem
Az MNB arra bíztatja a lakástulajdonosokat, hogy kössenek az átlagos lakásbiztosításokhoz képest kedvezőbb áron, magasabb védelmet nyújtó MFO-t.
Alig ismerik itthon ezt a biztosítási trükköt: pedig rengeteget lehet vele spórolni
2022 május 26.   Pénzcentrum
Az MNB legfrissebb felmérése szerint a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások átlagdíja hónapról hónapra egyre kedvezőbb, mint a piaci alapú lakásbiztosítások átlagdíja. Az eddig értékesített fogyasztóbarát otthonbiztosítások immár 500 milliárd forintot meghaladó ügyfélvagyont védenek.
Mérhetően jobban járnak azok, akik erre a biztosításra szavaznak
2022 május 26.   Privátbankár
Az MNB legfrissebb felmérése szerint a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások átlagdíja hónapról hónapra előnyösebb a piaci alapú lakásbiztosítások átlagdíjánál.
Lépett az MNB: olcsóbb lett a lakásbiztosítás
2022 május 26.   Napi
Az MNB legfrissebb felmérése szerint a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások átlagdíja hónapról hónapra egyre kedvezőbb, mint a piaci alapú lakásbiztosítások átlagdíja.
Bebizonyította az MNB, hogy érdemes fogyasztóbarát lakásbiztosítást kötni
2022 május 26.   Portfolio
Az MNB legfrissebb felmérése szerint a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások átlagdíja hónapról hónapra egyre kedvezőbb, mint a piaci alapú lakásbiztosítások átlagdíja. Az eddig értékesített fogyasztóbarát otthonbiztosítások immár 500 milliárd forintot meghaladó ügyfélvagyont védenek. Az MNB arra bíztatja a lakástulajdonosokat, hogy kössenek
Az építési technológiától is függhetnek a lakásbiztosítás feltételei
2022 április 24.   Bank360 blog
Egyre népszerűbbek a készházak. Érdemes azonban arra is figyelni, hogy a biztosításuk nem mindenhol esik azonos elbírálás alá a hagyományos épületekkel.
Ezt kell tudni a készházak lakásbiztosításáról
2022 április 19.   Napi
Az egyre népszerűbb készházak biztosítása nem minden biztosítótársaságnál esik azonos elbírálás alá a hagyományos épületekkel - hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz). Az építőipari kapacitáshiány miatt az építtetők egyre gyakrabban választják a könnyűszerkezetes házakat.
Kevesen tudják: darázsfészek-irtásra is lehet biztosítást kötni
2022 március 16.   ProfitLine
Kevesen vannak azzal tisztában, hogy az általános lakásbiztosításokhoz kérhető olyan kiegészítő szolgáltatás, mint a darázsfészek-irtásra vonatkozó fedezet. Ez azt jelenti, hogy a biztosító téríti meg a költségeket, ha otthonunkban, kertünkben darázsfészek irtásra kerül a sor. Ám fontos tudni, hogy ezt csak abban az esetben fedezi a biztosító, ha a
Mészáros Lőrincék fogyasztóbarát lakásbiztosítással rukkoltak elő
2022 március 10.   Napi
Az MNB értesítette a CIG Pannónia Általános Biztosító Nyrt.-t minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítási pályázata pozitív elbírálásáról. Így már nyolc hazai biztosító nyerte el a minősítést.
Belép a CIG a fogyasztóbarát lakásbiztosítások piacára
2022 március 10.   Portfolio
Az MNB értesítette a CIG Pannónia Általános Biztosító Nyrt.-t Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítási (MFO) pályázata pozitív elbírálásáról. Így már nyolc hazai biztosító nyerte el a minősítést. Az új konstrukció forgalmazása 60 napon belül bármikor indulhat. Mára mintegy tízezer ügyfél rendelkezik közel 400 milliárd forintnyi vagyonra ilyen, ú
A háború ellenére a biztosítók piacán minden szereplő tőkeerős és stabilan működik
2022 március 4.   vg.hu
Az orosz-ukrán konfliktus egyelőre nem befolyásolja jelentősen a piacot, ám az infláció igen, a Magyar Biztosítók Szövetsége azt tanácsolja, érdemes korszerűsíteni a lakásbiztosításokat.
Így változnak meg hamarosan az otthonbiztosítások: az MNB módosított a feltételeken
2022 február 21.   Pénzcentrum
Egyebek közt a biztosítók által az ügyfeleknek nyújtható újabb kedvezményekkel és a biztosítási igényfelmérés egyszerűsítésével bővítette az MNB a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások feltételrendszerét. A fogyasztóbarát otthonbiztosítások már 320 milliárd forintnyi ügyfélvagyont védenek. Az ügyfeleknek érdemes eddigi lakásbiztosításukat az
Változtattak a fogyasztóbarát lakásbiztosításon
2022 február 21.   Azenpenzem
Módosította a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a fogyasztóbarát otthonbiztosítási konstrukció feltételeit. Újdonság például, hogy ezeknél a termékeknél a kártérítési igények csak 5 év elteltével évülnek el. A biztosítók nem évente hanem negyedévente módosíthatnak a díjon.