Lakásbiztosítás

A készpénz zombimegtakarítás – A kormány stratégiai ágazatnak tekinti a biztosítást
2022 december 1.   Biztosító Magazin
A kormány stratégiai szektornak tartja a biztosítási szektor, ami nagyobb figyelmet érdemel. A jövőben az öngondoskodás, az egészségbiztosítás, a lakásbiztosítás és az agrárbiztosítás területén sokkal aktívabb beavatkozási folyamatra lehet számítani.
Sokkolta a biztosítókat a miniszter
2022 december 1.   Azenpenzem
Nem tartja megfelelőnek a biztosítási szektor működését a kormány, ezért számos beavatkozást tervez. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter „leteremtette” a biztosítókat, szerinte nincs megfelelő verseny, ezért az állam átmenetileg további részesedéseket szerezne. Elsőként a lakásbiztosításoknál lépnének.
Az üzemanyagársapka végéről is beszélt Nagy Márton a kormányülés előtt
2022 november 30.   Napi
A biztosítási szektorban számos szabályozást tervez a kormány, mivel az ágazat nem működik elég hatékonyan - mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter. Elsőként a lakásbiztosításoknál lesz változás, de más termékek is sorra kerülnek majd. Az állami tulajdon is nőni fog a szektorban, ahogy a bankoknál történt. Az infláció 25 százalékon tetőzh
Nagy Márton megüzente: a bankok után a biztosítókat is kezelésbe veszi a kormány
2022 november 30.   Portfolio
Kevesebb figyelmet kapott az utóbbi időben a biztosítási szektor a kormánynál, mint a bankszektor, de ez meg fog változni, mert stratégiai ágazatról van szó - mondta a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) mai konferenciájának nagy vihart kavaró nyitóelőadásában a gazdaságfejlesztési miniszter. A leghamarabb a lakásbiztosítások területén lesznek be
Albérlőként kötnünk kell lakásbiztosítást?
2022 november 22.   Növekedés
Alaptalan tévhit, hogy a lakásra csak a tulajdonos köthet biztosítást.
Kiderült mitől tartanak a legjobban a magyarok
2022 október 25.   GazdaságPortál
Jobb félni, mint megijedni, tartja a közmondás, az Uniqa egész Magyarországot lefedő kutatásából pedig kiderült, hogy a lakosság kétharmada egyetért. Ennyien kötöttek ugyanis lakásbiztosítást, a motivációk közt pedig kiemelt helyet foglal el a hitelfelvétel, a környezeti károk és betörések is.   A diplomások biztosra mennek Az Uniqa Biztosító Zrt.
Kiderült mitől félnek a legjobban a magyarok
2022 október 25.   Napi
Jobb félni, mint megijedni, tartja a közmondás, az Uniqa egész Magyarországot lefedő kutatásából pedig kiderült, hogy a lakosság kétharmada egyetért. Ennyien kötöttek ugyanis lakásbiztosítást, a motivációk közt pedig kiemelt helyet foglal el a hitelfelvétel, a környezeti károk és betörések is.
Kiderült, mitől tartanak a legjobban a magyarok
2022 október 25.   Piac és Profit
Jobb félni, mint megijedni, tartja a közmondás, az UNIQA egész Magyarországot lefedő kutatásából pedig kiderült, hogy a lakosság kétharmada egyetért. Ennyien kötöttek ugyanis lakásbiztosítást, a motivációk közt pedig kiemelt helyet foglal el a hitelfelvétel, a környezeti károk és betörések is.
Signal Iduna Biztosító: Jelenleg a hazai lakások közel 2/3-a alulbiztosított
2022 október 25.   Biztosító Magazin
„A Signal Iduna Biztosító közel 90 000 lakásbiztosítási szerződése esetében az idei évben már 13 000 káresemény történt és 1,2 milliárd forint értékben járultunk hozzá az ügyfelek kárainak enyhítéséhez és az otthonuk helyreállítási költségeihez.”
Lakásbiztosítás: kiderült, hogy mitől tartanak a legjobban a magyarok
2022 október 25.   Üzletem
Jobb félni, mint megijedni, tartja a közmondás, az UNIQA egész Magyarországot lefedő kutatásából pedig kiderült, hogy a lakosság kétharmada egyetért. Ennyien kötöttek ugyanis lakásbiztosítást.
Uniqa kutatás: Kiderült mitől tartanak a legjobban a magyarok
2022 október 25.   Biztosító Magazin
Jobb félni, mint megijedni, tartja a közmondás, az Uniqa egész Magyarországot lefedő kutatásából pedig kiderült, hogy a lakosság kétharmada egyetért. Ennyien kötöttek ugyanis lakásbiztosítást, a motivációk közt pedig kiemelt helyet foglal el a hitelfelvétel, a környezeti károk és betörések is.
Inkább félnek, mint megijednek a magyarok: ennyien kötnek biztosítást, most kiderült az igazság
2022 október 24.   Pénzcentrum
Jobb félni, mint megijedni, tartja a közmondás, egy új kutatásból pedig kiderült, hogy a lakosság kétharmada egyetért. Ennyien kötöttek ugyanis lakásbiztosítást, a motivációk közt pedig kiemelt helyet foglal el a hitelfelvétel, a környezeti károk és betörések is.
A hazai lakások közel kétharmada alulbiztosított
2022 október 24.   ProfitLine
A hazai lakásbiztosítások népességre jutó aránya jelenleg 73-74% körül mozog, amely nemzetközileg is jónak tekinthető, de a hazai lakások közel 2/3 része alulbiztosított a megváltozott piaci körülmények miatt. A szerződéssel rendelkezők közel fele szenvedett már el kisebb-nagyobb káreseményt – derül ki a Signal Iduna Biztosító felméréséből -, így s
Nagyon megjárhatja, aki most ezen próbál spórolni: rámehet akár a magyarok háza, lakása
2022 október 24.   Pénzcentrum
Egy friss reprezentatív, online kutatás során a megkérdezett 18-59 évesek 67%-a jelezte vissza, hogy rendelkezik lakásbiztosítással. A biztosítási hajlandóságban a legjelentősebb tényező a képzettség, ugyanis az iskolai végzettség emelkedésével növekszik az élő biztosítással rendelkezők aránya is. Az adatok szerint a saját lakásban élőknél a hitelf
Ha gondoskodni akar a lakása védelméről, erről jobb ha tud!
2022 október 18.   Növekedés
Ha úgy döntünk, hogy lakásbiztosítást kötünk, akkor az épületre és az ingóságokra akár külön-külön vagy egyben is köthetünk szerződést.
Vállalkozásunkat is védheti a lakásbiztosítás
2022 szeptember 30.   Bank360 blog
Lakásbiztosítást ingatlanunkra, vagyontárgyainkra gondolva kötünk, pedig azoknak is védelmet nyújthat egy ilyen szerződés, akik otthonukban vállalkozást üzemeltetnek.
Százhúszezres átlagos kárt okoztak a viharok a lakásokban
2022 szeptember 9.   Bank360 blog
Az aszályban kevesebb volt a viharkár, mint tavaly, de a lakásbiztosításokra ilyen okból kifizetett átlagos kárösszegek emelkedtek az intenzívebb viharok és a növekvő helyreállítási költségek miatt.
Ne csak a lakásunkat biztosítsuk, hanem azt is, ami benne van!
2022 augusztus 30.   Bank360 blog
Amikor az otthonunk biztonságáról gondoskodunk, magától értetődően beletartozóként gondolunk az ingóságainkra, személyes tárgyainkra is, azonban sokan meglepődnének, hogy mi minden biztosítható egy lakásbiztosításban.
Amire az állattartóknak figyelnie kéne!
2022 augusztus 5.   Növekedés
A lakásbiztosítás kiegészítésével akár a kedvenceinket is bebiztosíthatjuk.
Mitől nőnek a legjobban a viharkárok? Szupercellák és extra infláció
2022 július 9.   Bank360 blog
Csúcsot hozhat az idei viharszezon a lakásbiztosítások kárkifizetéseiben. Ennek nemcsak az időjárás az oka, hanem a helyreállítás meredeken növekvő költségei is. Utóbbi miatt érdemes megnézni a biztosításunkat.