Luxusadó

Áfacsökkentés: már több mint 100 ezer aláírást gyűjtöttek össze
2020 október 11.   ATV
Luxusadó terheli az alapvető élelmiszereket az LMP szerint. A párt aláírásgyűjtésbe kezdett és már több mint 100 ezer aláírást össze is gyűjtöttek, annak érdekében, hogy a kormány minden alapvető élelmiszer áfáját csökkentse 5 százalékra a jelenlegi 27 helyett.
Jöhet a luxusadó ez európai fociban
2020 május 20.   Hírstart
Az UEFA elnöke szerint a pénzügyi fair play szabályát igazítani kell majd az „új időkhöz”.
Ezer meg ezer kérdés a „luxusadó” körül
2019 október 18.   vg.hu
Karácsony Gergely adót vetne ki az 500 millió forint feletti magántulajdonban lévő lakóingatlanokra. A VG.hu-nak nyilatkozó szakértők szerint a főpolgármesternek nem lesz egyszerű dolga.
Luxusadót akar kivetni a part melletti tulajdonosokra Siófok polgármestere
2018 október 22.   Hírstart
Akinek az ingatlana a Balatonig ér, és élvezi a balatoni panorámát, az fizessen több helyi adót! Ezt a javaslatot kívánja Lengyel Róbert Siófok polgármestere a képviselő-testület elé terjeszteni, aki szeretné a a helyi építési szabályzatot és az adórendeletet is módosíttatni, írja a Szabad Pécs. A városvezető így kívánna gátat szabni a vízpartot
Luxusadót akar kivetni a part melletti tulajdonosokra Siófok polgármestere
2018 október 22.   Propeller
Akinek az ingatlana a Balatonig ér, és élvezi a balatoni panorámát, az fizessen több helyi adót! Ezt a javaslatot kívánja Lengyel Róbert Siófok polgármestere a képviselő-testület elé terjeszteni, aki szeretné a a helyi építési szabályzatot és az adórendeletet is módosíttatni, írja a Szabad Pécs. A városvezető így kívánna gátat szabni a vízpartot
NBA: jelentősen nő a fizetési a keret a következő években
2018 szeptember 18.   Hírstart
A kereteket túlléphetik a csapatok, ám akkor a limit feletti rész után luxusadót kell fizetni.
Botka László luxusadót és a megélhetési minimum bevezetését ígérte a majálison
2017 május 1.   ATV
Kirakodóvásár, körhinta, élménypark, ugrálóvár, gyerekeknek arcfestés, pónilovaglá, ízek utcája, kürtöskalács és lángos. Évről-évre rendezvények tucatjaival ünnepelnek május elsején. Az ATV élőben közvetíti a pártok majálisait. Gyurcsány Ferenc, a DK majálisán komoly kritikával illette az Orbán-kormányt, majd hangsúlyozta, az ellenzéki együttműködé
Futball nagykövet - Sváby azt hitte, Hírcsárdát olvas
2017 április 2.   ATV
Focinagykövetet nevezett ki Áder János, az MSZP továbbra is kitart a luxusadó ötlete mellett, Orbán pedig elmondta, min múlik a CEU jövője. Ezekről a témákról beszélgetett az ATV-ben Hercsel Adél újságíró, Sváby András műsorvezető és Ungváry Rudolf író.
Kálmán: A Rolls-Royce, ami a stúdió előtt vár, kategóriájában a legolcsóbb
2017 április 1.   ATV
Nyolc izgalmas téma várta a Havas a pályán résztvevőit, melyek közül a luxusadó kiemelkedő érdeklődést és heves vitát generált.
A luxusadó és az oligarcha adó a múlt politikai terméke
2017 március 28.   ATV
Az MSZP és a Jobbik egymásra licitálva ígérnek luxusadót és földesúr adót egy esetleges kormányváltás esetére, az adószakértő szerint azonban ezek éppen abból az időszakból eredeztethető ötletek, amelytől mindkét párt gyökeres elszakadást ígér választóinak.
Varga: Ha az MSZP „Mészáros Lőrinc adót” akar, mondja azt!
2017 március 20.   ATV
Nem támogatja a kormány Botka László luxusadó tervét, mert a vagyonadó a középosztályt sújtaná, és a kormány egyébként sem akar semmilyen adóemelést, nyilatkozta Varga Mihály az atv.hu-nak.
Varga szerint nem lesz luxusadó
2017 március 20.   Hírstart
Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter a Magyar időknek adott interjújában azt mondta, hogy a kormány nem dolgozik semmilyen új adó kialakításán - írja az Index.
Új adón gondolkodnak - mutatjuk, kik járhatnak rosszul
2017 március 17.   Napi
Luxusadót vetne ki az ország gazdagabb rétegeire az MSZP, a minimálbért ugyanakkor adómentessé tennék, és szélesítenék a középosztályt – ezt Botka László az ATV A nap híre című műsorában árulta ... ...
Botka szerint 300 milliárdot lehetne beszedni a luxusadóval, ezt fordítanák a szegények felzárkóztatására
2017 március 16.   24.hu
Adómentessé tennék a minimálbért.
Luxusadó: Botka részleteket árult el az ATV-ben
2017 március 16.   ATV
Luxusadót vetne ki az ország gazdagabb rétegeire az MSZP, hogy ezzel könnyítse az átlag alatti jövedelműek terhelését. A minimálbért ugyanakkor adómentessé tennék, és szélesítenék a középosztályt. Botka László, az ATV A nap híre című műsorában árult el újabb részleteket.
Igazságos közteherviselést! - Luxusadót vezetne be az MSZP
2017 március 16.   Alternatív Energia
A kampányban azt akarják megmutatni, hogyan lehet Magyarországból egy igazságosabb országot csinálni.
Luxusadót vetne ki a gazdagokra, bocsánatot kért a kiábrándult szavazóktól a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, Botka László
2017 február 18.   444.hu
Alapjövedelmet is ígért.
Két nap alatt hátráltak ki a brit populisták a luxusadó ötlete mögül
2014 szeptember 28.   444.hu
Tökéletesen ellentmondó nyilatkozatok 48 órán belül az Ukip-nál, de az elnökük szerint épp ez adja a sármjukat.
Jön a luxusadó Ausztriában
2014 február 8.   Portfolio
Jövő hónapban új adókat vezetnek be a szomszédos Ausztriában. A drágulás elsősorban a legtehetősebbeket érinti, hiszen az olyan árukért kell majd többet fizetni, mint az osztrák pezsgő, a luxusautók...
Így mentenék a devizahiteleseket
2013 október 25.   Kitekintő
Varga Mihály tegnap a költségvetést érintő kérdések tekintetében került napirendre (luxusadó, ÁFA, ingyenes pénzfelvételek), ma reggel pedig a devizahitelek kapcsán nyilatkozott.