Luxusadó

A román kormány a multikat, bankokat, kisvállalkozókat egyaránt megsarcolja – ha bele nem bukik
2023 szeptember 19.   vg.hu
Megszünteti több ágazat adókedvezményeit, forgalmi adót vet ki a bankokra, nagyvállalatokra és a mikrovállalkozásokra, valamint luxusadóval sújtja az értékes ingatlanok és személygépkocsik tulajdonosait a büdzsén keletkezett lyukat tömködő bukaresti kormány.
Titokban luxusadót tervezett Orbán Viktor
2023 június 23.   Blikk
Orbán Viktor kormányfő 2012-ben feladatul adta ki, hogy vizsgálják meg az egyes cégekre kivetett válságadók kiterjesztését a gazdag emberekre is – többek között ezt is tartalmazza az a 2000-es kormányhatározat, amely egyébként 10 évig nem hozható nyilvánosságra.
Rezsipolitikai téren helyet cserélt a jobb- és baloldal – Gallai Sándor a Mandinernek
2022 január 22.   Mandiner
Vajon milyen megfontolásból kritizálja a magyarországi baloldal a kormány rezsipolitikáját? Miért nem rászorultsági alapon valósult meg a rezsicsökkentés? Miről szól a „rezsiharc”? Miért nem vált sikeressé a 2005-ben bevezetett luxusadó? Hogyan függ össze a minimálbér-emelés a határon túli honfitársaink sorsával? Gallai Sándor közgazdász-politológu
Szigorítaná a szabályokat, kizárná a Bl-ből az Ffp-t megsértő klubokat a Bayern korábbi elnöke
2021 október 10.   Eurosport
A luxusadót viszont nem tartja jó megoldásnak, mivel néhány tulajdonos zsebből kifizetné azt.
Luxusadót és fizetési plafont vezetne be az UEFA
2021 augusztus 13.   Forbes
A The Times cikke szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az amerikai sportokban már jól bevált reformmal írná felül a korábban bevezetett pénzügyi fair playt. Az új szabályokat jövőre vezetnék be
Luxusadót és fizetési plafont vezetne be az UEFA
2021 augusztus 13.   Forbes
A The Times cikke szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az amerikai sportokban már jól bevált reformmal írná felül a korábban bevezetett pénzügyi fair playt. Az új szabályokat jövőre vezetnék be
Az UEFA-nak továbbra is nagyon tetszenek a gigaklubok bevételei
2021 augusztus 13.   Infostart
Ezért luxusadót vetne ki rájuk. Persze el lehetne kerülni a sarcot.
Az UEFA fizetési sapkát vezetne be, amely luxusadóval kiváltható lenne
2021 augusztus 13.   m4sport.hu
A luxusadóból befolyó összeget azok a csapatok kapnák, amelyek betartják a szabályokat.
Áfacsökkentés: már több mint 100 ezer aláírást gyűjtöttek össze
2020 október 11.   ATV
Luxusadó terheli az alapvető élelmiszereket az LMP szerint. A párt aláírásgyűjtésbe kezdett és már több mint 100 ezer aláírást össze is gyűjtöttek, annak érdekében, hogy a kormány minden alapvető élelmiszer áfáját csökkentse 5 százalékra a jelenlegi 27 helyett.
Ezer meg ezer kérdés a „luxusadó” körül
2019 október 18.   vg.hu
Karácsony Gergely adót vetne ki az 500 millió forint feletti magántulajdonban lévő lakóingatlanokra. A VG.hu-nak nyilatkozó szakértők szerint a főpolgármesternek nem lesz egyszerű dolga.
Botka László luxusadót és a megélhetési minimum bevezetését ígérte a majálison
2017 május 1.   ATV
Kirakodóvásár, körhinta, élménypark, ugrálóvár, gyerekeknek arcfestés, pónilovaglá, ízek utcája, kürtöskalács és lángos. Évről-évre rendezvények tucatjaival ünnepelnek május elsején. Az ATV élőben közvetíti a pártok majálisait. Gyurcsány Ferenc, a DK majálisán komoly kritikával illette az Orbán-kormányt, majd hangsúlyozta, az ellenzéki együttműködé
Futball nagykövet - Sváby azt hitte, Hírcsárdát olvas
2017 április 2.   ATV
Focinagykövetet nevezett ki Áder János, az MSZP továbbra is kitart a luxusadó ötlete mellett, Orbán pedig elmondta, min múlik a CEU jövője. Ezekről a témákról beszélgetett az ATV-ben Hercsel Adél újságíró, Sváby András műsorvezető és Ungváry Rudolf író.
Kálmán: A Rolls-Royce, ami a stúdió előtt vár, kategóriájában a legolcsóbb
2017 április 1.   ATV
Nyolc izgalmas téma várta a Havas a pályán résztvevőit, melyek közül a luxusadó kiemelkedő érdeklődést és heves vitát generált.
A luxusadó és az oligarcha adó a múlt politikai terméke
2017 március 28.   ATV
Az MSZP és a Jobbik egymásra licitálva ígérnek luxusadót és földesúr adót egy esetleges kormányváltás esetére, az adószakértő szerint azonban ezek éppen abból az időszakból eredeztethető ötletek, amelytől mindkét párt gyökeres elszakadást ígér választóinak.
Varga: Ha az MSZP „Mészáros Lőrinc adót” akar, mondja azt!
2017 március 20.   ATV
Nem támogatja a kormány Botka László luxusadó tervét, mert a vagyonadó a középosztályt sújtaná, és a kormány egyébként sem akar semmilyen adóemelést, nyilatkozta Varga Mihály az atv.hu-nak.
Luxusadó: Botka részleteket árult el az ATV-ben
2017 március 16.   ATV
Luxusadót vetne ki az ország gazdagabb rétegeire az MSZP, hogy ezzel könnyítse az átlag alatti jövedelműek terhelését. A minimálbért ugyanakkor adómentessé tennék, és szélesítenék a középosztályt. Botka László, az ATV A nap híre című műsorában árult el újabb részleteket.
Luxusadót és adócsökkentést is tervez az MSZP
2017 március 16.   Adózóna
Tegyünk igazságot! szlogennel országos politikai kampányt, országjárást indít az MSZP – jelentette be a párt elnöke és miniszterelnök-jelöltje csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Igazságos közteherviselést! - Luxusadót vezetne be az MSZP
2017 március 16.   Alternatív Energia
A kampányban azt akarják megmutatni, hogyan lehet Magyarországból egy igazságosabb országot csinálni.
Luxusadót vetne ki a gazdagokra, bocsánatot kért a kiábrándult szavazóktól a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, Botka László
2017 február 18.   444.hu
Alapjövedelmet is ígért.
Két nap alatt hátráltak ki a brit populisták a luxusadó ötlete mögül
2014 szeptember 28.   444.hu
Tökéletesen ellentmondó nyilatkozatok 48 órán belül az Ukip-nál, de az elnökük szerint épp ez adja a sármjukat.