Ingatlan adásvétel

Ingatlanpiac: viszik a lakásokat, mint a cukrot
2024 május 2.   Növekedés
Tovább folytatódott az ingatlanpiaci felívelés áprilisban: a 11 200 ingatlan-adásvétel az előző hónaphoz képest 1 százalékos, éves összevetésben 65 százalékos növekedés - közölte a saját adatain alapuló tranzakciószám-becslését a Duna House csütörtökön az MTI-vel.
Egyre jobb képet fest az ingatlanpiac
2024 május 2.   Piac és Profit
Tovább folytatódott az ingatlanpiaci felívelés áprilisban: a 11 200 ingatlan-adásvétel az előző hónaphoz képest 1 százalékos, éves összevetésben 65 százalékos növekedés - közölte a saját adatain alapuló tranzakciószám-becslését a Duna House.
Meglódult a lakáshitelezés
2024 április 2.   Piac és Profit
Tovább erősödött az ingatlanpiac márciusban: a 11 046 ingatlan-adásvétel 3 százalékkal haladja meg az előző havit, éves szinten pedig 42 százalékos bővülés - közölte a saját adatain alapuló tranzakciószám-becslést a Duna House.
Kitart a fokozódó ingatlanpiaci aktivitás
2024 március 13.   TőzsdeFórum
Az első negyedévben biztosan kitart az otthonteremtési támogatások és a csökkenő hitelkamatok okozta fokozódó ingatlanpiaci aktivitás. Állapítja meg a Duna House az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében. Az ingatlanközvetítő cég saját becslése szerint a múlt hónapban 10 754 ingatlan adásvétel történt. Ami éves szinten 72 százalékos, 2024 januárj
Mennyi ingatlan adásvétel történt az elmúlt hónapban?
2023 november 2.   TőzsdeFórum
A magyarországi ingatlanpiac októberben tovább közelített a tavalyi szintekhez: 7853 adásvétel történt ebben a hónapban. Az előző év azonos időszakához képest ez egy 6 százalékos (az idei eddigi legkisebb) elmaradás – ismertette a saját adatain alapuló tranzakciószám becslését a Duna House csütörtökön. Hozzátették, hogy az előző havi, szeptemberi (
Ingatlan adásvétel menete
2023 szeptember 26.   Bank360 blog
Összefoglaltuk, mire érdemes figyelni, ha használt ingatlant adunk el vagy ilyen ingatlant vásárolunk, mennyi adót és illetéket kell fizetni, illetve mikor mentesülünk a terhek megfizetése alól.
Mire érdemes figyelni foglaló esetén?
2023 augusztus 14.   Üzletem
A szerződés megerősítésére szolgáló jogi biztosítékok közül az egyik legismertebb a foglaló. Ezt a szerződő felek gyakran alkalmazzák adásvételi szerződések – különösen ingatlan-adásvétel – esetén. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
Otthon Centrum: A Dél-Dunántúlon tavaly 13 500 ingatlan adásvétele történt
2023 február 22.   Biztosító Magazin
A Dél-Dunántúlon az Otthon Centrum (Oc) becslése szerint tavaly 13 500 ingatlan-adásvétel történt, ezáltal a régió várhatóan ismét utolsóként végez az országrészek között - közölte az Oc az Mti-vel.
Otthon Centrum: a Dél-Dunántúlon tavaly 13 500 ingatlan adásvétele történt
2023 február 21.   GazdaságPortál
A Dél-Dunántúlon az Otthon Centrum (OC) becslése szerint tavaly 13 500 ingatlan-adásvétel történt, ezáltal a régió várhatóan ismét utolsóként végez az országrészek között – közölte az OC kedden az MTI-vel. A közlemény szerint a Dél-Dunántúlon már 2021-ben is a régiók sorában a legkevesebb, 15 500 adásvétel történt, arányaiban egyedül ez a régió nem
Otthon Centrum: tavaly sem voltak kapósak az ingatlanok a Dél- Dunántúlon
2023 február 21.   Üzletem
A Dél-Dunántúlon az Otthon Centrum becslése szerint tavaly 13 500 ingatlan-adásvétel történt, ezáltal a régió várhatóan ismét utolsóként végez az országrészek között.
Ingatlan-adásvétel: új típusú csalás jelent meg Magyarországon
2023 február 6.   Üzletem
Az elmúlt időszakban új csalástípus jelent meg Magyarországon az ingatlanra vonatkozó adásvételi szerződések megkötésének folyamatában – hívja fel a figyelmet Dr. Zalavári György ügyvéd.
Duna House: gyengült januárban az ingatlanpiac
2023 február 1.   GazdaságPortál
Januárban 5853 ingatlan adásvétel történt Magyarországon, ez az előző hónaphoz képest 10 százalékos, 2022 januárjához képest 46 százalékos visszaesés – közölte saját becslése alapján a Duna House szerdán az MTI-vel. Az ingatlanközvetítő hálózat szerint a lassuló piachoz elsősorban az eladóknak kell alkalmazkodniuk az eladási árak csökkentésével, íg
Durván visszaesett a lakáspiac
2023 február 1.   Piac és Profit
Januárban 5853 ingatlan adásvétel történt Magyarországon, ez az előző hónaphoz képest 10 százalékos, 2022 januárjához képest 46 százalékos visszaesés - közölte saját becslése alapján a Duna House.
Ingatlanvásárláskor felmerülő jogi kérdések
2023 január 30.   Üzletem
Az ingatlan adásvétel kapcsán felmerülő néhány jogi fogalom tisztázásához dr. Jagusztin Tamás, a Pest Vármegyei Főügyészség osztályvezető ügyésze nyújt segítséget.
Ingatlan-adásvétel 2022: nem ritka a négyzetméterenként egymillió forintnál magasabb ár
2022 december 22.   Adózóna
Az ingatlan-adásvételek majdnem 8 százalékánál a négyzetméterár ebben az évben meghaladta az 1 millió forintot, de a fővárosban ez az arány már 24 százalék volt. Az ingatlanok közel 4 százalékáért fizettek az új tulajdonosok több mint 100 millió forintot, míg 26 százalékukat 20 millió forint alatt tudták megszerezni a vevők – derül ki a Duna House
Mit jelent a tulajdonjog fenntartás ingatlan adásvételnél?
2022 december 9.   Üzletem
Ingatlan adásvétel során sokszor találkozhatunk két fogalommal: tulajdonjog fenntartás vagy függőben tartás. Mit jelentenek ezek és mire valók? A legfontosabb tudnivalókat dr. Kocsis Ildikó foglalta össze.
Októberben az ingatlan adásvételek száma éves és havi összevetésben is csökkent
2022 november 14.   TőzsdeFórum
Az év eddigi leggyengébb hónapját zárta az ingatlanpiac októberben: a Duna House saját adatain alapuló becslése szerint 8326 ingatlan adásvétel történt, ami az előző hónaphoz képest 9 százalékos, tavaly októberhez viszonyítva pedig 28 százalékos csökkenés – közölte az ingatlanközvetítő hétfőn az MTI-vel. Az év végéig még biztosan elérhető minden ed
Duna House: októberben az ingatlan adásvételek száma éves és havi összevetésben is csökkent
2022 november 14.   GazdaságPortál
Az év eddigi leggyengébb hónapját zárta az ingatlanpiac októberben: a Duna House saját adatain alapuló becslése szerint 8326 ingatlan adásvétel történt, ami az előző hónaphoz képest 9 százalékos, tavaly októberhez viszonyítva pedig 28 százalékos csökkenés – közölte az ingatlanközvetítő hétfőn az MTI-vel. Az év végéig még biztosan elérhető minden ed
Kivehető-e az osztalék ingatlan-adásvétel formájában?
2022 augusztus 6.   Adózóna
Egy kft. magánszemélytől vásárolt ingatlant, melyet az üzembehelyezést követően a földhivatalnál átminősíttetett irodaépületté. Az ügyvezető úgy döntött, hogy az ingatlant ki szeretné venni osztalékként. Hogyan kell megállapítani az ingatlan mostani értékét, szükség van-e értékbecslőre? Milyen adófizetési kötelezettséggel jár, ha az ingatlan osztal
Áprilisban csökkent az ingatlan adásvételek száma Magyarországon
2022 május 13.   ProfitLine
A Duna House (DH) becslése szerint áprilisban 11 911 ingatlan adásvétel bonyolódott Magyarországon, ez a tavaly áprilishoz hasonlítva 12 százalékos csökkenés, míg az idei márciushoz képest 18 százalékos visszaesés - közölte a Duna House csütörtökön az MTI-vel.