Lakáshitel

Kész, vége! Felfüggesztette egyik legnépszerűbb lakáshitelét az MKB Bank
2023 február 1.   Pénzcentrum
Az MKB Bank a mai nappal felfüggesztette a piaci kamatozású lakáshitelei közül az 5 éves kamatperiódusú konstrukciójának forgalmazását - értesült a Pénzcentrum.
Fékre lépett a lakáshitelezési piac
2023 február 1.   Piac és Profit
Szűkült a lakáshitelezés múlt évben, a támogatott hitelkonstrukciók pedig nagyobb teret nyertek, derült ki a jegybank friss adataiból. A hitelfelvevők okos döntésekkel mégis közelebb juthatnak az új otthonhoz.
Fokozódhat a verseny a lakáshitelbiztosítások terén
2023 február 1.   Demokrata
A háború és szankciók sújtotta környezet ellenére is biztosítani kell a gazdaság stabilitását.
Fékezett a lakáshitelezési piac
2023 február 1.   Napi
Szűkültek a lakáshitelezés lehetőségei tavaly, a támogatott hitelkonstrukciók pedig nagyobb teret nyertek – derült ki a jegybank friss adataiból. A hitelfelvevők okos döntésekkel mégis közelebb juthatnak az új otthonukhoz.
Élénkülhet a verseny a lakáshitel-biztosítások piacán
2023 február 1.   Magyar Nemzet
Megkezdődött a fogyasztók és a gazdaság érdekeit egyszerre szolgáló jogszabály-módosítási csomag kidolgozása.
A feje tetejére állt a lakossági hitelpiac: csúcson a babaváró, mélyben a lakáshitel
2023 február 1.   GazdaságPortál
Sokan hitték, hogy itt a vége: úgy vették fel a fiatal házaspárok a babaváró hitelt decemberben, mintha ez lett volna az utolsó lehetőségük erre. Míg a támogatás minden idők negyedik legerősebb hónapját zárta, addig a lakáshitelek piaca tovább zuhant, és hatéves mélyponttal zárta az évet – írja a Bank360.hu. A lekötött betéti kamatok még tovább ...
A feje tetejére állt a lakossági hitelpiac: csúcson a babaváró, mélyben a lakáshitel
2023 február 1.   Bank360 blog
Sokan hitték, hogy itt a vége: úgy vették fel a fiatal házaspárok a babaváró hitelt, decemberben, mintha ez lett volna az utolsó lehetőségük erre. Míg a támogatás minden idők negyedik legerősebb hónapját zárta, addig a lakáshitelek piaca tovább zuhant, és hatéves mélyponttal zárta az évet - írja a Bank360.hu. A lekötött betéti kamatok még tovább e
Fékre lépett a lakáshitelpiac, csak a támogatott hitelek pörögtek
2023 február 1.   Privátbankár
Szűkült a lakáshitelezés múlt évben, a támogatott hitelkonstrukciók pedig nagyobb teret nyertek, derült ki a jegybank friss adataiból. A hitelfelvevők okos döntésekkel mégis közelebb juthatnak az új otthonhoz. Ennek okait mutatja be money.hu anyaga.
Szabadesés a lakáshiteleknél, dráma a magyarok bankszámláin
2023 február 1.   Portfolio
A lefordulás éve volt 2022 a magyar hitelpiacon és a betéteknél is: megkezdődött a lakossági hitelkihelyezések és a betétállományok egyöntetű visszaesése. A vállalati hitelpiacot még megtartották az állami programok és az olcsóbb devizahitelek, de itt is törékeny a helyzet. Az MNB friss adatai szerint a leglátványosabb visszaesés a lakáshiteleké: d
Népszerűek maradnak a támogatott lakáshitelek
2023 január 28.   Magyar Nemzet
Az állami otthonteremtési támogatások a forgalom visszaesését enyhíthetik.
Továbbra is érdemes az MNB fogyasztóbarát minősítését keresni lakáshitel felvételekor
2023 január 27.   vg.hu
A nemzetközi összehasonlításban is egyedi Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek (MFL) indulása óta közel 190 ezer hitelfelvevő vett fel ilyen lakáshitelt. Cikkünkben bemutatjuk, milyen eredményeket értek el az MFL termékek eddig és miért éri meg továbbra is ezeket választania a fogyasztóknak.
Milliókat húztak ki a lakásvásárlás előtt állók zsebeiből
2023 január 27.   Piac és Profit
Az izmos béremelkedés ellenére az infláció egy év alatt 2,5 millió forintot vett el a lakásvásárlásban gondolkodó családoktól. Ennyivel kisebb piaci lakáshitelre elég ugyanis a magyar polgárok felének keresete.
Egy év alatt 2,5 millió forintot vettek el a lakásvásárlásban gondolkodóktól
2023 január 26.   ProfitLine
Az izmos béremelkedés ellenére az infláció egy év alatt 2,5 millió forintot vett el a lakásvásárlásban gondolkodó családoktól. Ennyivel kisebb piaci lakáshitelre elég ugyanis a magyar polgárok felének keresete – derül ki a BiztosDöntés.hu számításaiból.
Egy év alatt 2,5 millió forintot vettek el a lakásvásárlásban gondolkodóktól
2023 január 26.   TőzsdeFórum
Az izmos béremelkedés ellenére az infláció egy év alatt 2,5 millió forintot vett el a lakásvásárlásban gondolkodó családoktól. Ennyivel kisebb piaci lakáshitelre elég ugyanis a magyar polgárok felének keresete – derül ki a BiztosDöntés.hu számításaiból.
Mekkora hitelösszegre elég az albérleti díj?
2023 január 26.   Bankmonitor
Az elmúlt évben a lakáshitelek folyamatosan drágultak, ugyanakkor az albérletben élők sincsenek könnyű helyzetben, a lakhatásért kifizetett díj is lényegesen emelkedett. De megéri anyagilag albérletből saját lakásba költözni? A kérdés megválaszolásához nagyon lényeges szempont lehet, hogy az albérleti díjból mekkora hitelösszeg törlesztőrészletét t
Hiába nőtt az átlagbér, a lakáshitelesek mégsem örülhetnek
2023 január 26.   ProfitLine
Hiába volt a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 16,8 százalékkal magasabb 2022. novemberben, mint egy évvel korábban, a hitelek drágulása miatt ez mégis 1,8 millió forinttal kevesebb lakáshitelre elegendő a Bankmonitor szakértőinek számításai szerint.
Aggódhatnak a magyar hitelesek? Hiába a magas fizu, erre nem lehetett felkészülni
2023 január 25.   Pénzcentrum
Szakértők számítása szerint hiába volt a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 16,8 százalékkal magasabb 2022. novemberben, mint egy évvel korábban, a hitelek drágulása miatt ez mégis 1,8 millió forinttal kevesebb lakáshitelre elegendő.
Hiába nőtt az átlagkereset, rossz hírt kaptak a lakáshitelesek
2023 január 25.   Privátbankár
Hiába nőtt az átlagbér, a lakáshitelesek mégsem örülhetnek – itt van, miért.
Hiába nőtt az átlagbér, a lakáshitelesek mégsem örülhetnek
2023 január 25.   GazdaságPortál
Hiába volt a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 16,8 százalékkal magasabb 2022. novemberben, mint egy évvel korábban, a hitelek drágulása miatt ez mégis 1,8 millió forinttal kevesebb lakáshitelre elegendő a Bankmonitor szakértőinek számításai szerint. Bruttó 563 600 forint volt az átlagkereset 2022 novemberében, ez kedvezmények nélkül h
Nemcsak bérben, hanem hitelben is nagyok a különbségek a megyék között
2023 január 25.   10perc.hu
Egy átlagos fővárosi bérből élő közel 10 millió forinttal több lakáshitelhez és kétszer annyi személyi kölcsönhöz juthat hozzá, mint egy szabolcsi igénylő.