Ingatlanadó

Ezért nem lesz könnyű bevezetni az ingatlanadót Budapesten
2023 február 27.   vg.hu
A számvevőszéknek nemcsak az a feladata, hogy ellenőrizze a közpénzek felhasználását, hanem hogy ellenőrzéseivel és ajánlásaival is segítse az ellenőrzöttek munkáját – mondta a Világgazdaságnak Kisgergely István
Változik a CSOK-hoz kapcsolódó illeték és még sok minden más az ingatlanadózásban
2023 február 5.   Piac és Profit
Az ingatlanfejlesztési projektek tekintetében is jelentősebb változások léptek életbe a 2023. évi adótörvény módosító jogszabályai alapján. Elsősorban az általános forgalmi adó esetében találunk olyan szabályokat, amelyek könnyítéseket tartalmaznak. Ilyen például az új lakás értékesítésekhez kapcsolódó 5 százalékos áfakulcs alkalmazásának meghossza
A szlovák állam a Beneš-dekrétumokra hivatkozva akarta elkobozni a magyar tulajdonos földjét
2022 október 26.   168 Óra Online
A magyar lakosságot kollektív bűnösként beállító és a mai napig érvényben lévő Beneš-dekrétumokok alapján akar megszerezni a szlovák állam egy nagy értékű földterületet. A magyar tulajdonosok - akikkel megfizettetik az ingatlanadót azért - a mai napig küzdenek a bíróságon a földjükért.
Másfélszeresére bővülhet az ingatlanadó Romániában
2022 október 6.   Magyar Hírlap
Nem lesz szimpatikus a Bukaresti kormány.
Húszezer illegális úszómedencét találtak Franciaországban
2022 augusztus 30.   Népszabadság
Franciaországban történt meg a nagy leleplezés, amelynek nyomán tízmillió euró ingatlanadó-többletet szedett be a hatóság.
Jön a vagyonadó vagy valami más, ami a nagy értékű ingatlanokat terheli?
2022 július 28.   Privátbankár
Egy hatékonyabb és a társadalmi különbségek eltörlésére irányuló, az adott ország adórendszerébe jobban illeszkedő ingatlanadózást sürget friss helyzetértékelésében az OECD. Nálunk megint elővehetik a vagyonadó témáját, de ezt eddig a rendszerváltás óta hatalmon lévő kormányok közül végül egyik sem vezette be, noha többször is fölmerült.
Az adók bevezetésére is kihathat a kínai bedőlés
2022 január 9.   Napi
Elnapolhatják az ingatlanadó bevezetését, miután Peking nehéz helyzetbe került a kínai ingatlanfejlesztő adósságválsága miatt. A pekingi vezetés az ingatlanpiacról induló gazdasági lassulás miatt várhatóan nem terjeszti ki az illetékfizetési kötelezettséget.
Jön az ingatlanadó Kínában, amely alapjaiban forgathatja fel a lakáspiacot
2021 december 11.   Portfolio
Míg a befektetők és a média leginkább az Evergrande adósságválságára és a bajba jutott kínai ingatlanfejlesztők közelgő és elkerülhetetlen adósság-átütemezésére összpontosít, a kínai ingatlanpiac sorsdöntő fordulat előtt áll egy eddig kevesebb figyelmet kapott másik katalizátor miatt.
Cinikusan a nyugdíjasok arcába nevettek a balliberálisok
2021 december 5.   Magyar Nemzet
Horrorisztikus ingatlanadó-ötlet Bajnai Gordon kormányától egy évtizeddel ezelőttről: mindenki pórul járt volna.
Átfertőzték Kínát a válságcégek
2021 december 3.   Napi
A Reuters felmérése szerint a kínai ingatlanpiaci visszaesés várhatóan 2022 első felében is folytatódik, a lakásárak és az eladások csökkennek, mivel a szigorú hitelpolitika és a közelgő ingatlanadó visszafogja a keresletet. Az Evergrande és a többi nagy ingatlanfejlesztő fizetőképességi problémái leránthatják az egész kínai gazdaságot.
Ingatlanadó jöhet Kínában, hogy lehűtsék a drágulást
2021 október 26.   ProfitLine
Kína közel lehet ahhoz, hogy megadóztassa az ingatlantulajdonosokat. Xi Jinping politikájában egyre jobban a közös jólétet hangsúlyozza, ami azt jelenti, hogy szabályozni szeretné a nagyon magas egyéni bevételeket, amire jó megoldás lehet az ingatlantulajdonosok megadóztatása - olvashatjuk az Erste mai anyagában.
Kína új adókat vezet be az ingatlanpiac lehűtésére
2021 október 25.   ProfitLine
A tervek szerint Kína kiszélesíti az ingatlanadó reformkisérleteket további területekre is és elkezd a kormány új adókat beszedni az ingatlantulajdonosoktól, hogy elérje a racionális ingatlanvásárlást és az árak mérséklődjenek.
Ingatlanadó jöhet Kínában
2021 október 23.   vg.hu
Nem biztos, hogy a legjobb a mostani időzítés, az ország ingatlanpiaca enélkül is bajban van.
Combos adóemelés jöhet a Balaton-parton
2021 szeptember 30.   Napi
A fonyódi önkormányzat 30 százalékkal növelné az ingatlanadót.
Elkaszálta az ingatlanadót a kormány, az indoklás parádés
2021 augusztus 1.   168 Óra Online
Akkor sem lesz ingatlandó, ha nemzetközi szervezetek és a baloldal ezt sürgetik – mondta a pénzügyekért felelős államtitkár.
Ingatlanadó bevezetését javasolja Magyarországnak az OECD - reagált a PM
2021 július 31.   Infostart
A lakóingatlanok döntő többsége magánkézben van, sokszor a családok egyetlen jelentős vagyontárgyát jelentik. Ilyen társadalmi viszonyok között nem jöhet szóba az általános, országos ingatlanadó. Akkor sem, ha nemzetközi szervezetek és a baloldal ezt sürgetik - mondta a Magyar Nemzetnek a pénzügyekért felelős államtitkár.
Nem lesz itthon általános ingatlanadó
2021 július 31.   Magyar Nemzet
A kormány nem a gazdaságra káros lezárásokkal szeretné megfékezni az esetleges negyedik hullámot.
A baloldal kizárólag adóemelésekkel tudja elképzelni a jövőt
2021 július 9.   888.hu
Harminc százalékos újabb SZJA-kulcs, a gyermekek után járó adókedvezmények megszüntetése, vállalkozások adóterheinek növelése, karbonadó, vagyon- és ingatlanadó, örökösödési illeték. Ezek a baloldal régi-új ötletei, ajánlatai a jövőre nézve.
A baloldal állandó mániája az ingatlanadó bevezetése
2021 június 28.   Magyar Nemzet
A kormányfői babérokra áhítozó Karácsony Gergely ingatlan- és vagyonadót vezetne be. Nem kínál mást, mint amit a Gyurcsány–Bajnai-korszakban már láthattunk.
Ingatlanadó reform Kínában
2021 május 12.   TőzsdeFórum
A kínai vezetés régóta várt reformot vett elő. Adónövelés mellett, politikai haszon is lehet a cél.