Ingatlanközvetítés

Otthon Centrum: vidéken a fővárosinál is nagyobb mértékben emelkedtek az albérletárak az idén
2022 június 24.   GazdaságPortál
Budapesten átlagosan 7,5 százalékkal nőttek az albérletárak idén az év első öt hónapjában az előző év azonos időszakához képest, miközben ugyanebben az időszakban a nagyobb vidéki városokban az emelkedés üteme 8,5 százalék volt – közölte az Otthon Centrum pénteken az MTI-vel. A közleményben Soóki-Tóth Gábor, az ingatlanközvetítő hálózat elemzési ve
A Lehman-csőd jut eszébe az ingatlanközvetítőknek a stockholmi árcsökkenésről
2022 június 16.   G7
A svéd fővárosban májusban csökkenni kezdtek az ingatlanárak, a vevők kivárnak, a jegybanknak pedig amiatt fájhat a feje, hogy nincs még egy olyan gazdag ország, ahol ennyire el van adósodva a lakosság.
Alig tudunk valamit a pénzmosási szabályokról
2022 június 11.   Üzletem
A magyarok közel fele nem tudja, hogy az ingatlanközvetítők kötelessége elkérni az okmányokat és átvilágítani az ügyfeleket, ez derül ki az Opinio reprezentatív közvélemény-kutatásából.
Alig ismert szabály szedi áldozatait Magyarországon: erről tényleg jobb, ha mindenki tud
2022 június 8.   Pénzcentrum
A magyarok közel fele nem tudja, hogy az ingatlanközvetítők kötelessége elkérni az okmányokat és átvilágítani az ügyfeleket, ez derül ki az Opinio reprezentatív közvélemény-kutatásából, amit a penzmosasinfo.hu megbízásából készítettek. A felmérés arra is rámutatott, a vásárlók zöme egyébként sem szívesen adja oda az okmányait az ingatlanosoknak, a
Árcsökkenés jöhet a magyar lakáspiacon, több eladó, kevesebb vevő
2022 június 4.   Piac és Profit
Május volt az első idei hónap, amikor az előző évhez képest több eladó ingatlanhirdetést adtak fel a tulajdonosok és az ingatlanközvetítők. A községek és a kisebb városoké volt a főszerep a friss kínálat bővülésében.
A vásárlási kedv csökkent a kínálat nőtt a lakáspiacon
2022 június 2.   KKV Magazin
Májusban felélénkült a lakáseladási kedv, a feladott hirdetések száma ugyanis 1 százalékkal nőtt éves összevetésben. Május volt az első idei hónap, amikor az előző évhez képest több eladó ingatlanhirdetést adtak fel a tulajdonosok és az ingatlanközvetítők. A községek és a kisebb városoké volt a főszerep a friss kínálat bővülésében. A bizonytalanság
Májusban élénkült a lakáseladási kedv
2022 június 1.   ProfitLine
Májusban felélénkült a lakáseladási kedv, a feladott hirdetések száma ugyanis 1 százalékkal nőtt éves összevetésben. Május volt az első idei hónap, amikor az előző évhez képest több eladó ingatlanhirdetést adtak fel a tulajdonosok és az ingatlanközvetítők. A községek és a kisebb városoké volt a főszerep a friss kínálat bővülésében. A bizonytalanság
Több tulajdonos esetén kit terhel az ingatlanközvetítői díj?
2022 május 30.   Üzletem
Sok esetben előfordul, hogy a tulajdonosok a közös tulajdonban álló ingatlanukat szeretnék értékesíteni. Ilyen esetben valamennyi tulajdonosnak meg kell bízni az ingatlanközvetítőt vagy elég akár az egyik tulajdonostárs is? Kit terhel ilyen esetben az ingatlanközvetítői díj? Ki köteles az ingatlanközvetítő díját kifizetni, ha nem írta alá az összes
Sikeres évet tudhat maga mögött az Otthon Centrum
2022 május 17.   ProfitLine
Az Otthon Centrum (OC) nettó árbevétele 6,2 milliárd forintot tett ki 2021-ben szemben az egy évvel korábbi 4,4 milliárd forinttal - közölte az ingatlanközvetítő a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden.
Új jövőkép a láthatáron: megreformálni a hazai ingatlanpiacot
2022 május 15.   TőzsdeFórum
Egy ingatlanközvetítő hálózat felvásárolná a konkurenciát
Új jövőkép a láthatáron: megreformálni a hazai ingatlanpiacot
2022 május 13.   ProfitLine
Céljuk a kifejezetten nagy létszámmal és országos lefedettséggel rendelkező közvetítői hálózatok megkeresése, majd felvásárlása. A folyamatos terjeszkedést és növekedést most azzal emelné új szintre, hogy a már működő, de még a régi franchise rendszerben kialakított ingatlanközvetítő hálózatokat integrálná a rendszerébe.
Ki kell váltani az eddig Ukrajnából, Oroszországból és Fehéroroszországból érkezett építőanyagot, de mivel?
2022 április 27.   ATV
Más beszerzési lehetőségekre kell váltania az építőiparnak az ukrán háború miatt az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke szerint, aki további drágulással számol az építőanyagok áraiban. A növekvő infláció és alapkamat miatt a hitelek is drágulnak, és nem lehet tudni, mi lesz a CSOK-kal. Bár az ingatlanközvetítők egy része további l
Drágulásban bajnok a magyar lakáspiac, de van ennél rosszabb hír is
2022 április 20.   Napi
A magyar lakásárak és bérleti díjak emelkedésének mértéke az EU-s tagállamok közül az egyik legmagasabb. A Duna House (DH) szakértői szerint ugyanakkor európai szinten a magyar piac így is a középmezőny végén helyezkedik el az „árversenyben”. Az emelkedésnek azonban még messze nincs vége - írja friss elemzésében az ingatlanközvetítő.
Ítéletet hozott a Kúria egy nagy ingatlanközvetítő tisztességtelen kikötéseiről
2022 április 19.   Napi
A Kúria 48 oldalas részítéletet hozott a Legfőbb Ügyészség által kezdeményezett perben, amely egy ingatlanközvetítő blanketta szerződéseinek tisztességtelen feltételeiről szólt.
Otthon Centrum: tarolt a régiós ingatlanpiacon Debrecen
2022 április 15.   GazdaságPortál
A lakáspiaci tranzakciószámokat és a négyzetméterárakat tekintve is Debrecen az észak-alföldi régió listavezetője – közölte az Otthon Centrum csütörtökön az MTI-vel. Az ingatlanközvetítő hálózat előzetes becslése szerint tavaly 154 ezer adásvétel történt az országban, ebből az észak-alföldi régió 15 százalékban részesedett. A tavalyi becsült adatok
Ne gondoljuk, hogy zuhanni kezd az ingatlanpiac
2022 április 14.   Mandiner
A Duna House szerint még mindig felfelé ívelő szakaszában van az ingatlanpiac: az első negyedévben 39 156 ingatlan cserélt tulajdonost Magyarországon, ami az elmúlt 10 év második legerősebb évkezdése, közölte az ingatlanközvetítő hálózat kedden.
Ebből is látszik, mennyit élénkült az ingatlanpiac
2022 április 13.   Privátbankár
17 százalékos nettó árbevétel növekedéssel az árbevétel 3,8 milliárd forintra emelkedett, 103 ezer ingatlantulajdonos és több mint 10 ezer ingatlanközvetítő adott fel hirdetést.
Balla Ingatlan: Milyen kompromisszumokat kötünk az ingatlanvásárlás során?
2022 április 13.   Biztosító Magazin
Olykor előfordul az, hogy nem találkoznak az álmok a realitásokkal az ingatlanpiacon. Habár az ingatlanközvetítők szerint a vevők jelentős része alaposan átgondolja a lehetőségeit, amikor belevág az ingatlanvásárlásba, mégis előfordul, hogy olykor kompromisszumot kell kötniük valamely paraméter tekintetében.
Sok szja-t igényelt vissza az idén? Várhatja a NAV-ot!
2022 április 13.   Bank360 blog
Kiderült, hogy az idén kiknek kell már előre frászt kapniuk egy adóellenőrzéstől. A NAV ráhajt a katásokra, az ingatlanközvetítőkre és a sok szja-t visszaigénylőkre is.
Még mindig felfelé ívelő szakaszban van az ingatlanpiac
2022 április 13.   ProfitLine
A Duna House szerint még mindig felfelé ívelő szakaszában van az ingatlanpiac: az első negyedévben 39 156 ingatlan cserélt tulajdonost Magyarországon, ami az elmúlt 10 év második legerősebb évkezdése - közölte az ingatlanközvetítő hálózat kedden az MTI-vel.