2016. február 10. szerda

febr. 10
0:27
Elárulták: így alakulhat át a KLIK (Portfolio)
A következő tanévtől már más szerkezetben, átalakított formában működhet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) - mondta Palkovics László oktatási államtitkár egy kedd esti...
febr. 10
0:30
Április végéig elkészül az adózás rendjéről szóló új törvénytervezet (ProfitLine)
A gazdasági tárca 2016. április 30-ig elkészíti és benyújtja a kormánynak az adózás rendjéről szóló új törvénytervezetet, jelenleg ezen dolgozik az érintettek bevonásával - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI érdeklődésére.
febr. 10
1:36
Csökkent a Hankook Tire eredménye a negyedik negyedévben (ProfitLine)
A Hankook Tire kissé alacsonyabb forgalmat és üzleti eredményt ért el 2015 negyedik negyedévében, mint egy évvel korábban, illetve az előző negyedévben - tájékoztatta a Hankook Tire Magyarország Kft. az MTI-t kedden.
febr. 10
2:42
Jó üzlet Magyarországnak a külföldiek vadásztatása (ProfitLine)
Több milliárd forintos bevétel származik évente a külföldiek magyarországi vadásztatásából, az ágazat szempontjából is fontos, hogy bemutatkozik 31 magyar cég, köztük 10 állami erőgazdaság Európa legnagyobb vadászati és erdészeti kiállításán, amely kedden nyílt meg Dortmundban - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára az MTI-nek telefonon a helyszínről.
febr. 10
4:21
Szerencsés lesz a kormány? Kéményseprőkre költ... (ProfitLine)
A kéményseprőipari ellátás folyamatos biztosítására csoportosít át a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból.
febr. 10
5:15
Tipp Valentin-napra: ne keresd tovább a tökéletes ajándékot (x) (Pénzcentrum)
Egyre több pár ajándékoz kényeztető élményt....
febr. 10
5:27
Olaj - Az orosz borúlátás jött be (ProfitLine)
Londoni pénzügyi elemzők szerint az orosz gazdaság működési környezetének folyamatos romlása miatt mára a korábbi borúlátó növekedési forgatókönyvek váltak alapeseti előrejelzéssé.
febr. 10
5:33
Új adóregulákon dolgoznak az NGM-ben (Adózóna)
A gazdasági tárca 2016. április 30-áig elkészíti és benyújtja a kormánynak az adózás rendjéről szóló új törvénytervezetet, jelenleg ezen dolgozik az érintettek bevonásával – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI érdeklődésére.
febr. 10
5:51
Tízmilliárdokat talicskáznak haza a magyar gazdagok (Portfolio)
Tavaly év végére már 3500 milliárd forint fölé emelkedett a hazai privátbankoknál kezelt vagyon, ami több mint 14%-os növekedés a 2014-es adatokhoz képest. A jövőre vonatkozóan is optimisták a...
febr. 10
6:00
Az amerikai elnök előterjesztette a 2017-es költségvetést (GazdaságPortál)
Barack Obama kedden délelőtt előterjesztette az Egyesült Államok 2017-es pénzügyi költségvetését, amelynek összege 4,1 ezer milliárd dollár. A költségvetés – az előzetesen napvilágra került információknak megfelelően – prioritásként kezeli az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni harc finanszírozását, a szegényebb rétegek megsegítését, a módos amerikaiak adójának emelését, a rákkutatás nagyobb…
febr. 10
6:24
Miből lesz nyugdíjam? Ez az, amit nem lehet elég korán kezdeni (Privátbankár)
Bár a fiatalok sokszor halhatatlannak vagy sebezhetetlennek érzik magukat, nagy szerencséje van annak, akit már húszas éveiben sikerült rávenni a takarékoskodásra. A kamat ugyanis nekünk dolgozik, és minél korábban nekiállunk, valamint minél magasabb hozamot érünk el, annál több pénzünk lesz idős korunkra.
febr. 10
6:27
Hatalmas kedvezmény jár a nyugdíjasoknak: sietniük kell (Pénzcentrum)
Magyar idősek tízezrei járhatnak jól....
febr. 10
6:33
Újabb német exportrekord: Hol javultak és hol gyengültek a németek? (ProfitLine)
A német gazdaság a 2015-ös esztendőben - a nem éppen kedvező gazdasági konjunktúra ellenére is - exportrekordot ért el. Statisztikai adatok szerint a német cégek az elmúlt évben mintegy 1200 milliárd euró értékben exportáltak - ez 6,4 százalékos növekedést jelent az előző, 2014-es évhez képest. Azonban néhány ország esetében az export mennyisége csökkent, nézzük meg a legjobb és a leggyengébb…
febr. 10
6:36
Késésben az áfatörvény? Fogódzó az utalványok adózásához (Adózóna)
A napokban számos kérdést kaptam azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell kezelni az utalványokat az új EU tanácsi irányelv alapján, amelyet már tavaly január 1-jétől át kellett volna ültetni a magyar áfatörvénybe. Így összefoglaltam az ezzel kapcsolatos változásokat és a megoldási javaslatokat.
febr. 10
7:06
Forbes: a dollár az oka az amerikai gazdasági növekedés lassulásának (ProfitLine)
Az erős dollár a felelős az amerikai gazdasági teljesítmény növekedésének lassulásáért, nem a Kínai gazdaság gyengélkedése - írja a Forbes hírportál elemzői cikke.
febr. 10
7:12
Csökkent a benzin ára (GazdaságPortál)
Csökkentette bruttó 8 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott. A mérsékléssel a benzin átlagára 306-307 forintra csökkent, a gázolaj ára 299-300 forint maradt. Legutóbb egy hete változott az üzemanyagok ára, akkor bruttó 2 forinttal emelkedett a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ...
febr. 10
7:24
200 embernak ad majd munkát az új IKEA (HR Portál)
Csaknem 15 százalékkal növelte árbevételét az IKEA Magyarországon. 200 új munkahelyet hoznak létre.
febr. 10
7:26
Sztrájkra készülnek a volánosok is (HR Portál)
Nulla százalékos béremelési javaslatot tett a munkáltatókat képviselő Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége a bértárgyaláson, ezért a volánszakszervezetek sztrájkbizottságot alapítottak, írja a Dehir.hu.
febr. 10
7:28
A magyarok közel fele büntetné a munkakerülőket (HR Portál)
Egy 2013-ban végzett, most publikát reprezentatív kutatás szerint a magyarok 47 százaléka büntetné a munkakerülőket, írja a VS.hu.
febr. 10
7:30
Egyre több munkáltató ad juttatásként a nyugdíjra (HR Portál)
Jelentős összegeket fizettek be az önkéntes nyugdíjkasszákba a pénztári tagok és munkáltatóik is. Nagy arányban nőttek a megtakarítások az előző évhez képest. A pénztárak szerint a munkáltatók törekszenek arra, hogy hosszabb távon hasznosítható juttatásokat adjanak, ezzel is növelve a lojalitást.
febr. 10
7:32
Önkéntes munkával integrálnák Ausztriában a menekülteket (HR Portál)
Önkéntes munkavégzéssel integrálnák a menekülteket az ausztriai munkaerőpiacra az osztrák közszolgálati Ö1 rádióban elhangzott keddi beszámoló szerint.
febr. 10
7:36
Leszakad az ég, viharos szél jön - valaminek mégis lehet örülni (Privátbankár)
Szinte az egész országban szakad az eső, lesz, ahol 30 milliméter is leesik ma, és akkor a szélről még nem is beszéltünk. Benzint tankolni viszont nagyon jó lesz.
febr. 10
7:39
Varga bemondta, mekkora az államadósság (Portfolio)
A mostani világgazdasági bizonytalanságok közepette a kormánynak az ország cselekvőképességét fenntartó gazdaságpolitikát kell folytatnia - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Budapesti...
febr. 10
7:41
Súlyos csapás Obamára (Portfolio)
A szövetségi Legfelső Bíróság súlyos csapást mért kedden Barack Obama amerikai elnök politikájára, felfüggesztve a klímaváltozás lassítását célzó elnöki program fő elemét, amely jelentősen...
febr. 10
7:42
Amerikai előválasztás – Trump és Sanders győzelmét mutatják az első New Hampshire-i részeredmények (GazdaságPortál)
Republikánus oldalon Donald Trump New York-i milliárdos, a demokratáknál pedig Bernie Sanders vermonti szenátor győzelmét mutatják az első részeredmények az észak-keleti New Hampshire államban kedden megtartott első amerikai előválasztáson. A szavazatok 10-11 százalékos feldolgozottsága mellett Bernie Sanders a voksok 56 százalékával vezetett a szavazók 41,8 százalékának bizalmát megszerző Hillary…
febr. 10
7:54
Elektromos autókat Orbánéknak? Ezekről döntöttek (Privátbankár)
Szokás szerint kijött kedden az új magyar közlöny, többek közt komoly parkolóügyi döntésekkel.
febr. 10
7:56
Lázár elárulta, mit akar bekebelezni az állam - így lesz újabb rezsicsökkentés (Privátbankár)
A szennyvíz-, ivóvíz-, gáz-, áramszolgáltatás, a távfűtés, hulladékkezelés és a közétkeztetés állami felségterület lesz - közölte Lázár János.
febr. 10
7:57
Így kell kitölteni a 1553NY nyomtatványt - VIDEÓ (HR Portál)
Az adóbevallás legegyszerűbb módja, ha a NAV tölti ki az adózó helyett a bevallást - ehhez erre a nyomtatványra lesz szükséged. Kitöltési útmutató.
febr. 10
7:57
Sokallja a 277 munkaórát a kormány (Portfolio)
A gazdasági tárca 2016. április 30-ig elkészíti és benyújtja a kormánynak az adózás rendjéről szóló új törvénytervezetet, jelenleg ezen dolgozik az érintettek bevonásával - közölte a Nemzetgazdasági...
febr. 10
7:59
Trump nyert, Clinton bukott (Portfolio)
Az első amerikai előválasztáson, az északkeleti New Hampshire államban beigazolódtak az előrejelzések: republikánus oldalon Donald Trump New York-i milliárdos, a demokratáknál pedig Bernie Sanders...
febr. 10
8:06
Napon belül 10% zuhant a Richtert, de az OTP-t is nagyon adták (GazdaságPortál)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 690,52 pontos, 2,97 százalékos csökkenéssel, 22 571,80 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 18,2 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest. Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a Richter árfolyama a pozitív nyitást követően erőteljes mínuszba fordult, miután ...
febr. 10
8:12
Mitől lettek hirtelen ilyen idegesek az oroszok? (Privátbankár)
Moszkvában gyanúsan méregetik a NATO erőteljesebb felvonulási terveit a török partoknál. Moszkva idegességét tovább fokozhatja, hogy a szaúdiak megkapták Washington áldását szárazföldi különleges erők Szíriába küldésére. Egyes elemzők szerint Washingtont aggasztják az oroszok harci sikerei és a beavatkozással meg akarják hiúsítani, hogy Moszkváé legyen a döntő szó Szíria eljövendő felosztásakor.
febr. 10
8:12
Sztrájkbizottságot alakítottak a volánszakszervezetek (ProfitLine)
Sztrájkbizottságot alakítottak a volánszakszervezetek, mert kedden eredménytelen volt a bértárgyalás második fordulója, miután a munkáltatókat képviselő Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége (KKVSZ) az alágazatban dolgozók számára ismét nulla százalékos béremelési ajánlatot tett - közölte a "Volános" Szakszervezetek Együttműködési Fóruma kedden az MTI-vel.
febr. 10
8:14
USA - Bernie Sanders és Donald Trump nyerte a New Hampshire-i előválasztást (ProfitLine)
Az első amerikai előválasztáson, az északkeleti New Hampshire államban beigazolódtak az előrejelzések: republikánus oldalon Donald Trump New York-i milliárdos, a demokratáknál pedig Bernie Sanders vermonti szenátor nyerte meg az előválasztást. Hillary Clinton volt külügyminiszter a vártnál nagyobb arányú vereséget szenvedett, a republikánus táborban pedig jelentősen átrendeződött az…
febr. 10
8:15
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.02.10) (Pénzcentrum)
Itt a Pénzcentrum 2016.02.10-i időjárásjelentése....
febr. 10
8:15
Még több pénzt ad a kormány az olimpiára (Portfolio)
Ismét megcsapolta a kormány a 2016-os költségvetés általános tartalékát. Ezúttal 3,3 milliárd forintot csoportosított át a 2024. évi olimpiai pályázat finanszírozása. A kormány a Magyar Közlönyben...
febr. 10
8:30
Nagy győzelem és két bukás - ki dörzsölheti a tenyerét Amerikában? (Privátbankár)
Az első amerikai előválasztáson, az északkeleti New Hampshire államban beigazolódtak az előrejelzések.
febr. 10
8:30
Merre tovább, fiatalok? - végéhez közeledik az idei felsőoktatási felvételi időszak (HR Portál)
A 2016 szeptemberében induló képzésekre vonatkozóan a felsőoktatási felvételi időszak 2016. február 15-én zárul, így az idei pontos jelentkezési adatokról majd csak később kapunk bővebb információt, de érdemes áttekinteni az elmúlt évek tapasztalatait, tendenciáit. A korábbi évek továbbtanulási gyakorlatából szemezgetve, segítséget adunk az idén felvételizőknek döntésük meghozatalában. Áttekintjük…
febr. 10
8:42
Kemény szankciók eltitkolt külföldi jövedelmekre (Adózóna)
A 2016-os esztendő lényeges változást hozott az államok közötti banki adatcserében. Elkezdődött ugyanis az automatikus adóügyi információcsere első fázisa, amely keretében bizonyos országok már idén januárban elkezdték az adatgyűjtést, majd az ügyfelekre és azok számláikra vonatkozó adatokat 2017-től továbbítják az illetékes országok adóhatóságai felé – írja adóhírlevelében a Mazars.
febr. 10
8:45
Mától jelentősen olcsóbb a benzin, a dízel maradt (ProfitLine)
Csökkentette bruttó 8 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.
febr. 10
8:47
Nem akar előrehozott választást a kormány (ProfitLine)
A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár cáfolja azokat az ellenzéki véleményeket, amelyek szerint előrehozott választásokat akarna a kormány.
febr. 10
8:51
Hoppá, a kormány róluk is megfeledkezett (Portfolio)
Több olyan kormányhatározat is megjelent a keddi Magyar Közlönyben, ami érinti a 2016-os költségvetést. Ezek közül az egyik legérdekesebb az a kormánydöntés, amivel a kéményseprési feladatok...
febr. 10
8:51
Milliárdok landoltak tavaly a túlórázóknál (Pénzcentrum)
...
febr. 10
8:53
Ralival indulhat a nap Európában (Portfolio)
Tegnap napközben az amerikai tőzsdéken már javult a hangulat, és bár a japán tőzsde ma tovább esett, az európai határidős indexek jelentős erősödést vetítenek előre, az európai indexek erősödését a...
febr. 10
8:55
Befagyasztja a béreket a nagybank (Portfolio)
Úgy döntött a UBS, hogy legalább 2016 közepéig nem is gondolkodik a befektetési bankárok bérének emelésén, miután nemcsak a globális részvénypiaci turbulencia miatt fájhat a feje a svájci banknak,...
febr. 10
8:57
Fellélegezhet az UniCredit vezére (Portfolio)
Néhány befolyásos részvényes elégedetlenkedése ellenére megerősítette támogatását és bizalmát Federico Ghizzoni vezérigazgató iránt az UniCredit igazgatósága - írja a Reuters. A bankvezér elismerte,...
febr. 10
9:00
Tőzsdenyitás előtt – Emelkedésre számítanak a szakértők a tőzsdén (GazdaságPortál)
Emelkedésre számítanak szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők. Sinka Csaba, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: 0,3 vagy 0,4 százalékos emelkedést vár nyitáskor. Az emelkedést az is támogathatja, hogy a nemzetközi hangulat nem olyan borús, mint az előző napon volt – tette hozzá. Az elemző szerint az adott helyzetben ...
febr. 10
9:06
Megtorpedózták Obama egyik legfontosabb programját (Privátbankár)
A szövetségi Legfelső Bíróság felfüggesztve Obama klímaváltozást lassítani próbáló ambiciózus programjának fő elemét, amely az erőművek szén-dioxid-kibocsátásának jelentős csökkentését célozta.
febr. 10
9:08
Helló, turiszt! Kik jöttek az oroszok helyett? (Privátbankár)
A magyarok többet szállodáznak, viszont a külföldi vendégéjszakák száma jócskán csökkent.
febr. 10
9:09
Négyhavi csúcsról lebukhat a forint a dollárral szemben (Portfolio)
Csaknem négyhavi mélypontra esett tegnapra a dollár az euróval és ezzel párhuzamosan a forinttal szemben, de pusztán technikai elemzési alapon ebben fordulat jelei látszanak. Ez egyébként most nem...

Keresés