2016. február 18. csütörtök

febr. 18
0:27
Rába 2015: a kiemelkedő üzletmenet új távlatokat nyit a társaság előtt (ProfitLine)
A Rába Csoport 46 milliárd forintot meghaladó konszolidált árbevétellel zárta a 2015. évet, mely során több üzletfejlesztési sikerről is beszámolhatott. Mindhárom üzletágban javította az eredményességét, melynek köszönhetően - rekord alacsonyra csökkenő hitelállomány mellett- jelentősen növelte a saját tőkéjét, utat nyitva ezzel jelentős fejlesztések megvalósítása előtt.
febr. 18
1:00
Külföldi sajtó Magyarországról - a menekültválságról és Orbán moszkvai látogatásáról (ProfitLine)
A német sajtó a nemzetközi menekültválsággal és Orbán Viktor miniszterelnök moszkvai látogatásával kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal szerdán.
febr. 18
1:33
Végrehajtható költségvetést fogadott el a Fővárosi Közgyűlés (ProfitLine)
Végrehajtható és biztonságos a fővárosi önkormányzat idei költségvetése - nyilatkozta Tarlós István főpolgármester az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.
febr. 18
2:06
Gyógyszerészeti intézet: ezüstkolloid-termékek miatt a társhatóságokhoz fordulnak (ProfitLine)
A webáruházakban hirdetett és forgalmazott ezüstkolloid tartalmú termékek közegészségügyi kockázatot jelentenek, ezért az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a fogyasztók megtévesztése miatt a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz fordul - közölte a OGYÉI szerdán közleményben az MTI-vel.
febr. 18
2:39
Világvége lenne Nagy-Britannia távozása az EU-ból (ProfitLine)
A Nagy-Britanniában élő spanyolok számára rosszabb lenne az ország távozása az Európai Unióból, mint annak a javaslatcsomagnak az elfogadása, amely átértékeli a közösség és szigetország kapcsolatát - ezzel érvelt José Manuel García-Margallo, az ügyvezető spanyol kormány külügyminisztere a spanyol parlament külügyi bizottságának szerdai ülésén, egy nappal a témáról szóló brüsszeli EU-s…
febr. 18
3:33
Lezárják a Parlament előtt a rakpartot péntektől vasárnapig (GazdaságPortál)
Lezárják Budapesten, az V. kerületben a Parlament előtt az id. Antall József rakpart Duna felőli forgalmi sávját péntektől vasárnapig, szombaton pedig a belváros két további útszakaszán lesznek forgalomkorlátozások – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon szerdán. A rakparton a forgalomkorlátozást egy demonstráció miatt vezetik be péntek délelőtt tíz órától vasárnap…
febr. 18
3:45
Nem reménytelen Salgótarján helyzete (ProfitLine)
A szocialisták mindig adósságot és üres kasszát hagynak örökül, de ha jó vezetése van a városnak, tettre kész emberek vezetik, akiknek van koncepciójuk, akkor a dolog visszafordítható, ezért nem reménytelen Salgótarján helyzete sem - mondta a nemzetgazdasági miniszter egy lakossági fórumon szerdán a nógrádi megyeszékhelyen.
febr. 18
4:09
Illegális bevándorlás – Berlin szerint nincs viszály Németország és a V4-ek között (GazdaságPortál)
Nincs viszály Németország és a visegrádi országok (V4) között a menekültválság kezelését illetően – mondta egy magas beosztású német kormányzati tisztségviselő szerdán Berlinben. A tisztségviselő elmondta, hogy Angela Merkel kancellár megbeszélést folytatott a V4-csoport soros elnökével, Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnökkel, aki ismertette a visegrádi országok elképzeléseit. Ezekben az…
febr. 18
4:45
EU-csúcs – Politico: migrációs ügyekben Orbán Viktor lesz a találkozó egyik legmeghatározóbb szereplője (GazdaságPortál)
A migrációs válság kérdéskörét illetően Angela Merkel német kancellár, Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök és Orbán Viktor magyar kormányfő lesz a legmeghatározóbb szereplője az uniós országok állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács csütörtökön kezdődő csúcstalálkozójának – olvasható a Politico című amerikai magazin európai kiadásának szerdai cikkében. A kétnapos brüsszeli találkozó…
febr. 18
4:51
Nagyon veszik a megújuló energia cégeket (ProfitLine)
Megduplázódott 2015-ben a megújuló energiát előállító cégek felvásárlásának összértéke, globálisan 55,3 milliárd dolláros rekordértéket ért el a PwC pénzügyi és tranzakciós tanácsadó felmérése szerint.
febr. 18
5:33
Külföldi sajtó Magyarországról – A visegrádi országok nyílt kihívást intéztek Németországhoz (GazdaságPortál)
A német sajtó a nemzetközi menekültválsággal és Orbán Viktor miniszterelnök moszkvai látogatásával kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal szerdán. A Handelsblatt című üzleti lap A kerítések Európája címmel közölt vezércikket, amelyben a szerző, Hans-Peter Siebenhaar kiemelte, hogy a visegrádi országok “nyílt kihívást” intéztek Németországhoz. Orbán Viktor a “bezárkózás és idegenellenesség”…
febr. 18
5:51
Keserű igazság a magyar gazdaságról (Portfolio)
Öt kelet-közép-európai ország közül - Szlovákiát követően - Magyarország integrálódott a leginkább a globális értékláncba. A világgazdaság vérkeringésébe való egyre szorosabb beépüléssel párhuzamosan...
febr. 18
5:57
Marad a magyar kamatszint 1,35% értéken sokáig (ProfitLine)
Szakértők nem várnak kamatváltoztatást a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa február 23-i ülésén, és úgy vélik, hogy a kamat a jövő év végéig marad a jelenlegi szinten - közölte a Reuters elemzők körében végzett felmérése alapján szerdán.
febr. 18
6:12
Új módszerek a nemzetközi mézháborúban (Infostart)
Elöntötte Európát és Amerikát is a hamis méz, új országok kerültek a mézhatalmak élmezőnyébe, és folyamatosan csökkennek a mézárak, ami a magyar termelőknek is fájdalmas - hívta fel a figyelmet a Takarékbank Agrár Központjának vezető elemzője. Fórián Zoltán az InfoRádiónak azt mondta: egyelőre még nincs elfogadott módszer az úgynevezett a hamis méz kiszűrésére.
febr. 18
6:15
Több migráns egyenlő több bűnözéssel? Kiszivárgott a jelentés (Privátbankár)
Egy kiszivárgott német bűnügyi jelentés szerint tavaly jóval több bűncselekményt követtek ugyan el a migránsok, mint a korábbi években, ám közel sem olyan mértékben nőtt a cselekmények száma, ahogy a migránsoké. A balkáni bűnelkövetők vannak köztül túlsúlyban, a közel-keletiek alulreprezentáltak. Ha pedig nagy ritkán embert ölnek, a helyi lakosság helyett inkább egymást.
febr. 18
6:27
Újabb áfacsökkentés jöhet: örülhetnek a magyar háziasszonyok (Pénzcentrum)
Ezen gondolkodik az NGM: tízezrek maradhatnának a családoknál....
febr. 18
6:30
Kicsi, pici sörgyárak - ez a cseh modell! (ProfitLine)
Egyre több a minisörgyár Csehországban, számuk 56-tal nőtt 2015 eleje óta, és elérte a 302-őt - közölte Jan Surán, a minisörgyárak cseh-morva szövetségének elnöke csütörtökön Brünnben, a Salima nemzetközi élelmiszeripari kiállításon.
febr. 18
6:42
Fontos változás a családi gazdaságok bevételeinek felosztásánál! (Adózóna)
Ki lehet a családi gazdaságok tagja, kik vehetők számításba a bevételek és a kiadások felosztásánál? Tavaly januártól változott egy fontos szabály, amit már a 2015. évről szóló bevallásoknál is szem előtt kell tartani.
febr. 18
6:45
Az olaj repíti a tőzsdéket (Portfolio)
Tegnap jó hangulat volt Amerikában, ma reggel pedig az ázsiai tőzsdék is emelkednek, a hangulatot részben a lendületesen emelkedő olajár fűti. Ázsiában is veszik a részvényeket Tegnap Amerikában jó...
febr. 18
7:03
Száguld az olaj (Portfolio)
Tegnap óta jelentős emelkedést produkált az olajár, melyet leginkább az táplálhatott, hogy Irán jelezte, támogatja egyes OPEC-országok és Oroszország kitermelés befagyasztásra vonatkozó...
febr. 18
7:03
A Skandináv lottó nyerőszámai a 7. héten (Pénzcentrum)
Vajon szerencsét hozott ma valakinek ez a 7 szám?...
febr. 18
7:09
Az alacsony olajárak miatt leminősítette Szaúd-Arábiát a Standard & Poor’s (GazdaságPortál)
Leminősítette Szaúd-Arábia – a világ legnagyobb nyersolajtermelője – államadós-osztályzatait a Standard & Poor’s, elsősorban arra a véleményére hivatkozva, hogy az alacsony olajárak markáns és tartós hatást gyakorolnak a szaúdi költségvetési és reálgazdasági mutatókra. A nemzetközi hitelminősítő szerda este Londonban bejelentette, hogy a devizában és helyi valutában kibocsátott szaúdi államadósság…
febr. 18
7:18
Melyek a legidegesítőbb irodai szabályok? (HR Portál)
Senki nem vonja kétségbe, hogy egy cég működéséhez szükségesek a szabályok, és hogy azokat be kell tartani valamennyi munkavállalónak. De sokszor túlzóak és értelmetlenek ezek a szabályok, amely közül a Hvg.hu szemezgetett.
febr. 18
7:20
Életveszélyesek a munkahelyek, több ellenőrzésre lenne szükség (HR Portál)
A vegyipari szakszervezet (VDSz) a teljes munka-egészségügyi és munkavédelmi rendszer sürgős felülvizsgálatát, valamint az ellenőrzések korábbi, hatósági szinttel azonos színvonalra emelését követeli a munkahelyi tragédiák megelőzése érdekében - közölte a VDSz szerdán.
febr. 18
7:21
Leminősítették Szaúd-Arábiát (Portfolio)
Leminősítette Szaúd-Arábia - a világ legnagyobb nyersolajtermelője - államadós-osztályzatait a Standard & Poor's, elsősorban arra a véleményére hivatkozva, hogy az alacsony olajárak markáns és tartós...
febr. 18
7:22
Az Egyenlő Bánásmód Hatóságon köthet ki a MÁV ügye (HR Portál)
A MÁV Zrt. vandalizmusra hivatkozva nem látja megoldhatónak a mozgásukban korlátozott utasok egyelő hozzáférését a szolgáltatáshoz a Pilisi vasútállomáson. Mindezt abban a levelében fejtette ki a vasúttársaság, amelyet a JÓL-LÉT Alapítványnak küldött egy pilisi fogyatékossággal élő gyermek édesanyja ügyében.
febr. 18
7:24
63 új állást teremt a Jász-Plasztik Kft. (HR Portál)
Bővítette hulladékhasznosító innovációs bázisát a Jász-Plasztik Kft., mintegy 2,4 milliárd forintot fordított berendezésekre, amivel 63 új munkahelyet teremtett jászberényi székhelyén, valamint nyíregyházi, nagyrédei és jászapáti telephelyein.
febr. 18
7:26
Civil közoktatás platform: összehangolják a tiltakozó akciókat (HR Portál)
Munkacsoportokat hoz létre a civil közoktatás platform egyebek között a tiltakozó akciók összehangolására, valamint egy közoktatási és szakképzési törvénytervezet kidolgozására.
febr. 18
7:36
MOL - az alacsony olajár ellenére is remekül teljesít (ProfitLine)
Az olajár csaknem 40 százalékos esése ellenére is kiemelkedően teljesített a Mol-csoport tavaly a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint.
febr. 18
7:39
Elbukhat még a brit-EU megállapodás (Portfolio)
"Az utolsó egyeztetések után őszintén meg kell vallanom, hogy még mindig nincs garancia a megállapodásra" - ismerte el a tagállamok vezetőinek küldött meghívólevélben Donald Tusk az Európai Tanács...
febr. 18
7:45
Leminősítették Szaúd-Arábiát az alacsony olajár miatt (Privátbankár)
Leminősítette Szaúd-Arábia - a világ legnagyobb nyersolajtermelője - államadós-osztályzatait a Standard & Poor's, elsősorban arra a véleményére hivatkozva, hogy az alacsony olajárak markáns és tartós hatást gyakorolnak a szaúdi költségvetési és reálgazdasági mutatókra.
febr. 18
7:51
Richter – valószínűleg csak egyszeri leértékelődésről van szó, egy komoly eladó lehetett a piacon (GazdaságPortál)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 167,06 pontos, 0,73 százalékos csökkenéssel, 22 846,82 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 9,9 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője az MTI-nek elmondta: közepes forgalom mellett a nemzetközi hangulattal ellentétesen mozgott szerdán…
febr. 18
7:57
Leminősítette Szaúd-Arábiát a Standard & Poor's (Infostart)
Leminősítette Szaúd-Arábia - a világ legnagyobb nyersolajtermelője - államadós-osztályzatait a Standard & Poor's, elsősorban arra a véleményére hivatkozva, hogy az alacsony olajárak markáns és tartós hatást gyakorolnak a szaúdi költségvetési és reálgazdasági mutatókra.
febr. 18
8:03
3 milliós megtakarítása van egy átlagos magyarnak - de nagyon nem jó helyen (Privátbankár)
32 és félezer milliárd forintra teszi a jegybank a magyar lakosság pénzügyi vagyonát; egy év alatt jó 20 százalékkal ugrott a készpénz állománya.
febr. 18
8:09
7000 alkalmazottat bocsát el a Bombardier (ProfitLine)
Hétezer alkalmazottat bocsát el világszerte az elkövetkező két évben szerkezetátalakítási programja keretében a kanadai Bombardier Inc. repülőgép és vasúti járműgyártó vállalat - derül ki a cég honlapján közzétett negyedéves eredménybeszámolóból.
febr. 18
8:15
Alig változott a forint árfolyama reggelre (Infostart)
Alig változott a forint árfolyama csütörtökre virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben.
febr. 18
8:15
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.02.18) (Pénzcentrum)
Itt a Pénzcentrum 2016.02.18-i időjárásjelentése....
febr. 18
8:21
A sertés árát akarták csökkenteni – ez lett belőle (Privátbankár)
Nem felhőtlen az öröm a magyar állattartók között a sertéshús áfájának csökkentése után. Hamar beigazolódni látszik a baromfisok félelme is: az év eleji 27 százalékról 5 százalékra történő sertésáfa-csökkentés miatt komoly árverseny alakult ki a termelők között. Bár az áfacsökkentésével több húst kezdtek el venni magyarok, de mindez a csirkehús rovására történt.
febr. 18
8:27
Gyorsjelentés – Rába: csökkent az árbevétel, nőtt a bruttó és az üzemi eredmény (GazdaságPortál)
Tavaly 46,154 milliárd forintos konszolidált árbevételt produkált a Rába Csoport, ez 3,7 százalékos csökkenés az előző évihez képest. Ugyanakkor a bruttó eredmény 5,3 százalékkal 9,677 milliárd forintra, az üzemi eredmény 16 százalékkal 2,194 milliárdra, az EBITDA pedig 8,3 százalékkal 4,463 milliárd forintra emelkedett – közölte a társaság a BÉT honlapján szerdán kora este. A nemzetközi ...
febr. 18
8:33
Nagyot ütött az olajár az OMV-n (Portfolio)
Meglehetősen gyenge lett a tavalyi negyedik negyedév az OMV-nél, a kutatás-termelési szegmensben veszteséges volt a vállalat, a számok pedig a továbbra is erős finomítói tevékenység ellenére jelentős...
febr. 18
8:33
Emelkedhet az állami gondozottaknak járó búcsúpénz összege (Pénzcentrum)
Kicsivel több pénz, sokkal szigorúbb feltételek....
febr. 18
8:42
Itt a friss kínai inflációs adat (ProfitLine)
A piaci várakozásokkal közel megegyező mértékű, 1,8 százalékos inflációt mértek januárban Kínában, a termelői árindex 5,3 százalékos visszaesést mutatott éves bázison - közölte az Országos Statisztikai Hivatal csütörtökön.
febr. 18
8:44
Beütött az olcsó olaj - Szaúd-Arábiát leminősítették! (ProfitLine)
Leminősítette Szaúd-Arábia - a világ legnagyobb nyersolajtermelője - államadós-osztályzatait a Standard & Poor's, elsősorban arra a véleményére hivatkozva, hogy az alacsony olajárak markáns és tartós hatást gyakorolnak a szaúdi költségvetési és reálgazdasági mutatókra.
febr. 18
8:51
A Rába nemzetközi terjeszkedésről, akvizíciókról beszél már (Portfolio)
A romló működési környezet negatívan hatott a Rába negyedik negyedéves teljesítményére. A teljes évet figyelembe véve viszont pozitív, hogy stabilan termeli a készpénzt a vállalat és jelentősen...
febr. 18
8:53
310-nél indítja a napot a forint (Portfolio)
Enyhe erősödéssel indítja a csütörtöki kereskedést a forint a kedvező nemzetközi hangulatban, így lassan megint a 310-es lélektani határral birkózhat a magyar deviza. A feltörekvő piaci devizák...
febr. 18
8:55
Nem sok esélye marad a Szuhoj "új magyar légitársaságának" (Portfolio)
Úgy tűnik, hogy nem sok lehetősége marad a Szuhoj által kezdeményezett orosz-magyar légitársaságnak, a kormány ugyanis már működő légitársaságoknak adna pénzt, hogy balkáni járatokat üzemeltessenek...
febr. 18
8:57
Órási szerencse, hogy túléltük a farsangot ezekben a jelmezekben (Privátbankár)
Több tucat maszkot, jelmezt és parókát vizsgált be a hatóság, mutatjuk, mik buktak meg a teszten.
febr. 18
8:57
Duplázott a K&H; anyabankja (Portfolio)
A Reuters elemzői konszenzusában szereplő 1,228 milliárd euróval szemben 862 millió eurós negyedik negyedéves adózott eredményről adott számot ma reggel a KBC, ami így is csaknem duplája az egy évvel...
febr. 18
8:59
A te munkahelyed is azon múlik, milyen jóban vagyunk Putyinnal? (Privátbankár)
A kormányszóvivő szerint dolgozni kell a magyar-orosz viszony megerősítésén - sok ezer ember munkahelye múlik ezen.
febr. 18
8:59
Tényleg olyan keveset keresnek a tanárok? (Portfolio)
A magyarországi közoktatásban dolgozók bére nemzetgazdasági összevetésben egyértelműen kevés, de még a közszférában is csak most éri el az átlagot. Az elmúlt bő egy évtizedben a tanárok bére...

Keresés