2016. január 22. péntek

jan. 22
5:12
350 éve hunyt el a Tadzs Mahalt építtető nagymogug (Infostart)
Háromszázötven éve, 1666. január 22-én halt meg Sah Dzsehán indiai nagymogul, a világ egyik csodájának tekintett agrai Tadzs Mahal építtetője.
jan. 22
6:06
Ybl Miklós építész 125 éve halt meg (Infostart)
Ybl Miklós, a 19. század második felének legnagyobb magyar építésze, a budapesti Operaház tervezője százhuszonöt éve, 1891. január 22-én halt meg.
jan. 22
7:00
Menjen háromdimenziós online túrára a Buckinham-palotába! (Infostart)
A Buckingham-palota megnyitotta kapuit a Google előtt, így már az angol királynő legfontosabb rezidenciáját is megtekinthetik háromdimenziós online túrán az érdeklődők.
jan. 22
7:02
Ma van a magyar kultúra napja (Infostart)
Számos helyszínen az országban és határon túl, közös versmondással, kiállításokkal, koncertekkel és előadásokkal ünneplik ma a magyar kultúra napját, amelyet 1989 óta rendeznek meg annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be Szatmárcsekén a Himnuszt.
jan. 22
7:18
Ingyenesen lehet szavazni A DAL-ra (Infostart)
Szombaton az első elődöntővel, tíz versenyző bemutatkozásával megkezdődik A Dal 2016. Az ötödik zsűritag idén is a közönség: a nézők ingyenesen szavazhatnak A Dal applikációval és az adások alatt a verseny honlapján, de sms-ben is voksolhatnak kedvenceikre.
jan. 22
8:48
Újabb rekordot döntött a Gangnam Style (Infostart)
Újabb rekordot döntött Spy dél-koreai énekes világhírű, Gangnam Style című dala: videóját már több mint 2,5 milliárdszor nézték meg a YouTube-on.
jan. 22
10:09
A Hello már egymilliárdnál jár (Metropol)
Adel számának 87 nap kellett ahhoz, ami Psy-nak 158 nap alatt sikerült.
jan. 22
10:11
Budapest egyik építészeti atyja (Metropol)
Az ő nevét viseli az 1953-ban alapított legrangosabb magyar építészeti kitüntetés, keze nyomát lépten nyomon láthatjuk. Ki ő?
jan. 22
10:18
Pálinkák versenyeztek Ongán (Infostart)
Száraz próbát is tartottak kuriózumként a hetedik alkalommal megrendezett ongai pálinkaversenyen, a legjobb italok készítői ma vehetik át jutalmukat, a Quintessence Pálinkaverseny fővédnökségét ezúttal Kövér László, az Országgyűlés elnöke vállalta fel - közölték a szervezők.
jan. 22
11:30
Több tízezren szavalták közösen a Himnuszt határokon belül és túl (Infostart)
Több tízezren szavalták közösen a Himnuszt és a Nemzeti dalt pénteken, a magyar kultúra napján. Az Együtt szaval a nemzet kezdeményezés központja idén Szarvas volt, de interneten keresztül Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is csatlakoztak a rendezvényhez.
jan. 22
11:39
David Bowie emlékkoncert lesz az A38 hajón is (Metropol)
A magyar zenészek Bowie-számokkal emlékeznek a brit sztárra, a fellépők jótékony célra ajánlják fel a bevételt.
jan. 22
11:48
Egymilliárdos csúcsot döntött Adele a Hellóval (Infostart)
Alig három hónap alatt elérte az egymilliárdos nézettséget a YouTube-on Adele Hello című klipje, ezzel megelőzte a korábbi csúcstartót Psyt, aki pár éve a Gangnam Style-lal keltett szenzációt.
jan. 22
12:09
Tarlós: nem tudom, hogy Lázár miről beszél (Spa Trend Online)
A főváros nem tartozik a MÁV-nak - cáfolta a főpolgármester a miniszter kijelentését.
jan. 22
12:11
Önt is megtéveszthették az AAA Autó reklámjával (Spa Trend Online)
A cégnek 15 milliót kell fizetnie a jogsértő magatartás miatt.
jan. 22
13:00
Debrecen pályázik az Európa Kulturális Fővárosa címre (Infostart)
Debrecen megpályázza a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet, amelyet egy brit várossal együtt tölthet be - jelentette be a település polgármestere pénteken a térség országgyűlési képviselőivel tartott rendkívüli sajtótájékoztatón.
jan. 22
14:30
Elhunyt Massányi Viktor énekművész (Infostart)
Életének 49. évében elhunyt pénteken Massányi Viktor énekes, a Magyar Állami Operaház és a bécsi Volksoper egykori művésze, pályája utolsó szakaszában a Nemzeti Énekkar tagja - tudatták az MTI-vel a Nemzeti Filharmonikusok. Az előadót rövid, súlyos betegség után érte a halál.
jan. 22
14:48
Szombaton lesz A Dal első elődöntője (Infostart)
Szombaton rendezik az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének első elődöntőjét: a Duna és a Duna World csatornán élőben látható A Dal című showból hatan jutnak be a középdöntőbe. A február 27-i döntőben derül ki, melyik dal és előadó képviseli Magyarországot a májusi stockholmi nemzetközi megmérettetésen.
jan. 22
14:50
Íme a Kultúra Lovagjai (Infostart)
Két egyetemes és 19 Magyar Kultúra Lovagja címet adományozott a kultúra különböző területein "lovagiasan", huzamos ideje tevékenykedők számára a Falvak Kultúrájáért Alapítvány és a Honvéd Kulturális Egyesület pénteken, a magyar kultúra napján a budapesti Stefánia Palota Honvéd Kulturális Központban.
jan. 22
18:15
Poptörténeti emlékpont az egykori Bosch Klub épületénél (Metropol)
A klub az 1960-as években vált a magyar könnyűzene legendás helyszínévé, játszott ott az Illés, a Sankó és a Hungária-előd Syconor zenekar is.
jan. 22
19:45
Felavatták a magyar kulturális intézetet Ljubljanában (Metropol)
Az avatáson Orbán Viktor azt mondta: ha mi nem lennénk, szegényebb lenne a világ.
jan. 22
23:30
Bowie-emlékkoncert lesz az A38 hajón (Infostart)
Koncertet rendeznek február 24-én az újbudai A38 hajón a közelmúltban elhunyt David Bowie emlékére. A magyar zenészek Bowie-számokkal emlékeznek a brit sztárra, a fellépők jótékony célra ajánlják fel a bevételt.

Keresés