2016. február 29. hétfő

febr. 29
0:15
Oscar-díj 2016 - Nemsokára kiderül, lesz-e újabb magyar Oscar (Infostart)
Zajlik a 88. Oscar-díjkiosztó gála Los Angelesben, a hollywoodi Dolby Színházban, amelyen Nemes Jeles László filmje, a Saul fia is esélyes a díjra, a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában. Az InfoRádió online percről percre követi az eseményeket és hírt ad a nyertesekről.
febr. 29
5:21
Oscar-díj 2016 - Magyar Oscar-díj, nyert a Saul fia! (Infostart)
Zajlik a 88. Oscar-díjkiosztó gála Los Angelesben, a hollywoodi Dolby Színházban, ahol Nemes Jeles László filmje, a Saul fia elnyerte az Oscar-díjat a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában. Az InfoRádió online percről percre követi az eseményeket és hírt ad a nyertesekről.
febr. 29
5:23
Oscar-díjat kapott a Saul fia! (Infostart)
Nemes Jeles László filmje, a Saul fia elnyerte az Oscar-díjat a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában!
febr. 29
5:51
Oscar-díjas lett a Saul fia (Metropol)
Nemes Jeles László rendező filmje 1982 óta az első magyar alkotás, amely elnyerte az amerikai filmakadémia elismerését.
febr. 29
6:15
Oscar-díj 2016 - Percről percre (Infostart)
Véget ért a 88. Oscar-díjkiosztó gála Los Angelesben, a hollywoodi Dolby Színházban, ahol Nemes Jeles László filmje, a Saul fia elnyerte az Oscar-díjat a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában. Az InfoRádió online percről percre követte az eseményeket és hírt adott a nyertesekről.
febr. 29
6:17
Leonardo DiCaprio kapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat! (Infostart)
Megtört a jég, Leonardo DiCaprio végre szoborra váltotta ötödik színészi jelölését, és megkapta az Oscar-díjat A visszatérő című filmért!
febr. 29
6:19
A Spotlight kapta a legjobb filmnek járó Oscar-díjat (Infostart)
Némileg meglepetésre, a Spotlight - Egy nyomozás részletei című film kapta a legjobb filmnek járó Oscar-díjat.
febr. 29
6:33
Hétfői KulturInfo (Infostart)
Hétfőn többek mellett a Skorpions 50. jubieumi koncertje lesz, a Gödör Klubban Szabó T. Anna és Gyukics Gábor saját versei hangzanak el Ágoston Béla fúvós improvizációs zenei kíséretével, a Vígmoziban pedig a Saul fia című filmet vetítik.
febr. 29
7:21
Oscar-díjas magyarok (Metropol)
Nemes Jeles László Saul fia című filmje kapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó elismerést.
febr. 29
7:23
Andy Vajna: óriási siker a Saul fia győzelme (Metropol)
A Saul fia 34 év után az első magyar játékfilm, amely Oscar-díjat nyert. 1982-ben Szabó István Mephisto című drámája diadalmaskodott.
febr. 29
7:27
Így ünnepelnek a Saul fia alkotói (Infostart)
Hatalmas örömmel fogadták a Saul fia alkotói a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díját. Ezt Sipos Gábor, a film egyik producere mondta a magyar idő szerint hétfőn hajnalban véget ért Los Angeles-i díjátadó gálát követően az MTI-nek.
febr. 29
7:39
Sipos Gábor producer: mindent jelent ez a díj (Metropol)
Hatalmas örömmel fogadták a Saul fia alkotói a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díját. Ezt Sipos Gábor, a film egyik producere mondta a magyar idő szerint hétfőn hajnalban véget ért Los Angeles-i díjátadó gálát követően.
febr. 29
8:03
Andy Vajna: az Oscar-díjra az egész ország büszke lehet (Infostart)
Óriási sikernek nevezte Andy Vajna, hogy magyar alkotás, a Saul fia című holokausztdráma kapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat hely idő szerint vasárnap este Los Angelesben.
febr. 29
8:33
Réz András: toronymagasan emelkedett ki a Saul fia az idei mezőnyből (Metropol)
A filmesztéta többek között méltatta a legjobb filmnek járó Oscar-díjat elnyert Spotlightot is.
febr. 29
8:35
Világhírű dalszerzőé az Artisjus életműdíja (Metropol)
Az Amerikában élő, magyar-kubai származású Desmond Child nem sokkal azután kap életműdíjat, hogy felvette a magyar állampolgárságot.
febr. 29
9:09
Orbán Viktor: a magyar film nagy napja (Metropol)
Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Facebook-oldalán reagált a Saul fia Oscar-díjára.
febr. 29
9:15
Orbán Viktor: a magyar film nagy napja (Infostart)
Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Facebook-oldalán reagált arra, hogy Nemes Jeles László alkotása, a Saul fia nyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat Los Angelesben.
febr. 29
10:45
Nemes Jeles László: ez a film a reményről szól (Infostart)
"Az emberiség legsötétebb óráiban is talán van bennünk egy belső hang, amely lehetővé teszi, hogy emberek maradjunk. Erről a reményről szól ez a film" - fogalmazott Nemes Jeles László, amikor a Saul fia című filmjéért átvette az Oscar-díjat a legjobb idegen nyelvű filmek kategóriájában. A díjátadót magyar idő szerint hétfőn hajnalban tartották Los Angelesben.
febr. 29
11:03
Desmond Child kapja az Artisjus életműdíját (Infostart)
Desmond Child kapja idén az Artisjus Dalszerző Életműdíjat. A Bon Jovi, az Aerosmith és Ricky Martin sikerdalainak szerzője, az Egyesült Államokban élő magyar-kubai származású dalszerző-producer a szerzői egyesület keddi díjátadó ünnepségén a Budapest Music Centerben veszi át a díjat.
febr. 29
11:51
Koltai Lajos: nem lehet szabadulni a Saul fia hatásától (Metropol)
A kép és a hang együtt olyan állandó közelséget teremt a Saul fiában, amelytől nem lehet szabadulni.
febr. 29
13:09
Így szórtak idén az Oscar-díjak (Infostart)
A társadalmi kérdéseket leginkább felkaroló gálák egyikeként vonulhat be az Oscar-történelembe a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett 88. Oscar-díjátadó gála, amelynek győztesei egyebek között az előítéletek, a nemi diszkrimináció, a szexuális erőszak és a környezet pusztítása ellen emelték fel a szavukat a színpadon és a kulisszák mögött egyaránt.
febr. 29
13:21
A társadalmi kérdések domináltak az idei Oscar-gálán (Metropol)
A díjátadó győztesei az előítéletek, a nemi diszkrimináció, a szexuális erőszak és a környezet pusztítása ellen emelték fel a szavukat.
febr. 29
13:45
Szent Mártonról szóló dráma ősbemutatójával tiszteleg a Weöres Sándor Színház (Infostart)
Ősbemutatóval tiszteleg Szent Márton születésének 1700 évfordulóján a szombathelyi Weöres Sándor Színház: Szombath András Szivárvány havasán - Köpönyeg és palást című drámáját szombaton este mutatja be a társulat - közölte hétfőn sajtótájékoztatóján Jordán Tamás a teátrum igazgatója, a premier előtt álló darab főszereplője.
febr. 29
14:21
Andy Vajna: Magyarország nagy lehetőséget kínál a tehetséges rendezőknek (Infostart)
A magyar filmtámogatási rendszernek köszönhetően lett egy háromoldalas tervből világsiker a Saul fia - idézte a The Hollywood Reporter amerikai portál hétfőn Andy Vajna filmügyi kormánybiztost, aki szerint Magyarország komoly lehetőséget kínál a tehetséges rendezőknek.
febr. 29
17:03
Elkészült a gyulai Almásy-kastély felújítása (Infostart)
Péntektől tekinthetik meg a helyiek a felújított gyulai Almásy-kastélyt, amely a nagyközönség számára március 19-én nyitja meg a kapuit - mondta el Görgényi Ernő polgármester hétfőn sajtótájékoztatón.
febr. 29
19:03
Eger is küzdhet a 2023-as EKF-címért (Metropol)
Habis László és Nyitrai Zsolt kezdeményezte, hogy versenybe szállhassanak az Európa Kulturális Fővárosa címért.
febr. 29
19:27
Miről is szól a Saul fia? (Infostart)
Nemes Jeles László Cannes-i nagydíjjal, Golden Globe-díjjal és most már Oscar-díjjal is kitüntetett Saul fia című filmje az alkotók és kritikák szerint is merőben új megközelítésben foglalkozik a holokauszt tematikával. A magyar alkotást Los Angelesben hétfő hajnalban a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában díjazták.
febr. 29
19:29
Még több Oscart akar a Nemzeti Filmalap (Infostart)
A Saul fia sikere után nagyobb figyelem irányulhat a magyar filmgyártásra is - hangsúlyozta a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója az InfoRádiónak. Havas Ágnes szerint most nem lehet hátradőlni, hasonlóan kitűnő filmeket kell forráshoz segíteniük.
febr. 29
19:31
Az Oscar új lökést adhat a Saul fiának a mozikban (Infostart)
Már több mint 170 ezren látták a Saul fiát a magyar mozikban, ez az elmúlt öt év legnézettebb magyar filmje - mondta a magyar forgalmazó, a Mozinet Kft. ügyvezetője. Az Oscar-díj után most újra nagyobb nézőszám-emelkedéssel számolnak.
febr. 29
22:27
A Saul fia vetítésével megnyílt a Filmhét (Infostart)
Nemes Jeles László hétfőre virradóra Oscar-díjat nyert filmje, a Saul fia vetítésével este Budapesten megnyílt a 2. Magyar Filmhét, amely a nemrég elhunyt Oscar-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos előtt tiszteleg.

Keresés