2007. július 28. szombat

júl. 28
1:11
Kovács Ági az olimpiáért úszik (Blikk)
Még nem sikerült kivívnia a pekingi részvételi jogot Kovács Ágnesnek (26).
júl. 28
1:15
Igy épül a vébére a női kézicsapat (Blikk)
Öt hónap van hátra a női kézilabda-világbajnokságig, de Németh András (54) csapata már gőzerővel készül az év legrangosabb tornájára.
júl. 28
1:19
Tíz gólt ígér Montvai (Blikk)
Nyíregyháza - Még mindig nem végleges az élvonalba feljutott Nyíregyháza futballcsapatának névsora, igaz, már csak egy hely kiadó a 23-as keretben. Az akkor vált szabaddá, amikor a klub vezetői a héten a másodosztályú Pécsnek kölcsönadták Lengyel Rolandot.
júl. 28
1:23
Életet véd a pilótafülke (Blikk)
A világ talán legbiztonságosabb autójában ülnek a Forma-1-es versenyzők.
júl. 28
1:27
Büntetést követel a Ferrari (Blikk)
Párizs - Felháborítónak tartja a Ferrari Forma-1-es csapata, hogy a nemzetközi szövetség világtanácsa nem büntette meg a McLaren-Mercedest.
júl. 28
1:31
Meghátrál a Fradi? (Blikk)
Budapest - Több százmillió forintot bukhat az FTC egy adminisztrációs hiba miatt. Elképzelhető ugyanis, hogy a zöld-fehéreknek vissza kell vonniuk a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) ellen indított kártérítési perüket, hogy a csapat indulhasson az NB II-ben. A Ferencváros vezetői a nevezéskor ugyanis elfelejtettek nyilatkozni arról, hogy beperelték a szövetséget.
júl. 28
1:35
Henry első gólja a Barcában (Blikk)
Győztes góllal mutatkozott be Thierry Henry (29), az FC Barcelona új futballsztárja.
júl. 28
1:39
Balogh Angliában folytatja (Blikk)
Colchester - Másodjára sikerrel járt Balogh Béla (22). Az MTK válogatott futballistája, miután nem tudott megállapodni jövőre lejáró szerződése meghosszabbításáról, két hete Angliába utazott próbajátékra.
júl. 28
1:43
Contador lesz a következő? (Blikk)
A dán Michael Rasmussen (33) visszaléptetése után Alberto Contador (24) került az élre.
júl. 28
1:47
Röplabdás jelbeszéd (Blikk)
Gstaad - Nemcsak a játék, hanem a sportolók különleges kommunikációja is lekötheti a nézők figyelmét a Svájcban zajló strandröplabda-világbajnokságon.
júl. 28
7:28
FIFA: a "misszionáriusoknak" nincs helyük a pályán (Behaviour)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) betiltotta a vallási témájú kinyilatkoztatásokat a pályákon. "Ami az egyik játékosnak mindennél fontosabb, az a másiknak provokáció. Ez a szabályozás a legegyszerűbb módja annak, hogy megelőzzük a problémákat" - jelentette be Andreas Herren FIFA-szóvivő, hozzátéve: a jövőben nemcsak a "misszionáriusokat", hanem az egész csapatot megbüntetik. A…
júl. 28
8:23
WNBA: Chicagóban nyert két ponttal a Phoenix (She)
A WNBA, az amerikai női kosárlabda-bajnokság alapszakaszában Chicagóban nyert két ponttal a vendég Phoenix, míg a Houston ugyancsak idegenben bizonyult jobbnak ellenfelénél, a San Antoniónál.
júl. 28
8:37
Ötezer önkéntest keres az UEFA (Behaviour)
Ötezer önkéntest keres az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a jövő évi osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságra. Bázelben és Bécsben 1000-1000, a többi helyszínen 500-500 fiatal segítené a szervezők munkáját. A jelentkezőknek angolul és a kontinenstornára eljutó valamelyik nemzeti együttes nyelvét kell beszélniük. Az UEFA emellett annyit vár el a jelentkezőktől, hogy 18 évnél legyenek…
júl. 28
8:39
Kemény büntetés szurkolói rendbontásért (Behaviour)
Az argentin élvonalból kiesett Nueva Chicago húsz büntetőponttal kezdi a másodosztályú labdarúgó-bajnokságot, ezenkívül soron következő 20 bajnokiját semleges helyszínen kell megrendeznie.
júl. 28
8:55
Tenisz, Umag: Moya-Canas párharc a döntőért (She)
A horvátországi Umagban zajló, 353 450 euró összdíjazású, salakpályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében a hatodik helyen kiemelt spanyol Carlos Moya két játszmában verte honfitársát, a negyedikként rangsorolt David Ferrert.
júl. 28
9:56
U19: Spanyolország a görögöket legyőzve lett Európa-bajnok (She)
Az ausztriai U19-s labdarúgó Európa-bajnokságot Spanyolország korosztályos válogatottja nyerte, amely a fináléban a görög együttesnél bizonyult jobbnak.
júl. 28
10:18
Tenisz, Indianapolis: Roddick-Dancevic az elődöntőben (She)
Az egyesült államokbeli Indianapolisban zajló, 525 ezer dollár összdíjazású, keménypályás férfi tenisztorna elődöntőjében az első helyen kiemelt amerikai Andy Roddick a kanadai Frank Danceviccel mérkőzhet meg.
júl. 28
10:22
Argentína: pontlevonás és stadionbezárás rendbontásért (She)
Az argentin élvonalból kiesett Nueva Chicago húsz büntetőponttal kezdi a másodosztályú labdarúgó-bajnokságot, ezenkívül soron következő húsz bajnokiját semleges helyszínen kell megrendeznie.
júl. 28
10:31
Tenisz, Kitzbühel: csak kiemelt jutott a legjobb négy közé (She)
Az ausztriai Kitzbühelben zajló, 646 250 euró összdíjazású, salakpályás férfi tenisztorna elődöntőjébe csak kiemelt versenyző jutott be, igaz, nem lehet már ott a végelszámolásnál az első helyen rangsorolt spanyol Tommy Robredo.
júl. 28
11:36
Schuster nyert és Ballackot akarja a Real Madridba (Infostart)
Győzelemmel kezdte edzői pályafutását a Real Madrid élén Bernd Schuster. A német edző ugyanakkor még nem teljesen elégedett a keret összetételével. Örül, hogy Reyest minden bizonnyal sikerül megszerezni, elégedett azzal, hogy Robbent és Drenthét állítólag a jövő héten bemutathatja a klub új szerzeményként - de kijelentette: Michael Ballackra lenne szüksége.
júl. 28
11:55
Pánamerikai játékok: olimpiai bajnok atléták kudarcai (She)
A dominikai Felix Sanchez, a férfi 400 m gátfutás, illetve a kubai Yumileidi Cumba, a női súlylökés athéni olimpiai bajnoka sem tudott nyerni a riói Pánamerikai Játékokon.
júl. 28
11:57
NFL: felbontotta szerződését Michael Vick főszponzora (She)
A tiltott kutyaviadalok szervezésével vádolt Michael Vicknek, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Atlanta Falcons irányítójának úgy tűnik, komoly árat kell fizetnie vélt bűnösségéért, ugyanis főszponzora, a Nike sportszergyártó cég felbontotta szerződését.
júl. 28
11:59
Csakvetadze és Hantuchova is az elődöntőben (Behaviour)
Az első helyen kiemelt orosz Anna Csakvetadze és a harmadikként rangsorolt szlovák Daniela Hantuchova is bejutott az elődöntőbe a 600 ezer dollár összdíjazású stanfordi keménypályás női tenisztornán.
júl. 28
12:01
Roddick a négy között (Behaviour)
Az első helyen kiemelt Andy Roddick három játszmában legyőzte a hatodikként rangsorolt dél-koreai Li Hjung Tajkot, s ezzel bejutott az Indianapolisban zajló, 525 ezer dollár összdíjazású keménypályás férfi tenisztorna elődöntőjébe.
júl. 28
12:11
Chivu aláírt (Behaviour)
Pénteken késő este hivatalossá vált Christian Chivu klubváltása, miután a román válogatott védője aláírta új szerződését az olasz bajnok Internazionale csapatával. A 26 éves kiválóságért a végső megállapodás szerint 16 millió eurót fizet a milánói klub az AS Romának, amely az alku részeként a pénz mellett megkapta az Inter fiatal védőjét, Marco Andreollit is.
júl. 28
12:15
Tour de France: jövő évtől kihagyják a szervezésből az UCI-t (Metropol)
Christian Prudhomme, a Tour de France országúti kerékpáros körverseny igazgatója egy lapinterjúban kijelentette, hogy a jövő évtől nem kívánnak együttműködni a nemzetközi szövetséggel (UCI) a viadal szervezésében.
júl. 28
12:27
Cseh országos csúcsa és 8. aranya (Behaviour)
Az úszók 109. országos bajnokságának szombati napján a Komjádi uszodában a matinés program legizgalmasabb vetélkedőjét a 200 méteres férfi pillangó fináléja hozta a magyar rekorder Kerékjártó Tamás és a csúcsot visszavenni igyekvő, bajnoki címvédő Cseh László között - utóbbi teljes sikerével.
júl. 28
13:23
José Antonio Reyes újabb négy évre a Real Madrid játékosa (She)
A Marca című spanyol lap szerint az angol Arsenal és a spanyol Real Madrid még pénteken megegyezett egymással José Antonio Reyes átigazolásáról. A hír a hét elején, hétfőn vagy kedden lesz hivatalosan is megerősítve. A királyiak kerete másik két olyan játékossal, Arjen Robbennel és Royston Drentével is megerősödött, akikkel kapcsolatban az elmúlt napokban, hetekben többször is egyeztetett a…
júl. 28
13:34
Úszó ob: Kis Gergő nagy rekordjai 1500 és 800 gyorson (She)
Parádés befejezést hozott az egyéni számok utolsó szombati döntője az úszó ob-n: Kis Gergő 15:08.20 perces nagy magyar csúccsal nyerte az 1500 m gyorsot, ráadásul a szám közben a 800 m-es országos rekordot is megjavította.
júl. 28
13:45
Magyar sikerek a prágai gyors- és gépíró világbajnokságon (Behaviour)
Magyar győzelem született a Nemzetközi Gyorsíró és Gépíró Szövetség (INTERSTENO) prágai 46. kongresszusa keretében tartott gyors- és gépíró világbajnokságon: gyorsírásból junior kategóriában aranyérmes lett Leiner Péter, a Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola tanulója. A felnőttek között Horváth Éva Szilvia, az Országgyűlés gyorsírója 4. helyezést ért el. A 31 ország 476 képviselője…
júl. 28
14:00
MLB: Barry Bonds már csak egy hazafutásra a világcsúcstól (She)
júl. 28
15:34
Meusburger az első döntős (Behaviour)
Az osztrák Yvonne Meusburger jutott be elsőként a Bad Gasteinben zajló, 175 ezer dollár összdíjazású salakpályás női tenisztorna döntőjébe.
júl. 28
16:51
Felkészülési mérkőzés: a Sevilla legyőzte a mexikói Tolucát (She)
Felkészülési mérkőzésen, illetve egészen pontosan a chicagói nemzetközi labdarúgó-tornán az UEFA-kupa győztes, spanyol bajnoki bronzérmes Sevilla 1-0-ra verte a mexikói Toluca csapatát.
júl. 28
16:53
Tenisz, Bad Gastein: Meusburger és Schiavone játssza a döntőt (She)
Az osztrák Yvonne Meusburger jutott be elsőként a Bad Gasteinben zajló, 175 ezer dollár összdíjazású salakpályás női tenisztorna döntőjébe.
júl. 28
17:13
Atlétikai ob: Pars Krisztián megvédte bajnoki címét (She)
A kalapácsvető Nickl Vanda szerezte a SportLife Média 112. atlétikai országos bajnokság első aranyérmét, a férfiaknál ugyanebben a számban Pars Krisztián megvédte címét.
júl. 28
17:13
Santa Cruz a Blackburnhöz igazolt (Behaviour)
A perui Roque Santa Cruz az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Blackburn Roversnél folytatja pályafutását. Az elmúlt években a német Bayern Münchennél szereplő csatár szombaton négy évre szóló szerződést írt alá az angol bajnokságban legutóbb tizedik csapathoz. A Blackburn a két klub közötti megállapodás szerint 5 millió eurót fizet a Bayernnek a 25 éves játékosért.
júl. 28
17:26
Németország: Huszti Szabolcs nem játszhat a Real Madrid ellen (She)
Sérülés miatt nem léphet pályára Huszti Szabolcs, a német labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Hannover csapatának középpályása a Real Madrid elleni felkészülési mérkőzésen.
júl. 28
17:27
Huszti nem játszhat a Real ellen (Behaviour)
Sérülés miatt nem léphet pályára Huszti Szabolcs a Real Madrid ellen. A válogatottbeli szerepléstől december 31-ig eltiltott magyar középpályás a Hannover 96 edzésén szenvedett szárkapocscsont-zúzódást.. A német labdarúgó Bundesliga legutóbbi idényében a 11. helyen végzett Hannover kedden játszik felkészülési mérkőzést a spanyol sztárcsapat ellen. A találkozóra várhatóan telt ház, több mint 40…
júl. 28
17:31
Balaton-átúszás: hétezernél több próbázó (Metropol)
Több mint hétezren indultak az idén 26. alkalommal megrendezett Balaton-átúszáson, a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 km-es távon.
júl. 28
18:28
Tereprali ob: kigyulladt az erdő, félbeszakadt a futam (Infostart)
Az egyik gépkocsi fékjéből fellobbanó láng átterjedt az aljnövényzetre, amely kigyulladt a tereprali országos bajnokság hatodik futama során, Vitnyéd környékén.
júl. 28
18:41
Huszti nem játszhat a Real Madrid ellen (Infostart)
Sérülés miatt nem léphet pályára Huszti Szabolcs a Real Madrid ellen. A válogatottbeli szerepléstől december 31-ig eltiltott magyar középpályás a Hannover 96 edzésén szenvedett szárkapocscsont-zúzódást.
júl. 28
18:52
Dél-Korea a bronzérmes (Behaviour)
A dél-koreai válogatott végzett a harmadik helyen a labdarúgó Ázsia Kupán, miután a bronzcsatában tizenegyesekkel legyőzte a címvédő Japánt, az indonéziai Palembangban.
júl. 28
18:59
Felkészülés: Londonban nyert a Valencia az Inter ellen (She)
Az FC Valencia ismét megtréfálta az Internazionalét, miután felkészülési labdarúgó-mérkőzésen 2-0-ra győzött.
júl. 28
20:12
U16-os női kosárlabda Eb: újra nyert a magyar csapat (She)
A fehéroroszok pénteki legyőzése után szombaton a szlovákok ellen is nyert a magyar válogatott a lettországi Valmierában zajló U16-os női kosárlabda Európa-bajnokságon.
júl. 28
20:18
Tour de France: Leipheimer nyerte az időfutamot, de Contador az igazi győztes (Metropol)
Az amerikai Levi Leipheimer nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny második egyéni időfutamát, de a 19.szakasz igazi győztese a spanyol Alberto Contador, aki 23 másodpercet megőrzött előnyéből összetettben, így szinte biztosra vehető, hogy ő végez az élen.
júl. 28
20:19
Polgár újabb remije (Behaviour)
Polgár Judit világossal döntetlent játszott az izraeli Boris Avrukh ellen a bieli sakk szupertorna ötödik fordulójában. A kilenckörös viadal honlapja szerint a magyar nagymester a 35. lépésben remizett riválisával.
júl. 28
20:20
Biel: Polgár újabb remije (Metropol)
Polgár Judit világossal döntetlent játszott az izraeli Boris Avrukh ellen a bieli sakk szupertorna ötödik fordulójában.
júl. 28
20:21
Újabb kosárlabda siker (Behaviour)
A fehéroroszok pénteki legyőzése után szombaton a szlovákok ellen is nyert a magyar válogatott a lettországi Valmierában zajló U16-os női kosárlabda Európa-bajnokságon. A torna honlapja alapján Balogh Judit együttese harminc ponttal bizonyult jobbnak riválisánál.
júl. 28
20:23
Ritter aranyérmes Oroszországban (Behaviour)
Ritter Árpád aranyérmes lett a Bjeloglazov-testvérpárról elnevezett kalinyingrádi nemzetközi szabadfogású birkózó versenyen. A hazai szövetség tájékoztatása szerint a 84 kg-os versenyzőn kívül szombaton a 120 kilós Aubéli Ottó lépett szőnyegre a magyarok közül, de ő helyezetlenül zárt. A többi magyar vasárnap szerepel majd.
júl. 28
20:33
Tour de Hongrie: ausztrál győzelem (Metropol)
Az ausztrál Andrew Bradley sikerével ért véget a GDHS Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny.

Keresés