2009. március 16. hétfő

márc. 16
1:27
Tenisz: Djokovics továbbjutott a harmadik körbe Indian Wellsben (She)
Az Indian Wells-i tenisztorna férfi egyesének második fordulójában a harmadik helyen kiemelt szerb Novak Djokovics két szettben, 7:5, 6:4-re búcsúztatta az argentin Vassallo Argüellót.
márc. 16
4:09
FTC: Irány az élvonal! (Blikk)
BUDAPEST – Elég lesz-e az FTC-nek hat pont előny ahhoz, hogy véget vessen egy korszaknak? A zöld-fehérek labdarúgócsapatát 2006 júliusában zárták ki az NB I-ből, s azóta képtelen visszajutni az élvonalba.
márc. 16
4:13
Dárdai aranyérmet ünnepelne a Hertha BSC csapatával (Blikk)
A berliniek a Hertha újabb bajnoki győzelmét ünnepelték, ezúttal a leverkusenieket múlták felül 1-0-ra. A szurkolók nagy tapssal jutalmazták a magyar válogatott középpályását, aki 88 percet töltött a játéktéren.
márc. 16
4:17
Rudolf nem kegyelmezett szülővárosának (Blikk)
DEBRECEN – Ismét bizonyította profizmusát, és azt, hogy nem véletlenül tagja a magyar labdarúgó-válogatottnak Rudolf Gergely (24). A listavezető DVSC csatára két gólt rúgott az élvonalbeli bajnokság 19. fordulójának hét végi rangadóján, főszerepet vállalva együttese 4-0-s sikerében. Pedig az ellenfél az ősi rivális Nyíregyháza volt, annak a városnak a csapata, ahol a fiatal támadó született, és…
márc. 16
4:39
Barrera a bírót és az orvost hibáztatja manchesteri vereségéért (Behaviour)
A manchesteri M.E.N. Arénában rendezett profi bokszgálán számos, elementáris kiütés mellett a hazai drukkerek annak örülhettek, hogy kedvencük, Amir Khan legyőzte a mexikóiak legendás ökölvívóját, Marco Antonio Barrerát. Emlékeznek még Freddie Roach szavaira? "Ha Khan nem győzi le Barrerát, el kell gondolkodnia a ringen kívüli életen!" - dörögte a brit edzője. A mexikói Barrera - aki az első olyan…
márc. 16
7:03
Nincs magyar érmes a budapesti női tőr Világkupán (Metropol)
Nem sikerült érmet szereznie egyik magyar indulónak sem a női tőrözők Eximbank Világkupa-versenyén: a hétvégi budapesti viadalon Varga Gabriella szerepelt a legjobban közülük, de ezúttal ő is csak a kilencedik helyen végzett.
márc. 16
7:39
Véget ér a dresszháború (Metropol)
Már a nyári, római világbajnokságon élni fognak a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) szombaton zárult dubaji ülésén jóváhagyott új szabályok, amelyeket azokkal a szuperdresszekkel kapcsolatosan határoztak el, amelyek révén 2008-ban 100-nál is több világcsúcs született.
márc. 16
7:41
Indul a Hóleopárd Ghánából (Metropol)
A 33 éves Kwame Nkrumah-Acheampong személyében először jutott ki ghánai sportoló a téli olimpiára.
márc. 16
8:39
Irak: egy feldühödött szurkoló lelőtte a gólszerzőt (She)
A Marca és az EFE spanyol hírügynökség értesülései szerint a Bagdadtól 100 kilométerre, Hillában játszott Sinjer–Buhajrat mérkőzésen lelőtték az előbbi csapatban gólt szerző Hejdar Kazemet.
márc. 16
8:51
Szárnyaló detroiti vörösök (Metropol)
Új csúcsot állított fel a Detroit Red Wings azzal, hogy magyar idő szerint hétfő hajnalban sorozatban kilencedik idényében is elérte a százpontos határt az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).
márc. 16
8:57
Tenisz: mindkét cseh kiemelt búcsúzott Indian Wells-ben (She)
Az Indian Wells-i tenisztorna második fordulójában mindkét cseh kiemelt versenyző búcsúzott: a 18. helyen kiemelt Radek Stepánek az amerikai Sam Querreytől, míg a 21. helyen kiemelt Tomas Berdych a szerb Viktor Troickitól szenvedett vereséget.
márc. 16
8:59
Trinidad és Tobago: Dwight Yorke négymeccses eltiltást kapott (She)
A trinidadi válogatott csapatkapitányát, Dwight Yorke-ot négy mérkőzésre eltiltották, valamint 4 200 dollár befizetésére kötelezték.
márc. 16
9:09
Napra érzékeny Harcosok (Metropol)
Hiába kapott 130 pontot, mégis nyert a Phoenix Suns az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) vasárnapi játéknapján, mivel 154-et dobott a Golden State Warriors otthonában.
márc. 16
9:27
Tragédia! Agyonlőtték a focistát, mielőtt berughatta volna az egyenlítő gólt (Behaviour)
Agyonlőtt egy néző egy iraki futballistát mérkőzés közben vasárnap. A tragédia a közép-iraki Hilla városában történt. Két helyi focicsapat, a Sinjar és a Buhajra játszott rangadót - adja hírül az erdon.ro internetes portál.
márc. 16
9:33
Tenisz: Mauresmo és Csakvetadze is búcsúzott Indian Wellstől (She)
Az Indian Wells-i tenisztorna női egyesének 3. fordulója jelentette a végállomást két kiemelt versenyzőnek: a 17. helyen rangsorolt francia Amélie Mauresmo, és a 19. helyen kiemelt orosz Anna Csakvetadze is két szettben kapott ki ellenfelétől.
márc. 16
9:35
Kerékpár: Kusztor Péter harmadik lett a svájci versenyen (She)
Kusztor Péter az előkelő harmadik helyen végzett a svájci Giro del Mendrisiotto kerékpáros versenyen, vasárnap.
márc. 16
10:09
Profi ökölvívás: Sdunek szerint Vitalij jobb, mint Vladimir (She)
Vitalij Klicsko régóta kitart Fritz Sdunek mellett, talán az ukránnak más edzővel sosem sikerült volna elérnie ezeket az eredményeket. A német tréner most korábbi tanítványa, a kubai származású Juan Carlos Gómez ellen készítette fel védencét, aki elmondása szerint még két-három évig is képes lehet megőrizni WBC-címét.
márc. 16
10:09
Talmácsi a legjobbak között (Infostart)
Talmácsi Gábor az ötödik legjobb időt érte el a gyorsaságimotoros-világbajnokságra készülő csapatok portugáliai tesztelésének első napján.
márc. 16
10:21
Lövések a Boca Juniors vasárnapi mérkőzése előtt (Behaviour)
Két személy megsérült, amikor a Boca Juniors szurkolói csoportjai egymásnak estek a labdarúgócsapat vasárnapi mérkőzése előtt.
márc. 16
10:45
Guus Hiddink: akár 4–0-ra is megnyerhettük volna a mérkőzést (She)
A Chelsea menedzsere, Guus Hiddink szerint csapatának sokkal könnyebben kellett volna begyűjtenie a három pontot vasárnap a Manchester City ellen. Mint ismert: a londoniak mindössze Michael Essien góljának köszönhetően nyertek 1–0-ra a Premier League 29. fordulójában.
márc. 16
10:45
Matthäus feltette kérdéseit Gerának (Blikk)
BUDAPEST – Kerülj Gera csapatába! Ezzel a címmel hirdettük meg a Blikk legújabb játékát 8–14 éves fiúk és lányok számára. A győztesek élőben találkozhatnak Gera Zoltánnal (29), sőt fel is tehetik kérdéseiket a Fulham magyar válogatott focistájának.
márc. 16
11:57
Röplabda: magyar játékos lett a brit egyetemi bajnokság legjobbja (She)
Az aranyérmes Leeds Metropolitan Universityt erősítő Fehér Tamás személyében magyar röplabdázó lett a brit egyetemi bajnokság legjobbja.
márc. 16
11:57
Magyar röplabdázó lett a brit egyetemi bajnokság legjobbja (Infostart)
Az aranyérmes Leeds Metropolitan Universityt erősítő Fehér Tamás személyében magyar röplabdázó lett a brit egyetemi bajnokság legjobbja. A brit egyetemi sportéletben azonban nem ő az egyetlen sikeres magyar.
márc. 16
12:33
Formula-1: a Brawn GP továbbra is kitűnő formában (She)
Újabb néhány remek köridővel bizonyította a Brawn GP, hogy továbbra is remek formában van a csapat. A brit istálló érte el a legjobb köridőt Jerezben, az idénykezdet előtti utolsó teszten.
márc. 16
12:35
Videó: őrületes gól az oldalvonal mellől Olaszországban (She)
A harmadosztályú Cavese–Juve Stabia (3–1) találkozón elképesztő gól született, az egyik hazai játékos az oldalvonal közéléből szánta el magát lövésre, a labda a meglepett kapus mögött a hálóban kötött ki.
márc. 16
13:03
Megállapodás Tevez-ügyben (Metropol)
Sikerült peren kívül megállapodnia egymással a West Ham United és a Sheffield United labdarúgócsapatainak Carlos Tevez ügyében.
márc. 16
13:21
Bundagyanús kézilabda KEK-döntő (Metropol)
Csalással gyanúsítanak két német kézilabdabírót, akik a 2006-os férfi KEK-döntőben állítólag pénzt fogadtak el annak elősegítésére, hogy az orosz Csehovszki Medvegyi nyerjen a spanyol Valladolid ellen.
márc. 16
13:21
Bund a KEK-döntőn? (Behaviour)
Csalással gyanúsítanak két német kézilabdabírót, akik a 2006-os férfi KEK-döntőben állítólag pénzt fogadtak el annak elősegítésére, hogy az orosz Csehovszki Medvegyi nyerjen a spanyol Valladolid ellen.
márc. 16
13:27
Az eltiltott Juhász és Bodnár is benne lesz a szűkített keretben (Infostart)
Annak ellenére tagja lesz a magyar labdarúgó-válogatott Tiranába utazó keretének Juhász Roland és Bodnár László, hogy eltiltás miatt egyikük sem játszhat az albánok elleni, jövő szombati világbajnoki selejtező mérkőzésen.
márc. 16
13:57
Eltiltott játékosok a szűkített keretben (Metropol)
Annak ellenére tagja lesz a magyar labdarúgó-válogatott Tiranába utazó keretének Juhász Roland és Bodnár László, hogy eltiltás miatt egyikük sem játszhat az albánok elleni, jövő szombati világbajnoki selejtező mérkőzésen.
márc. 16
14:03
Hegyikerékpár: bemutatkozott az LTV Merida Racing (She)
Második szezonját kezdi az LTV Merida Racing hegyikerékpáros klub, a csapatot székhelyén, Vácon mutatták be. A világbajnoki ezüstérmes – az idén német csapatba igazoló – Benkó Barbarát tavaly még soraiban tudó gárda Under-programjával az utánpótlásra épít, egyik legfőbb céljuk a 2010-es szingapúri ifjúsági olimpiára történő kvalifikáció megszerzése.
márc. 16
14:39
Sporting: halálos fenyegetések a Bayern elleni BL-kudarc után (She)
Úgy tűnik, a Sporting szurkolói nem bocsátottak meg a portugál csapatnak, amiért megalázó kettős vereséggel, a Bayern München elleni 1–12-es összesítéssel búcsúzott a BL-től.
márc. 16
14:41
Internazionale: Mourinho nyáron a Premier League-ből erősíthet (She)
Olasz források szerint az Internazionale vezetőedzője, José Mourinho 100 millió fontot kap a nyári átigazolási szezonban, hogy megerősítse csapata keretét, és ebből Premier League-ben szereplő labdarúgókat szándékozik venni.
márc. 16
15:15
Karate: két magyar ezüst a holland nyílt bajnokságon (She)
Két ezüstérmet szereztek a Honbu Dojo (IKO Kyokushinkaikan Magyarországi Szervezete) versenyzői a Dordrechtben rendezett nyílt súlycsoportos kyokushin karate holland bajnokságon. Kern Róbert 4 danos bajai karatemester három tanítványa indult a németalföldi versenyen: az élete első rangos nemzetközi versenyén részvevő Drubits Katalin (+60 kg) a negyeddöntőben kapott ki, míg Schmidt Bálint (-80 kg)…
márc. 16
15:33
Videó: Hamilton „okostelefonnal”, távirányítással vezette McLarenjét (She)
Lewis Hamilton is kipróbálta az egyik mobiltelefon-szolgáltató újítását, és Formula–1-es McLaren versenyautóját irányította telefonja segítségével úgy, hogy közben a pálya szélén állt. Nézze meg az esetet videón!
márc. 16
16:09
Jégtánc: Hoffmann Nóráék nem indulnak a világbajnokságon (She)
Ahogy arról már beszámoltunk,a jégtáncos Hoffmann Nóra már elhagyta a kórházat, ahol súlyos fejsérüléssel kezelték, de állapota nem javult annyit, hogy párjával, Maxim Zavozinnal részt tudjon venni a március 23-án kezdődő Los Angeles-i műkorcsolya- és jégtánc világbajnokságon.
márc. 16
16:27
Nem akar a tragédia évfodulóján játszani a BL-ben a Liverpool (Infostart)
A Liverpool nem akar a hillsborough-i tragédia évfordulóján játszani, s az európai szövetség (UEFA) jelezte, mindent megtesz, hogy teljesítse a kérést.
márc. 16
16:39
A Liverpool nem akar a hillsborough-i tragédia évfordulóján játszani (Metropol)
A Liverpool nem akar a hillsborough-i tragédia évfordulóján játszani, s az európai szövetség (UEFA) jelezte, mindent megtesz, hogy teljesítse a kérést.
márc. 16
16:45
Kézi: bundagyanús a 2006-os Csehovszki–Valladolid KEK-döntő (She)
Csalással gyanúsítanak két német kézilabdabírót, akik a 2006-os férfi KEK-döntőben állítólag pénzt fogadtak el annak elősegítésére, hogy az orosz Csehovszki Medvegyi nyerjen a spanyol Valladolid ellen.
márc. 16
17:03
Bayern: befejeződött a hétvégén megsérült Klose szezonja (She)
A Bayern München csatárát, Miroslav Klosét hétvégén a Bochum elleni bajnokin már a 31. percben le kellett cserélni bokasérülés miatt. Azóta az orvosok megállapították, hogy a csatár hat-nyolc hétig nem rúghat labdába.
márc. 16
17:21
MLSZ: női U19-es Eb-elitkört rendeznek Pápán és Gyirmóton (She)
Hétfőn délután Pápán sajtótájékoztatót tartott az MLSZ főtitkára Elbert Gábor, aki Áldozó Tamással, Pápa alpolgármesterével közösen bejelentette, hogy az április 23-28. között esedékes női U19-es Eb-elitkörnek Pápa és Gyirmót ad otthont. Erről a szöbvetség hivatalos honlapja számolt be.
márc. 16
18:51
Real Madrid: 16 éves szlovén tehetség érkezhet Newcastle-ből (She)
Spanyol sajtóinformációk szerint a Real Madrid szeretné szerződtetni a Newcastle 16 éves szlovén középpályását, Haris Vukcicet.
márc. 16
19:09
Soproni Liga: kövesse élőben a Kaposvár-ZTE-t az NSO-n! (She)
A Soproni Liga 19. fordulójának zárómérkőzésén a Kaposvár a Zalaegerszeget fogadja hazai pályáján. A táblázaton a vendégek állnak jobban, 25 pontjukkal a zalaiak a 6. helyen állnak, a Kaposvár a 12. a pontvadászatban, ám a két csapat között mindössze három pont a távolság. Izgalmas mérkőzésre van tehát kilátás, amit ön is figyelemmel követhet az NSO-n!
márc. 16
19:11
Németország: a Hoffenheimet 75 ezer euróra büntették meg (She)
Két játékosa elkésett egy doppingvizsgálatról, ezért hétfőn 75 ezer euróra büntették meg a német labdarúgó-bajnokságban ötödik Hoffenheim együttesét.
márc. 16
20:03
Bulgária: Sándor Györgyék gól nélküli döntetlent játszottak (She)
A Litex Lovecs idegenben játszott 0–0-s döntetlent a Minyorral a bolgár labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában. Sándor György a vendégeknél kezdőként 61 percet játszott.
márc. 16
22:03
Szávay nyolcaddöntős (Metropol)
A 22. helyen kiemelt Szávay Ágnes két játszmában nyert a selejtezőből feljutott német Kristina Barrois ellen, és bekerült a nyolcaddöntőbe az Indian Wells-i torna 4,5 millió dollár összdíjazású női versenyében.
márc. 16
22:05
Kaposváron nyert a ZTE (Metropol)
A Zalaegerszeg 2-1-re győzött a Kaposvár otthonában a labdarúgó Soproni Liga 19. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén.
márc. 16
22:09
Vb 2018, 2022: Anglia bejelentette rendezési szándékát (She)
Anglia hivatalosan is bejelentette, hogy pályázik a 2018-as vagy a 2022-es labdarúgó-világbajnokság megrendezésére.
márc. 16
22:45
Ligue 2: Szélesiék két góllal nyertek az utolsó otthonában (She)
A Szélesi Zoltánt végig a soraiban tudó Strasbourg 2–0-ra győzött a sereghajtó Nimes otthonában a francia labdarúgó-bajnokság másodosztályának 27. fordulójában.
márc. 16
23:03
Kerékpár: mégis Visegrádon rajtol a jubileumi Duna Maraton (She)
A korábbi elképzelésekkel ellentétben nem a Budai várból, hanem – ahonnan az elmúlt esztendőkben is – a Visegrádi Sportközpontból, a Duna-partról indul a jubileumi Duna Maraton mezőnye. Ezt Harangvölgyi András főszervező erősítette meg, aki a T-Mobile Mountain Bike TOP Maraton sorozat második állomásának három távján összesen majd’ 2000 kerekesre számít július 4-én.

Keresés