2009. március 18. szerda

márc. 18
4:06
Kammerer: Hogy választ autót Gera? (Blikk)
BUDAPEST – Szövetségi kapitányok és korábbi csapattársak után futballrajongó hírességek és egy olimpiai bajnok sportoló címzett kérdést Gera Zoltánhoz (29).
márc. 18
4:10
Apás szülést akar Juhász Roland (Blikk)
BUDAPEST – Nagy az izgalom a Juhász családban. Alig másfél hónap, és megszületik Juhász Roland (25), valamint kedvese, Strényi Zsófia (26) első gyermeke. Az Anderlecht magyar válogatott labdarúgójának a párja már haza is költözött Brüsszelből, Jázmin ugyanis Budapesten jön majd világra.
márc. 18
4:14
Schumit hívja a csapatába Brawn (Blikk)
BRACKLEY – Ross Brawn (54) újabb szenzációra készül. A Forma–1-es világbajnokság új csapatának tulajdonosa sokkolta az ellenfeleket autóinak teljesítményével, most pedig úgy hírlik, a segítségével hétszeres világbajnokká vált Michael Schumachert (40) akarja megnyerni tanácsadónak a Brawn GP-hez.
márc. 18
4:18
Kényszerpályán Talmácsi (Blikk)
ESTORIL – Nem lesz idén futama hazai pályán, Talmácsi Gábor (27) azonban továbbra is a Balatonringet hirdeti versenygépén és a ruháján. A múlt héten a Nemzetközi Motorkerékpáros-szövetség törölte a 2009-es versenynaptárból a Magyar Nagydíjat.
márc. 18
4:22
Öt hónapja veretlen a ZTE (Blikk)
ZALAEGERSZEG – Csank János (62) igazi főnyeremény a ZTE focicsapata számára. A korábbi szövetségi kapitánnyal ugyanis eddig veretlen a kék-fehér együttes az NB I-ben.
márc. 18
6:09
Eladósodott, fizetésképtelen, és egyre lejjebb a kilencvenéves klub (Behaviour)
Ma kilencven éve alapították Spanyolország és Európa egyik vezető egyesületét, a Valenciát. A születésnapok többnyire vidámak szoktak lenni, ám ezúttal távolról sem beszélhetünk jókedvről, a klub ugyanis fennállásának legmélyebb válságát éli át.
márc. 18
6:12
Félmillió euró kellene Talmácsi Gábornak (Infostart)
Egyelőre nem lesz tartalék motorja Talmácsi Gábornak, aki idén először indulhat a 250 köbcentisek között a gyorsaságimotoros-világbajnokságon. A versenyző menedzsere, Stefano Favaro az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában elmondta: félmillió eurót kellene összegyűjteniük a motorra, de jelenleg egyetlen magyar szponzora sincs a kizárólag Talmácsi Gáborra építő Balaton Racing Teamnek, míg a…
márc. 18
6:45
Ronaldo jelenléte pszichikailag befolyásolta a játékvezetőt? (Behaviour)
Pénzbüntetést kapott Vanderlei Luxemburgo, a brazil Palmeiras vezetőedzője, aki szerint Ronaldo bírói segítséggel szerzett gólt futballcsapata ellen március 8-án.
márc. 18
7:06
Baseball: kilőtték a legendás baseball-játékos egyik szemét (She)
Edzés közben súlyos balesetet szenvedett, és fél szemére megvakult a dominikai Miguel Diloné, minden idők egyik legjobb baseball-játékosa.
márc. 18
8:36
Az aranyérmek száma dönti el, ki lesz az F1 bajnoka (Infostart)
Az összpontszám helyett ezentúl a futamgyőzelmek száma dönt arról, ki lesz a Formula-1 világbajnoka - erről határozott a Nemzetközi Autósport Szövetség. A pontrendszeren nem változtattak, a győztes továbbra is tíz, a nyolcadik pedig egy pontot kap majd.
márc. 18
8:38
A Formula-1-es csapatoknak nem tetszik, hogy nélkülük döntöttek a változtatásokról (Infostart)
A korábban felvetett javaslatokkal ellentétben a győzelmek száma határoz ebben az évben a Formula-1-es világbajnoki cím sorsa. A csapatok aggályosnak tartják, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség Motorsport Világtanácsa velük szemben hozta meg döntését - mondta Farkas Péter az A5.hu portál, az Autó-Motor és a magyar F1Racing munkatársa az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában.
márc. 18
9:09
Szávay kikapott (Behaviour)
A 22. helyen kiemelt Szávay Ágnes kikapott kedden a hetedikként rangsorolt lengyel Agnieszka Radwanskától az Indian Wells-i tenisztorna 4,5 millió dollár összdíjazású női versenyében.
márc. 18
9:12
Búcsúzott Szávay Indian Wellsben (Infostart)
A 22. helyen kiemelt Szávay Ágnes kikapott a hetedikként rangsorolt lengyel Agnieszka Radwanskától az Indian Wells-i tenisztorna 4,5 millió dollár összdíjazású női versenyében.
márc. 18
9:30
Franciaország: nincs gond az argentinok olasz útlevelével (She)
Nem találtak szabálytalanságot a Franciaországban játszó argentin labdarúgók olasz útlevelével kapcsolatban az itáliai hatóságok.
márc. 18
9:48
A civilek nagyobb szerepet akarnak a sporttámogatási rendszerben (Infostart)
Egy új, egycsatornás, átlátható sporttámogatási rendszerről egyeztetett tegnap a Nemzeti Sporttanács, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Nemzeti Sportszövetség a szakági szövetségek képviselőivel - mondta az InfoRádiónak a megbeszélésen részt vevő Dénes Ferenc sportközgazdász. Hozzátette: a támogatási rendszer átalakítását úgy kellene végrehajtani, hogy a civil szervezetek nagyobb szerepet kapnának,…
márc. 18
10:06
Úszás: ifjú brit adta át a múltnak Klocskova Európa-csúcsát (She)
Szakállas Európa-csúcs dőlt meg a Sheffieldben zajló brit országos úszóbajnokságon: a 19 éves Hannah Miley megjavította az ukrán Jana Klocskova 2000-ben, a sydneyi olimpián felállított kontinensrekordját a női 200 méteres veges úszásban.
márc. 18
10:08
Arsenal: Brown szerint Fabregas köpött, a katalán játékos tagad (She)
Phil Brown, a Hull City menedzsere azzal vádolta meg Cesc Fabregast, hogy az Arsenal–Hull City mérkőzés lefújását követően a londoniak játékosa leköpte a tréner segítőjét, Brian Hortont. Az „ágyúsok” fiatal katalán középpályása azonban cáfol.
márc. 18
11:18
Újra egy csapatban Ronaldo és Zidane? (Infostart)
A Real Madridnál eltöltött sikeres évek után ismét egy csapatban szerepelhet Ronaldo és Zinedine Zidane.
márc. 18
12:30
Fallabda: két fallabdásunk lesz a nyári Világjátékokon (She)
Krajcsák Márkon kívül újabb fallabdás kvalifikálta magát a nyári Világjátékokra, Kecse-Nagy Helga szabadkártyával lehet ott Kaohsziungban.
márc. 18
12:45
Minden jegy elkelt Veszprémben (Behaviour)
Tizenhét nappal a találkozó előtt minden jegy elkelt az MKB Veszprém és a címvédő spanyol Ciudad Real közötti kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágóra.
márc. 18
12:48
Európai szuperliga fenyegeti az európai futballt (Blikk)
Teljesen megváltozhat az európai futball, ha megvalósul az ECA kiszivárgott elképzelése a háromosztályos 20 csapatos európai ligáról.
márc. 18
13:03
Két magyar fallabdás indul a Világjátékokon (Metropol)
Krajcsák Márk mellett Kecse-Nagy Helga képviselheti a magyar színeket fallabdában a júliusi, Tajvanon sorra kerülő Világjátékokon.
márc. 18
14:00
Formula-1: De la Rosa az idény végén elhagyhatja a sportágat (She)
A McLaren tesztpilótája, a 38 éves Pedro de la Rosa bejelentette, elképzelhető, hogy az idény végén távozik a száguldó cirkuszból, ha nem sikerül versenyzői üléshez jutnia a 2010-es szezonra.
márc. 18
14:02
Blog: Németh Norbert oroszországi élményeit osztja meg olvasóinkkal (She)
Mától újabb sportoló jelentkezik bloggal a fanzone.hu oldalon: Németh Norbert, a Tom Tomszk magyar labdarúgója osztja meg oroszországi élményeit az olvasókkal.
márc. 18
14:15
Beckham nélkül rajtol az amerikai bajnokság (Metropol)
Csütörtökön 14. szezonját kezdi meg az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS), amelynek legnagyobb hiányzója David Beckham lesz - aki hivatalosan ugyan a Los Angeles Galaxy futballistája, ám májusig biztosan az AC Milanban szerepel.
márc. 18
14:33
Sokat doppingolnak a francia focisták (Metropol)
Jelentős doppinghasználatot mutattak ki francia szakemberek a francia labdarúgásban azoknak a 2008-as vizsgálatoknak a révén, amelyeket a futballisták körében hajszálérből nyert mintákon végeztek el.
márc. 18
15:09
Karel Brückner visszavonul (Metropol)
Karel Brückner, a cseh labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya visszavonul az edzősködéstől. Ezt a 69 éves szakember a cseh sportnapilap szerdai számának adott interjújában jelentette ki.
márc. 18
15:12
Megdöbbentő! Minden ötödik focista doppingol (Blikk)
Jelentős doppinghasználatot mutattak ki francia szakemberek a francia labdarúgásban azoknak a 2008-as vizsgálatoknak a révén, amelyeket a futballisták körében hajszálérből nyert mintákon végeztek el.
márc. 18
15:30
Arsenal: a 16 éves Pablo Saranova lehet a klub új tinije (She)
Az Espanyol mindössze 16 esztendős tehetségét, Pablo Saranovát figyeli az Arsenal, akiről azt állítják, hogy az „új Cesc Fabregas” lehet, olvasható az angol Daily Mirror honlapján.
márc. 18
16:06
Sakk: Hoang elvesztette a veretlenségét a szentpétervári Eb-n (She)
Hoang Thanh Trang kikapott az Oroszországban zajló sakk Európa-bajnokság tizedik fordulójában. A magyar nagymester az orosz Jekatyerina Kovalevszkajától kapott ki, mindössze 24 lépésben.
márc. 18
16:24
Vb 2010: Albánia 23 fővel készül ellenünk és Dánia ellen (She)
Március 28-án a magyar válogatottat fogadja Tiranában az albán nemzeti válogatott, majd négy nappal később Dániába látogat. A két mérkőzésre a vendéglátók holland szövetségi kapitánya, Arie Haan 23 fős keretet hívott össze.
márc. 18
16:26
Vb 2010: Morten Olsen kihirdette a dán keretet a selejtezőkre (She)
Az európai egyes számú világbajnoki selejtezőcsoportot hazánk előtt vezető dán válogatott a hónap végén Máltára látogat, majd április elején Albániát fogadja. Morten Olsen szövetségi kapitány 18 fős keretet hirdetett a két találkozóra.
márc. 18
16:28
Schalke 04: klubmenedzserként térhet vissza Huub Stevens (She)
Szívesen elvállalná a Schalke 04 megüresedett klubmenedzseri posztját a gelsenkircheni klub történetének egyik legsikeresebb edzője, Huub Stevens.
márc. 18
17:00
Görögország: válogatott játékosokat csábít haza a Panathinaikosz (She)
Két rutinos, válogatott labdarúgót, Kosztasz Kacuraniszt (Benfica) és Jurkasz Szeitaridiszt (Atlético Madrid) csábítana vissza Görögországba a Panathinaikosz.
márc. 18
18:30
Spanyolország: a Real Madrid sérült Diarrája az Interbe mehet (She)
Mahamadou Diarra, a Real Madrid középpályásának ügynöke elárulta, védence nagy valószínűséggel az Interben folytatja pályafutását a nyártól.
márc. 18
18:32
Kerékpár: az ellenőrök szerint Armstrong meglepődött a vizsgálaton (She)
Előre nem bejelentett doppingteszttel „ajándékozták meg” a Francia Doppingellenes Ügyökség (AFLD) emberei az országban tartózkodó Lance Armstrongot. Az AFLD vezetője szerint a kerékpárost nagyon meglepte a vizsgálat.
márc. 18
18:45
Van der Sar nem lesz holland válogatott (Behaviour)
Visszautasította a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának meghívását Edwin van der Sar, a Manchester Unitedben légióskodó veterán kapus.
márc. 18
19:03
Van der Sar nem tér vissza a válogatottba (Metropol)
Visszautasította a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának meghívását Edwin van der Sar, a Manchester Unitedben légióskodó veterán kapus.
márc. 18
19:24
Egyesült Államok: újabb kanadai csapat kerül be a labdarúgóligába (She)
Újabb kanadai csapattal bővül az MLS, az észak-amerikai labdarúgóliga, ugyanis a vezetőség Vancouvernek adta a következő „bővítési helyet”.
márc. 18
20:00
Férfi kosárlabda NB I: két ponttal nyert az Olaj Kecskeméten (She)
A Szolnoki Olaj kiélezett végjátékot követően 73–71-re győzött Kecskeméten a férfi kosárlabda NB I alapszakaszának 21. fordulójában.
márc. 18
20:02
Labdarúgó MK: hetet lőtt a Győri ETO, és elődöntőbe jutott (She)
Már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést és a továbbjutást a Győri ETO a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében a Kazincbarcika ellen. A győriek a 24. percben Linas Pilibaitis találatával törték meg a vendégek ellenállását, majd a szünetig még hármat bepakoltak – végül 7–0-ra nyertek, és 9–1-es összesítéssel jutottak az elődöntőbe.
márc. 18
20:54
Labdarúgó MK: a Honvéd könnyedén kiharcolta a továbbjutást (She)
A Honvéd már a harmadik percben eldöntötte a továbbjutást a Kecskemét ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. A kispestiek az első mérkőzésen 2–0-ra győztek, míg ezúttal 4–1-re diadalmaskodtak.
márc. 18
21:09
A Honvéd Kecskeméten is nyert (Metropol)
A Budapest Honvéd kétgólos hazai sikere után idegenben is legyőzte a Kecskemétet, így bejutott a labdarúgó Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.
márc. 18
21:27
Lesz magyar „F1-es” csapat a vitorlázásban (Metropol)
Nagy lehetőséget kapott az AC Sailing Team profi legénysége azzal, hogy nevezhetett az RC44-es hajóosztály one design versenysorozatára.
márc. 18
21:45
Jégkorong ob I - Bronzérmes a Dunaújváros (Behaviour)
A Dunaújváros szerezte meg a bronzérmet a jégkorong ob I-ben, mivel a helyosztó harmadik mérkőzésén is legyőzte a Budapest Stars együttesét.
márc. 18
23:00
Anglia: Gyepesék 94. percben lőtt büntetővel verték Priskinéket (She)
Egygólos hátrányból fordítva 2–1-re győzött a Cardiff City a Watford ellen az angol labdarúgó másodosztály még a 31. fordulóból elmaradt meccsén. Mind Gyepes Gábor (Cardiff), mind Priskin Tamás (Watford) végigjátszotta a találkozót.

Keresés