2009. március 24. kedd

márc. 24
4:45
Steven Gerrard felszabadult (Blikk)
Három gólt lőtt a focista a bajnokin.
márc. 24
4:49
Ellenfélként tér haza Balog (Blikk)
BÉKÉSCSABA — Különleges lesz Balog Zoltán (31) számára a mai Békéscsaba–FTC futballmérkőzés az NB II Keleti csoportjában. A zöld-fehérek védője egykori nevelőegyesülete ellen lép pályára.
márc. 24
4:53
Magyar edző lett a pakisztáni szövetségi kapitány (Blikk)
Alig 200 méterre a lakhelyétől támadtak rá terroristák a Srí Lanka-i krikettcsapatra
márc. 24
4:57
Lassú a McLaren (Blikk)
WOKING — Lewis Hamilton (24) felkészült a legrosszabbra.
márc. 24
6:51
Rögbi: provokált, majd ütött a részeg francia rögbis (She)
Olasz sporttársát provokálta, majd meg is ütötte az egyik leghíresebb francia rögbis, Sébastien Chabal.
márc. 24
7:09
NBA: győzelmével a Bulls továbbra is tartja a playoffot érő helyét (She)
A Chicago Bulls a Washington Wizards felett aratott 101–99-es győzelmével továbbra is tartja a rájátszást érő nyolcadik helyet a Keleti főcsoportban, megelőzve a Charlotte Bobcatset. Dwyane Wade ismét remekelt a Miami Heat Memphis Grizzlies ellen 94–82-re megnyert meccsén: már 2064 pontnál jár ebben az idényben, 24 ponttal megjavítva a 2005–06-os kiírásban felállított szezoncsúcsát.
márc. 24
7:27
NHL: a hosszabbításban győzött a Carolina Hurricanes (She)
A Carolina Hurricanes 2–2-es rendes játékidőt követően a hosszabbításban győzte le a Florida Pantherst az NHL 159. játéknapján, és ezzel megelőzte a hatodik helyre visszacsúszó Pittsburgh Penguinst a Keleti főcsoportban.
márc. 24
7:45
Labdarúgás: Adebayor az ENSZ jószolgálati nagykövete lett (She)
Az AIDS, az egyelőre gyógyíthatatlan immunhiányos betegség elleni harcban vállalt szerepet Emmanuel Adebayor, az Arsenal futballistája, akit az ENSZ jószolgálati nagykövetévé neveztek ki hétfőn.
márc. 24
8:21
Anglia: Rooney csak egymeccses eltiltást kapott a piros lapjáért (She)
Az FA úgy döntött, hogy mindössze a „szokásos”, egy mérkőzésre szóló eltiltást szabja ki a Manchester United Fulham ellen kiállított játékosára, Wayne Rooneyra.
márc. 24
8:39
Kézilabda: elhalasztja szerdai bajnokiját az MKB Veszprém (She)
Változott a férfi NB I-es kézilabda-bajnokság menetrendje, miután az MKB Veszprém azzal a kéréssel fordult a magyar szövetséghez (MKSZ), hogy elhalaszthassa a csapat szerdai, Dunaferr elleni bajnokiját. A kérést az MKSZ elfogadta, és az újvárosiak is beleegyeztek, hogy a találkozót április 28-án játsszák le a felek.
márc. 24
8:48
Hivatalosan is Masoe ellen védhet címet Balzsay Károly (Metropol)
Balzsay Károly az új-zélandi Maselino Masoe ellen védheti meg először a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoki címét, április 25-én, Krefeldben - jelentette be hétfőn hivatalosan az Universum Promotion.
márc. 24
8:57
Csehország: Petr Cech az elmúlt év legjobb cseh labdarúgója (She)
Petr Cechet, a Chelsea kapusát választották a 2008-as év legjobb cseh labdarúgójává.
márc. 24
8:59
Barcelona: a katalán csapat az Inter brazil védőjét akarja (She)
A spanyol Sport című napilap értesülései szerint a Barcelona szeretné megszerezni az Inter brazil védőjét, Maxwellt.
márc. 24
9:06
Műtét vár Lance Armstrongra (Metropol)
Néhány napon belül megműtik Lance Armstrongot, aki a kasztíliai kerékpáros körverseny hétfői szakaszán bukott, és kulcscsonttörést szenvedett.
márc. 24
9:15
Formula-1: Alonso állítja, idén a világbajnoki címért harcol (She)
Fernando Alonso, a Formula–1-es Renault-csapat spanyol pilótája azt mondta, az idén harcban lesz a világbajnoki címért.
márc. 24
9:17
Baseball: Japán válogatottja megvédte világbajnoki címét (She)
Japán válogatottja nyerte meg a World Baseball Classicot, a sportági világbajnokságának beillő tornát, miután a Los Angeles-i döntőben 5–3-ra legyőzte az olimpiai aranyérmes dél-koreai csapatot.
márc. 24
9:19
Formula-1: 2010-ben csökkentik a versenyzői szuperlicenc árát (She)
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) hétfőn úgy határozott, hogy a 2010-es idényre csökkenti a Formula–1-es versenyzői szuperlicencek árát. A pilóták először 2008-ban, majd az idei szezon rajtja előtt is elégedetlenségüknek adtak hangot a versenyengedélyek árának drasztikus emelkedése miatt.
márc. 24
9:21
Kerékpár: műtét vár a hétfőn kulcscsontját törő Armstrongra (She)
Néhány napon belül megműtik Lance Armstrongot, aki a kasztíliai kerékpáros körverseny hétfői szakaszán bukott, és kulcscsonttörést szenvedett.
márc. 24
9:51
MTK: Kanta József nem hitte, hogy ilyen sikeresen tér vissza (She)
Az őszi szezont sérülése miatt kihagyó MTK-s Kanta József tavasszal remek formában tért vissza: négy mérkőzésen négy találatot szerzett, legutóbb a Paks elleni bajnokin lőtt győztes gólt a 89. percben. A klub honlapján a játékos bevallotta, nem számított ilyen visszatérésre.
márc. 24
9:53
Betis: az arab sejk megerősítette, hogy megvenné a spanyol klubot (She)
Mint beszámoltunk róla, a spanyol As értesülései szerint egy arab sejk szeretné megvásárolni a Betist, melyet Manuel Ruiz de Lopera tulajdonos el kíván adni.
márc. 24
10:27
Póker: két eltérő nappal folytatódott a „Durrrr Challenge” (She)
Közel 6000 leosztás után sem lettünk sokkal okosabbak, mint egy héttel ezelőtt a maratoni pókerparti végkimenetelével kapcsolatban. Szombaton immár hetedszer feszült egymásnak Tom Dwan és Patrik Antonius az 50 000 leosztásig tartó kihíváson.
márc. 24
10:29
Anglia: térdsérülése miatt Ledley King otthagyná a válogatottat (She)
Az angol Daily Star napilap szerint a Tottenham 19-szeres angol válogatott védője azon gondolkodik, lemondja a nemzeti együttesben való szereplést, hogy inkább a klubcsapatára összpontosíthasson. Pedig szombaton másfél év után először léphetne pályára a háromoroszlánosoknál.
márc. 24
10:45
Női kézilabda: hamarabb visszatérhet Kovacsicz csapattársa (She)
Még február 20-án, a Hypo elleni BL-meccsen szenvedett súlyos térdsérülést a Kovacsicz Mónikát is foglalkoztató Viborg női kézilabda-együttesének balátlövője, Bojana Popovics, aki nemrég sikeres műtéten esett át.
márc. 24
11:03
Horvátország: a Dinamo Zagreb külföldi bírókat akar a Hajduk ellen (She)
A Dinamo Zagreb elöljárói külföldi játékvezetőket követelnek a Horvát Labdarúgó-szövetségtől a csapat Hajduk Split elleni találkozóira.
márc. 24
11:39
Női kézilabda: a svédekkel is játszunk a 2010-es Eb-részvételért (She)
Bécsben röviddel ezelőtt megtartották a 2010-es női kézilabda Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolását, amelyen Magyarország a legerősebb kalapból a 2. csoportba került, Svédország, Csehország és Azerbajdzsán válogatottjával együtt.
márc. 24
11:39
Armstrong bukott, eltört a kulcscsontja - videó (Blikk)
Veszélybe kerültek az idei tervei a három és fél év után visszatérő amerikai kerékpáros legendának, Lance Armstrongnak, mert hatalmasat bukott a kasztíliai körverseny első szakaszán.
márc. 24
11:41
Férfi futsal: a rájátszás 2. fordulójának teljes eredménysora (She)
Tekintse meg a férfi futsal NB I rájátszása második fordulójának eredményeit!
márc. 24
11:57
Taktika lett Ronaldo lerúgása? (Infostart)
Elüldözheti Cristiano Ronaldót az angol bajnokságból, hogy a játékvezetők nem részesítik kellő védelemben. A Manchester United portugál klasszisa ellen szabálytalankodtak a harmadik legtöbbször az idei szezonban.
márc. 24
11:57
Női kézilabda: Imre Vilmos szerint ki kell jutni az Eb-re (She)
Ahogy arról röviddel ezelőtt beszámoltunk, a magyar női kézilabda-válogatott a svéd, a cseh és az azeri válogatottal került egy csoportba a 2010-es Eb selejtezőjében.
márc. 24
11:59
Svéd, cseh és azeri csoportellenfelet kapott a női kéziválogatott (Infostart)
A magyar válogatott a svéd, a cseh és az azeri csapattal került azonos csoportba a 2010-es női kézilabda Európa-bajnokság selejtezőjében - derült ki a keddi, bécsi sorsoláson. A kvartett első két helyezettje jut ki a kontinensviadalra.
márc. 24
12:06
2010-es női kézilabda Eb – Svéd, cseh és azeri csoportellenfél (Metropol)
A magyar válogatott a svéd, a cseh és az azeri csapattal került azonos csoportba a 2010-es női kézilabda Európa-bajnokság selejtezőjében.
márc. 24
12:15
Ferencváros: Rieb György elmondta, a klubnak nincs tartozása (She)
Befejeződött a Ferencváros konszolidációja – jelentette ki Rieb György, az FTC elnöke a kedd délelőtti sajtótájékoztatón, melyen a Fradi vezetői az Advertum Kft. képviselőivel együtt azt is tudatták, hogy a klub rendezte a 114 millió forintos ligahitelt is.
márc. 24
12:17
Női kézilabda: megvan az európai kupaelődöntők párosítása (She)
Kedden Bécsben elkészítették a női kézilabdázók európai kupaelődöntőinek sorsolását.
márc. 24
12:19
Belgium: Bölöni László szerint van esély az Anderlecht megelőzésére (She)
Bölöni László csapata, a Standard Liege a hétvégén elveszítette az első helyet a bajnokságban, miután kikapott, míg a Juhász Rolandot is foglalkoztató Anderlecht nyerni tudott.
márc. 24
12:24
Megvolt a sorsolás a női kézilabda kupaelődöntőkben (Metropol)
Az már korábban eldőlt, hogy a Győr az osztrák Hypo NÖ-vel – Németh András, Tóth Tímea, Kirsner Erika és Léránt Vivien csapatával – találkozik a Bajnokok Ligájában a legjobb négy között.
márc. 24
12:26
Fülöp lett a Sunderland legjobbja (Metropol)
A Sunderland futballszurkolói Fülöp Mártont választották a meccs emberévé a Manchester City otthonában vasárnap elszenvedett 1-0-ás vereség után.
márc. 24
12:33
Anglia: a szurkolók szerint Fülöp volt a City elleni meccs legjobbja (She)
A Sunderland szurkolói szerint a csapat magyar kapusa, Fülöp Márton volt az együttes hétvégi, Manchester City elleni mérkőzésének legjobbja.
márc. 24
12:42
Az FTC megállapodott az Advertummal és rendezte tartozásait (Metropol)
A Ferencvárosi Torna Club az FTC Labdarúgó Zrt.vel közösen kedden megállapodást kötött az Advertum Kft-vel, ezzel az egyesület kiegyenlítette utolsó komolyabb, 114 millió forintos tartozását.
márc. 24
13:09
Megvan a tökéletes tizenegyes képlete (Infostart)
Roberto Baggio, David Beckham, John Terry, Cristiano Ronaldo, David Trezeguet, Andrij Sevcsenko - nagy játékosok, de már valamennyien hagytak ki fontos tizenegyest pályafutásuk során. Most kutatók megalkották a tökéletes büntető képletét, így ezeket a tanácsokat megfogadva a labdarúgók nem fognak többet hibázni.
márc. 24
13:09
Chelsea: Hiddink a távozása esetén is részt vesz az átigazolásokban (She)
A Chelsea elnöke, Bruce Buck elmondta, Guus Hiddink a nyári távozása esetén is részt vesz majd az új játékosok megszerzésében az átigazolási időszakban.
márc. 24
13:27
Anglia: a Manchester City bejelentkezett az Atlético-támadóért (She)
A Manchester City labdarúgócsapata bejelentkezett az Atlético Madrid uruguayi támadójáért, Diego Forlánért.
márc. 24
13:29
NB II: megóvta a hétvégi bajnoki mérkőzését a Szolnok (She)
Óvást nyújtott be a Szolnok a Magyar Labdarúgó-szövetséghez (MLSZ) a Baktalórántházán lejátszott hétvégi mérkőzésével kapcsolatban, mert a jászságiak szerint a házigazdáknál jogosulatlanul szerepelt Vágó Zoltán.
márc. 24
13:31
Arsenal: Robin van Persie legyőzhetetlennek érzi a csapatot (She)
Robin van Persie, az Arsenal holland légiósa úgy véli, az együttes 16 bajnoki óta tartó veretlensége megsokszorozta a londoni labdarúgócsapat játékosainak önbizalmát.
márc. 24
13:36
Az FTC rendezte tartozásait (Metropol)
A Ferencvárosi Torna Club az FTC Labdarúgó Zrt.vel közösen kedden megállapodást kötött az Advertum Kft-vel, ezzel az egyesület kiegyenlítette utolsó komolyabb, 114,5 millió forintos tartozását.
márc. 24
14:03
Kézilabda: titkosított bíróküldés az európai kupákban (She)
Az európai kézilabdakupák mérkőzései előtt két órával derülne ki, hogy kik a játékvezetők – jelentette be kedden a kontinentális szövetség (EHF) az utóbbi hetek megvesztegetési botrányaira reagálva.
márc. 24
14:05
Real: Cannavaro jövője Calderón távozása után vált kérdésessé (She)
Fabio Cannavaro a spanyol Don Balón magazinnak elmondta, kérdéses, hogy marad-e a Real Madridnál a következő idényben.
márc. 24
14:07
Röplabda: indul az első, a sportágról szóló rádiós magazinműsor (She)
A jövőben a rádión keresztül is érdekes háttérinformációkhoz juthatnak a röplabdabarátok, a Kontakt Rádió ugyanis rendszeresen jelentkező, egyórás magazint indít a sportág kedvelőinek Röppálya néven.
márc. 24
14:21
Brazília: Robinho felszólította Pelét, vonja vissza a kijelentését (She)
Robinho ügynöke, Juan Figer elmondta: Robinho arra kéri Pelét, hogy vonja vissza a kijelentését, mely szerint a brazil csatár drogokat fogyasztott.
márc. 24
14:22
Görögországban avattak először bajnokot (Behaviour)
Megvan az őszi–tavaszi rendszerben zajló európai labdarúgó-bajnokságok első győztese, a Barcelona fél tucatot lőtt a Málagának, a nemrégiben még bajnoki címről álmodozó PSG megint kikapott, így már csak a hatodik, a Milan ügyvezetőjét megtámadták Nápolyban, a magyar futballisták pedig szállingóznak haza, hogy megkezdjék felkészülésüket a szombati, illetőleg szerdai vb-selejtezőkre. Futballhírek…
márc. 24
14:23
Ökölvívás: Roy Jones visszatérhet a nagyközépsúlyba (She)
A nagyközépsúlyba való visszatérését fontolgatja a korábban a nehézsúlyt is megjáró Roy Jones, aki a hétvégén Omar Sheikát lépte le egy félnehézsúlyú profi bokszmeccsen.

Keresés