2010. április 12. hétfő

ápr. 12
0:06
Belgium: a bruges-i döntetlen jól jött Juhász Rolandéknak (She)
Döntetlenre végződött az FC Bruges és a Gent vasárnapi rangadója a belga labdarúgó-bajnokság aranyéremért zajló rájátszásában, így a két vetélytárs nem tudott faragni az éllovas Anderlechttel szembeni hátrányából.
ápr. 12
0:10
Tenisz: a dán Carolina Wozniacki győzelme Ponte Vedrában (She)
Az első helyen kiemelt dán Carolina Wozniacki nyerte meg a 220 ezer dollár összdíjazású WTA-tornát Ponte Vedrában.
ápr. 12
0:24
Tenisz: Juan Ignacio Chela Houstonban megtréfálta a favorit Sam Querreyt (She)
A 442 500 dollár összdíjazású, salak pályás ATP-torna döntőjében az argentin Juan Ignacio Chela szetthátrányból fordított és nyert a favoritnak számító, harmadik helyen rangsorolt amerikai Sam Querrey ellen.
ápr. 12
0:28
Rögbi, Heineken-kupa: francia-ír versenyfutás mindkét elődöntőben (She)
Alakul a francia házidöntő a rögbisek Heineken-kupa néven futó legrangosabb európai kupasorozatában: a negyeddöntőt két-két francia, illetve ír csapat „élte" túl.
ápr. 12
1:18
Golf: Phil Mickelson nyerte meg az idei US Masterst, Tiger Woods negyedik (She)
Az utolsó játéknapnak a második helyről nekivágó Phil Mickelson nyerte meg a férfigolfozók idei első kiemelt, úgynevezett majorversenyét, az Egyesült Államokban zajló US Masterst. A 40 esztendős amerikai golfozó a negyedik fordulót hibátlanul, bogey nélkül játszotta végig, ezzel ledolgozta a nap elején meglévő együtéses hátrányát a végül a második helyen végző angol Lee Westwooddal szemben.
ápr. 12
5:36
Romário a Maracanában is szexelt (Metropol)
Romário, a brazilok volt futballklasszisa bevallotta, hogy egyszer a Maracaná Stadionban szexelt.
ápr. 12
6:48
Talmácsi a 14. helyről rajtol (Behaviour)
A szombat éjszakai időmérőn az első rajtkockát a spanyol Toni Elias szerezte meg.
ápr. 12
6:50
Holyfield csúcsot döntött (Behaviour)
Végre sikerült az, amire már régóta vágyott a 47 éves nehézsúlyú legenda: Evander Holyfield (43-10-2, 28 KO) vasárnap hajnalban technikai KO-val legyőzte Francois Bothát (47-6-3, 28 KO), és ezzel a WBF világbajnoka lett. A boksznagypapa ezzel történelmet írt: ötödször lett világbajnok a királykategóriában.
ápr. 12
6:52
Szenzációs mesternégyes Guardiolától (Behaviour)
Sorozatban negyedszer is legyőzte a Barcelona a Real Madridot (0-2 a Bernabéuban), noha a két ősi rivális csaknem évszázados vetélkedésében effélére még nem volt példa. A szombati El Clásico varázslatos futballt ugyan nem hozott, ám a taktikai csata után újfent bebizonyosodott, a katalán együttes korunk legkiválóbb alakulata.
ápr. 12
7:03
NHL: a Flyers legyőzte a Rangerst, és utolsóként bejutott a rájátszásba (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának utolsó, 170. játéknapján a Philadelphia Flyers szétlövésben 2–1-re legyőzte közvetlen riválisát, a még szintén a rájátszásra hajtó New York Rangerst, és ezzel megszerezte az utolsó kiadó helyet a playoffban.
ápr. 12
7:57
NBA: Dirk Nowitzki a Dallasból menne „nyugdíjba” (She)
Dallasban kívánja befejezni pályafutását az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) a német Dirk Nowitzki.
ápr. 12
8:33
Pápa: Orosz Péter bokatörést szenvedett, hosszú időre kidőlhet (She)
Hosszú ideig harcképtelen lehet Orosz Péter, a Lombard Pápa támadója. A játékos a hétvégi, DVTK elleni bajnoki mérkőzésen szenvedett bokatörést, vasárnap már meg is műtötték.
ápr. 12
8:54
Lezárult az NHL-alapszakasz (Metropol)
A Philadelphia Flyers szétlövésben legyőzte a vendég New York Rangerst, ezzel megelőzve riválisát, és utolsóként bejutott a rájátszásba az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának vasárnapi zárónapján.
ápr. 12
9:09
Brazília: Romário a Maracanában is elcsábított egy gyönyörű lányt (She)
Romário, a brazilok volt futballklasszisa bevallotta, hogy egyszer a Maracaná Stadionban szexelt.
ápr. 12
9:27
Úszás: kertészkedés közben hunyt el a sportág első francia olimpiai bajnoka (She)
Saját udvarában, kertészkedés közben érte halálos baleset a francia úszósport első olimpiai bajnokát, Jean Boiteux-t. A 76 éves sportember éppen az egyik fát metszette, amikor leesett a létráról, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentősök már nem tudtak segíteni rajta.
ápr. 12
9:29
Tottenham: Redknapp szerint szégyenletes a Wembley gyepének állapota (She)
Keményen kritizálta a Wembley Stadion játékterét Harry Redknapp, a Tottenham Hotspur menedzsere. A Spurs vasárnap 2–0-ra kikapott a Wembleyben rendezett FA-kupa-elődöntőn a Portsmouthtól – mondjuk a Pompey is ugyanazon a pályán játszott...
ápr. 12
9:45
Evezés: edzés közben hunyt el a görögök válogatott versenyzője (She)
Mindössze 31 évesen elhunyt Dioniszisz Nikoluzosz, a görög evezősválogatott tagja.
ápr. 12
9:48
Tiger Woods lemaradt a mesterek között (Behaviour)
Az amerikai Phil Mickelson nyert, az öt hónapos kihagyás után visszatért Tiger Woods pedig a negyedik helyen végzett az év első Major golftornáján, a US Mastersen.
ápr. 12
10:03
Dortmund: Hajnal szerint a Borussia elképzelés nélkül játszott Mainzban (She)
Hajnal Tamás – aki három kapura lövésével a Borussia Dortmund legveszélyesebb játékosa volt Mainzban – szerint a BVB egyszerűen elképzelés nélkül játszott az 1–0-ra elvesztett bajnokin.
ápr. 12
10:05
DVTK: Tóth László szerint a Pápára jellemző leginkább a régi magyar stílus (She)
Tóth László győztes mérkőzésen mutatkozott be a DVTK kispadján: a hétvégén a Diósgyőr 3–0-ra verte meg a Lombard Pápát. A miskolciak vezetőedzője elmondta, további bravúrok kellenek a bentmaradás kiharcolásához, és az ellenfelet is dicsérte.
ápr. 12
10:07
Görögország: Némethet kisebb sérülés miatt kellett lecserélni (She)
A kezdőcsapatban kapott helyet Németh Krisztián vasárnap a Levadiakosz elleni görög bajnokin, de az AEK magyar csatára kisebb sérülés miatt csak a 62. percig játszhatott.
ápr. 12
10:21
Tenisz: Szávay Ágnes egy helyet javított, így a 34. a világranglistán (She)
Szávay Ágnes egy helyet javított, így jelenleg a 34. helyen áll a női teniszezők legfrissebb világranglistáján. Czink Melinda továbbra is a 47.
ápr. 12
10:23
Tenisz: nincs változás a férfiaknál, továbbra is Federer a világelső (She)
Továbbra is Roger Federer vezeti a férfi teniszezők világranglistáját. A svájci klasszist a szerb Novak Djokovics és a spanyol Rafael Nadal követi. A legfrissebb rangsorban a legmagasabban rangsorolt magyar, Balázs Attila 22 helyet javított, így jelenleg a 247. pozícióban áll.
ápr. 12
10:25
Feröer: „magyar derbi", Turi Géza lenullázta Potemkin és Gángó csapatát (She)
Hazai pályán 2–0-s vereséget szenvedett az NSÍ Runavik csapata a Vikingurtól a feröeri élvonal 3. fordulójában, így három meccsből megszerzett egy pontjával a tabella 9. helyén szerénykedik.
ápr. 12
11:00
Úton a rájátszás felé a Chicago (Metropol)
A Chicago Bulls idegenben legyőzte a Toronto Raptorst, ezzel nagy lépést tett riválisával szemben a Keleti főcsoport utolsó továbbjutást érő helye felé az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) vasárnapi játéknapján.
ápr. 12
11:12
Primera División: Vadócz megelőzte az el clásicón gólt szerző Pedrót és Messit (She)
Vadócz Krisztián, az Osasuna magyar középpályása csapata tegnapi bajnokiján látványos gólt szerzett. A spanyol AS napilap a Primera División 31. fordulójának második legszebb találatának választotta a magyar válogatott játékos gólját, aki így megelőzte az el clásicón eredményes Pedrót és Lionel Messit.
ápr. 12
11:36
Szávay 34. a női tenisz-világranglistán (Metropol)
Szávay Ágnes egy helyet javítva 34. a női teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján, melyet változatlanul az amerikai Serena Williams vezet. Czink Melinda maradt a 47. helyen.
ápr. 12
11:48
Vívás: hat magyar érem, egy ifjúsági olimpiai kvóta a korosztályos vb-n (She)
A korosztályos vívó-világbajnokságon elért harmadik helyezésének köszönhetően a tőröző Lupkovics Dóra indulhat az első ifjúsági nyári játékokon.
ápr. 12
11:50
Barcelona: Messit csak gépfegyverrel lehet megállítani - Sztoicskov (She)
A Barcelona korábbi nagyszerű játékosa, Hriszto Sztoicskov az el clásicót követően úgy nyilatkozott, hogy Lionel Messit, a katalánok argentin zsenijét csak gépfegyverrel lehetne megállítani.
ápr. 12
11:52
Csehország: balhé Róthék meccsén, nem állt ki az egyik Bohemians a másik ellen (She)
A cseh élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában elmaradt a Bohemians 1905–Bohemians Praha (Strizkov) találkozó, miután a vendégek vezetői nem engedték pályára lépni csapatukat Róth Ferenc klubja ellen.
ápr. 12
12:06
Kézilabda Eb 2012: Macedónia és Bosznia is a mieink csoportjában (She)
A belgrádi városházán kisorsolták a 2012-es férfi kézilabda Európa-bajnokság selejtezőit. A magyar nemzeti csapat az 1. csoportba került, Macedónia, Bosznia-Hercegovina és egy előselejtezős válogatott (Észtország, Ciprus, Bulgária vagy Nagy-Britannia) társaságában. A kvartettből az első két helyezett jut ki a kontinensviadalra.
ápr. 12
12:48
Könnyű EB-selejtezőcsoportban a Hajdu-csapat (Metropol)
A magyar férfi kézilabda-válogatott viszonylag könnyű kvalifikációs csoportba került a 2012-es szerbiai Európa-bajnokságra selejtező sorozat hétfői sorsolásán.
ápr. 12
13:18
Anglia: az ország legrosszabb csapata 40 vesztes meccs után ikszelt (She)
Negyven mérkőzés után tudott pontot szerezni Anglia (alighanem) legrosszabb labdarúgócsapata, az AFC Aldermaston. A félamatőr kiscsapat 1–1-et játszott a Warminster Townnal a Wessex League Division One (tizedosztály) hétvégi fordulójában.
ápr. 12
13:36
Baseball: Zalabai no-hittert dobott, nem volt még ilyen a sportág hazai történetében (She)
Zalabai Zsolt, az Óbuda Brick Factory kezdődobója úgynevezett no-hittert (ütés nélküli meccset) dobott a szlovák Trnava Angels csapata ellen. A magyar baseball 20 éves története során ilyesmire még nem volt példa.
ápr. 12
13:38
Anderlecht: Juhász edzést mulasztott, Kanu súlyosan megsérült (She)
Kisebb sérülés miatt óvatosságból kihagyta az Anderlecht labdarúgócsapatának edzését Juhász Roland, a brüsszeli klub magyar légiósa.
ápr. 12
13:54
Olaszország: a szövetség május végén dönt Marcello Lippi sorsáról (She)
Az Olasz Labdarúgó-szövetség május végéig dönt arról, hogy meghosszabbítja-e Marcello Lippinek, a válogatott szövetségi kapitányának megbízatását.
ápr. 12
14:12
Anderlecht: Juhász edzést hagyott ki, Kanu súlyosan megsérült (She)
Kisebb sérülés miatt óvatosságból kihagyta az Anderlecht labdarúgócsapatának edzését Juhász Roland, a brüsszeli klub magyar légiósa.
ápr. 12
14:14
Profi ökölvívás: Valujev vagy Solis lesz Vitalij Klicsko kihívója (She)
A WBC szervezet vezető testülete döntő többséggel úgy szavazott, hogy a korábban kijelölt Ray Austin helyett a két legmagasabban rangsorolt versenyző, Odlanier Solis és Nyikolaj Valujev párharcának nyertese legyen a szervezet nehézsúlyú bajnokának, Vitalij Klicskónak kötelező kihívója.
ápr. 12
14:16
NFL: a New York Jetsben folytatja karrierjét a 2009-es nagydöntő hőse (She)
A profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Pittsburgh Steelers csapata egy ötödik körös draftjogért „elpasszolta" Santonio Holmes elkapót a New York Jetsnek.
ápr. 12
14:18
Birkózó Eb: érmek szerzésének reményében utazik a magyar csapat (She)
Kötöttfogásban és a női szakágban elvárásként, szabadfogásban pedig reményként fogalmazódott meg az éremszerzés a kedden kezdődő bakui birkózó Európa-bajnokság előtt.
ápr. 12
14:20
Serie A: Mourinho paranoiája káros az Internek - Moggi (She)
Az olasz futballban egykor nagyhatalmú Luciano Moggi egy televíziós műsorban keményen bírálta az olasz labdarúgó-bajnokság két milánói óriásklubját, az Intert és a Milant.
ápr. 12
14:22
Labdarúgás: Szalai első mainzi gólja, Vadócz-bomba - a hétvége videói (She)
Termékeny magyar légiósok (Szalai Ádám, Buzsáky Ákos, Vadócz Krisztián, Tisza Tibor, Vanczák Vilmos és Kovács Péter is betalált), Barcelona-siker az el clásicón és az olasz éllovas-váltás. Érdekesen alakultak a topbajnokságok az elmúlt hétvégén: a Real Madrid–Barcelona csúcsrangadó mellett az olasz forduló is lázban tartotta a szurkolókat. A táblázaton Inter, Roma „vezetőcsere" történt, az…
ápr. 12
14:24
Real Madrid: Raúl meniszkuszproblémák miatt 2-3 hetet kihagy (She)
Két-három hétig nem léphet pályára Raúl, a Real Madrid labdarúgócsapatának rutinos támadója.
ápr. 12
14:26
Labdarúgás: Szalai első mainzi gólja, Vadócz-bomba - a hétvége videói (She)
Termékeny magyar légiósok (Szalai Ádám, Buzsáky Ákos, Vadócz Krisztián, Tisza Tibor, Vanczák Vilmos és Kovács Péter is betalált), Barcelona-siker az el clásicón és az olasz éllovas-váltás. Érdekesen alakultak a topbajnokságok az elmúlt hétvégén: a Real Madrid–Barcelona csúcsrangadó mellett az olasz pontvadászat is futball-lázban tartotta a szurkolókat. Videós összeállításunkban a hétvége…
ápr. 12
14:36
Djokovics már nem kér Todd Martinból (Metropol)
Edzőt váltott a férfi teniszezők világranglistájának második helyén álló szerb Novak Djokovic. A 22 éves sztár szakított a játékosként két Grand Slam-döntőt vívott, amerikai Todd Martinnal, és a jövőben kizárólag Marian Vajdával dolgozik együtt.
ápr. 12
14:48
Serie A: a partjelző örült, amiért gólt kapott az Inter? (She)
José Mourinho, az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Internazionale vezetőedzője azzal vádolta meg a szombati, Fiorentina elleni bajnoki mérkőzés (2–2) egyik partjelzőjét, hogy a firenzeiek második góljánál örömében az öklét rázta.
ápr. 12
14:50
Tenisz: edzőtt váltott Djokovics, Martin helyett Vajdával dolgozik együtt (She)
Edzőt váltott a férfi teniszezők világranglistájának második helyén álló szerb Novak Djokovics.
ápr. 12
14:52
Póker: nő nyerte az észak-amerikai sorozat versenyét (She)
Az NAPT Mohegan Sun állomásán Vanessa Selbst diadalmaskodott, a pókeres hölgy 750 ezer dollárt nyert.
ápr. 12
14:54
Varga Zoltánra emlékezett a Hertha (Metropol)
"Csak a futballnak élt, és futball közben szólították magukhoz az angyalok" - nyilatkozta Varga Zoltán tragikus halála kapcsán Werner Gegenbauer, a berlini Hertha BSC elnöke.
ápr. 12
15:06
Súlyemelő Eb: a szövetség elégedetten értékelte a mieink teljesítményét (She)
Alapvetően elégedetten értékelhette az ötfős válogatott elmúlt heti Európa-bajnoki szereplését a Magyar Súlyemelő-szövetség (MSSZ) elnöke és szövetségi kapitánya.

Keresés