2010. augusztus 29. vasárnap

aug. 29
15:46
Férfi kézilabda: Petar Nenadics Tvis Holsterbroba igazolt (She)
Dán lapértesülés szerint az ex-szegedi Petar Nenadics a dán bajnokságban folytatja a pályafutását, a középmezőnybe tartozó Tvis Holstebro csapatában, amely az idén a nyolcadik helyen végzett.
aug. 29
15:48
Formula-1: Lewis Hamilton először győzött Belgiumban (She)
Lewis Hamilton nyerte meg az 55. Formula–1-es Belga Nagydíjat Spában. A brit pilóta már a rajtnál az élre állt, és bár a szakadó esőben többször is változott az állás, Hamilton végig vezetve első lett, megelőzve Mark Webbert és Robert Kubicát.
aug. 29
16:00
Hamilton nyert Belgiumban, s vezet a pontversenyben is (Infostart)
Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája nyerte a Formula-1-es Belga Nagydíjat. A második helyen az ausztrál Mark Webber, a harmadikon pedig a lengyel Robert Kubica végzett. A 2008-ban világbajnok Hamilton idei harmadik futamgyőzelmét könyvelhette el és átvette a vezetést Webbertől a vb-pontversenyben.
aug. 29
16:00
Férfi kézilabda: Petar Nenadics a Tvis Holstebróba igazolt (She)
Dán lapértesülés szerint az exszegedi Petar Nenadics a dán bajnokságban folytatja pályafutását, a középmezőnybe tartozó Tvis Holstebro csapatában, amely az előző szezonban a nyolcadik helyen végzett.
aug. 29
16:02
Vízilabda Eb: Kemény Dénes kizárólag az eredménnyel elégedett (She)
Bár a magyar férfi vízilabda-válogatott 10–8-ra legyőzte Németországot a zágrábi kontinenstorna első fordulójában, Kemény Dénes szövetségi kapitány nem volt túlzottan elragadtatva a látottaktól.
aug. 29
16:18
Formula-1: Egy hiba egy helyet jelentett - Robert Kubica (She)
A Formula–1-es Belga nagydíjat követő interjúban a versenyt megnyerő Lewis Hamilton a nehéz körülményeket, a második helyezett Mark Webber az elrontott rajtot, Robert Kubica pedig a bokszutcában elkövetett hibáját emelte ki.
aug. 29
16:18
Webber rajtol az élről (Behaviour)
Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája rajtolhat az első helyről a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíjon, miután szombaton megnyerte az időmérő edzést.
aug. 29
16:36
Videó: mintegy 70 méterről kapott gólt az orosz bajnok kapusa (She)
Kapitális kapushibának köszönhetően szerzett egy pontot az orosz labdarúgó-bajnokságban szereplő Szpartak Nalcsik a bajnoki címvédő Rubin Kazany ellen. Milan Jovanovics, a hazaiak montenegrói védője hosszan ívelt fel egy labdát, amelyet csúnyán elszámított Szergej Rizsikov, a vendégek kapusa, így az fölötte átpattanva a kapuba esett.
aug. 29
16:36
Belga Nagydíj: Hamilton győzött (Metropol)
A 2008-ban világbajnok Lewis Hamilton idei harmadik futamgyőzelmét könyvelhette el és hat versennyel a zárás előtt átvette a vezetést Webbertől a vb-pontversenyben. A száguldás végig meg-megújuló esőben zajlott, több pilóta kicsúszott, vagy karambolozott és kénytelen volt feladni a versenyt.
aug. 29
16:36
Magyar tornászsikerek Ausztriában (Behaviour)
Hídvégi Vid nyerte egyéni összetettben a tornászok linzi nemzetközi versenyét, s a legjobb hatban - egy kivétellel - csupa magyar sportoló végzett.
aug. 29
16:38
Premier League: Bogdán pontszerzéssel mutatkozott be (She)
A labdarúgó Premier League 3. fordulójában bemutatkozhatott az angol élvonalban Bogdán Ádám: a Bolton Wanderers magyar kapusa egy Jussi Jääskeläinen-pofon (és kiállítás) után került pályára a Birmingham City ellen, csapata 0–2-ről mentette 2–2-re a mérkőzést.
aug. 29
16:54
Eredivisie: Dzsudzsákék csak döntetlenre voltak képesek a Den Haag ellen (She)
A Feyenoord és a Twente is nagy gólkülönbségű győzelmet aratott a holland labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában, Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV találkozója pedig 2–2-es döntetlennel zárult.
aug. 29
17:12
Overdose botrányos rajt után elveszítette veretlenségét - videó (Infostart)
Katasztrofálisan "sikerült" Overdose rajtja Baden-Badenben. Az eddig veretlen magyar lovat nyolc percen keresztül nem sikerült beállítani a rajtgépbe, a többször ágaskodó Overdose háromszor dobta le lovasát. A baljós kezdetek után nem sikerült a verseny, a végén Soumillon már nem is erőltette Dózit. A ló a hetedik helyen végzett.
aug. 29
17:12
Tenisz: Szávay a világranglista 36. helyéről kezdi a US Opent (She)
A legjobb magyar, Szávay Ágnes a 36. helyen áll a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, amelyet a hétfőn kezdődő New York-i US Open miatt már vasárnap kiadott a női versenyeket szervező WTA.
aug. 29
17:14
Premjer-liga: a Zenit kisiklatta a Lokomotivot, Huszti nem játszott (She)
Az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság listavezetője, a Zenit – Huszti Szabolcs nélkül – simán, 3–0-ra legyőzte a Lokomotiv Moszkvát idegenben, a 19. forduló vasárnapi rangadóján.
aug. 29
17:16
Lósport: Overdose elvesztette veretlenségét, 7. Baden-Badenben (She)
Tizenötödik versenyén elvesztette veretlenségét Overdose, a magyar csodaló, miután a hetedik helyen ért célba vasárnap Baden-Badenben, a 140. Goldene Peitsche (Arany ostor) elnevezésű, 70 ezer euró összdíjazású viadalon.
aug. 29
17:30
Bundesliga: Hyypiä egy évvel hosszabbított a Leverkusennel (She)
A finn Sami Hyypiä egy évvel meghosszabbította jövő nyáron lejáró szerződését a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayer Leverkusennel. Az új kontraktus lejárta után Hyypiä további két évig a Bayer edzői stábjában tevékenykedhet.
aug. 29
17:48
Bundesliga: óriási meccs, kilenc gól, meglepetés a BayArenában (She)
Óriási mérkőzést és jókora meglepetést hozott a német labdarúgó Bundesliga 2. fordulójában a vasárnapi Bayer Leverkusen–Borussia Mönchengladbach mérkőzés: a 'Gladbach idegenben 6–3-ra győzött!
aug. 29
17:48
Overdose elvesztette veretlenségét (Metropol)
Tizenötödik versenyén elvesztette veretlenségét Overdose, a magyar csodaló, miután a hetedik helyen ért célba vasárnap a németországi Baden-Badenben, a 140. Goldene Peitsche (Arany ostor) elnevezésű, 70 ezer euró összdíjazású viadalon.
aug. 29
17:50
Videó: esélyt sem adott az újoncnak a Luis Suárez vezette Ajax (She)
A labdarúgó holland-bajnokság 4. fordulójában a De Graafschap vendége volt a bajnoki címre törő Ajax. Az amszterdami csapat végig magabiztosan és könnyedén futballozva ütötte ki 5–0-ra a hazai kék-fehéreket. Az uruguayi gólzsák, Luis Suárez mesterhármast szerzett, de Urby Emanuelson és Christian Eriksen is szép gólt lőtt.
aug. 29
17:52
Hegyikerékpár: Parti András és Dósa Eszter győzött a Mátra-maratonon (She)
Az utolsó augusztusi vasárnapon a Mátrában rendezett kerékpáros maraton országos bajnokság talán legnagyobb csatáját a tavalyi és azelőtti bajnok Buruczki Szilárd és Parti András vívta; a férfiak hosszútávján 89 kilométer és sprintbefutó után végül az olimpikon Parti került ki győztesen. A T-Mobile Top-maraton sorozat 4., záró állomásán az 57 kilométeres női középtávon a címvédő Dósa Eszter…
aug. 29
17:54
Férfi kosárlabda-vb: ismét simán nyert az Egyesült Államok (She)
A Törökországban zajló férfi kosárlabda-vb-n az Egyesült Államok válogatottja Horvátország után Szlovéniát is legyőzte, mégpedig 99–77-re. Litvánia a D-csoportban 17 pontos hátrányt ledolgozva 70–68-ra verte meg Kanadát. Kína Elefántcsontpart, Jordánia pedig Angola ellen diadalmaskodott.
aug. 29
18:06
Strandfoci: vereséggel búcsúzott a válogatott Lisszabontól (She)
Vereséggel búcsúzott az A-csoportba való feljutásért megrendezett Euroliga-szuperdöntőtől a magyar strandlabdarúgó-válogatott. A mieink a torna bronzmérkőzésén 8–4-re kaptak ki Izraeltől.
aug. 29
18:06
Újabb magyar debütált a PL-ben (Metropol)
A Bolton Wanderers hazai pályán 2-2-s döntetlent játszott a Birmingham Cityvel. A házigazdáknál Jussi Jaaskelainen kapus a 37. percben a kiállítás sorsára jutott, a helyére beálló, magyar válogatott kerettag Bogdán Ádám a beszámolók szerint remekül teljesített.
aug. 29
18:08
Atlétika: az Eb-bronzérmes Pars Krisztián hetedik Rietiben (She)
Pars Krisztián a hetedik helyen végzett a Rietiben rendezett atlétikai verseny kalapácsvető számában, amely a szakág nemzetközi sorozatának utolsó előtti állomása.
aug. 29
18:24
Sakk: gyorsan remizett egymással Lékó és Gelfand Miskolcon (She)
Mindössze 28 lépésig tartott és remivel végződött a hetedik játszma Borisz Gelfand és Lékó Péter között a miskolci rapid páros mérkőzésen. Az állás az utolsó forduló előtt 4:3 Gelfand javára. Ha Lékó nyer a 18.30-kor kezdődő utolsó partiban, akkor hosszabbítás következik, villámpartikkal.
aug. 29
18:24
Lenyomtuk a németeket (Behaviour)
A magyar férfi vízilabda-válogatott csoportjában 10-8-ra legyőzte Németország legjobbjait a zágrábi Európa-bajnokság vasárnapi nyitónapján.
aug. 29
18:26
Vuelta: a fehérorosz Hutarovics lesprintelte Cavendisht (She)
Meglepetésre a fehérorosz Jauhenij Hutarovics nyerte meg a Vuelta a Espana 2. szakaszát, miután az Alcalá de Guadaira és Marbella közötti 173 kilométeres táv végén sprinthajrában megelőzte a második helyen célba érő Mark Cavendisht. A műfaj brit klasszisa összetettben ennek ellenére továbbra is az élen áll.
aug. 29
18:28
Premier League: elvérzett a Manchester City, győzött a Liverpool (She)
Két mérkőzésen mindössze két gól született az angol labdarúgó Premier League késő délutáni találkozóin: a Liverpool 1–0-ra győzött a West Bromwich Albion ellen, míg a Sunderland Darren Bent 94. percben szerzett, büntetőből esett találatával győzte le a Manchester Cityt. Mint már arról beszámoltunk, a kora délutáni meccsen Bogdán Ádám bemutatkozhatott az élvonalban, csapata, a Bolton Wanderers…
aug. 29
18:30
Videó: nézze meg, hogyan veszítette el veretlenségét Overdose! (She)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a magyar csodaló, Overdose csupán a 7. helyen végzett a Baden-Badenben, ezzel 14 futam után elveszítette veretlenségét. Az ötéves pej mén remekül kapta el a rajtot, ám a végére visszaesett, így megszakadt szép sorozata.
aug. 29
18:42
Nyolc arannyal zártak a magyarok a sárkányhajó vb-n (Infostart)
Hat aranyérmet szerzett a magyar felnőtt válogatott a szegedi MKB sárkányhajó-világbajnokság vasárnapi zárónapján, így a hazai csapat összesen nyolc arany- és négy ezüstéremmel zárt a Maty-éren.
aug. 29
18:42
Videó: Jääskeläinen nem tűrte, hogy ellökték, válaszul ütött (She)
Mint arról már beszámoltunk, a Premier League-ben szereplő Bolton Bogdán Ádámmal a kapuban 2–2-es döntetlent játszott hazai pályán a Birmingham Cityvel. A magyar kapus a kispadon kezdte a meccset, azonban a 37. percben be kellett állni, ugyanis a Bolton első számú kapusa, a finn Jussi Jääskeläinen nehezen tűrte, hogy Roger Johnson egy kicsit odapiszkált neki, és nemes egyszerűséggel megütötte a…
aug. 29
18:42
Hetedik lett Overdose (Behaviour)
Tizenötödik versenyén elvesztette veretlenségét Overdose, a magyar csodaló, miután a hetedik helyen ért célba vasárnap a németországi Baden-Badenben, a 140. Goldene Peitsche (Arany ostor) elnevezésű, 70 ezer euró összdíjazású viadalon.
aug. 29
18:44
Vízilabda Eb: Macedónia egy góllal legyőzte Oroszországot (She)
A zágrábi vízilabda Európa-bajnokságon a macedón férfiválogatott a B-csoportban – ahol a magyar csapat is szerepel – 10–9-es győzelmet aratott Oroszország ellen, míg Szerbia 13–5-re nyert a görögök ellen az első mérkőzésén.
aug. 29
18:46
Atlétika: Rudisha egy héten belül másodszor döntött világcsúcsot (She)
A kenyai David Rudisha egy héten belül másodszor javította meg a férfi 800 méteres síkfutás világrekordját.
aug. 29
19:00
Pars Krisztián hetedik Rietiben (Infostart)
Pars Krisztián hetedik helyen végzett a Rietiben zajló atlétikai verseny férfi kalapácsvető számában, mely a szakág nemzetközi sorozatának utolsó előtti állomása.
aug. 29
19:00
Sakk: a harmadik helyért meccselhet Polgár Judit Kristiansundban (She)
A negyedik helyen végzett Polgár Judit a norvégiai Kristiansundban zajló rapid szupertorna alapszakaszában. A hosszú idő után újra asztalhoz ülő női világelső összesen 1.5 pontot szerzett hat partiból.
aug. 29
19:02
Hollandia: Zsidait kiállították, a Volendam döntetlent játszott (She)
Hazai pályán 1–1-es döntetlent ért el a Volendam csapata a holland másodosztályú labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában a Telstar ellen, így továbbra is veretlen, egy győzelemmel és két döntetlennel a 9. helyen áll a tabellán.
aug. 29
19:04
Videó: íme, Dzsudzsák Balázs gólpassza az ADO Den Haag ellen! (She)
Mint arról már beszámoltunk, a holland labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában a PSV három győztes forduló után nem bírt idegenben az ADO Den Haag együttesével. Bár kétszer vezetett az eindhoveni gárda, végül 2–2-es döntetlen született. A mérkőzést végigjátszó Dzsudzsák Balázs csapata második góljában főszerepet vállalt, ugyanis ő ívelt egy szabadrúgást Fransisco Rodríguez fejére.
aug. 29
19:06
Moto GP: Marquez kicsúszása után Terol lett a futamgyőztes (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság indianapolisi futamán a 125-ösök mezőnyében a világbajnoki pontversenyt a verseny előtt vezető Marc Marquez gyorsan az élre állt és Nicolas Terollal elhúzott a többi versenyzőtől, de a spanyol bukott, így Nicolas Terol könnyedén nyerte meg a futamot.
aug. 29
19:08
Svájc: Vanczák Vilmosék legyőzték a tavalyi ezüstérmest (She)
A Vanczák Vilmost végig a soraiban tudó Sion hazai pályán 2–0-s győzelmet aratott az előző idény ezüstérmese, a Young Boys ellen a svájci labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában.
aug. 29
19:18
Labdarúgó NB I: Debrecen–Videoton csúcsrangadó az NSO-n! (She)
A labdarúgó NB I 5. fordulójában igazi csúcsrangadót láthatnak a nézők: a címvédő Debrecen a trónkövetelő Videotont fogadja.Megtörik-e a fehérváriak a 15 éve tartó nyeretlenségüket a Loki otthonában? A választ megtudhatják, ha nyomon követik a mérkőzést élő, szöveges tudósításunk segítségével!
aug. 29
19:20
Videó: kilencgólos őrület Leverkusenben, 6-3-as vendégsiker (She)
Fantasztikus mérkőzést vívott egymással a Bayer Leverkusen és a Mönchengladbach a német labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában a BayArenában. A vendégek szerezték meg a vezetést, amit még kiegyenlített a gyógyszervárosi gárda, de ezután beindult a Borussia-henger. A vendégek háromszor is betaláltak, sőt az sem zavarta őket, amikor ismét visszajött a meccsbe a Bayer, ugyanis még két gólt szerezve –…
aug. 29
19:22
Primera División: Vadócz és gól nélkül ért véget az Osasuna meccse (She)
Győzelemmel kezdte a spanyol labdarúgó-bajnokságot az Espanyol, amely 3–1-re múlta felül a Getafét. A Villareal vereséget szenvedett a Racing Santander otthonában, az Osasuna gólnélküli mérkőzést játszott az Almería ellen, Vadócz Krisztián a cserepadról nézte végig a találkozót.
aug. 29
19:24
Premier League: kikapott az Everton, 11 éve nem kezdett ilyen rosszul (She)
Az Aston Villa ellen 1–0-s vereséget szenvedett a Premier League 3. fordulójában az Everton, mely 11 éve nem kezdte ilyen rosszul az angol élvonal küzdelmeit.
aug. 29
19:36
Ligue 1: a Sochaux háromszor vette be a PSG kapuját (She)
A francia labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában a Sochaux 3–1-re nyert a Paris Saint-Germain ellen, ezzel a negyedik helyre ugrott a tabellán.
aug. 29
19:38
Rg: kitűnő magyar szereplés, 5. és 7. hely a pesarói világkupán (She)
Kitűnő eredménnyel zárta a magyar felnőtt ritmikus gimnasztika kéziszercsapat a pesarói világkupa-viadalt: a Buda Julianna, Hauser Judith, Katona Barbara, Kohlhoffer Fanni, Topic Dária, Vándor Ágnes összeállítású együttes két kötéllel és három szalaggal az 5., öt karikával a 7., összetettben szintén az 5. helyen végzett a világbajnoki erősségű versenyen. A kéziszercsapatoknál a hazai pályán…
aug. 29
19:40
Skócia: a Celtic egy góllal győzött a Motherwell otthonában (She)
A Celtic Daryl Murphy büntetőből lőtt góljával 1–0-ra győzött a Motherwell vendégeként a skót labdarúgó-bajnokság élvonalában. A hazai pályán 1–1-es döntetlent játszó Heartsban Balogh János végig a kispadon ült.
aug. 29
19:42
Bundesliga: a Dortmund az első félidőben legázolta a Stuttgartot (She)
A Borussia Dortmund remek első félidejével 3–1-re győzött a VfB Stuttgart otthonában a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 2. fordulójának zárómérkőzésén. Hajnal Tamás a kispadon ülte végig a találkozót.
aug. 29
19:54
Sakk: Lékó Péter elveszítette a miskolci rapid páros mérkőzést (She)
Döntetlennel ért véget a nyolcadik játszma Lékó Péter és Borisz Gelfand között, így az izraeli nagymester 4.5:3.5-re megnyerte a miskolci rapid páros mérkőzést.

Keresés