Allergia

Humánmeteo: kínzó kedd jön
2017 augusztus 21.   HáziPatika.com
Kedden folytatódik a frontmentes időszak, nem terhelik markáns hatások a szervezetet, az arra hajlamosaknál is csak enyhébb vérnyomás-ingadozás léphet fel. Romlik viszont az allergiások állapota. ...
Az allergia 6 elképesztő, ám gyakori típusa
2017 augusztus 21.   WebBeteg
Képzelje el, ahogy ül a kedvenc kocsmájában, rendel egy korsó finom sört, belekortyol a hideg és habzó italba, majd elvörösödik és elkezd folyni az orra. A szíve a torkában dobog, majd hirtelen ki kell szaladnia a mosdóba. Legvadabb rémálma válik valóra: Ön allergiás a sörre!
Lakásunk miatt tüsszöghetünk
2017 augusztus 21.   HáziPatika.com
A nyári időszakban jelentkező náthás tünetekért gyakran a huzatot, a jeges üdítőket vagy az allergiát teszünk felelőssé. Sok esetben nem is sejtjük, hogy panaszaink hátterében egy lakásban megbújó, szabad szemmel nem látható élőlény felelős. ...
Még jobban meggyötörnek a pollenek
2017 augusztus 21.   HáziPatika.com
Az allergiát okozó pollen koncentrációjának emelkedésére figyelmeztet az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala. ...
Évekre kikapcsolható az allergia
2017 augusztus 20.   HáziPatika.com
Négy évvel a kezelés befejezése után is védelmet nyújt a mogyoróallergiával szemben egy új módszer, amelyet ausztrál kutatók dolgoztak ki. ...
A kiskorban kapott antibiotikum megnöveli az allergia kockázatát
2017 augusztus 19.   Női NetCafe
Az Utrecht Egyetem szakembere, dr. Fariba Ahmadizar az Európai Légzési Társaság Londonban megrendezett konferenciáján arról számolt be, hogy a túl fiatal korban alkalmazott antibiotikumos kúra megnövelheti az allergia kialakulásának esélyét.
Hogy előzhetjük meg a méh- és darázscsípést?
2017 augusztus 19.   WebBeteg
Mivel a nyaranta gyakran felbukkanó darazsak és méhek csípése bizonyos esetekben nemcsak fájdalmat, hanem allergiás reakciót is kiválthat, fontos, hogy tudjuk, miként előzhetjük meg a csípéseket. Íme, néhány praktikus tanács.
Köhög, tüsszög? Lehet, hogy a tettest a lakásban kell keresni!
2017 augusztus 18.   gondola.hu
A nyári időszakban jelentkező náthás tünetekért gyakran a huzatot, a jeges üdítőket, vagy egy éppen virágzó növénnyel szembeni allergiát teszünk felelőssé.
Úristen, mi történt Gryllus Dorka arcával?
2017 augusztus 18.   NLCafé
Durva fotót posztolt Gryllus Dorka! A színésznőt megcsípte egy darázs, ami allergiás reakciót okozott nála – kétszeresére dagadt a szája.
Allergiás vagy a parlagfűre? Akkor jobb, ha kerülöd a lecsót
2017 augusztus 18.   Ripost
Megdöbbentő dologra derült fény: az, aki parlagfűre, feketeürömre vagy fűfélékre allergiás, jobb, ha nem eszik sem lecsót, sem dinnyét. Ezek ugyanis jelentősen növelhetik a beteg kínjait a keresztallergia miatt. A szervezetünk ugyanis bizonyos növényeket összetéveszt a molekuláját tekintve hasonló allergénnel, és ugyanúgy reagál rá.
Nyaralótulajdonosok! Komoly büntetésre számíthatnak
2017 augusztus 18.   Sztárklikk
Egyes felmérések szerint Magyarországon minden ötödik ember allergiás a parlagfűre. A pollenallergiások zöme érzékeny a parlagfűre, a könnyezéssel, szemviszketéssel, tüsszögéssel járó szénanátha egyaránt sújtja a felnőtteket, a gyermeket és a fiatalokat.Ők jobb, ha tudják, hogy, az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan orsz
Súlyos bírságot kaphatnak a nyaralótulajdonosok
2017 augusztus 18.   Inforádió
A korábbi évek tapasztalatai szerint a parlagfű pollenszórásának csúcsidőszaka augusztus utolsó két hetére, illetve szeptember első hetére tehető. A parlagfűvel azonban nem csak az allergiásoknak kell vigyázni, hiszen súlyos bírságot kaphat az, akinek a telkén találnak a belőle.
Hasznos tippek pollenallergiásoknak
2017 augusztus 17.   WebBeteg
Néhány jó tanács azoknak, akik allergiásak, érzékenyek a pollenre és persze azoknak is, akiknek a környezetében él ilyen ember. Apró dolgokkal is nagyban megkönnyíthetjük életünket.
Megjött az igazi parlagfűszezon
2017 augusztus 17.   Magyar Idők
A héten folyamatosan emelkedik a parlagfű pollenkoncentrációja, így jelentősen erősödhetnek az allergiások tünetei – figyelmeztet az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal. Az allergológus szerint azonban van megoldás: a szénanáthások már kis odafigyeléssel sokat javíthatnak állapotukon az augusztusi pollenszezonban is.
Nem lenne kevesebb allergiás akkor sem, ha kiirtanánk az összes parlagfüvet
2017 augusztus 17.   Hírstart
Az allergiát okozó pollen koncentrációjának emelkedésére figyelmeztet az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala. Az InfoRádiónak nyilatkozó allergológus szerint egyre többféle növény okoz allergiát, ráadásul súlyosabbat, mint öt-tíz éve.
Előzzük meg a nyári fülbetegségeket!
2017 augusztus 17.   WebBeteg
A fülgyulladásról azt gondoljuk, hogy az őszi-téli évszakok betegsége. Fülfájdalom azonban nyáron is jelentkezhet. Gyakoriak a tavaszi elhúzódó náthás megbetegedések például allergia szövődményeként, de a panaszokat a medencék, tavak, tengerek vize is okozhatja.
Pityriasis formái - Jellemző bőrtünet a finom hámlás
2017 augusztus 17.   WebBeteg
A pityriasis latin fordításban finom hámlást jelent, így a pityriasis betegségcsoportba olyan kórképek tartoznak, melyekre finom hámlás jellemző. A pityriasis elnevezés nem egységes betegségcsoportot jelöl, vannak köztük allergiás eredetű, de vírus és gomba által okozott betegségek is.
Minden nyolcadik nőnél kialakul, a kiváltó okkal kapcsolatban mégis sokan tévednek
2017 augusztus 16.   WebBeteg
A hüvelyi fertőzések kapcsán makacsul tartja magát a tévhit, hogy a kellemetlen tünetek mögött elsősorban gombásodás állhat. Nem árt tudni, hogy a hüvelyi fertőzések előidézője nemcsak gomba, hanem baktérium, vírus, de akár allergia is lehet.
Nem lenne kevesebb allergiás akkor sem, ha kiirtanánk az összes parlagfüvet
2017 augusztus 16.   Inforádió
Az allergiát okozó pollen koncentrációjának emelkedésére figyelmeztet az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala. Az InfoRádiónak nyilatkozó allergológus szerint egyre többféle növény okoz allergiát, ráadásul súlyosabbat, mint öt-tíz éve.
Tavaly ötszázezres bírságot is kiszabtak parlagfű miatt
2017 augusztus 16.   teol
Ma minden ötödik ember allergiás Magyarországon, közülük 60-80 százaléka a parlagfűre (is) érzékeny.