Betegség

Új fegyver a koleszterin ellen
2017 április 29.   Hírstart
Áttörést ígér a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében és kezelésében egy új szer, mely a korábbiaknál hatásosabban csökkenti a káros koleszterin szintjét – jelentették be amerikai kardiológusok.
A hőhullámok növelhetik a szívbetegség esélyét
2017 április 29.   gondola.hu
Egy új kutatás szerint összefüggés van a menopauza körüli hőhullámok és a szív- és érrendszeri betegségek közt.
Gyakran érzi fáradtnak magát? - Mi lehet az oka?
2017 április 29.   WebBeteg
A fáradtság fogalma orvosilag nehezen definiálható, a fáradtság szubjektív, mindenki másképp éli meg. A fáradtság legtermészetesebb oka az alváshiány, ám hátterében betegségek is állhatnak.
NB I: nem az eredetileg kijelölt bíró fúj Kispesten
2017 április 29.   Nemzeti Sport
Betegség miatt nem az eredetileg kijelölt Karakó Ferenc, hanem Szőts Gergely fújja a sípot szombat este a Bp. Honvéd–Gyirmót mérkőzésen, a labdarúgó NB I 29. fordulójában.
Komoly bajokat okozhatott a kannibalizmus
2017 április 29.   HáziPatika.com
A kannibalizmus mögött nem csupán a táplálkozási kényszer állhatott, hanem rituális vagy társadalmi okok miatt is elfogyaszthatták egymást az ősemberek. Az emberhús fogyasztása súlyos betegséget is okozhatott. ...
Makula degeneratio (sárgafoltsorvadás)
2017 április 29.   WebBeteg
Az időskori macula degeneratio az éleslátásért felelős sárgafolt sorvadásos betegsége, mely típusosan 50 éves kor felett jelentkezik. Vezető vaksági ok, a vakok 22-25 százaléka emiatt veszíti el látását.
Ezek a tünetek a bárányhimlőre utalhatnak
2017 április 29.   Női NetCafe
A bárányhimlő egy fertőző betegség, amelyen leggyakrabban a gyerekek esnek át. Ám gyakran felnőtt korban is elkaphatjuk ilyenkor komoly szövődményeket is okozhat, vagy épp kialakulhat tőle örvsömör is.
Martin-Bell-betegség: Az X kromoszóma törékenysége
2017 április 29.   WebBeteg
A fragilis X szindróma vagy ahogy szerzői néven emlegetik a Martin-Bell-betegség, az X kromoszóma törékenységével járó örökletes kórkép, mely a Down-szindróma után a második leggyakoribb oka a veleszületett mentális retardációnak.
A 10 leggyakoribb jel a szemen - Súlyos betegségre utalnak
2017 április 29.   WebBeteg
A szem nem csupán a lélek tükre, egészségi állapotunkról is sok információt árul el - és itt nemcsak a szemmel kapcsolatos betegségekről van szó, mint például zöld- vagy szürkehályog, hanem szisztémás betegségekről is, mint a cukorbetegség vagy a szív- és érrendszeri megbetegedések. Ezeknek a betegségeknek az előjelei már láthatóak lehetnek a szeme
Étrendi ajánlások rheumatoid arthritis esetén
2017 április 28.   WebBeteg
Az autoimmun kórképek közé tartozó, az egész szervezetet érintő betegség, mely krónikus ízületi gyulladást okoz, de hosszú távon a csontrendszer ásványianyag-tartalmának csökkenéséhez vezet.
A sok cigaretta elmezavart is okozhat
2017 április 28.   Női NetCafe
A passzív dohányzást már régóta összefüggésbe hozzák egy sor betegséggel, mint például az asztma, a szívbetegség és a tüdőrák. Egy új kutatás szerint azonban a mentális betegségek kockázatának növekedéséhez is vezethet.
A vesebetegségek jelei
2017 április 28.   HáziPatika.com
Nagyon sokféle vesebetegség van. Ezekkel az urológusok is nefrológusok foglalkoznak, illetve a daganatoknál onkológust is bevonhatnak a kezelésbe. Az urológusok veleszületett fejlődési rendellenességekkel, gyulladásos és daganatos betegségekkel, a... ...
Narkolepsziával is lefutott egy maratont
2017 április 28.   NLCafé
24 éves korában derült ki, hogy narkolepsziás, de a fiatal nő nem hagyta, hogy bármiben megakadályozza a betegsége.
Legyőzte a betegség a fiatal magyar modellt
2017 április 28.   NLCafé
Elhunyt Romsics Nóra, akire még a 2002-es Look of the Year modellfelfedező versenyen figyeltek fel.
Meghalt a magyar modell, Romsics Nóra
2017 április 28.   HVG
A 2002-es Look of the Year versenyen feltűnt magyar szépség betegségben hunyt el.
Megrázó részletek a gyönyörű magyar modell halálával kapcsolatban
2017 április 28.   Ripost
A három napja elhunyt Romsics Nóra szervezetét alig egy héttel azután gyűrte maga alá betegsége, hogy elvesztette édesapját, akit sokan szerettek és tiszteltek Salgótarjánban...
A csókbetegség avagy a mononucleosis infectiosa
2017 április 28.   WebBeteg
A mononucleosis infectiosa olyan heveny megbetegedés, mely leggyakrabban serdülőkorban és fiatal felnőttkorban fordul elő. A diagnózis felállításához laboratóriumi vizsgálat szükséges, mert pusztán a fizikális jelek alapján a betegség nem határozható meg.
A daganatos betegségek előjelei - észleld időben!
2017 április 28.   Ezoterikus.hu
A rákot könnyebb gyógyítani, ha a tüneteit korán felismerik. Bizonyos ráktípusok, például a petefészek- és a prosztatarák esetén a korai diagnózis óriási különbséget jelenthet a prognózis és a kimenetel szempontjából.
Az asztma kezelési lehetőségei
2017 április 27.   WebBeteg
A legtöbb asztmás beteg esetén a gyógyszerek kombinációban biztosítják a hosszú távú tünetmentességet és a rohamoldást. Orvosa segít Önnek eldönteni, hogy az Ön esetében a kor és a betegség súlyossága függvényében melyik kezelési lehetőség a legmegfelelőbb.
Rossz hírünk van, ezt a betegséget is az alkohol okozza
2017 április 27.   Ripost
Köztudott, hogy a májat károsítja az alkohol, de hogy a szívet is erősen veszélyezteti, arra most szolgáltattak bizonyítékot a szakemberek, amikor nyilvánosságra hozták az őszi müncheni sörfesztiválon végzett kardiológiai vizsgálatok eredményeit. Minél többet iszik valaki, annál nagyobb az esélye a szívritmuszavarra!