Betegség

Hogyan gyógyít a reflexológia?
2017 augusztus 22.   Ezoterikus.hu
A reflexológia lényege, hogy a kéz és láb bizonyos részeinek masszírozásával megnövelhető a véráramlás mértéke az adott területekhez kapcsolódó szervek irányába, melynek révén bizonyos betegségek esetében javulás érhető el.
A túlsúly szülés utáni depresszióhoz vezet?
2017 augusztus 21.   WebBeteg
Szív-érrendszeri megbetegedések fokozott hajlama, mozgásszervi panaszok, cukorbetegség, kóros anyagcsere-eltérések, magas vérzsírszint... Sorolhatnánk még azokat a betegségeket, panaszokat, amelyek közvetlenül vagy közvetve a túlsúlyhoz köthetők.
"El kell döntened szívből, hogy meggyógyulsz"
2017 augusztus 21.   HáziPatika.com
C8190. Ismeretlen számkombinációnak tűnik, de a Google súg: ez nem egy újonnan felfedezett bolygó. A BNO-rendszerben a Hodgkin-kórt jelöli. Íme, a betegség testközelből egy érintett szemszögéből! ...
Alacsony vérnyomás, magas pulzus - betegséget jelez?
2017 augusztus 21.   WebBeteg
A szívritmuszavarnak összességében két fő formája van: vagy túl gyorsan, vagy túl lassan ver a szív. A szakértők pedig nemcsak aszerint osztályozzák a szívritmuszavart, hogy honnan ered, de a szívverés sebessége alapján is. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta a tachycardiáról beszélt, amikor
Lábpanaszok: milyen orvoshoz menjünk?
2017 augusztus 21.   HáziPatika.com
A láb betegségeit többféle szakember is kezelheti. Összegyűjtöttük azokat az orvosokat, akikhez a lábakat érintő panaszokkal a leggyakrabban fordulnak. ...
Mely dolgozók miatt terjednek gyorsabban a betegségek?
2017 augusztus 21.   Női NetCafe
Egyre fontosabb szakterület a járványtervezés, amelynek során a szakemberek lemodellezik, hogyan terjed egy-egy járvány, hogy az egészségügyi rendszer felkészülhessen a kihívásokra.
Cockayne-szindróma
2017 augusztus 21.   WebBeteg
A Cockayne-szindróma egy kora gyermekkorban jelentkező betegség, mely kisnövéssel, látás- és hallászavarral, neurológiai tünetekkel és a szellemi képességek korlátozottságával jár. A betegséget Edward A. Cockayne (1880-1956) angol gyermekorvos írta le.
A mellrák öl – fontos a gyakori vizsgálat
2017 augusztus 20.   teol
Ennek a betegségnek a kockázata a kor előrehaladtával növekszik, ám a kínai szakemberek mégis azt tapasztalták, hogy az ottani páciensek tíz százaléka 35 évesnél fiatalabb.
Életet menthet, ha időben felfedezik a bajt
2017 augusztus 20.   HáziPatika.com
A szűrővizsgálatok életet is menthetnek, hiszen súlyos betegségek idejekorán történő felismerését teszik lehetővé. ...
Ezt is okozhatja a stresszes gyerekkor
2017 augusztus 20.   Női NetCafe
A magas vérnyomás, vagy hipertónia napjaink egyik legismertebb népbetegsége. Mivel akár évekig tünetmentes is lehet, „csendes gyilkosnak” is becézik. Tartós fennállása számos szervi elváltozáshoz vezet, és egyes becslések szerint a tumoros betegségeket is maga mögé utasítva minden 8. halálesetben valamilyen módon szerepet játszik.
Mit sportolhatnak a sztómával élők?
2017 augusztus 20.   WebBeteg
Mindenkinek súlyos testi és lelki megterhelést jelent szembesülni a betegséggel, majd a sztómaviselés tényével. Ám az új életszakasz megkezdése a sztómával egyben azt is jelenti, hogy a páciens már megnyert egy nagy csatát. A változás az élet számos területét érinti, mégis van lehetőség az életminőség megőrzésére. Ennek fontos eleme lehet a sport,
"A beteg kutat, segítenünk kell neki"
2017 augusztus 20.   HáziPatika.com
Igenis lehet szakértője a beteg saját betegségének, ezen pedig az élete is múlhat - a limfóma esetében különösen így van ez. Ezt felismerve szervez az idei Limfóma Világnap alkalmából ismételten orvos-beteg találkozót a Magyar Onkohematológiai... ...
Ciklikus hányás szindróma
2017 augusztus 20.   WebBeteg
A ciklikus hányás szindróma egy olyan, főként gyermekeknél tapasztalható betegség, melyre a minden látszólagos ok nélküli visszatérő, elhúzódó erős hányinger, hányás és az ebből következő túlzott gyengeség, kimerültség jellemző.
Elhunyt Arthur Finkelstein, politikai tanácsadó
2017 augusztus 20.   Lokál
Hosszan tartó betegség után 72 éves korában elhunyt Arthur Finkelstein politikai tanácsadó - közölte az Origo szombat este.
A légszennyezettség növeli ennek a betegségnek a kockázatát
2017 augusztus 20.   Női NetCafe
Ha a lakóhely közelében légszennyezettségnek van kitéve az ember, az növeli az inzulinrezisztencia kialakulásának esélyét, ami ami a 2-es típusú cukorbetegség előszobája lehet – derül ki egy friss kutatásból.
Őszintén beszélt betegségéről Benkő László az ATV-nek
2017 augusztus 20.   ATV
Az Omega együttes legendás billentyűse magabiztosan állítja: legyőzi a rákot. Róla készített riportot az ATV Heti Napló című műsora.Az adásban megismerhetik Baji Balázst is, aki óriási meglepetésre érmet szerzett az atlétika világbajnokságon.
A sarcoidosis
2017 augusztus 20.   WebBeteg
A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg. A sarcoidosis esetek egy részét, gyakran véletlenül fedezik fel, vagy spontán meggyógyul, de felléphet több szervi elégtelenség és akár halál is.
Az alvási apnoe magas vérnyomáshoz vezethet
2017 augusztus 20.   WebBeteg
Mit nevezünk obstruktív alvási apnoe szindrómának, és miért fontos kezelni? Az utóbbi 50 évben vált ismertté ez a kórkép, és egyre inkább foglalkoztatják a kutatókat ennek a betegségnek a kardiovaszkuláris következményei.
Elhunyt Arthur Finkelstein
2017 augusztus 19.   Hírstart
Az amerikai politika nagy veteránja hosszan tartó betegség után 72 éves korában halt meg.
Origo: elhunyt Arthur Finkelstein, politikai tanácsadó
2017 augusztus 19.   boon
Budapest - Hosszan tartó betegség után 72 éves korában elhunyt Arthur Finkelstein politikai tanácsadó - közölte az Origo szombat este.