2022. február 8. kedd

febr. 8
4:39
Lopási céllal zajlik a legtöbb autós kibertámadás (autopro)
Személyes adatok, tárgyak vagy akár az autó eltulajdonítása céljából történik az egyre gyakoribbá váló támadások többsége.
febr. 8
5:51
Nincs benne váltó, de így sem olcsó – hazai próbán a Honda HR-V (Autónavigátor)
Tavaly ősszel Németországban már vezettem az új, harmadik generációs Honda HR-V-t, akkor elég részletesen be is mutattam (), most pedig
febr. 8
6:15
Horner gyárlátogatást nyert a Mercedeshez (F1világ)
Egy jótékonysági aukció keretében gyárlátogatást nyert a Mercedeshez a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner.
febr. 8
6:33
Egymillió e-autót gyártana Kínában a VW (autopro)
A gyártási volumen növelése mellett a helyi kutatás-fejlesztés erősítése is a tervekben szerepel.
febr. 8
7:12
Az Audi befejezi a kisautók gyártását (Autószektor)
Markus Duesmann vezérigazgató a "Handelsblatt"-nak (hétfői kiadás) elmondta: "Konkrétan úgy döntöttünk, hogy nem gyártjuk tovább az A1-et és a Q2-ből sem lesz utódmodell." Q2: nem lesz utódja. Fotó: Audi A csoport újradefiniálta az egyes márkák szerepét. „Az Audit is prémiummárkává alakítottuk át. Alul korlátozzuk modellkínálatunkat, felül pedig b
febr. 8
7:33
Keményebben tesztelné a plug-in hibrideket az EU (autopro)
Új, a valós károsanyag-kibocsátást jobban tükröző tesztelési metódust dolgozhatnak ki a plug-in hibridek számára, ami új kihívás elé állíthatja az autógyártókat.
febr. 8
8:18
Ez az apró Toyota újraértelmezi a városi terepjáró fogalmát (Autószektor)
Észak-Amerikában az azóta már megszűnt, fiataloknak szánt Scion márkanévvel forgalmazta a Toyota 2008 és 2015 között a nálunk Toyota iQ néven ismert miniautót, amelynek az a különlegessége, hogy három méteres hossza ellenére el tud szállítani akár négy utast is, amit egyetlen konkurense, a valamivel rövidebb Smart Fortwo nem mondhat el magáról, miv
febr. 8
8:33
Lassan befektetéssé válik a luxusautók nyilvános felgyújtása (Autónavigátor)
Látványos rombolással pillanatok alatt érhetünk el sikereket a legnagyobb videómegosztó portálon; minél nagyobb az anyagi kár, annál több a néző.
febr. 8
8:39
Panthera néven fejleszt e-platformot a Jaguar (autopro)
Jól illik a Jaguar nevéhez a leendő elektromos platform elnevezése.
febr. 8
9:18
Elindult a fizetős töltés a Stop Shop országos hálózatában (Villanyautósok)
A töltés mobiltelefonos alkalmazásból indítható, de a szolgáltató honlapjáról eseti töltésre is lehetőség van. A teljes anyag Elindult a fizetős töltés a Stop Shop országos hálózatában címen a Villanyautósok oldalon olvasható. A szerző további írásai: Szűcs Gábor.
febr. 8
9:18
Több mint 800.000 járművet hív vissza a Tesla (Autószektor)
A National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) és a Tesla autógyártó 817.143 járművet hív vissza az Egyesült Államokban. Az USA-ban törvény írja elő (FMVSS 208, S7.3 (a)-(1)), hogy a biztonsági övre figyelmeztető hangjelzés hallható a jármű indításakor, ha a vezető biztonsági öve nincs becsatolva. Egyes 2021-es és 2022-es Model S és Model
febr. 8
9:28
Jön a Tesla App Store (Villanyautósok)
Vajon mennyire lesz sikeres a Tesla szoftverboltja? A teljes anyag Jön a Tesla App Store címen a Villanyautósok oldalon olvasható. A szerző további írásai: Biró Balázs.
febr. 8
9:38
Leállt a Mach-e gyártása – a Ford nyolc üzemében vesznek vissza a tempóból (Villanyautósok)
A Ford nyolc üzeme áll le, vagy vesz vissza a termelésből. A teljes anyag Leállt a Mach-e gyártása – a Ford nyolc üzemében vesznek vissza a tempóból címen a Villanyautósok oldalon olvasható. A szerző további írásai: Biró Balázs.
febr. 8
9:39
Oroszországban csökkent az új járművek eladása (autopro)
A januári értékesítések éves szinten romlottak, jól teljesít a hazai autómárka.
febr. 8
9:48
Bekeményítene a hibridekkel szemben az Európai Unió (Villanyautósok)
Pontosabban, valós adatokra támaszkodva fogják mérni a plug-in hibridek fogyasztását. A teljes anyag Bekeményítene a hibridekkel szemben az Európai Unió címen a Villanyautósok oldalon olvasható. A szerző további írásai: Simon Zsolt.
febr. 8
9:51
Todt: Remélem, Masi rendben lesz! (F1világ)
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábbi elnöke, Jean Todt a minap egy interjúban arról beszélt, nagyon reméli, hogy a 2021-es Abu Dhabi Nagydíjon történteken túllesz majd a Forma-1 versenyigazgatója, Michael Masi.
febr. 8
9:58
Ilyen árra számíts, ha VW ID.Buzz vásárláson gondolkozol (Villanyautósok)
A német állami támogatással talán becsúszhat 50.000 euró alá. A teljes anyag Ilyen árra számíts, ha VW ID.Buzz vásárláson gondolkozol címen a Villanyautósok oldalon olvasható. A szerző további írásai: Szűcs Gábor.
febr. 8
10:08
Hatalmas töltőpark épül teherautóknak Svédországban (Villanyautósok)
Durván nő az üzemanyag ára, ezért is döntött a villamosítás mellett egy svéd logisztikai cég. A teljes anyag Hatalmas töltőpark épül teherautóknak Svédországban címen a Villanyautósok oldalon olvasható. A szerző további írásai: Simon Zsolt.
febr. 8
10:18
Biztos, hogy kell neked saját autó? (Villanyautósok)
Rengeteg előnye van a megosztott autóknak a sajáttal szemben. A teljes anyag Biztos, hogy kell neked saját autó? címen a Villanyautósok oldalon olvasható. A szerző további írásai: Simon Zsolt.
febr. 8
10:18
Megérkezett a vadonatúj Piaggio Porter Np6 Magyarországra (Autószektor)
ÚJ PIAGGIO PORTER NP6 2021 egy új, fontos fejezet kezdete a Piaggio Porter történetében. A megalkotás évét, 1992, követően csaknem húsz évvel később, a „nagy munkás kis méretben” elképzelés teljesen megújult: bemutatásra kerül a Piaggio Porter NP6, az új járművek generációja, amelyet a Porter tipikus értékeinek továbbfejlesztésére fejlesztettek ki.
febr. 8
10:21
Nem akármilyen kupét támasztott fel a Škoda (Auto Pult)
Tudták, hogy a Škoda rajthoz akart állni Le Mans-ban? Az 50-es évek végén a Hidegháború következtében kényszerült távolmaradni a márka, pedig a versenyautó már kész volt. Ez volt a Škoda 1100 OHC, amelyből egy példányt most feltámasztott a márka saját 120. születésnapja alkalmából.
febr. 8
10:28
Bivalyerős sportkocsit mutattak a franciák (Villanyautósok)
A csinos külső egy 2016-os tanulmány átdolgozása. A teljes anyag Bivalyerős sportkocsit mutattak a franciák címen a Villanyautósok oldalon olvasható. A szerző további írásai: Simon Zsolt.
febr. 8
10:38
Tovább húzódik a német Tesla-per (Villanyautósok)
Lesz ennek vége valaha? A teljes anyag Tovább húzódik a német Tesla-per címen a Villanyautósok oldalon olvasható. A szerző további írásai: Biró Balázs.
febr. 8
10:39
Kiemelkedő fizetést ér a győri műszaki diploma (autopro)
Átlagon felül keresnek, akik a Széchenyi István Egyetem műszaki képzésein szereztek diplomát.
febr. 8
10:48
Ezt kell tudnod a szilárdtest-akkuról (Villanyautósok)
30 perc csak a szilárdtest-aksiról. A teljes anyag Ezt kell tudnod a szilárdtest-akkuról címen a Villanyautósok oldalon olvasható. A szerző további írásai: Biró Balázs.
febr. 8
11:18
Villanyautó teszt: BMW iX3 (2022) (Villanyautósok)
A ráncfelvarrás mellett kapott egy nagyon fontos új funkciót is. A teljes anyag Villanyautó teszt: BMW iX3 (2022) címen a Villanyautósok oldalon olvasható. A szerző további írásai: Antalóczy Tibor.
febr. 8
11:21
A 7-es után itt a 3-as BMW is kémfotókon (Autónavigátor)
2018-ban mutatták be a mostani 3-as szériát, azonban az elmúlt években számos újítást jelentett be a bajor márka, így előbb-utóbb
febr. 8
11:24
Hű, de összement ez a Passat (Autószektor)
Hogy néz ki? A Polo nem lóg ki a kisautók közül: hossza 4074 milliméter, szélessége 1751 milliméter, magassága 1436 milliméter, tengelytávolsága 2548 milliméter. Felsőbb kategóriákból elcsent technológiai kiválóságok teszik értékessé, hasznossá és drágává az új Polót (frissített hatodik generáció). Ilyen például a kitűnően teljesítő LED-mátrixos f
febr. 8
11:33
Napenergiával tölti teherautóit a Scania (autopro)
A Scania egy hatalmas töltőállomást épít ki elektromos teherautók számára.
febr. 8
11:48
Jeges volt az út, öt méteres árokba zuhant egy személyautó (Autószektor)
Lecsúszott az útról és egy majd öt méteres árokba zuhant egy személyautó Nógrádszakál térségében, a 2205-ös úton. A balesethez riasztott szécsényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A mentők is kiérkeztek a helyszínre. Az egység tájékoztatta a közútkezelőt az út eljegesedése miatt.
febr. 8
12:15
Verstappen: Szerintem megérdemelten lettem világbajnok! (F1világ)
A Red Bull világbajnoki címvédője, Max Verstappen állítja, a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon történtek semmiféle árnyékot nem vetettek 2021-es diadalára, szerinte ugyanis megérdemelten lett a Forma-1 legjobbja.
febr. 8
12:33
Új beszállítója lett az AlphaTauri F1-es csapatának (F1világ)
A RAVENOL lesz az AlphaTauri Forma-1-es csapatának kenőanyag-beszállítója, a faenzai istálló ugyanis több évre szóló megállapodást írt alá a német vállalattal.
febr. 8
12:39
Jól halad a magyar közlekedés zöldítése (autopro)
Az ITM szerint Magyarország a régió bajnoka a közlekedés zöldítésében.
febr. 8
12:48
Két amerikai villanyautó-gyárban is tűz volt pénteken (Villanyautósok)
Nagyobb volt a füstje, mint a lángja. A teljes anyag Két amerikai villanyautó-gyárban is tűz volt pénteken címen a Villanyautósok oldalon olvasható. A szerző további írásai: Biró Balázs.
febr. 8
13:24
Ezért nem akarnak elektromos autót a magyarok (Autószektor)
A K&H keddi közleményében felidézte: az Európai Autógyártók Szövetségének adatai szerint 2021 harmadik negyedévében a tisztán elektromos autók részesedése az új autók piacán már 9,8 százalékos volt, szemben a három évvel korábbi alig több mint 2 százalékos aránnyal. Ebben az időszakban 569 ezer villanyautó kelt el az uniós piacokon, benzinesekből é
febr. 8
13:33
Proaktivitás teheti biztonságosabbá a rakodódokkot (autopro)
A proaktív karbantartás a kulcsa a meghibásodások és a balesetek megelőzésének.
febr. 8
13:39
Ricciardo és Norris ma már bemutatott egy F1-es autót (F1világ)
A McLaren 2022-es versenyautójának bemutatására péntekig még várnunk kell, Lando Norris és Daniel Ricciardo azonban kedden már leránthatta a leplet egy F1-es modellről!
febr. 8
13:39
Márciusban, konnektoros hibridként érkezik a Mazda CX-60 (Auto Pult)
A Mazda Motor Corporation 2022. március 8-án tartja vadonatúj modellje, a CX-60 PHEV világpremierjét. Az új, nagyobb platformra épülő két modell közül ez lesz az első, amely bemutatkozik Európában az elkövetkező két évben.
febr. 8
13:57
A repülésből jött a Lexus LC új hátsó szárnya (Auto Pult)
A Lexus LC-hez már Európában is elérhető a Lexus egyedi személyre szabási részlegét bevezető új hátsó légterelő, amelyet Yoshihide ’Yoshi’ Muroya Red Bull Air Race pilóta repülőgépe inspirált.
febr. 8
14:15
Próbára tettük az új Suzuki S-CROSS összkerékhajtását hóban és sárban (Auto Pult)
Ahogy múlt az idő, úgy változott formailag a Suzuki SX4 valódi crossoverből egyre inkább a SUV kategória tagjává, hogy az aktuális megújulás után immár csak S-CROSS néven, magasra húzott fronttal és farral biztosítson igazán határozott kiállást. Megnéztük, hogy ez a fokozott önbizalom mire elég, ha túllépünk a határokon: rendhagyó tesztünkben ezútt
febr. 8
14:15
Eladó sorba kerül Fangio ajándék Mercedese (Autónavigátor)
Az elmúlt bő 70 évében összesen 34 világbajnokot avatott a Forma-1, ebből 7-7 Michael Schumacher és Lewis Hamilton neve mellett
febr. 8
14:24
A Škoda túlteljesítette az európai flottaszintű szén-dioxid-kibocsátási célértéket (Autószektor)
A ŠKODA AUTO teljes gőzzel folytatja járműflottájának dekarbonizációját. 2021-ben a cseh autógyártó – a 27 600 plug-in hibrid mellett - közel 43 400 tisztán elektromos járművet szállított ki összesen az Európai Unió tagországaiban, illetve Norvégiában és Izlandon. Sikerrel mutatkozott be a tisztán elektromos ENYAQ iV SUV modell A tisztán elektromo
febr. 8
14:39
A Williams is bejelentette autóbemutatójának dátumát (F1világ)
Február 15-én, egy online prezentáció keretében mutatja be 2022-es Forma-1-es versenyautóját a nagyközönségnek a Williams csapata.
febr. 8
14:39
Súlyos bírság vár a Mercedes-Benzre Koreában (autopro)
A hatóságok szerint valótlan adatokat közölt a cég az autóinak károsanyag-kibocsátásáról.
febr. 8
14:41
Verstappen: Az első vb-címet fájdalmasabb lett volna úgy elbukni, ahogy Hamilton elbukta a nyolcadikat (F1világ)
Nehezen tudja magát Lewis Hamilton helyébe képzelni Max Verstappen, abban azonban biztos, ha úgy veszítette volna el első világbajnoki címét, ahogy ellenfele a nyolcadikat, az sokkal fájdalmasabb lett volna számára.
febr. 8
14:48
Hatalmas beruházásokkal áll át villanyautókra a Volvo (Villanyautósok)
2025-ben érkezik az elektromos Volvók új generációja. A teljes anyag Hatalmas beruházásokkal áll át villanyautókra a Volvo címen a Villanyautósok oldalon olvasható. A szerző további írásai: Simon Zsolt.
febr. 8
15:15
BMW helyett Octavia is jó lesz? Autós üldözés Csepelen (Autónavigátor)
Alighanem sokan vagyunk, akik akármennyire is blőd és kiszámítható volt a , örömmel néztük, ahogyan Semir Gerkhan és aktuális kollégája
febr. 8
15:24
A Mercedes új logisztikai központot nyitott Brémában (Autószektor)
Mercedes EQE: A modell Brémában készül, de az akkumulátorok Stuttgartból származnak. (Fotó: Mercedes) Új akkumulátor-logisztikai központtal a Mercedes és a Deutsche Bahn lehetővé kívánja tenni a nehéz lítium-ion akkumulátorok klímabarát szállítását a brémai gyárba. Az akkumulátorokat az elektromos Mercedes EQE-hez szánják és a 650 kilométerre lévő
febr. 8
15:51
Hamilton már a Mercedes-gyárban készül az új szezonra (F1világ)
A héten visszatért a Mercedes brackley-i központjába a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton.
febr. 8
15:51
Erős hibrid nyitánnyal érkezett meg az Alfa Romeo Tonale (Auto Pult)
Az európai szabályozások következtében hibrid hajtás nélkül új autót már lassan öngyilkosság lesz bemutatni, így nem is lepődünk meg azon, hogy a régóta beígért „kis” Alfa Romeo premierje egybeesik a márka első konnektoros hajtásláncának megérkezésével. A Tonale végre bemutatkozott – lássuk, mit tud!

Keresés