2017. január 22. vasárnap

jan. 22
6:06
Ferenc pápa: a válság félelmet és aggodalmat kelt az emberekben (hirado.hu)
Ferenc pápa mindenkit óva int attól, hogy a válságok miatt az emberek populista "megmentőkben" lássák a megoldást - derül ki abból az interjúból, melyet az El País című spanyol napilap közölt szombat este.
jan. 22
6:08
Szmogriadót rendeltek el Budapesten (hirado.hu)
Elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten a főpolgármester; hétfő reggel 6 órától tilos olyan gépjárművel közlekedni a fővárosban, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4, vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.
jan. 22
6:10
„Védvonal” kialakítását javasolja Málta (hirado.hu)
Líbiai vizeken tanácsol "védvonalat" létrehozni az EU tanácsának máltai elnöksége.
jan. 22
6:12
Kassa, ahogy még sohasem olvashattuk (hirado.hu)
Kassa régi magyar város, házai a magyar történelem sok dicsőségéről is mesélnek. Azonban az elmúlt évszázadok alatt egy iparvárossá fejlődött, ahol a történelmi város már annyira kis területét adja a településnek, hogy sok helyi talán már nem is tudja, merre van. Éppen ezért gondolt úgy egy kassai városvédő, Balassa Zoltán, hogy összegyűjti a történelmi város házainak a történetét, és ezt…
jan. 22
6:24
Halálos baleset történt az M1-es autópályán (hirado.hu)
Személyautó ütközött egy műszaki hibás járműnek.- közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.
jan. 22
6:26
Erős földrengés volt Pápua Új-Guineában (hirado.hu)
Hatalmas, nyolcas erősségű földrengés volt vasárnap a Pápua Új-Guineához tartozó Bougainville szigeten, Pangunától 40 kilométerre nyugatra.
jan. 22
6:42
Ma egymást követik a kulturális események (hirado.hu)
Ma van a magyar kultúra napja, ebből az alkalomból országszerte számos helyen rendeznek ünnepséget, díjakat adnak át, kiállításokat nyitnak. Ezen a napon tartják az Együtt szaval a nemzet című rendezvényt és a Magyar Drámaíró Verseny döntőjét is.
jan. 22
6:42
Szombat este, előadáson lett rosszul Tahi-Tóth László (NLC)
Tahi-Tóth László szombat este a József Attila Színházban játszott, de az előadáson rosszul lett, mentő vitte el. Forrás: Nők Lapja Café: Szombat este, előadáson lett rosszul Tahi-Tóth László
jan. 22
6:42
Momentum Mozgalom: „A magyar társadalom átvette a kezdeményezést” (444.hu)
Szerintük reményt ad, hogy a semmiből előtörve ilyen sok embert megmozgattak az olimpiai népszavazással. Nem mind gazdag belpesteik. Meglepetéssel készülnek a Putyin-látogatásra. Telt ház előtt mutatkozott be élőben a Momentum Mozgalom.
jan. 22
6:44
Ősszel megkezdődhet Donbász felszabadítása (hirado.hu)
Leghamarabb 2017 őszén fog megkezdődni a donbászi területek visszaszerzése– jelentette ki Heorhij Tuka, az ideiglenesen megszállt területek és a belső menekültek kérdéseivel foglakozó helyettes miniszter az Espreso TV egyik adásában.
jan. 22
7:15
Napsütés!!! Jó reggelt kívánok! (444.hu)
Egy fia felhő nincs az égen, legalábbis itt, Dél-Pesten. Megvan ennek a böjtje is, az éjjel helyenként mínusz húsz fok is lehetett, helyenként még most is mínusz 13 fok van, köddel súlyosbítva. Napközben azért ennél valamivel melegebb, de még mindig fagypont alatti hőmérsékletek lesznek, a Mátrában és a Viharsarokban például mínusz 8 fok lesz a legmelegebb. Számottevő csapadék nem lesz,…
jan. 22
7:17
Egy siófoki diák és édesanyja is életét vesztette a veronai tragédiában (444.hu)
A siófoki Baross Iskola egyik diákja és szülei is a szerencsétlenül járt buszon voltak.
jan. 22
7:18
KMKSZ: harcolni kell a magyar nyelvű oktatásért (hirado.hu)
Az idei év talán még nem hozza meg a hőn áhított békét és nyugalmat az országnak, ám elindulhatnak azok a folyamatok, amelyek hosszabb távon elvezetnek a konszolidációhoz. Sok múlhat azon, hogy a kárpátaljai magyarság és annak érdekvédelmi szervezete miként áll helyt ebben az átmeneti időszakban – jelentette ki a Kárpátalja hetilapnak adott interjújában Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar…
jan. 22
7:20
Veronai buszbaleset: a két válságos állapotban lévő sérült még nem térhet haza (hirado.hu)
Cikkünk folyamatosan frissül.
jan. 22
7:36
Napi horoszkóp – 2017. január 22., vasárnap (hirado.hu)
Az Ikrek ma legyen bátrabb és kezdeményezőbb a szerelemben, az Oroszlán fáradékonyabbnak érzi magát, a Halak ne lépje túl az anyagi keretét!
jan. 22
7:48
Szmogriadó Budapesten a szálló por miatt (444.hu)
Hétfő hajnali hattól bizonyos járművekkel már nem szabad útnak indulni Budapesten.
jan. 22
7:50
Hatalmas földrengés Pápua Új-Guineánál (444.hu)
A 8-as erősségű rengést vasárnap reggel észlelték Bougainville szigetén, Pangunától 40 kilométerre nyugatra. A rengés hipocentruma 153,8 kilométer mélyen volt a felszín alatt. Károkról, áldozatokról nem érkezett még jelentés, és egyelőre még cunamiriadót sem adtak ki, bár a riasztóközpont szerint elképzelhető, hogy a rengés a következő órákban veszélyes szökőárt okoz. (Via MTI)
jan. 22
7:52
Menekültek segítik a lavina alatt rekedtek mentését Olaszországban (444.hu)
Afrikai menedékkérők csatlakoztak a túlélők után kutató mentőalakulatokhoz Abruzzóban.
jan. 22
7:54
Lakástűz Szombathelyen, sokan füstmérgezést szenvedtek (hirado.hu)
Hetvenkilenc embert menekítettek ki a tűzoltók egy négyemeletes szombathelyi lakóházból, amelynek tárolójában vasárnap hajnalban keletkezett tűz. A lakók közül négyen füstmérgezést szenvedtek, őket kórházba vitték - közölte honlapján a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
jan. 22
8:12
A magyar nagykövetség is ünnepelte Trump beiktatását (hirado.hu)
Donald Trump amerikai elnök tanácsadói is részt vettek szombaton a magyar nagykövetség Trump beiktatása alkalmából rendezett ünnepségén.
jan. 22
8:30
Győrfi: részletes lista készült a túlélőkről (hirado.hu)
Az Országos Mentőszolgálat felkészült a pénteki olaszországi buszbaleset négy súlyos sérültjének hazaszállítására, őket az orvosi és hatósági engedélyek után mentőrepülővel, illetve mentőautóval akár már vasárnap hazaszállíthatják - mondta el Győrfi Pál Veronából az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel.
jan. 22
8:32
Miskolcon is elrendelték a szmogriadót (hirado.hu)
Tovább romlott Miskolcon a levegő minősége, ezért vasárnap reggel Kriza Ákos polgármester elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát.
jan. 22
8:54
Donald Trump sajtógyalázással és piti hazudozással kezdett első munkanapján (444.hu)
Csak mert már hivatalosan is ő az Egyesült Államok elnöke, még nem változott meg semmi.
jan. 22
8:56
Ferenc pápa a populizmus veszélyére figyelmeztetett (444.hu)
Az ehhez hasonló politikai krízisek szülik a Hitlerhez hasonló diktátorokat, mondta.
jan. 22
9:06
A buszon hunyt el a Ferencváros fiatal hokisa és a kishúga is - apjuk hősként mentette, akit lehetett (Blikk)
Apja és édesanyja is a tragikus balesetet szenvedett buszon tartózkodott, ők túlélték. V. Balázs, a Ferencváros jégkorong szakosztály sportolója és 14 esztendős kishúga nem. Édesapjuk magát nem kímélve mentette, akit csak lehetett.
jan. 22
9:24
Január 26-án temetik Kricskovics Antal koreográfust (hirado.hu)
Kricskovics Antal táncművész, koreográfus búcsúztatása a Fiumei úti sírkertben lesz 11 órakkor - tájékoztatta a család vasárnap.
jan. 22
9:27
Potyognak a sztárok Melbourne-ben, Andy Murray is kiesett (444.hu)
Alig valamivel szerepelt jobban legnagyobb riválisánál, az előző fordulóban kipottyant Novak Djokovićnál.
jan. 22
9:29
Girl Power: Ez a kislány megmutatja, hogy hogyan lehet könnyen, egyszerűen és elegánsan magadra segítened a kabátot (444.hu)
Nincs szükség a paternalista férfiak segítségére, csak némi kreativitásra. A módszert hirtelenjében többen is kipróbáltuk. Működik, de azért az óvodáskorú kislányoknál kötöttebb ízületekkel rendelkezők vigyázzanak a vállukra! (Via Reddit)
jan. 22
9:42
Tragikus baleset - meghalt egy ember az M1-es autópályán (Blikk)
Balesetben meghalt egy ember az M1-es autópályán Lébény közelében vasárnap reggel, a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták a sztrádát a 147-es kilométernél a főváros felé.
jan. 22
9:42
Szijjártó: nehézségekbe ütközik az azonosítás (hirado.hu)
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap reggeli sajtótájékoztatóján számolt be a sérültek állapotáról és a tegnap óta történt fejleményekről. Elmondta: jelenleg hat sérültet ápolnak kórházban, közülük kettőt még nem tudtak biztosan azonosítani.
jan. 22
9:44
Matolcsy: Keletről is jöhet megoldás (hirado.hu)
Magyarország központi szerepet tölthet be ebben, ezért a jegybank által megrendezett Lámfalussy konferencián, hétfőn a Kelet és a Nyugat közötti kapcsolat lesz a kiemelt téma - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke.
jan. 22
10:00
Két magyar sofőr volt a buszon (hirado.hu)
Szörnyű tragédia a péntek éjjeli veronai baleset, a történtekre nincsenek szavak - mondta a járművet biztosító Pizolit Személyszállító Kft. ügyvezetője vasárnap délelőtt, és megerősítette, hogy két magyar sofőr volt a buszon.
jan. 22
10:00
Január 26-án temetik Kricskovics Antal koreográfust (444.hu)
Az Erkel Ferenc-díjas táncművész, koreográfus január 18-án, 87 éves korában hunyt el. Nekem tanárom is volt. Nyugodj békében, Tóni bácsi!
jan. 22
10:02
Még napokig tarthat a veronai áldozatok azonosítása (444.hu)
A könnyebb sérültek már vasárnap hazatérhetnek Magyarországra.
jan. 22
10:18
Hazánkban minden századik embert érint a lisztérzékenység (hirado.hu)
Ha nem fedezik fel időben a lisztérzékenységet, számos komoly betegséggel kell számolni.
jan. 22
10:33
Megoldódott a gambiai válság, a bukott elnök száműzetésbe vonult (444.hu)
Vörös szőnyegen, katonazenekar kíséretében szállt fel a Guineába tartó gépre, véget vetve a másfél hónapja tartó válságnak.
jan. 22
10:35
Sokkolta a veronai baleset a buszos cég vezetőjét (444.hu)
Czakó Tibor egy hete, a Franciaországba érkezésük után beszélt sofőrjeivel. Akkor még minden rendben volt.
jan. 22
10:36
Győrfi Pál: volt szülő, aki a kórháznál tudta meg, hogy gyermeke már nem él (Blikk)
Az Országos Mentőszolgálat szóvívője, Győrfi Pál szerint a nemcsak a fizikai fájdalommal kell megküzdeniük a túlélő diákoknak, hanem az érzelmi megrázkódtatással is. A szülőknek éppúgy szüksége lehet a lelki támogatásra, mint a gyerekeknek, hiszen volt köztük olyan is, aki a kórházhoz érkezve tudta meg, hogy gyermeke az áldozatok között van.
jan. 22
10:36
Tovább romlott a levegő minősége az országban (hirado.hu)
Az ország nagy részén tovább nőtt a légszennyezettség, a magas szálló por tartalom miatt vasárnap már tizenhét település levegőjét minősítette veszélyesnek az Országos Közegészségügyi Központ (OKK).
jan. 22
10:38
Lomnici: szigorítás jöhet a veronai baleset miatt (hirado.hu)
A közlekedésbiztonságra vonatkozó keretszabályozás ugyan jónak tűnik, de az ördög a részletekben mutatkozik meg, ezért elképzelhető, hogy a hatósági és a szakértői vizsgálatok után változni fognak a hazai rendelkezések – mondta el az M1-en ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász a veronai baleset kapcsán.
jan. 22
10:54
Ismét járható az M1-es autópálya Lébénynél (hirado.hu)
Teljes szélességében járható az M1-es autópálya Lébény közelében a főváros felé vezető oldalon, miután befejezték a helyszínelést és a műszaki mentését egy korábbi baleset után, amelyben egy ember meghalt, egy súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült - tájékoztatta a Győr-Moson-SopronMegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
jan. 22
11:06
Tudott még romlani a levegő minősége szombat óta (444.hu)
Már 17 magyar település levegője veszélyes, négy városban egészségtelen.
jan. 22
11:08
Hosszú, forró elektronika-zuhany hideg napokra (444.hu)
Finom house és rokonműfajai, hiphop és némi meglepetés segíti ma az ébredést. Hien a Hangoverben.
jan. 22
11:10
Halálos veszélyeztetés gyanújával nyomoz a rendőrség a veronai buszbaleset ügyében (444.hu)
A cél a gyanú megerősítése vagy kizárása. Három magyar rendőr vasárnap hajnalban érkezett a helyszínre.
jan. 22
11:12
Nem terrorcselekmény volt a teheráni eset (hirado.hu)
A végzett vizsgálatok alapján az iráni hatóságok kizárták a terrorcselekmény lehetőségét a teheráni házomlással kapcsolatban - közölte Mahmúd Alavii hírszerzési és biztonsági ügyekkel foglalkozó miniszter vasárnap.
jan. 22
11:14
Házkutatást tart a magyar rendőrség a buszbaleset ügyében (hirado.hu)
Az olasz hatóságok mellett a magyar rendőrség is nyomozást indított a péntek éjjeli veronai busztragédia ügyében.
jan. 22
11:30
Afrikai menedékkérők is segítik az olaszországi lavinában eltűntek utáni kutatást (Blikk)
Afrikai menedékkérők egy csoportja is csatlakozott szombaton azokhoz az önkéntesekhez, akik a lavina által betemetett szálloda romjai alatt rekedt emberek után kutatnak Olaszországban.
jan. 22
11:32
Emily Ratajkowski falatnyi fehérneműben sétáltatott kutyát az utcán - fotó (Blikk)
New York - Emily Ratajkowski sosem takargatta bájait, nem volt ez másképp most sem: csipkebugyiban és melltartóban sétáltatott kutyát.
jan. 22
11:39
12 év után kapták el a 75 millió eurós amszterdami gyémántrablás gyanúsítottjait (444.hu)
Öt férfit és két nőt gyanúsítanak minden idők egyik legnagyobb rablásával.
jan. 22
11:48
Késnek a vonatok a debreceni és békéscsabai vonalon (hirado.hu)
A szajoli állomáson leszakadt felsővezeték miatt 20-40 percet, de esetenként akár 50-70 percet is késhetnek a vonatok a Budapest-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Szolnok-Békéscsaba vasútvonalakon - közölte a Mávinform.

Keresés