2022. június 1. szerda

jún. 1
0:12
TIM: Húszezer forintos költségtérítést kaphatnak a távmunkában dolgozók (hirado.hu)
Június elsejével törvényi szintre emelkednek a távmunkával kapcsolatos veszélyhelyzeti intézkedések.
jún. 1
0:12
Osztrák kancellár: Szó sincs az orosz gáz embargójáról (vg.hu)
A régió nagymértékben függ az orosz gáztól, Ausztria például a szükséges mennyiség 80 százalékát importálja.
jún. 1
0:12
Újabb rekordot döntött meg az albérletek drágulása (Növekedés)
Gyakorlatilag állandósult a drágulás az országos albérletpiacon erre utalnak KSH-ingatlan.com lakbérindex legfrissebb adatai és a kínálat májusi alakulása is - derül ki az ingatlan.com legújabb elemzéséből.
jún. 1
0:16
Varga Mihály: A német vállalatok továbbra is jó befektetési célpontnak tartják Magyarországot (hirado.hu)
A német vállalatok továbbra is jó befektetési célpontnak tartják Magyarországot – hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter kedden a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2022. évi konjunktúrajelentésének bemutatásán.
jún. 1
0:16
A keresletben bízva újra megnyitnak lezárt olajkutakat az oroszok (vg.hu)
Az uniós olajembargó új piacokat nyithat meg az orosz olajvállalatok előtt, miközben az OPEC ellenállása miatt Európának nem lesz könnyű új forrásokat találnia.
jún. 1
0:16
Indul a grillszezon - Egyre nő a grilltermékek piaca (Növekedés)
Itt a grillszezon, a tavasz végi, kora nyári időjárás sokakat csábít grillezésre, a közös sütögetés és falatozás kedvelt csoportos szabadtéri program. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felmérése szerint tavaly 10%-kal növekedett a grilltermékek piaca, amelyek elsősorban a szupermarketekben találtak gazdára. A könnyebb és gyorsabb elkészítés érdekében
jún. 1
0:18
A Huntsworth Communications Accordience néven működik tovább, élén egy új igazgatótanáccsal (ProfitLine)
A Huntsworth Communications nemzetközi public relations, public affairs, pénzügyi és vállalati kommunikációs csoport az Accordience névre váltva új korszakot nyitva a cég életében. A csoport és vezető ügynökségei, a Grayling, a Citigate Dewe Rogerson (CDR), a Red és a nemrég felvásárolt Cirkle együttesen több, mint 100 millió dolláros árbevétellel,
jún. 1
0:20
Már most is csúcson az olaj ára, de az embargó után további árrobbanás várható (hirado.hu)
Miközben az uniós tagországok az orosz olajembargóról vitáztak kedden, rekordmagasra ugrottak az üzemanyagárak, és ez még nem a folyamat vége – számolt be az M1 Híradója.
jún. 1
0:20
Ezek lettek az év legjobb alternatív vendéglátóhelyei (vg.hu)
Az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz idén is egy csokorba szedte a legkülönlegesebb helyeket.
jún. 1
0:20
IEA: benzin- és dízelhiány alakulhat ki nyáron Európában (Növekedés)
Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja miatt minden korábbinál mélyebb és hosszabb energiaválság alakulhat ki, amelynek következő, nyári szakaszában üzemanyaghiány sújthatja Európát - mondta a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) vezetője egy keddi interjúban.
jún. 1
0:24
Így küzdene az infláció ellen Joe Biden (vg.hu)
Vezércikkben ismertette terveit Biden a drágulás megfékezésére.
jún. 1
0:24
Magyar tűzszerészek segítenek Csernobil aknamentesítésében (Növekedés)
A csernobili atomerőmű erősen sugárszennyezett zónájának akna- és lőszermentesítéséhez nyújtanak segítséget képzéssel és eszközökkel magyar tűzszerészek - közölte a Készenléti Rendőrség a police.hu oldalon kedden.
jún. 1
0:28
Ukrán külügyminiszter: az olajembargó felgyorsítja a visszaszámlálást az orosz gazdaság és a katonai gépezet összeomlásáig (vg.hu)
Csalódott az ukrán külügyminisztérium az olajembargóval szembeni ellenállása miatt.
jún. 1
0:28
Nem lassít az MNB – tovább emelkedik az irányadó kamat (Növekedés)
Az alapkamat-emelési ciklus 0,5 százalékpontos lépésközökkel, az egyhetes betéti ráta emelése változatlan ütemmel folytatódik. A két kamat közötti összezárás tehát be fog következni az év második felében. Az irányadó egyhetes betéti kamat júniusban már eléri a 7 százalékos szintet. A megnövekedett kockázatok miatt 2022 második félévben is tovább sz
jún. 1
0:32
Adóbevallás: az új terv szerint szinte lehetetlen hibázni (vg.hu)
.
jún. 1
0:32
Csaknem 426 ezren kapnak értesítést a NAV-tól tartozás vagy túlfizetés miatt (Növekedés)
Május végétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csaknem 426 ezer gazdálkodónak küld értesítést az adószámla egyenlegéről - közölte az adóhatóság kedden az MTI-vel.
jún. 1
0:36
Büntet a Gazprom, újabb gázcsapokat zár el (vg.hu)
Az orosz gázexportőr folytatja a visszavágást a nyugati szankciók miatt, három nyugat európai cég nem kap gázt, mert nem hajlandó rubelben fizetni.
jún. 1
0:36
Mi történne, ha holnap nem jönne orosz olaj? – felesleges pánikvásárlásba kezdeni (Növekedés)
Az Európai Unió olajembargós tervei felforgatták az olajpiacot. Szlovákia valójában még hazánknál is jobban függ az orosz olajtól. Van megoldás a függőségre, de az pénz, idő és beruházás igényes. Magyarországon a Mol már eddig is sokat tett a függőség csökkentése érdekében, de Horvátországban is szükség lenne fejlesztésekre. A jelenlegi kapacitások
jún. 1
0:40
Olajembargó: hiába a garancia, bajban lennénk, ha elvágnák a Barátságot (vg.hu)
Magyarország egyelőre kimarad az Oroszország ellen olajembargóból.
jún. 1
0:40
Magyarországon is megjelent a majomhimlő (Növekedés)
Magyarországon is megjelent a majomhimlő-fertőzés, egy 38 éves férfinél diagnosztizálták a betegséget - jelentette be az országos tisztifőorvos kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
jún. 1
0:42
Rekordbevételt ért el 2021-ben a Continental Dohányipari Zrt. (ProfitLine)
Fennállása eddigi legerősebb évén van túl a sátoraljaújhelyi dohánygyárat tulajdonló Continental Dohányipari Zrt. A társaság árbevétele 56,4 milliárd, míg adózott eredménye 6,4 milliárd forintot tett ki a 2021-es üzleti évben – előbbi 20, utóbbi 7 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest. A Continental az értékesítési mutatókat tekintve szintén
jún. 1
0:44
Ezek a világ legrosszabb repülőterei, meglepő mennyi köztük az európai (vg.hu)
A világ legrosszabb repülőtere is a kontinensen található.
jún. 1
0:44
Az olajembargó után újabb szankciókat kérnek az ukránok, és megint beszóltak Magyarországnak (Növekedés)
Az ukrán külügyminisztérium üdvözölte az EU-vezetők politikai döntését az Oroszország elleni hatodik szankciócsomagról, de csalódottságát fejezte ki Magyarország álláspontja, az olajembargó ügyében tett kompromisszum miatt - közölte a tárca kedden hivatalos honlapján nyilvánosságra hozott közleményében.
jún. 1
0:48
Mínuszok jártak New York-ban (vg.hu)
Elromlott a hangulat estére az amerikai tőzsdén.
jún. 1
0:48
Lépett a Gazprom - Leállítja a gázszállítást a Shellnek (Növekedés)
A Gazprom június 1-jén felfüggeszti a gázszállításokat Dánia vezető energetikai vállalatának, az Orstednek és a Shell Energy Europe Limitednek az áprilisi szállításért járó fizetés elmaradása és a rubelben történő fizetés megtagadása miatt - közölte közleményében az orosz gázipari vállalat.
jún. 1
1:42
A Duna House Group nyeresége és árbevétele is nőtt az első negyedévben (ProfitLine)
Az év első három hónapjában a Duna House cégcsoport adózott eredménye 563,2 millió forintra emelkedett az egy évvel korábbi 289,4 millió forintról, árbevétele pedig 7,915 milliárd forintra nőtt az előző év azonos időszakában mért 2,539 milliárd forintról - közölte az ingatlan,- és pénzügyi termékeket közvetítő nemzetközi cégcsoport a Budapesti Érté
jún. 1
2:06
Milyen az a hidrogénhajtású autó? (NRGreport)
A hidrogénüzemű autók ma még nem igazán hódították meg a világot, de szép csendben azért növekszik a számuk. A hidrogén a benzin egyértelműen környezetbarátabb helyettesítője és a hidrogénes meghajtás vitathatatlan alternatívája lehet az akkumulátoros elektromos autóknak.
jún. 1
2:42
Folytatódik a fokozatos alapkamat-emelés (ProfitLine)
Folytatódik a fokozatos alapkamat-emelés, miközben az egyhetes betéti kamatot a korábbi ütemben növeli a jövőben is a jegybank - mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a kamatdöntést követő online háttérbeszélgetésen kedden.
jún. 1
3:42
Nőtt a Duna Aszfalt Zrt. nyeresége 2021-ben (ProfitLine)
A magyarországi mélyépítési piac egyik meghatározó szereplője, a Duna Aszfalt Zrt. adózott eredménye 20,392 milliárd forint volt 2021-ben, ami több mint 14,128 milliárd forintos növekedés az előző év azonos időszakához képest - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.
jún. 1
4:18
Prágában is bemutatták az Alstom zöld vontatát (NRGreport)
Railshow keretében mutatta be Csehországban és Szlovákiában az Alstom a világ első, hidrogénmeghajtású személyszállító vontatát, a Coradia iLintet.
jún. 1
4:36
Ünnepel a tejágazat? (Magyar Mezőgazdaság)
Két éve, 2020 elején még határozott trendek jellemezték a tejpiacot, az emelkedő árak mellett jók voltak a kilátások. Ugyanazon év tavasza óta azonban példa nélküli események tapasztalhatók Magyarországon és az Európai Unióban egyaránt. A nyerstejárakból eltűnt a szezonalitás, folyamatos az áremelkedés, miközben a növekvő költségek miatt lassul a t
jún. 1
4:54
Kína sem segít Oroszországon (G7)
Az ukrajnai invázió előtt népszerű nézet volt, hogy Kína kisegíti majd Oroszországot a nyugati szankciók esetén, de ennek pont az ellenkezője történt a kereskedelmi adatok szerint.
jún. 1
4:54
Miért kezdte el hullatni a fenyő a tűleveleit? (Agrofórum)
Van egy szép fenyőnk a telken, ami tavasszal erősen elkezdte hullatni leveleit. Az előzményhez tartozik, hogy térkővel beborították a fa alatti részt, és a fa körül egy szép magaságyást is kialakítottak. Aggódom a fáért, mi fog történni vele?
jún. 1
5:00
Európának sokba kerül, de Oroszországot nem rázza meg a szénembargó (vg.hu)
Európa és Japán talál legkönnyebben alternatívát az orosz szénre.
jún. 1
5:12
Rugalmas és jól fizető másodállás a masszőr szakma (ProfitLine)
Minden időben igaz volt, de ma különösen, hogy sokan döntenek úgy – vagy kényszer hatására, vagy anélkül –, hogy másodállást vállalnak. Nem könnyű két munkahely időbeosztását összeegyeztetni, ezért a másodállás megválasztásánál fontos szempont, hogy a munkaidő rugalmas legyen. Felmérések igazolják, hogy az egyik legnépszerűbb kiegészítő állás a mas
jún. 1
5:18
Időjárás: Zivatarok miatt több megyében van figyelmeztető előrejelzés (Agroinform)
Egész nap lehet csapadék, de nem ugyanott és ugyanakkor.
jún. 1
5:18
A Gazprom leállítja a gázszállítást az Orsted és a Shell számára (Márkamonitor)
A Gazprom június 1-jén felfüggeszti a gázszállításokat Dánia vezető energetikai vállalatának, az Orstednek és a Shell Energy Europe Limitednek az áprilisi szállításért járó fizetés elmaradása és a rubelben történő fizetés megtagadása miatt – közölte közleményében az orosz gázipari vállalat.   A cég közleménye szerint a Gazprom Export a május 31-i m
jún. 1
5:18
Digitális tüdőklón és sejten kívülről gyógyított rák – ilyen lesz az egészségünk jövője (Forbes)
Mindannyian hisznek abban, hogy az ő megoldásukkal jobbá lehet tenni az emberek életét, És mindannyian megváltoztathatják az egészségügy jövőjét. Mutatjuk, hogyan.
jún. 1
5:24
Kelbimbó: a keresztesvirágú zöldség hat előnye (Magyar Mezőgazdaság)
Lehetséges, hogy a kelbimbó az egyik olyan zöldség, amit gyerekkorunkban inkább elkerültünk, de számos egészségügyi előnye van, amiért érdemes átgondolni a fogyasztását. Ha az elmúlt években nem adtunk neki esélyt, most hat okot is felsorolunk, amiért érdemes beiktatni a táplálkozásunkba. Ugyanis nem csak nagyon finom lehet, hanem jótékony hatással
jún. 1
5:36
Kártérítést követel a finnektől az orosz atomerőmű-kivitelező (vg.hu)
Pereskedés és egyezkedés várható a Roszatom és a Fennovoima között
jún. 1
5:42
Ismét nyereséges lett az állam Forma 1-es cége (Menedzsment Fórum)
A tavalyelőtt közel 78 millió forintot bukott Hungaroring Sport Zrt. a 2021-es évben már 64 milliós profitot termelt a magyar államnak. Ebből az egyedüli tulajdonos nem vett fel osztalékként, azzal inkább az eredménytartalék tetemes mínuszán faragott.
jún. 1
5:42
A nyaralás költségei is elszálltak. Hogyan spórolhatunk mégis? (ProfitLine)
Idén minden drágább, ez alól sajnos a nyaralás sem képez kivételt. Ráadásul egy külföldi utazás árára az infláció mellett a forint gyengülése is jelentősen hat. Csupán ezen két tényező miatt több százezer forinttal emelkedhetnek a kiadások.
jún. 1
5:48
Vajon lesz csapadék júniusban, haszonbérleti díj csak utalással, gabonaárak – hírek szerdán (Agroinform)
Reggeli összefoglaló aktuális hírekkel, időjárás-előrejelzéssel.
jún. 1
5:48
Új igazgató a Matild Palota élén (Márkamonitor)
Selim Ölmezt, a Matild Palota eddigi hotel menedzserét nevezték ki a hat év után májusban távozó Emre Pasli szállodaigazgató helyére, aki Katarban folytatja szakmai munkáját. Selim Ölmez igazgatóként a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest luxusszálloda üzemeltetéséért, valamint a Matild Palota egészének irányításáért felel mostantól.
jún. 1
5:48
Ingyen energiát küldene az űrből a napelemes műhold (Tiszta Jövő)
Meg is oldódna az "éjszaka nem süt a Nap" probléma ezzel a megoldással.
jún. 1
5:48
Az automatizálás és robotizálás vezető szakvására (New Technology)
Az Automatica az intelligens automatizálás és robotika világvezető szakvásáraként Münchenben egyesíti az összes ehhez fűződő kulcsfontosságú technológiát. Konstruktív, előremutató eszmecserére hívja össze az ipar, a kutatás képviselőit minden ágazatból. Továbbá áttekintést nyújt a globális fejleményekről, témákról, innovációkról és megoldásokról, e
jún. 1
5:48
Miért fontosak a talajbaktériumok a mezőgazdaságban? (Agrárágazat)
A baktériumoknak fontos szerepük van a biológiai védekezésben is.
jún. 1
5:48
Az Akg-tól a Green Deal-ig (Mezőhír)
Az Eu klímasemlegességi programjának esélyeit boncolgatjuk egészen rövid és hosszabb távon.
jún. 1
5:54
Peti, azért lesz még belőled rendes ember? – Balogh Petya a megújult Forbes címlapján (Forbes)
Öt vállalkozása volt eddig. Az első kettő csúfos kudarc, a harmadik nagyjából túlélt, az egészen jól működő negyedikből pedig kinőtt egy ötödik, amiből világsiker lett. Megjelent a legújabb Forbes, a címlapon az ország legismertebb angyalbefektetőjével, Balogh Petyával.
jún. 1
6:00
Ne húzódjunk fedezékbe! – javasolja a KBC a befektetőknek (Piac és Profit)
Ezt a receptet írják fel a mostani, a tavalyinál jóval változékonyabb, magas inflációval terhelt piaci környezetre a K&H alapok kezelőjének szakértői. Cégük a befektetési alapkezelők Privátbankár.hu Klasszis 2022-es szavazásán két első és egy második helyet szerzett. Ennek apropóján beszélgettünk Oraveczné Németh Ildikóval, a KBC Asset Management N

Keresés