2017. március 31. péntek

márc. 31
9:21
Fontos érme került forgalomba (Napi)
Új, szögletes egyfontos érme került forgalomba kedden Nagy-Britanniában.
márc. 31
9:23
Jön a szigorú boltzár Szlovákiában (Napi)
Jóváhagyta a pozsonyi törvényhozás kedden a munka törvénykönyve azon módosítását, amely az összes állami ünnepre és a munkaszüneti napokra is kiterjeszti az üzletek nyitva tartásának tilalmát. A kormánykoalíció által beterjesztett módosítás idén májustól lép hatályba.
márc. 31
9:25
Sok minden múlik ezen a tárgyaláson - összeül a NATO és Oroszország (Napi)
Három hónap után csütörtökön ismét összeül Brüsszelben a NATO-Oroszország Tanács, hogy a felek a biztonsági helyzetről egyeztessenek - jelentette be kedden az észak-atlanti szövetség.
márc. 31
9:27
Kitálalna Trump menesztett főtanácsadója (Napi)
Donald Trump amerikai elnök első és menesztett nemzetbiztonsági főtanácsadója jelezte: kész tanúvallomást tenni a kongresszusban arról, hogy volt-e szerepe Oroszországnak a választási kampányban. Michael Flynn ügyvédje útján jelezte hajlandóságát, és erről a The Wall Street Journal csütörtökön este internetes oldalán számolt be.
márc. 31
9:27
Meglepő ajánlatot tettek az oroszok az USA-nak (Napi)
Oroszország és az Egyesült Államok kapcsolatának több állomása kerek évfordulóhoz érkezett, Alaszka Moszkva általi eladása például a 150.-hez, Moszkva ezektől a kétoldalú viszony javulását reméli - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Argumenti i Fakti című napilap keddi számában megjelent interjújában.
márc. 31
9:29
Visszatérnek a turisták Egyiptomba és Törökországba (Napi)
A nyári szezonra 40 százalékkal emelkedtek a görögországi foglalások, és erősödni kezdett a kereslet az egyiptomi, valamint a törökországi utazások iránt is - közölte kedden a Thomas Cook Group brit utazásszervező cég.
márc. 31
9:31
Ugrott a fogyasztói bizalom az USA-ban (Napi)
Jelentősen javult és az utóbbi több mint 16 év legerősebb szintjére emelkedett márciusban a Conference Board fogyasztói bizalmi indexe az Egyesült Államokban.
márc. 31
9:33
Jelentősen drágultak az amerikai lakóingatlanok (Napi)
Jelentősen drágultak a lakóingatlanok januárban az Egyesült Államokban. Az egész amerikai piacot lefedő S&P/Case-Shiller index éves összevetésben 5,9 százalékkal emelkedett januárban, szemben az előző havi 5,7 százalékkal. Utoljára 31 hónappal ezelőtt mértek ennél gyorsabb ütemű emelkedést.
márc. 31
9:35
Trump eltörölte Obama klímavédelmi intézkedéseit (Napi)
Donald Trump amerikai elnök aláírta az elődje, Barack Obama által hozott klímavédelmi intézkedéseket eltörlő elnöki rendeletét.
márc. 31
9:37
Nagy előrelépés a brexitben - ez lehet a végső dátum! (Napi)
Theresa May brit miniszterelnök aláírta a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválását bejelentő levelet, amelyet szerdán a brit EU-nagykövet kézbesít Donald Tusknak, az Európai Tanács elnökének - írja az MTI.
márc. 31
9:39
Válaszcsapás: A vodka betiltásával álltak volna bosszút Oroszországon (ATV)
Az Egyesült Államok északkeleti szövetségi államában, New Hampshire-ben a törvényhozók leszavazták azt a törvénytervezetet, amely be akarta tiltani az orosz vodka árusítását.
márc. 31
9:39
Hatalmas pofont ad az EU - ez jár annak, aki szívózik (Napi)
Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke meg fogja kötni a brexitről tárgyaló uniós delegáció kezét: csak a válás feltételeiről egyeztethetnek, az új brit-EU kereskedelmi megállapodásról nem. London egyik fő célja az volt, hogy a két ügyet egymással párhuzamosan kezeljék.
márc. 31
9:41
Hivatalosan is új korszakba léptünk (Napi)
Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke megerősítette, hogy megkapta a brit kormány hivatalos értesítését az EU-ból való kilépésről. Theresa May közölte: immár "nincs visszaút", az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból.
márc. 31
9:43
Putyin felfegyverzi Magyarország szomszédját (Napi)
A katonai együttműködés és a kereskedelmi kapcsolatok bővítéséről döntött Oroszország és Szerbia vezetője személyes találkozójukon. A balkáni ország orosz élelmiszer-kivitele 40 százalékkal ugrott meg egy év alatt.
márc. 31
9:45
Tovább gyengülhet a font a brexit miatt (Napi)
A brit gazdaság számos területére kedvezőtlen hatása lehet a brexitnek, tovább gyengülhet a font a kilépés miatt.
márc. 31
9:45
Válaszcsapás: A vodka betiltásával álltak volna bosszút Oroszországon (Hírstart)
Az Egyesült Államok északkeleti szövetségi államában, New Hampshire-ben a törvényhozók leszavazták azt a törvénytervezetet, amely be akarta tiltani az orosz vodka árusítását.
márc. 31
9:47
Újabb drasztikus lépésre szánta el magát az USA (Napi)
Az Egyesült Államok kormányzata az ENSZ békefenntartói rendszerének gyökeres átalakítására készül, egyebek közt drasztikusan csökkenteni akarja a kéksisakosok létszámát - mondta Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete szerdán a Külkapcsolatok Tanácsának rendezvényén.
márc. 31
9:49
Brexit: üzentek a londoni magyaroknak (Napi)
A Nagy-Britanniában dolgozó uniós állampolgárok és az EU területén munkát vállaló britek jogainak garantálását nevezte a Brexit-tárgyalások első számú feladatának a szigetország budapesti nagykövete az M1-en.
márc. 31
9:51
Magyarországra jöhet Berlusconi (Napi)
Orbán Viktor miniszterelnök arról tárgyalt Petro Porosenko ukrán államfővel, hogy kétoldalú megállapodást kell kötni az ukrajnai magyarok kettős állampolgárságáról - mondta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön Máltán az MTI-nek. Berlusconival is beszélt.
márc. 31
9:51
Fellebbezett a Trump-kormány (Hírstart)
Azon bírói döntés ellen nyújtottak be fellebbezést, amely Donald Trump amerikai elnök beutazási korlátozásokat elrendelő második rendeletét is hatályon kívül helyezte.
márc. 31
9:51
Fellebbezett a Trump-kormány (hirado.hu)
Azon bírói döntés ellen nyújtottak be fellebbezést, amely Donald Trump amerikai elnök beutazási korlátozásokat elrendelő második rendeletét is hatályon kívül helyezte.
márc. 31
9:53
Össztűz Orbánra: putyinozás, vandálozás, bugrisozás (Napi)
A külföldi sajtó Vlagyimir Putyin orosz államfő intézkedéseikhez hasonlítja a Közép-Európai Egyetem (CEU) elleni kormányzati támadást, egyesek Üzbegisztánt emlegetik. Kiemelik a CEU vezetőjének megjegyzését, miszerint egyetemének lerohanása politikai vandalizmus.
márc. 31
9:55
Brexit: ez a lépés biztosan fájni fog a briteknek (Napi)
Végleges döntés hozott a Lloyd's biztosító arról, hogy brexittárgyalások végére a kontinensre telepíti a szigetországból európai központját. Egy 330 éves vállalkozásról beszélünk, aminél ismertebb brit ikont aligha találhatnánk.
márc. 31
9:57
Fukusima: Japán csökkentette a kitelepítési zóna területét (hirado.hu)
Hat évvel a pusztító földrengés és szökőár után akár 32 ezren is visszatérhetnek korábbi otthonukba.
márc. 31
9:57
Szerb példa: így kell egy kampányt lezárni (Napi)
Éjféltől kampánycsend kezdődik Szerbiában, amely az elnökválasztás voksolásának végéig, azaz vasárnap 20 óráig tart, így a jelöltek csütörtökön még kihasználták a lehetőséget arra, hogy egy utolsó üzenettel buzdítsák szavazásra az állampolgárokat.
márc. 31
9:59
Putyin "meghívta" Trumpot (Napi)
Vlagyimir Putyin orosz elnök kész lenne találkozni amerikai hivatali partnerével, Donald Trumppal az északi sarkköri országok finnországi csúcstalálkozóján.
márc. 31
10:01
A kormánypárt finanszírozását vizsgáló bizottságot hoz létre a spanyol parlament (Napi)
A Spanyolországban kormányzó konzervatív Néppárt (PP) finanszírozását vizsgáló bizottságot hoz létre a parlament - döntött egyhangúlag az alsó ház csütörtökön Madridban.
márc. 31
10:03
Szegény kutyus: kerítésbe szorult a duci tacskó - tűzoltók mentették ki (Blikk)
Kerítésbe szorult, túlsúlyos tacskót kellett kimenteniük a glasgow-i tűzoltóknak. A bánatos tekintetű Milo végül szerencsésen átvészelte a kalandokat.
márc. 31
10:03
Letartóztatták a dél-koreai elnököt (Napi)
Letartóztatták a korrupciós botrányba keveredett Pak Gun Hje dél-koreai elnököt helyi idő szerint péntek reggel - jelentették hírügynökségek.
márc. 31
10:05
Ijesztő: háborúval fenyegetőzik Észak-Korea (Blikk)
Az észak-koreai külügyminiszter-helyettes csütörtökön azt mondta: Phenjan az Egyesült Államokat fogja felelősnek tartani azért, ha háború tör ki a Koreai-félszigeten.
márc. 31
10:07
Landolás után kész a hódításra Száraz Dénes (Blikk)
Katmandu — Készen áll a nagy kalandra Száraz Dénes, hogy a Magyar Everest Expedíció tagjaként meghódítsa a „Hegyet”!
márc. 31
10:09
Hihetetlen: gondolataival irányítja karját a baleset következtében lebénult férfi (Blikk)
London — Új esélyt kapott Bill Kochevar (56). Az amerikai férfi egy baleset következtében bénult le, de szinte hihetetlen, most újra képes felemelni tárgyakat egy „gondolatolvasó” szerkezet segítségével – írja a Daily Mail.
márc. 31
10:09
Washington elunta a macska-egér játékot Észak-Koreával (Hírstart)
Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete csütörtökön amerikai újságírókat fogadva beszélt Washington Észak-Koreával és Kínával kapcsolatos politikájáról.
márc. 31
10:11
Durva: betonlappal verte agyon a tolakodó sofőrt egy férfi (Blikk)
India – Churuban eléggé elfajult egy közlekedési balhé, ugyanis az egyik fél kést rántott, mire a másik agyonverte egy betonlappal. Az elkövetőt a helyszínen elfogták és emberöléssel vádolják.
márc. 31
10:11
Fukusima: Japán csökkentette a kitelepítési zóna területét (Hírstart)
Hat évvel a pusztító földrengés és szökőár után akár 32 ezren is visszatérhetnek korábbi otthonukba.
márc. 31
10:13
Beteg elme: a család csirkéjét erőszakolta a férfi a garázsban - felesége és lánya buktatta le (Blikk)
Saint-Étienne-du-Rouvray - Felesége és egyik lánya buktatta le azt a francia férfit, akit három hónap felfüggesztett börtönre ítéltek, mert megerőszakolta a családja egyik csirkéjét.
márc. 31
10:15
Borzasztó: megerőszakoltak egy 14 éves lányt az iskola mosdójában (Blikk)
Megerőszakoltak egy 14 éves lányt az Egyesült Államokban. Az egyik elkövető ügyvédje szerint a lány is beleegyezett.
márc. 31
10:17
Durva: drogos nagymama ölte meg 2 éves unokáját (Blikk)
Ohió – Erős fájdalomcsillapítót adott unokájának, aki ezután elvesztette eszméletét és meghalt.
márc. 31
10:19
Ijesztő jelenséget figyeltek meg az Északi-sarkon (Blikk)
Északi-sark - Kiterjedt jég alatti algavirágzást észleltek a kutatók. A természeti anomáliárt a klímaváltozás felel, a vékonyodó jég ugyanis egyre több napfényt enged be a Jeges-tengerbe, ami elősegíti a fotoszintetizáló élőlények megtelepedését.
márc. 31
10:21
Komoly parancs: felhatalmazást kapott a Pentagon a terroristák elleni támadásokra (Blikk)
Washington - Donald Trump az eddiginél nagyobb felhatalmazást adott a tárcának az al-Kaida terrorszervezethez köthető al-Shabaab terroristái elleni légitámadásokra – mondta el a Pentagon (védelmi minisztérium) két, a neve elhallgatását kérő tisztviselője.
márc. 31
10:27
Trump menesztett tanácsadója kipakol, ha védelmet kap (MaHu)
Flynn tábornok azt mondja, "van egy érdekes története" az elnökválasztási kampányba való orosz beavatkozásról.
márc. 31
10:27
Nemzetközi jogász: három békefenntartó missziót meg lehetne szüntetni (Hírstart)
Tóth Norbert nemzetközi jogász szerint három békefenntartó missziót, a haitit, a libériait és az elefántcsontpartit meg lehet szüntetni, és vélhetően ez lesz a kompromisszumos megoldása a békefenntartói rendszer az Egyesült Államok által javasolt átalakításának.
márc. 31
10:27
Nemzetközi jogász: három békefenntartó missziót meg lehetne szüntetni (hirado.hu)
Tóth Norbert nemzetközi jogász szerint három békefenntartó missziót, a haitit, a libériait és az elefántcsontpartit meg lehet szüntetni, és vélhetően ez lesz a kompromisszumos megoldása a békefenntartói rendszer az Egyesült Államok által javasolt átalakításának.
márc. 31
10:33
Orbán durván nekiment Merkelnek, de lepattant (Napi)
Zavartan hallgatták az Európai Néppárt tanácskozásán Orbán Viktor felszólalását vezetőtársai - derül ki a Financial Times beszámolójából. Az EU bevándorlási politikáját ostorozó beszédre csak Angela Merkel reagált, védelmébe véve, amit 2015-ben tett.
márc. 31
10:36
Putyin majdnem megbánta, hogy a világra jött (888)
Az Egyesült Államok északkeleti szövetségi államában, New Hampshire-ben a törvényhozók kis híján megszavazták azt a törvénytervezetet, amely be akarta tiltani az orosz vodka árusítását.
márc. 31
10:39
Tusk: nem lehet különalkukat kötni, az EU egységesen lép fel (hirado.hu)
Az Egyesült Királyság nem tárgyalhat külön, és nem is köthet különalkut a tagállamokkal, az EU egyként és egységesen fog fellépni a brit kilépéséről szóló tárgyalásokon - mondta az Európai Tanács elnöke.
márc. 31
10:42
Felfüggesztették a mexikói bírót, aki szerint az nem nemi erőszak, ha a férfi nem élvezi az egészet (444)
Egy gazdag család 21 éves gyerekét mentette fel ezzel az érveléssel, országos felháborodás kísérte a döntést.
márc. 31
10:51
Tusk: nem lehet különalkukat kötni, az EU egységesen lép fel (Hírstart)
Az Egyesült Királyság nem tárgyalhat külön, és nem is köthet különalkut a tagállamokkal, az EU egyként és egységesen fog fellépni a brit kilépéséről szóló tárgyalásokon - mondta az Európai Tanács elnöke.
márc. 31
10:53
Daganatot diagnosztizáltak a bolíviai elnöknél, műteni kell (Hírstart)
Hangszálműtétet végeznek pénteken Kubában Evo Morales bolíviai elnökön - közölte René Martinez, az elnöki hivatal minisztere a kubai tévének nyilatkozva.
márc. 31
11:21
Méretes parasztlángos került elő Putyin uzsonnáskosarából (HVG)
Nem bírnak leállni az oroszok: hiába győzött a Kreml favoritja, Donald Trump, a putyini propagandagépezet továbbra is gőzerővel igyekszik lejáratni az amerikai elnök politikai ellenfeleit. Még a republikánusokat sem kímélik, most a harmadik fő közjogi méltóság került célkeresztbe. Végre megszólalt az ügyben Putyin is.

Keresés