2022. szeptember 1. csütörtök

szept. 1
0:12
Oroszországnak kémkedhetett a német gazdasági minisztérium két, magas beosztású munkatársa (Blikk)
Oroszország számára folytatott kémkedés gyanújába került a német szövetségi gazdasági minisztérium két magas beosztású munkatársa.
szept. 1
0:12
Mentőövet kaphat a válságban lévő Srí Lanka (Napi)
Srí Lanka és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) előzetes megállapodásra jutott a válság sújtotta országnak nyújtandó sürgősségi hitelről, a hivatalos bejelentésre csütörtökön kerülhet sor.
szept. 1
0:12
Trump szerint beállított fotókat tett közzé a kormány a házkutatásról (hirado.hu)
A volt elnök közösségi oldalán reagált.
szept. 1
0:16
Az Eu döntött az orosz vízumok ügyében (Blikk)
Leállítja a schengeni vízumok könnyített kiadását az orosz turistáknak az Európai Unió. A vízumkönnyítési megállapodás felmondása várhatóan októberben lép életbe – jelentette be Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője az EU-tagországok külügyminisztereinek kétnapos informális találkozója utáni sajtótájékoztatón szerdán Prág
szept. 1
0:16
Tajvan: chipeket kérnek és fegyvereket adnának az amerikaiak (Napi)
Folytatódnak a amerikai politikusok látogatásai a vitatott szuverenítású szigetországba, ami Kína fenyegetésében egyre inkább rászorulhat nyugati szövetségesének biztosítékaira. Ezúttal egy republikánus kormányzó találkozik Tajvan elnökével, aki az államában épülő chipgyárhoz akarna beszállítókat szerezni, miközben az USA kongresszusa újabb fegyver
szept. 1
0:20
Pikáns titkok: Donald Trump dossziét vezetett Emmanuel Macron francia elnök szexuális életéről (Blikk)
Donald Trump amerikai exelnök amerikai hírszerzési forrásokból származó titkokat tudott Emmanuel Macron francia elnök szexuális életéről, és ezt egy dossziéban gyűjtötte – ez derült ki a volt elnök Mar-a-Lagó-i birtokán tartott házkutatásnál fellelt iratanyag leltározása során.
szept. 1
0:20
Rászóltak a német boltláncokra: a kisebb hagymákat is tegyék fel a polcra (Napi)
Az időjárás miatt a megszokottnál kisebbek az európai hagymák.
szept. 1
0:24
Infláció: 25 százalékos drágulásra is van példa az euróövezetben (Napi)
A balti államokban továbbra sincs fék az infláción: Észtországban már átlépte a 25 százalékot, Litvániában és Lettországban is 20 százalék feletti. Továbbra is a magas energiaárak húzzák felfelé az euróövezet inflációját.
szept. 1
0:28
Lejár a határidő, készenlétben áll a NATO (Napi)
Közeledik az elhalasztott rendszámtörvény bevezetése, ami miatt a szerb-koszovói határon fegyverek dördültek a hónap elején. A helyi békefenntartók több mint 20 éve felelnek a rendért, de az évek alatt jelentősen leépítették a csapatokat, és mostanra már csak kevesebb mint 4000 katona van a magyar parancsnok irányítása alá tartozó KFOR bázisán.
szept. 1
0:32
Új szállítási szerződést írt alá a magyar kormány a Gazprommal (Napi)
Szeptemberben és októberben a Gazprom a hosszútávú szerződésben rögzített mennyiségen felül naponta maximum 5,8 millió köbméterrel több földgázt szállít Magyarországra Szerbián keresztül - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
szept. 1
0:36
Már megint egy foglalkoztatási adat, amiben sereghajtók vagyunk (Napi)
Az Eurostat adatai szerint a holland 15-29 éves diákok a legszorgalmasabbak, 70 százalékuk a tanulás mellett is dolgozik. Ezzel szemben a magyar fiataloknak csupán 5 százaléka vállal munkát a tanulmányai mellett.
szept. 1
0:40
NATO: időhúzásra játszhat a magyar kormány (Napi)
A legfrissebb ratifikációval már 24 tagállam döntött Svédország és Finnország NATO-csatlakozásáról. Bár Törökországnak komoly követelései vannak, azok aligha fognak gátat szabni a sikeres csatlakozásnak, rajtuk túl azonban várat még magára a spanyol, a portugál, a görög, a szlovák, és a magyar kormány aláírása is.
szept. 1
0:44
Magyarország ellenezte, mégis leállítja az EU a a schengeni vízumok könnyített kiadását az orosz turistáknak (Napi)
Leállítja a schengeni vízumok könnyített kiadását az orosz turistáknak az Európai Unió. A vízumkönnyítési megállapodás felmondása várhatóan októberben lép életbe - jelentette be Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője az EU-tagországok külügyminisztereinek kétnapos informális találkozója után.
szept. 1
0:48
Nem kellett az oroszoknak, nem kapott köszönetet Európától, kihasználta a Nyugat (Napi)
Egy néhány évvel ezelőtt készült portréfilmben megkérdezik Mihail Gorbacsovtól, a szovjet állampárt utolsó főtitkárától, aki 91 évet élt, hogy mit írna a fejfájára. Nem a saját sírkövéről beszélne – válaszolta –, hanem idézne egy sírfeliratot, ami beégett az emlékezetébe: „Megpróbáltuk.” A világtörténelembe a hidegháború békés lezárásával írta be a
szept. 1
0:52
Rekordmennyiségű kábítószert találtak abból, ami a szíreket is bátorrá teszi (Napi)
A szaúd-arábiai hatóságok közölték, hogy 46 millió amfetamin tablettát foglaltak le, amelyeket egy liszt szállítmányban csempésztek be az országba. Ez a fogás abszolút rekordnak számít - írj a BBC.
szept. 1
0:56
Zuhant a várható élettartam Amerikában (Napi)
2019-ben egy átlagos amerikai még 79 évnyi várható élettartammal számolhatott, 2021-re viszont ez a szám 76 évre csökkent. Ilyen meredek zuhanásra két év alatt majdnem száz éve nem volt példa. Aggasztó az is, hogy 2019 óta immár folyamatosan csökkenő tendenciát figyelnek meg. A jelenség több okra vezethető vissza, és ezek közül csak az egyik a koro
szept. 1
4:54
Fényes nappal, az otthona előtti járdáról próbálták elrabolni a kislányt (Infostart)
Egy ohiói család okoscsengőjének kamerája rögzítette a pillanatokat, amikor egy idegen megpróbálta elrángatni otthonuk elől a hatéves Ken’Adi Nash-t. A kislány hangos sikítására a férfi elengedte őt.
szept. 1
5:42
Északi Áramlat 1: Miért csökkenti Oroszország az európai gázszállítást? (ATV)
Ahogy arról már korábban mi is beszámoltunk, Oroszország újra – idén nyáron már másodjára – leállítja a gázszállítást az Északi Áramlat 1 vezetéken keresztül. A hivatalos tájékoztatás szerint a korlátozások csak három napig tartanak majd, és karbantartási munkálatok miatt van rá szükség, ám az Unióban kétségek közepette fogadták az indoklást. A fra
szept. 1
6:12
Pakisztán nagy bajban van (Napi)
Mivel június közepe óta közel félmillió ember kényszerült elhagyni otthonát, és 10 milliárd dolláros kár keletkezett az árvizek miatt, Pakisztán miniszterelnöke "komoly és őszinte támogatást" kért a nemzetközi közösségtől - írja az Euronews.
szept. 1
6:12
Trump szerint beállított fotókat tett közzé a kormány a házkutatásról (ATV)
Donald Trump szerint a dokumentumokat, amelyek kapcsán őt a vizsgálat akadályozásával hozzák összefüggésbe hatóságok, még ő oldotta fel a minősítés alól, a volt elnök az igazságügyi minisztérium bírósági beadványára reagált a Trump-rezidencián lefoglalt iratokról zajló eljárás keretében.
szept. 1
6:12
Meglehet a kötcsei piknik időpontja, amely "rendelt időben" érkezik (Népszabadság)
A polgári piknikre a kormánypárti politikusok mellett a NER szellemi és gazdasági éltének szereplői kapnak rendre meghívást.
szept. 1
6:18
Több mint 30 éve nem termeltek ilyen kevés áramot, Spanyolországot is elérte az energiaválság (hirado.hu)
A telet csak jelentős takarékossági intézkedésekkel lesznek képesek túlélni a spanyolok is.
szept. 1
6:18
Tovább húzódik a Paks 2-es kivitelezés (Népszabadság)
A várható időigény miatt a Paks 2-es beruházás frissített előzetes biztonsági jelentésének hatósági elbírálására sor kerülhet a területelőkészítési tevékenységek megvalósítása alatt is – fogalmazott lapunk megkeresésére az Országos Atomenergia Hivatal
szept. 1
6:30
Prérifarkassípokat osztogatnak egy kanadai városban, miután öt embert támadtak meg az állatok (Napi)
Félnek az emberek a kanadai Burlington városában, miután az elmúlt időszakban 5 alkalommal támadtak emberre a prérifrkasok (coyote). A városházán most prérifarkas-sípokat osztogatnak, amely segíthet elhárítani a támadást.
szept. 1
6:36
Jövő héten tarthatják a kötcsei találkozót, amelyen Orbán Viktor eligazítást tart az övéinek (Népszabadság)
A polgári piknikre a kormánypárti politikusok mellett a NER szellemi és gazdasági éltének szereplői kapnak rendre meghívást.
szept. 1
6:42
Vannak még feltételek, tovább húzódik a Paks 2-es kivitelezés (Népszabadság)
A várható időigény miatt a Paks 2-es beruházás frissített előzetes biztonsági jelentésének hatósági elbírálására sor kerülhet a területelőkészítési tevékenységek megvalósítása alatt is – fogalmazott lapunk megkeresésére az Országos Atomenergia Hivatal
szept. 1
6:44
A fenyegetések ellenére is vállalják a polgári engedetlenséget több budapesti iskolában (Népszabadság)
Mert nem lehet mindent eltűrni.
szept. 1
6:48
Ensz: Emberiség elleni bűntett lehet, amit Kína csinál az ujgurokkal (444.hu)
Önkényes fogva tartásról, kényszergyógykezelésekről, elnyomásról írnak.
szept. 1
6:50
Megint elakadt egy hajó a Szuezi-csatornában, de ezúttal csak pár órára (444.hu)
Az Affinity V nevű tanker ugyanott feneklett meg, ahol a híres Ever Given.
szept. 1
6:54
Szlovákia integrálja az ukrán menekülteket (Napi)
Szlovákiában tervet dolgoz ki a kormány arra, hogy lehetne a legjobban integrálni az Ukrajnából értekezett menekülteket. Eközben nagy a forgalom a szlovák-ukrán határon mindkét irányban.
szept. 1
6:54
Káosz becsengetésre – Tanárhiánnyal, rezsiemeléssel és egy újabb digitális oktatási időszak rémével indul az új tanév (Népszabadság)
Elkezdődött a 2022/2023-as tanév, ma több mint egymillió általános és középiskolás ül vissza az iskolapadba vagy kezdi meg tanulmányait, s bár a kormány a koronavírus-járvány két éve után „rendes és normális” tanévkezdést ígért, a diákoknak, szüleiknek és a pedagógusoknak most is több bizonytalansággal kell szembenézniük.
szept. 1
7:00
Újabb 750 ezer fertőzött egy nap alatt (hirado.hu)
Világszerte 603 039 937 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban.
szept. 1
7:30
Küszöbön a Pfizer és a Moderna új vakcináinak engedélyezése (HírTV)
Országos átlagban csökkenést mutat a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja is a szennyvizekben.
szept. 1
7:30
Ha jön az uniós gázársapka, muszáj lesz európai szinten korlátozni a fogyasztást (24.hu)
Szakértők arra figyelmeztetnek, mivel jelentős földgázhiány alakult ki Európában, az uniós szintű ársapka bevezetése együtt járna az energiafogyasztás központi korlátozásával.
szept. 1
7:36
Egy fekete lelkész átment meglocsolni a nyaraló szomszédai kertjét, végül bilincsben vitték el a rendőrök (444.hu)
Ügyvédei szerint nem letartóztatás történt, hanem emberrablás.
szept. 1
7:36
Megháromszorozta első féléves eredményét a 4iG (Népszabadság)
A cég beszámolója szerint a növekedést az elmúlt hónapokban végrehajtott akvizíciók segítették, így a forgalom 73 százaléka a távközlési vállalatok tevékenységéből származott.
szept. 1
7:54
Több mint 15 ezren érkeztek Magyarországra Ukrajnából szerdán (ATV)
Az ukrán-magyar határszakaszon 7372-en léptek be szerdán Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 7975-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.
szept. 1
8:00
Több mint ezer embert küldenek el a világ egyik legnépszerűbb tech cégétől: mi lesz most sokak kedvenc applikációjával? (Blikk)
Drámai jelenetek játszódnak le az amerikai techóriás, a Snapchat háza táján! A vállalat szerdán jelentette be, hogy olyan jelentős mértékben zuhantak az elmúlt időszakban a részvényeik, hogy a vállalat több mint 1200 alkalmazottjától kénytelenek megválni.
szept. 1
8:00
Minimálbér-emelés emelését követelik a szomszédban (Napi)
Szerbiában a megemelt minimálbér sem elegendő egy normális háztartás havi költségeinek fedezésére, ezért a szakszervezetek harcot indítottak a további 25 százalékos növelés érdekében.
szept. 1
8:12
Biztos, hogy a repülés a legjobb alternatíva? Most nagyon megéri utánaszámolni (Napi)
Ez a nyár sem múlt el erdőtüzek nélkül, a közparkok és a nem locsolt kertek pázsitja sárga, a vízhiány az életünk része lett. A nyári vakáció idején egyre több ember gondolkozott el azon, hogy tudná csökkenteni a saját károsanyag-kibocsátását és ezáltal az ártalmakat, legyen szó közlekedésről, utazásról, dohányzásról vagy az otthoni energiafogyaszt
szept. 1
8:18
ENSZ-küldöttség tart a zaporizzsjai erőműhöz, az ukránok szerint az oroszok azt az utat lövik, amin haladnának (444.hu)
Állandó missziót hoznának létre, hogy ellenőrizzék Európa legnagyobb atomerőművét.
szept. 1
8:24
Újból elakadt egy hajó a Szuezi-csatornában - mutatjuk (Infostart)
A tartályhajó Szaúd-Arábiába tartott, amikor zátonyra futott a csatornában.
szept. 1
8:24
Példátlan beavatkozásra készül az EU (Napi)
Az Európai Unió arra készül, hogy kőkeményen beavatkozzon a földgáz és az elektromos energia piacán annak érdekében, hogy letörje az egekbe emelkedett árakat. Példátlan intézkedéseket hozhatnak.
szept. 1
8:24
Feloldja a gabona- és lisztkivitelre vonatkozó korlátozásokat Kazahsztán (hirado.hu)
Kazahsztán a világ tíz legnagyobb búzaexportálójának egyike.
szept. 1
8:26
Duda: Az orosz imperializmust meg kell állítani (hirado.hu)
Lengyelországot 1939. szeptemberében először a náci Németország, majd a kommunista Szovjetunió támadta meg.
szept. 1
8:30
Utcalakók költözhetnek be a Los Angeles-i szállodákba (hirado.hu)
Becslések szerint a kaliforniai nagyvárosban körülbelül 60 ezer hajléktalan él, és mintegy 20 ezer hotelszoba marad üresen éjszakánként – számolt be a Zero Hedge hírportál.
szept. 1
8:36
Németországból támadják az Orbán-kormány új orosz szerződését (Napi)
Szerdán jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter, hogy megállapodtak az orosz Gazprommal kiegészítő gázszállítmányokról. Az Orbán Viktor vezette kormányt nemzetközi szinten sokan bírálták már, hogy újabb üzleteket köt Oroszországgal, miközben az Európai Unió próbálja csökkenteni a függését, egy energiaválságot kockáztatva ezzel.
szept. 1
8:36
ORFK: Több mint 15 ezer ukrajnai menekült érkezett a nyár utolsó napján (hirado.hu)
Az ukrán-magyar határszakaszon 7372-en léptek be szerdán Magyarországra.
szept. 1
8:48
Oroszországnak kémkedhetett két magas rangú tisztviselő a német gazdasági minisztériumban (444.hu)
Ha beigazolódik a gyanú, akkor az nagyon komoly botrányt okozhat a német kormánynak.
szept. 1
8:48
Csokoládéval elcsalta, majd megerőszakolta a 9 éves lányt a pedofil (Ripost)
A sikolyait egy sofőr hallotta meg, aki megmentette.

Keresés