2014. december 9. kedd

dec. 9
7:00
NHL: Jágr gyönyörűvé tette az 1500. mérkőzését (She)
Jaromír Jágr sokat tett azért, hogy karrierje 1500. NHL-mérkőzése győzelemmel végződjön: a veterán cseh támadó gólt és gólpasszt ért el, csapata, a New Jersey Devils idegenben 2–1-re legyűrte a Carolina Hurricanes legénységét az észak-amerikai profi jégkorongliga hétfői játéknapján.
dec. 9
7:12
Jönnek a fenntartható, olcsóbb ötkarikás játékok (Metropol)
Elfogadták a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagjai azt a programot, amelynek révén egyszerűbbé és olcsóbbá válik majd pályázni az olimpiák megrendezésére.
dec. 9
7:36
NFL: szoros Green Bay-siker a nagy számok fagyos meccsén (She)
A Green Bay Packers 43–37-re legyőzte az Atlanta Falconst az NFL 14. fordulójának hétfő esti rangadóján. Sikerével a Packers továbbra is az NFC Északi csoportjának élén áll, míg az Atlanta a Déli négyesben megőrizte vezető pozícióját. A 31–7-es állásról felzárkózó Atlantában Julio Jones 259 elkapott yardig jutott, de a meccs végén sántikálva ki kellett állnia.
dec. 9
7:38
NB III: további 22 pontot vonhatnak le a Dorogtól! (She)
A fociakobon.cafeblog.hu információi szerint a problémás sportorvosi igazolások miatti négypontos levonás után további huszonkét pontot vonhatnak le a labdarúgó NB III-ban szereplő Dorogtól, mivel az MLSZ hivatalból eljár az összes többi meccsel kapcsolatban is, ahol érvénytelen sportorvosival lépett pályára két „vétkes” labdarúgó.
dec. 9
7:54
BL: két ki-ki meccs, egy ponton múlik a Juve élete - program (She)
Három BL-nyolcaddöntős hely sorsa eldől kedden. Az A-csoportban a Juventusnak pontot kell szereznie az Atlético Madrid ellen, a B-ben a Liverpool ki-ki meccsen fogadja a Baselt, a C-ben pedig a Monaco csap össze a Zenittel a továbbjutásért.
dec. 9
8:12
Női kézi Eb: a vereséggel kezdő lengyelekkel folytatjuk - program (She)
Az oroszok elleni döntetlen után Lengyelország ellen javíthat a női kézilabda-válogatott a magyar-horvát közös rendezésű kézilabda Európa-bajnokság csoportkörében. A lengyelek a Spanyolország elleni vereséggel kezdték a kontinensviadalt, ezért kettőzött erővel küzdő ellenfélre számíthat Németh András csapata. Kövesse az Eb történéseit a Nemzeti Sport Online-nal, amely kiemelten foglalkozik az…
dec. 9
8:14
Videó: parádés ollózós góllal nyert a Chievo Cagliariban (She)
Fantasztikus mozdulattal szerzett vezetést a Cagliari elleni olasz bajnoki mérkőzésen Riccardo Meggiorini, a Chievo labdarúgója. A 2–0-ra megnyert találkozó 4. percében villant az olasz támadó, öt perccel később pedig a veronai együttes be is állította a végeredményt Paloschi révén. Gyönyörködjön Meggiorini csodaszép góljában!
dec. 9
8:15
Családi házra zuhant egy kisrepülő, hatan meghaltak (Behaviour)
Az anya és két kisfia holttestére az egyik kétszintes ház emeleti fürdőszobájában találtak rá.
dec. 9
8:30
Ligakupa: a Győrnek idegenben, a Vidinek otthon kell fordítania (She)
Kedden hat csapat is bejut a Ligakupa legjobb nyolc csapata közé. Az MTK háromgólos előnyről kezdi a Paks elleni visszavágót hazai pályán, míg a Videotonnak fordítania kellene a Dunaújváros ellen, akárcsak a Győrnek a hazai veresége után Szigetszentmiklóson. A székesfehérvári meccset, akárcsak a DVSC Sopron elleni visszavágóját, a Sport Tv közvetíti.
dec. 9
8:32
NFL: Hodgins-kórral kezelik a Chiefs védőjét, jók az esélyei (She)
A hivatalos diagnózis szerint Hodgins-kórral küzd Eric Berry, az NFL-ben szereplő Kansas City Chiefs hátvédje, akinek két hete találtak tumort a mellkasában.
dec. 9
8:48
F1: a Ferrari megválik görög főtervezőjétől (is) - sajtóhír (She)
Egyre hangosabbak a pletykák arról, hogy folytatódik a tisztogatás a Ferrari F1-es csapatánál, méghozzá felelős beosztásokban. A legfrissebb hírek szerint a Scuderia megválik görög főtervezőjétől, Nikolasz Tombazisztól és Pat Frytól, aki az előző szezonban lejjebb került az istálló ranglétráján. A Mercedest nemrég elhagyó Bob Bell érkezhet.
dec. 9
9:06
Dobogón a United - Videó! (Blikk)
Southampton – Sorozatban ötödik győzelmét gyűjtötte be a Manchester United focicsapata az angol bajnokságban. A „Vörös Ördögök” ezúttal a Southampton otthonában nyertek 2-1-re, ezzel a szezon során először ott vannak a dobogón.
dec. 9
9:24
MU: Neville legenda, figyeljen oda, mit mond - Van Gaal (She)
Louis van Gaal, a Manchester United holland menedzsere elismerte, hogy játékban alulmaradt csapata a Southamptonnal szemben a Premier League hétfő esti rangadóján. A 2–1-es MU-sikerrel záruló találkozó után a szintén holland Ronald Koeman beletörődött, ezen a szinten a játék másodlagos (vagy ahogy ő mondta, „sz.rt sem ér”), csak az eredmény számít. Van Gaal a meccs után Gary Neville-nek is…
dec. 9
9:26
Tenisz: Elton John óriásit esett, ellopta a show-t a csillagok elől (She)
Kínos jelenet zajlott le egy londoni jótékonysági teniszmérkőzésen: a Royal Albert Hallban megrendezett gálán – ahol olyan kiválóságok tűntek fel, mint Kim Clijsters vagy Martina Hingis – az egyik All Star-csapat névadója, Elton John zakózott hatalmasat, amikor le akart ülni a székre. A 67 éves popsztárnak szerencsére nem esett baja, így nyugodt szívvel derülhetünk az eseten.
dec. 9
9:42
Anglia: legyőzték a szuper Honvédot, legendává váltak (She)
Az angol második ligás Wolverhampton Wanderers labdarúgócsapata ünnepi megemlékezést tartott a klub történetének egyik legnagyobb napjáról, amelynek magyar érintettsége is van: most szombaton lesz hatvan éve, hogy a Wolves a Molineux-ban 3:2-re legyőzte az Aranycsapat tagjaival felálló Bp. Honvédot.
dec. 9
9:44
Férfi kézi: Fazekas Nándor BL-győztes lett Ázsiában (She)
Fazekas Nándor csapata, a katari el-Dzsais 33–30-ra legyőzte a szintén katari Lehviját a döntőben, ezzel tavaly után ismét elhódította a serleget a férfi kézilabda Ázsiai Bajnokok Ligájában.
dec. 9
10:00
Kinevezték a Cesena új vezetőedzőjét (Infostart)
Domenico Di Carlót nevezték ki az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Cesena vezetőedzőjévé.
dec. 9
10:03
Bajnokok Ligája: Sikerül-e hazai pályán továbbjutnia a Liverpoolnak és a Juventusnak? (Agroinform)
A Liverpool nem szerepel jól eddig a szezonban, de a Basel elleni győzelem új lökést adhat Brendan Rodgers csapatának.
dec. 9
10:18
Belgium: „Köteles László szép sorban legyűrte őket" (She)
Korábbi belga utánpótlás-válogatott kapus dicséri Köteles Lászlót, a Racing Genk magyar labdarúgóját, aki többek között egy büntető hárításával járult hozzá csapata vasárnapi pontszerzéséhez (Gent, 0–0).
dec. 9
10:36
MLSZ: „Ott a helye a lelátókon minden szurkolónak, aki..." (She)
„Kulturált, korszerű és kényelmes” – így összegzett korábban az Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a kérdésre, miért kellene a szurkolóknak elővételben – az interneten vagy az értékesítési pontok valamelyikénél – megvásárolniuk a bajnoki belépőjüket. Újra a szurkolói kártyákról.
dec. 9
10:39
Kosárlabda: Romániában a Körmend (Agroinform)
Kulcsfontosságú mérkőzést játszik kedden a Körmend Romániában, a tét a továbbjutás az Eurochallenge sorozatban.
dec. 9
11:30
Videó: „Kormányom már volt, kipufogóm még nem” - Michelisz (She)
A túraautó-világbajnokságon negyedik helyen végzett Michelisz Norbert sorozatban harmadszor vehette át a közönségdíjat a Sportcsillagok Gálaestjének felvezető sajtótájékoztatóján. A többi díjazott nevére a december 18-i gálán derül fény.
dec. 9
11:32
BL: Liverpoolban nem bánják, hogy éles végjáték vár rájuk (She)
A Liverpoolnak kedd este nyernie kell a Basel ellen, különben búcsúzik a labdarúgó Bajnokok Ligájától, sőt akár az Európa-ligáról is lemaradhat.
dec. 9
11:48
Videó: Rooney szögletből „kilőtte a stadionból” a labdát (She)
Igen kínosan rúgott el egy szögletet Wayne Rooney, a Manchester United labdarúgója a Southampton ellen 2–1-re megnyert hétfői rangadón. A csatár még 1–1-es állásnál végezhetett el sarokrúgást, ám olyan pocsékul találta el a labdát, hogy az érintés nélkül ment ki a túloldalon.
dec. 9
12:06
Tenisz: kilencszeres wimbledoni bajnok segíti A. Radwanskát (She)
Minden idők egyik legeredményesebb teniszezője, az 58 éves, kilenc wimbledoni egyes diadallal büszkélkedő Martina Navratilova csatlakozik a lengyel Agnieszka Radwanska edzői stábjához.
dec. 9
12:09
Női kézilabda Eb: Barátság félretéve, most a lét a tét (Agroinform)
Második mérkőzésére készül a magyar válogatott, az ellenfél ezúttal Lengyelország lesz.
dec. 9
12:24
BL: Nyonban már a jövő héten elkezdődik a tavaszi évad (She)
December 15-én, azaz jövő hétfőn tartják meg Nyonban a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolását – erősítette meg kedden az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA).
dec. 9
12:26
Női kézi Eb: ég a ház a németeknél, jön Susann Müller (She)
Ujjsérülései ellenére a német női kézilabda-válogatott orvosai megpróbálják hadra fogható állapotba hozni Susann Müllert: a Győri Audi ETO KC játékosa csatlakozott a nemzeti csapathoz Sveti Martinban.
dec. 9
13:00
Olimpia: Koszovó megkapta a NOB-tagságot, indulhat Rióban (She)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) monacói közgyűlése kedden teljes jogú tagként a szervezet soraiba fogadta Koszovót, így a balkáni államalakulat indíthat sportolókat a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpián.
dec. 9
13:02
Kézi Eb: „Nem elég jól befejezni a támadásokat!” - Németh A. (She)
A magyar női kézilabda-válogatott ma este a lengyelek ellen lép pályára az Európa-bajnokság csoportkörének 2. fordulójában. A rendkívül fontos találkozó előtt Németh András szövetségi kapitány és Planéta Szimonetta, míg az ellenfél részéről Karolina Kudlacz és a dán kapitány, Kim Rasmussen nyilatkozott az NSO Tv-nek.
dec. 9
13:18
Videó: barcásokat őrjít cseleivel a Real 10 éves csodagyereke (She)
Fantasztikus cseleket mutatott be a Barcelona elleni utánpótlás labdarúgó-mérkőzésen a Real Madrid egyik nagy reménysége, a japán Nakai Takuhiro. A 10 esztendős játékos a madridiak U13-as csapatában játszik, de mint a videón látható, a két-három évvel idősebbek sem tudnak mit kezdeni a káprázatos megoldásokkal.
dec. 9
13:20
Vb 2018/2022: Platini elmondta, mivel nem vesztegették meg (She)
Sem Picasso-festményt, sem aranyrudat nem kapott állítása szerint Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke az Oroszországra vagy Katarra leadott voksért cserében a 2018-as és a 2022-es világbajnokság helyszínéről döntő szavazáson.
dec. 9
13:21
Bajnokok Ligája: Kimaxolhatja a csoportkört a Real Madrid (Agroinform)
A bolgár Ludogorets két vállra fektetésével zárhatja a csoportkört a címvédő, amely zsinórban 19. győzelmére készül.
dec. 9
13:36
Platini állítja, semmit sem kapott (Infostart)
Sem Picasso-festményt, sem aranyrudat nem kapott állítása szerint Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke az Oroszországra vagy Katarra leadott voksért cserében.
dec. 9
13:54
Válogatott: 16.30-tól sajtótájékoztató Dárdai sorsáról (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) sajtóközleményben jelezte, 16.30-tól sajtótájékoztatót tart Budapesten a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.
dec. 9
14:12
Ligakupa: a Győri ETO kiesett NB II-es ellenfelével szemben (She)
A Győri ETO csupán 0–0-s döntetlent játszott kedd kora délután a Szigetszentmiklós vendégeként a labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőjében, így kiesett – továbbjutott az NB II-es csapat. Az MTK kettős győzelemmel ejtette ki a Paksot.
dec. 9
14:15
Alpesi sí: Jansrud borsot törhet a sógorok klasszisának orra alá (Agroinform)
Lezajlottak a tengerentúli versenyek, így ismét szemügyre vesszük, hogy kik a favoritok az összetett győzelmet illetően.
dec. 9
14:30
Videó: mint Beckham és Rivaldo - félpályás gól a német hatodból (She)
Elképesztő gólt láthattak a szurkolók a TSV Marl-Hüls és az FC Iserlohn összecsapásán, a német hatodosztályú labdarúgó-bajnokságban. A hazaiak játékosa, Maurice Kühn a felezővonal közelében gondolt egy merészet, és kapura ívelte a labdát, amely háromszor is érintette a kapufákat, mielőtt a hálóba „szédült".
dec. 9
15:06
NOB: új központ épül, Limában döntenek a 2024-es játékokról (She)
Új központ építését tervezi a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), amelynek tagsága arról is döntött kedden a monte-carlói közgyűlésen, hogy Limában tartják a 2024-es nyári játékok helyszínét kijelölő 2017-es kongresszust.
dec. 9
15:24
Ligakupa: keleti sikerek, nyolc között a Loki és a Szpari (She)
A DVSC-Teva hazai pályán 3–1-re legyőzte az NB II-es Sopront a labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőjének kedd kora délutáni mérkőzésén, így bejutott a legjobb nyolc közé, akárcsak a Nyíregyháza, amely 1–0-ra legyűrte a Békéscsabát.
dec. 9
15:24
Tottiban bízik a Roma (Blikk)
Róma — Egy újabb történelmi gólt várnak Francesco Tottitól (38) az olasz AS Roma labdarúgócsapatának szurkolói, s a drukkerek jól tudják, a találat akár továbbjutást is érhet a Bajnokok Ligájában.
dec. 9
15:26
Újpest: Rojo mellett további négy játékos távozik a liláktól (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest hivatalos honlapján jelentette be, hogy öt légiós távozik a lila-fehérektől. Berat Ahmeti, Aristote Mboma és Jérémy Serwy őszi teljesítményével nem szolgált rá, hogy a továbbiakban is az Újpestet erősítse, de Neboja Koszovics és Rodrigo Rojo szolgálataira sem tart igényt a szakmai stáb.
dec. 9
15:27
NFL: Az Aranyásókat végleg elnyelte a Fekete Lyuk (Agroinform)
A San Francisco meglepő és sima vereséget szenvedett Oaklandben, ezzel alighanem elszálltak a reményeik.
dec. 9
15:28
Videó: „felgyújtott” stadionnal ünnepeltek a dánok (She)
A dán labdarúgó élvonal tízszeres bajnokcsapata, a Bröndby most ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Ennek apropóján a szurkolók olyan hangulatot teremtettek a Silkeborg elleni hazai mérkőzésen, amit még argentin kollégáik is megirigyelhetnek. Nézze meg a fantasztikus élőképet 4.47-től és a lélegzetelállító tüzeket 9.05-től!
dec. 9
15:36
Szegény Parmát még az ág is húzza (Metropol)
Egy pontot levontak az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában sereghajtó csapattól.
dec. 9
16:03
Bajnokok Ligája: Elengedi az esti meccset a Benfica? (Agroinform)
Az szorzók sokat estek, átlagosan 2,10-es átlagoddson fogadhatunk a Leverkusen győzelmére.
dec. 9
16:18
Válogatott: sajtótájékoztató Dárdai Pál sorsáról - ÉLŐ! (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) december 9-én bejelentette, hogy még aznap sajtótájékoztatót tart a szövetségi kapitányi posztról. Dárdai Pál négy mérkőzésen irányította a nemzeti csapatot 2014 őszén, ám szerződése a Hertha BSC-hez köti – maradásához a berliniek beleegyezése szükséges. Mi lesz a sorsa, ki vezeti a tavaszi Eb-selejtezőkön a válogatottat? Kövesse az MLSZ rendkívüli…
dec. 9
16:20
Olaszország: pontlevonással sújtották a Serie A sereghajtóját (She)
Egy pontot levontak az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában sereghajtó Parmától, mivel a klub tartozik a játékosoknak.
dec. 9
16:36
Válogatott: sajtótájékoztató Dárdai Pál sorsáról - ÉLŐ! (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) december 9-én bejelentette, hogy még aznap sajtótájékoztatót tart a szövetségi kapitányi posztról. Dárdai Pál négy mérkőzésen irányította a nemzeti csapatot 2014 őszén, ám szerződése a Hertha BSC-hez köti – maradásához a berliniek beleegyezése szükséges. Az MLSZ ezt megkapta, így Dárdai Pál 2015. november 30-ig, az Eb-selejtezők végéig magyar szövetségi…
dec. 9
16:38
FTC: „Egyre jobban érzem magam, trófeákat nyernék" (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros 21 éves lengyel védője, Michal Nalepa a fradi.hu-nak összegezte a csapatnál eltöltött első fél évét, melynek során hangsúlyozta, még több időt szeretne a pályán tölteni, és trófeákat nyerne az együttessel.

Keresés