2022. december 26. hétfő

dec. 26
0:15
Az IndyCarnak is lesz saját Verstappenje? (Racing)
Ahogy Verstappen is 16 évesen ült először versenyautóba a Japán Nagydíj szabaedzésén, úgy egy fiatal pilóta is ekkorra teljesített egy fontos mérföldkövet: ülést kapott az IndyCarban.
dec. 26
5:27
Vettel, a bárányokkal suttogó? – elképesztő sztorit osztott meg volt pilótájáról a Red Bull csapatfőnöke (Racing)
Mondjuk a négyszeres világbajnokot ismerve annyira nem lepődtünk meg
dec. 26
6:09
Karácsonykor született a sikeres F1-es tervező (Racing)
Nem fér hozzá kétség, hogy Adrian Newey a Forma-1 történetének egyik legjobb aerodinamikusa. A szakember 1958-ban december 26-án, karácsonykor született, így hát ma ünnepli 64. születésnapját! A Forma-1-ben Harvey Postlethwaite brit mérnök mellett kezdett dolgozni a Fittipaldi F1-nél, majd egy rövid, ám sikeres időszakot töltött el az IndyCar és a
dec. 26
6:12
Még egy világbajnoksággal "adós" Magyarország (Infostart)
Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szerint van esély rá, hogy Magyarország megpályázza a torna-világbajnokság megrendezését.
dec. 26
6:27
Meglepetésre őt szavazták meg a legjobb WRC-pilótának (Racing)
A Dirtfish szavazni hívta olvasóit, mely során a valaha volt legjobb WRC versenyző kilétére derült fény. Az eredmény talán még a vártnál is nagyobb meglepetést hozott.
dec. 26
7:36
Brutális futás az Antarktiszon 70 kilométer/órás szélben, viharban, hófúvásban (444.hu)
Lubics Szilvia közel 200 kilométerrel első lett egy antarktiszi futóversenyen, semmihez sem hasonlító körülmények között. A hóviharban csak arra tudott gondolni, hogy éljük túl és csináljuk. A végére teljesen megváltozott a viszonya a télhez.
dec. 26
8:00
Ha Boxing Day, akkor fordulót rendeznek Angliában – hétfői sportműsor (Sportal)
Karácsony másnapján hagyományosan pályára lépnek a Premier League-csapatok, de Belgiumban is rendeznek fordulót.
dec. 26
8:12
Kedvező helyzetben az Arsenal, nem engedhet meg magának több botlást a Manchester City – PL-beharangozó – videókkal (Sportal)
Folytatódik a Premier League, a 17. forduló ráadásul a „Boxing Day” keretein belül zajlik, beharangozónkból kiderül, milyen mérkőzések várnak ránk a világ legerősebb bajnokságából.
dec. 26
8:14
„Januárban eldőlhet a Premier League" - Kandó Tamás (Sportal)
Angliában karácsonykor is nagyüzemben pörög a Premier League. Erről és a formabontó világbajnokság hatásairól is beszélgettünk Kandó Tamással, a Network 4 kommentátorával.
dec. 26
8:21
Van esély a torna-világbajnokság megpályázására (Demokrata)
Az első torna-vb 1903-ban Antwerpenben volt, jövőre is a belga város ad otthont az eseménynek.
dec. 26
8:33
Megjelent a Motorsports in Hungary 2022, ezért érdemes megvenned! (Racing)
Karácsonykor talán megengedhető az, hogy az ember kicsit hazabeszéljen, tehát: megjelent a 2022-es kiadása a Motorsports in Hungarynek. Adódik is rögtön a kérdés, mi maradt és mi változott? Nos, a formátum továbbra is fekvő, ami kifejezetten a fényképeknek tesz jót, és kölcsönöz album-szerű hatást, javarészt Makai Gergely képeinek. A 2021-es kiadás
dec. 26
8:42
Angol fociból nem lesz hiány – sport a tévében (Infostart)
A jégkoron és kézilabda kedvelőinek is lesz mit nézni.
dec. 26
8:48
Visszapillantó: Világbajnok Szilágyi Áron és a női kardcsapat Kairóban; ezüstérmesek női vízilabdásaink a világligában – ez történt júliusban (Sportal)
A férfi vízilabda-válogatott nem volt a világliga szuperdöntőjében, a házigazda Anglia nyerte a női Európa-bajnokságot, Magyarországra látogatott a Forma–1.
dec. 26
8:54
Visszapillantó: Világbajnok Szilágyi Áron és a női kardcsapat; ezüstérmesek női vízilabdásaink a világligában – ez történt júliusban (Sportal)
A férfi vízilabda-válogatott nem volt a világliga szuperdöntőjében, a házigazda Anglia nyerte a női Európa-bajnokságot, Magyarországra látogatott a Forma–1.
dec. 26
9:18
A Premier League történetének top öt Boxing Day-meccse – videókkal (Sportal)
A világbajnokság után folytatódik a Premier League, ráadásul nem is akárhogyan, hiszen az ünnepek alatt is pörögnek a meccsek. Ennek apropóján összegyűjtöttük a történelem legjobb Boxing Day-találkozóit.
dec. 26
9:27
A Forma-1 korábbi vezére ezért azonnal kirúgta volna Verstappent a Red Bulltól (Racing)
Erős álláspont Bernie Ecclestone-tól a kétszeres világbajnok kétes húzása kapcsán. Persze Verstappennek megvoltak az indokai.
dec. 26
9:33
Szeretjük a külföldi Nagy Rajtokat, de milyen messze van a túl messze? (Eurosport)
2022-ben mind a három nagy körverseny külföldről rajtolt, ennek pedig mi kifejezetten örültünk, hiszen két éve vártunk már arra, hogy a Giro mezőnye megérkezzen Magyarországra. Ám a távoli Nagy Rajtokkal együtt járnak a hosszú transzferek is, ami a versenyzők számára már nem olyan örömteli. Milyen messze lehet elvinni egy Grand Tourt, és mennyi uta
dec. 26
9:42
Olaszországba igazol a Debrecen válogatott középpályása (m4sport.hu)
A Serie A-ban szereplő Torino szemet vetett a Debreceni VSC középpályására, Baráth Péterre.
dec. 26
9:48
Papíron már "megvan", hogyan jut a vb-n a legjobb nyolc közé a kézilabda-válogatott (Infostart)
Dél-Koreán, aztán Portugálián vagy Izlandon, végül Svédországon, Brazílián, esetleg a Zöld-foki-szigeteken keresztül érheti el azt az eredményt Chema Rodríguez csapata, amellyel feledtetné a hazai Eb 15. helyét. A szövetség operatív igazgatójával beszélgettünk.
dec. 26
9:48
Nikola Jokics újabb tripla-duplájával győzött a Denver (Sportal)
A szerb center vezérletével a házigazdaként hosszabbítás után 128–125-re nyert a Phoenix Suns ellen az NBA vasárnapi játéknapján.
dec. 26
9:54
Jokic tripla-duplájával győzött a Denver, tíz játékos is 30 pont fölé jutott az NBA karácsonyi játéknapján (m4sport.hu)
A Denver Nuggets házigazdaként hosszabbítás után 128-125-re nyert a Phoenix Suns ellen az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) alapszakaszának vasárnapi játéknapján.
dec. 26
10:09
Sainz szeretné visszakapni „a tavaly énjét” 2023-ra (Racing)
Carlos Sainz a 2023-as Forma-1-s szezonban vissza szeretne folyamatos jó teljesítményt nyújtani, mert az idei évben hibát hibára halmozott. A Ferrari spanyol pilótája karrierje legsikeresebb F1-es szezonján van túl, mert meg tudta szerezni első futamgyőzelmét Silverstone-ban és ezen kívül még 3 alkalommal volt képes pole-ba állítani a Ferrariját. A
dec. 26
10:12
Varga Barnabás: „Könnyen beilleszkedem, nem vagyok nehéz eset" (Sportal)
A góllövőlista vezetője nem egy vándormadár, tíz éven keresztül Ausztriában futballozott, az NB I-ben pedig a Paks a második csapata.
dec. 26
10:24
Tom Brady beindult a negyedik negyedben: tízpontos hátrányból fordított és nyert a Tampa Bay (m4sport.hu)
A Tampa Bay Buccaneers hosszabbítás után 19-16-ra nyert az Arizona Cardinals otthonában a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 16. játékhetének vasárnapi játéknapján.
dec. 26
10:27
Jokic újabb varázslatos tripla-duplájával győzött a Denver (Eurosport)
A Denver Nuggets házigazdaként hosszabbítás után 128-125-re nyert a Phoenix Suns ellen az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) alapszakaszának vasárnapi játéknapján. A hazaiaknál a szerb Nikola Jokic 41 ponttal, 15 gólpasszal és 15 lepattanóval járult hozzá a sikerhez.
dec. 26
10:42
A Buccaneers tízpontos hátrányból nyert a Cardinals otthonában (Sportal)
A házigazda Arizonában a harmadik számú irányító, Trace McSorly játszott.
dec. 26
10:54
Kik lesznek a téli átigazolási piac főszereplői? (Sportal)
Összeállításunkban azon labdarúgók közül szemezgettünk, akiknek lejáró szerződésük, vagy a világbajnokságon nyújtott teljesítményük miatt nagy esélyük lehet a téli klubváltásra.
dec. 26
11:15
Kisma: mostanra egy kicsit elpuhították a túraautózást, amit sajnálok (Eurosport)
A Zengő Motorsport korábbi WTCR-versenyzője is vendégünk volt az ünnepek előtt. Kismarty-Lechner Gábor véleménye gumigyártóknál szerzett tapasztalatokkal, versenyzői és versenyszervezői múlttal a háta mögött mindenképpen érdekes a Túraautó Világkupa megszűnése kapcsán. A beszélgetésben természetesen még sok minden más is előkerült.
dec. 26
11:18
Elhunyt a legeredményesebb amerikai golfozónő, Kathrynne Whitworth (m4sport.hu)
Elhunyt Kathrynne Whitworth, a legeredményesebb amerikai golfozónő, aki 88 alkalommal győzött az LPGA-sorozatban.
dec. 26
11:18
Meghalt a legeredményesebb amerikai golfozónő (Sportal)
Kathrynne Whitworth szombaton váratlanul rosszul lett – 83 éves volt.
dec. 26
11:24
Schmidt Ádám az atlétikai világbajnokságról: Minden délelőtti és délutáni program egy ünnep lesz, a sport királynőjének ünnepe (m4sport.hu)
Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szerint van esély rá, hogy Magyarország megpályázza a torna-világbajnokság megrendezését.
dec. 26
11:27
Hamilton nem nyert semmit az idén, de így is megmentette Russell karrierjét (Racing)
Ezt ráadásul egyenesen a Mercedes fiatalabbik versenyzője állítja, aki hálás a hétszeres világbajnoknak, amiért az nem vonult vissza.
dec. 26
11:30
Kedvező helyzetben az Arsenal, nem engedhet meg több botlást a Manchester City – PL-beharangozó – videókkal (Sportal)
Folytatódik a Premier League, a 17. forduló ráadásul a „Boxing Day” keretein belül zajlik, beharangozónkból kiderül, milyen mérkőzések várnak ránk a világ legerősebb bajnokságából.
dec. 26
11:42
Elhunyt a híres sportoló (Infostart)
Elhunyt Kathryn Whitworth, a legeredményesebb amerikai golfozónő, aki 88 alkalommal győzött az LPGA-sorozatban.
dec. 26
11:48
Torinóba szerződhet a magyar válogatott középpályás (Sportal)
Olasz sajtóinformáció szerint kétmillió euró lehet az átigazolási összeg.
dec. 26
12:09
A két Verstappent nem lepte meg Alonso csapatváltása (Racing)
Nagyon hosszú ideig tűnt úgy, hogy Fernando Alonso az „El Plan” részeként meg fogja hosszabbítani a szerződését az Alpine-nal. Ehhez képest a spanyol pilóta a Magyar Nagydíj előtt bejelentette, hogy az Aston Martinnál fogja folytatni a pályafutását. A kétszeres világbajnok ezen döntése sokakat meglepett, azonban Jos Verstappent és Max Verstappent e
dec. 26
12:18
Kvíz. 2022 – Magyar sportsikerek (Sportal)
A magyar sportolók idén is fantasztikus eredményeket értek el, igazán büszkék lehetünk rájuk. Mostani erősen szubjektív összeállításunkban tíz sportág, tíz klasszisáról teszteljük tudásukat!
dec. 26
12:27
Rovanpera dobogós a 2022-es legjobb autóversenyzők listáján (Racing)
Az Autosport elkészítette a 2022-es legjobb autóversenyzők listáját, melyen csak két F1-es pilóta előzte meg Kalle Rovanperát.
dec. 26
12:30
Közel háromszáz nagymester, Magnus Carlsen is a mezőnyben – gyorssakkban és villámsakkban hirdetnek világbajnokokat (m4sport.hu)
Hétfőtől (mától) péntekig zajlik a küzdelem mind a férfiaknál, mind a nőknél a világbajnoki címért gyors- és villámsakkban Almatiban, ahol magyar versenyző nem lesz.
dec. 26
12:36
Videó: Patrice Evra karácsonyi videójában Mikulásnak öltözve táncol és ugrik a vízbe (m4sport.hu)
A Manchester United és a francia labdarúgó-válogatott korábbi védője furcsa módon fejezte ki, mennyire imádja a karácsonyt, a 41 éves Patrice Evra egy Mikulás jelmezben, Rudolf hátán táncol.
dec. 26
12:45
„Nadalékból merítek erőt” – van Vleuten végleg eldöntötte, mikor vonul vissza (Eurosport)
Tudja magáról, hogy évről évre jobb, és azzal is tisztában van, mekkora eredményeket ért el 2022-ben. Ami különlegessé teszi, hogy ezeket a létező legprofibb szinten tudja a helyükön kezelni. Annemiek van Vleuten ugyanolyan éhes a sikerre, mint mindig, és miközben várja, hogy mit hoz neki a civil élet, száztíz százalékkal készül a hattyúdalra: úgy
dec. 26
12:48
Szubjektív gólszépségverseny fordulóról fordulóra, 3. rész – videókkal (Sportal)
Közeledve az év végéhez összegyűjtöttük az általunk legszebbnek vélt gólokat az őszi szezonból.
dec. 26
13:00
Karácsonyi fotója miatt támadják Mohamed Szalahot (Sportal)
Karácsonyi fotója miatt támadják a muszlim szurkolók az angol Liverpool egyiptomi futballsztárját, Mohamed Szalahot.
dec. 26
13:06
Milák a legjobb 25-ben, Swiatek nyerte az európai hírügynökségek 2022-es szavazását (m4sport.hu)
A lengyel Iga Swiatek, a női tenisz-világranglista vezetője végzett az élen az európai hírügynökségek – köztük az MTI – 2022 legjobb európai sportolóiról rendezett szavazásán, amelyen Milák Kristóf 23. lett.
dec. 26
13:12
Milák Kristóf 23. lett (Infostart)
Iga Swiatek győzött, Milák Kristóf 23. lett az európai hírügynökségek szavazásán.
dec. 26
13:12
Esküvők és bajnokok, ezért imádtuk a 2022-es évet (Ripost)
Pályán és pályán kívül is nagyot alakítottak sportolóink.
dec. 26
13:42
Karácsonyi fotója miatt támadják Mohamed Szalah-t (Sportal)
Karácsonyi fotója miatt támadják a muszlim szurkolók az angol Liverpool egyiptomi futballsztárját, Mohamed Szalah-t.
dec. 26
13:44
Sportal TV – Baráth Botond: „Még sokat kell letennem az asztalra, hogy újra válogatott lehessek” (Sportal)
Nemrég még alapembere volt a nemzeti tizenegynek, most a Vasasból próbálná meg visszaszerezni a helyét. Baráth Botond volt a Sportal TV vendége.
dec. 26
13:46
A Tottenham meccsével indul a PL karácsonyi fordulója – ÉLŐ Eredménykövetés (Sportal)
A karácsonyi fordulóval folytatódik az angol Premier League a katari vb-t követően. A játéknap nyitányán a Tottenham a Brentford ellen lép pályára. Hétfőn még további hat mérkőzést rendeznek. Kövesse nyomon a meccsek alakulását élő eredménykövetőnkkel!
dec. 26
13:48
Videó: „A hűség soha nem múlik el” – felavatták Dirk Nowitzki hét méter magas szobrát Dallasban (m4sport.hu)
Felavatták Dirk Nowitzki német kosárlabdázó szobrát az észak-amerikai profiligában (NBA) szereplő Dallas Mavericks csarnoka, az American Airlines Center előtt.

Keresés