2017. január 3. kedd

jan. 3
0:24
Woolim, a kémkedő táblagép (SG)
A készülék igazi státuszszimbólumnak számít és tökéletesen jellemzi napjaink Észak-Koreáját.
jan. 3
0:33
Mark Zuckerberg: Így írtam saját AI-t otthonra, a házamhoz (prog.hu)
Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és jelenlegi vezetője a hét elején egy érdekes posztot tett közzé, ami ezúttal kivételesen azokat is érdekelhet, akik tudni sem akarnak a közösségi oldalról. A 32 éves multimilliárdos ugyanis ebben azt írja le, hogy miként is készített saját magának egy olyan ..
jan. 3
0:37
Tavasszal jön a jelentősen bővített .NET Core 2.0 (prog.hu)
A Microsoft a hónap közepén frissítette azt a dokumentumot, ami a cég .NET Core platformjának várható fejlesztéseit és ezek ütemtervét tartalmazza. Eszerint jövő év tavaszán a platform egy jelentősen bővített változatának kiadása lesz várható, .NET Core 2.0 név alatt. Az ütemterv korábbi változata..
jan. 3
0:41
Appfejlesztés Xamarinnal V - Összehasonlítás a React Native-val (prog.hu)
A React Native keretrendszer egy JavaScriptre épülő, cross-platform fejlesztési eszköz. A keretrendszer a JavaScriptből natív (Android, iOS és UWP specifikus) UI elemeket készít, tehát nem HTML alapú appot hoz létre, mint a többi JS alapú rendszer. A React Native a webes React rendszer mentén jött..
jan. 3
0:45
Még tovább kurtítja a Java EE 8 képességeit az Oracle (prog.hu)
Az Oracle, miután október végén kiadásának eltolását, majd alig pár héttel ezelőtt jelentős fejlesztések kihagyását jelentette be, a napokban ismét módosításokat hajtott végre Java Enterprise Edition platformja ütemtervén. Ezek értelmében annak következő kiadásából újabb tervezett fejlesztések ker..
jan. 3
0:49
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk! (prog.hu)
A Prog.Hu kellemes karácsonyi ünnepeket kíván minden olvasójának. [img(xmas-tree-memory-ornaments.jpg;;;;1)]
jan. 3
0:53
Újraegyesíti a vérvonalakat a legújabb Arduino IDE (prog.hu)
A karácsonyt megelőző napon új változat jelent meg az Arduino minigépek integrált fejlesztői környezetéből. Bár az Arduino IDE 1.8 sok lényegi fejlesztést nem hoz, mégis kulcsfontosságú kiadást képez, ugyanis újra egyesíti magában a platform eddig két külön szálon futó vérvonalát. Egy jogi vita mi..
jan. 3
0:57
Napi humor: A millió dolláros mobilalkalmazás-ötlet (prog.hu)
Ha valakinek ismerős a felhívás a prog.hu társalgójából, az nyilvánvalóan nem a véletlen műve. A: - Csinál bárki az ismerőseim közül Android/iPhone alkalmazásokat? Van egy ötletem, amivel akár százmilliókat is kereshetünk. B: - Én mobilalkalmazásokat csinálok. Négy és fél milliót kérek a prototípu..
jan. 3
1:01
Ennyi volt: Nem jön több frissítés a PHP 5-höz (prog.hu)
Azok a PHP-s fejlesztők akik eddig még nem tették meg, jól teszik ha elkezdik kódbázisaik konvertálását a nyelv legújabb, 7-es verzióján történő futásra. A PHP korábbi, 5-ös ágának ugyanis az óév utolsó napjával megszűnt az ún. aktív támogatása, ami azt jelenti, hogy ez a főverzió a továbbiakban m..
jan. 3
1:06
Idő előtt buktatta le új csúcskártyáját az Nvidia (pcforum.hu)
Az Nvidia a napokban gyakorlatilag hivatalosan is megerősítette mindeddig csak pletykált GTX 1080 Ti videókártyájának érkezését - bár valószínűleg ez nem volt szándékos a cég részéről. A gyártó ugyanis egy álláshirdetésben kotyogta ki az új szuperkártya kiadását, aminek mindeddig még létezését sem..
jan. 3
1:10
Nokia: Tőlünk nyúlt ötletekre épül az iPhone (pcforum.hu)
A Nokia a hét közepén jelentette be, hogy a világ több régiójában is tömeges szabadalmi pereket kezdeményez az Apple-lel szemben. A finn gyártó szerint ugyanis az almás vállalat termékeiben - de különösen az iPhone-ban - számos, általa korábban már levédetett ötletet és technológiát használt fel, ..
jan. 3
1:14
Kamu Galaxy Note 7 okozott vészhelyzetet egy repülőn (pcforum.hu)
Az Egyesült Államokban kiürítettek és töröltek egy repülőjáratot, miután az utaskísérők felfedezték, hogy a fedélzeten egy "Samsung Galaxy Note 7" nevű mobilos hotszpot működik. Mint kiderült: a hozzáférési pontot csak egy mókás kedvű utas hozta létre egy valójában másik típusú készülékén - de ezt..
jan. 3
1:18
Kiszivárgott: Ilyen dobozokban jönnek majd a Kaby Lake processzorok (pcforum.hu)
Bár az Intel hivatalosan csak jövő év elején mutatja majd be új, asztali Kaby Lake processzorait, egy online magazinnak köszönhetően már most meg tudjuk mutatni, hogy milyen dobozokban is fognak a következő generációs chipek érkezni. Ezek ugyan meglepően hasonlítanak majd a jelenlegi, hatodik gene..
jan. 3
1:22
Vigyázat! Kémkedhetnek utánunk a karácsonyi ajándékok is (pcforum.hu)
[G Data] Újabb kisgyerekeknek szánt játékokról derült ki, hogy túl sok személyes adatot gyűjtenek össze, és azokat külső szolgáltatóhoz továbbítják. A G Data arra figyelmeztet, hogy minél okosabb egy játék, annál nagyobb az adatvédelmi veszélye. Az amerikai fogyasztóvédelmi hivatalhoz december ele..
jan. 3
1:26
Kihúzták az eddigi legveszélyesebb zsarolóvírus méregfogát (pcforum.hu)
[Kaspersky] Az idén áprilisban és májusban közzétett CryptXXX rosszindulatú programot dekódoló eszközök után a Kaspersky Lab ismét kiadott visszafejtő kulcsokat a kártékony program legújabb verziója ellen. Ez a kártékony szoftver, amely képes volt több ezer számítógépet megfertőzni világszerte ápr..
jan. 3
1:30
Szuperolcsók lettek a játékok a Steam-en (pcforum.hu)
Jó hírünk van azon olvasóinknak, akik idén az utolsó napokra halasztották a karácsonyi ajándékok vásárlását, vagy egyszerűen csak nem tudják mivel szórakozzanak az ünnepek alatt. A Steam-en ugyanis csütörtök este elindult az idei Winter Sale, aminek keretében megint igen jelentős kedvezménnyel leh..
jan. 3
1:34
Saját okosórákat fog kiadni jövőre a Google (pcforum.hu)
Bár a Google bizonyos technológiák terén egyértelműen piacvezetőnek számít, más tereken úgy tűnik, hogy elképesztő fáziskésésben van a világhoz képest. Utóbbi területek listájára mostantól felírhatjuk az okosórákat is, miután a cég a napokban bejelentette: rövid időn belül mindjárt két különböző m..
jan. 3
1:38
Szupertakarékos asztali operációs rendszert adott ki a Raspberry Pi (pcforum.hu)
Az eddig elsősorban párezer forintos miniszámítógépeiről ismert Raspberry Pi a héten bejelentette, hogy PC-re és Mac-ra is elérhetővé tette PIXEL OS nevű operációs rendszerét. Az eddig csak a Pi saját minigépein futó szoftver különlegessége, hogy rendkívül régi vagy gyenge gépeken is hatékonyan tu..
jan. 3
1:42
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk! (pcforum.hu)
A PC Fórum kellemes karácsonyi ünnepeket kíván minden olvasójának. [img(xmas-tree-memory-ornaments.jpg;;;;1)]
jan. 3
1:46
Itt a vége: Megszűnik a CyanogenMod fejlesztése (pcforum.hu)
A CyanogenMod mögött álló cég a napokban egy igen kellemetlen karácsonyi meglepetéssel szolgált a főzött ROM rajongói számára. A vállalkozás ugyanis bejelentette, hogy december 31-i hatállyal leállítja nem csak közismert rendszere fejlesztését, de teljes mértékben megszünteti annak támogatását, és..
jan. 3
1:50
Egyszerűbben lett tervezhető a vasúti utazás a Google Térképen (pcforum.hu)
[MTI] Egyszerűbben tervezhető a Google Térképen a vasúti utazás, számos vonat viszonylatjelzéssel, számmal és külön színnel jelenik meg a globálisan elterjedt utazástervezőben - közölte a MÁV-csoport csütörtökön az MTI-vel. Kiemelték, az informatikai óriáscég a MÁV, a MÁV-Start és a Gysev együttmű..
jan. 3
1:54
Virtuális valóságba költözhet a telefonos ügyintézés (pcforum.hu)
[MTI] A virtuális valóság, a chatbotok és a mesterséges intelligencia globális terjedésére számítanak a értékesítési- és marketingvezetők az ügyfélszolgálatban - derül ki az amerikai Oracle szoftvercég legfrissebb kutatásából. A felmérésben négy ország 800 értékesítési és marketingvezetőjét kérdez..
jan. 3
1:58
8 gigabájt RAM-mal érkezhet a Samsung Galaxy S8 (pcforum.hu)
Azt, hogy a Samsung hamarosan bemutatásra kerülő új Galaxy csúcstelefonja elődeinél több memóriával érkezhet, már eddig is biztosra lehetett venni. A napokban kiszivárgottak szerint azonban az S8 még az eddig sejtett 6 GB-nál is több, akár 8 gigabájt RAM-mal jön majd - ezzel pedig minden eddigi re..
jan. 3
2:02
Felfoghatatlanul értékes céggé válhat a Microsoft (pcforum.hu)
Bár a Microsoft már így is a világ egyik legértékesebb cégének számít, rövidesen az első helyre katapultálhatja magát, sőt, egy történelmi rekordot állíthat be - véli egy elemző. Michael Markowski szerint ugyanis a redmondi konszern lehet a világtörténelem első vállalkozása, aminek tőkekapitalizác..
jan. 3
2:06
Új verzió jelent meg a DOS operációs rendszerből (pcforum.hu)
Miközben otthon mindenki a VR-szemüvegeit, drónjait és 5-6 colos új okostelefonjait bontogatta ki, meglepő bejelentés érkezett a PC Fórum hírlistájára. Kiderült ugyanis, hogy karácsony alkalmából új verzió jelent meg a már legalább egy évtized óta halottnak hitt DOS rendszerből, illetve annak nyíl..
jan. 3
2:10
7 GHz fölé sikerült húzni az Intel egy új processzorát (pcforum.hu)
Bár az Intel új Kaby Lake sorozatába tartozó processzorok - különösen a Core i7-es modellek - eleve igen gyorsan képesek a rajtuk futó programokat futtatni, rajongók még sokkal gyorsabb működésre tudtak bírni közülük egyet. A napokban ugyanis egy Core i7-7700K lapkát sikerült még 7 GHz-nél is nagy..
jan. 3
2:14
Öt új okostelefont mutat be napokon belül az LG (pcforum.hu)
[LG] Az LG Electronics (LG) négy új, a K sorozatba tartozó középkategóriás okostelefont, valamint a vadonatúj Stylus 3 készüléket mutatja be a 2017-es CES-en, Las Vegasban. A vállalat ezekkel az új modellekkel erősíti jelenlétét ebben a lendületesen növekvő mobilpiaci szegmensben. Az új mobileszkö..
jan. 3
2:18
Veszélyes lehet a fészbúkozás - de elmondjuk hogyan védekezhetsz (pcforum.hu)
[ESET] Az internetes jelenlétünk rengeteget változott az elmúlt években. Korábban az online böngészés a keresőmotorok használatát, konkrét tartalmak keresését vagy a kedvenc új weboldalaink olvasását jelentette. Ma már a közösségi média, az online videók és az azonnali üzenetküldés képezik az inte..
jan. 3
2:22
Kikapcsolható lesz a kötelező frissítés a Windows 10-en (pcforum.hu)
Bár a Microsoft által a Windows 10-ben bevezetett kötelező frissítésnek vitathatatlan előnyei vannak biztonsági és kompatibilitási szempontból, az előd-rendszerekhez képest erőszakos szisztémát sok kritika is érte az utóbbi években a gyakorlottabb felhasználók részéről. Most úgy tűnik, hogy Redmon..
jan. 3
2:26
iPad-en szolgálják fel az ételt egy amerikai étteremben (pcforum.hu)
Bár azt, hogy a táblagépeket viszonylag sokféle célra lehet használni, mindenki tudja, de még így is meglepő lehet, hogy milyen alkalmazási módjukat találta meg (vagy fel?) egy exkluzív amerikai étterem. A Michelin-csillagos Quince-ben ugyanis az egyik fogásnak képezi a szerves részét az Apple köz..
jan. 3
2:30
Spéci játékmódot kaphat az asztali Windows 10 (pcforum.hu)
A Windows 10 jövő tavasszal megjelenő új kiadása, a Creator's Update a 3D-s támogatás, egy átdolgozott felület, valamint a halasztható frissítések mellett egy további érdekességgel érkezhet. Az új rendszerben ugyanis elérhetővé válhat majd egy speciális kifejezetten a játékoknak kidolgozott mód is..
jan. 3
2:34
Begyűjti azokat az adatokat is rólunk a Facebook, amiket nem adunk meg neki (pcforum.hu)
Bár a Facebook már egyébként is rengeteg adattal rendelkezik emberek milliárdjairól, amiket azok önként adtak meg neki, a közösségi oldal a jelek szerint nem elégszik meg ezzel. A szájt ugyanis azokról a felhasználókról, illetve olyan adatokat is begyűjt más forrásokból, amiket felhasználói nem ad..
jan. 3
2:38
Drogfüggőkhöz hasonlóan reagálnak mobiljuk elvételére az emberek (pcforum.hu)
[MTI] Reprezentatív felmérések szerint a vizsgált emberek negyven százaléka magányosnak érzi magát az okostelefonja nélkül - ismertette Kalamár Hajnalka klinikai szakpszichológus az M1 aktuális csatorna szerda délelőtti műsorában. A 24 órára telefonjuk nélkül hagyott emberek 53 százaléka elvonási ..
jan. 3
2:42
Lehetetlen Kék Halált előidézni a Windows 10 legújabb előzetesében (pcforum.hu)
A Microsoft a Windows 10 a héten kiszivárgott legújabb előzetesében egy olyan módosítást vezetett be, amiről első hallásra azt is gondolhatnánk, hogy régóta várt nagy előrelépést képez a Windows-ok stabilitásában. A 14977-es számú build-ben ugyanis a felhasználók garantáltan nem találkozhatnak a r..
jan. 3
2:46
Számítógép állíthatta meg a berlini kamionos terroristát (pcforum.hu)
[MTI] A fedélzeti számítógép automatikus balesetmegelőző rendszere állította meg azt a kamiont, amellyel december 19-én a tömegbe hajtottak egy berlini karácsonyi vásáron - írta szerdán a Der Spiegel című német hírmagazin A hetilap a hírportálján közölt beszámoló szerint úgy tudja, hogy a támadásh..
jan. 3
2:50
Újabb funkció fog visszakerülni a Windows 10 Start menüjébe (pcforum.hu)
A Microsoft, miután a Windows 8-ban gondosan kigyomlált minden jól bevált és megszokott dolgot, operációs rendszere újabb kiadásaiban egyre több mindent épít vissza a Start menüjébe. Ezek közül a legújabb egy olyan funkció lesz, ami már a Start menü első, a Windows 95-ben megtalálható változatában..
jan. 3
2:54
Megbokrosodott és magától a nappaliba rontott egy Tesla (pcforum.hu)
Az elmúlt év egyértelműen nem volt igazán jó a Tesla számára, hiszen elkezdtek áradni a méregdrága elektromos autók - sokszor a tulajdonosok állítása szerint a járművek által aktívan előidézett - baleseteiről szóló hírek. Nos, úgy tűnik, hogy az újév sem kezdődik jól a cég számára, miután egy újab..
jan. 3
2:58
Egyetlen üzenettel bénítható meg az iPhone-ok kommunikációja (pcforum.hu)
Alig kicsit több, mint egy hónappal az után, hogy egy az iPhone-ok "csonttá" fagyasztására alkalmas pár másodperces videóról írtunk, ismét egy durva sebezhetőségről tudunk beszámolni az almás mobilokban. Ennek lényege, hogy ha valakinek elküldenek egy bizonyos üzenetet, akkor az illető többet nem ..
jan. 3
3:02
Emberek helyett robotok fogják építeni az új iPhone-okat (pcforum.hu)
Az Apple az elmúlt évek során már többször került a kereszttűzbe azért, mert méregdrágán és óriási profittal árult készülékeit az embereket a végtelenségig kizsigerelő gyárakban, sokszor gyerekekkel készítteti - a jövőben azonban ezek a szalagcímek garantáltan a múlttá válhatnak. Sajnos nem azért,..
jan. 3
5:27
Új előzetest kapott a Szépség (SG)
A szépség és a szörnyeteg nemzetközi előzetese is ígéretes.
jan. 3
7:09
A kiégés szindróma ellen harcol Franciaország (SG)
A nagyvállalatok dolgozói szabadidőben nem kötelesek válaszolni a munkájukat érintő emailekre és a mobilhasználatra is új szabályozást kell hozniuk.
jan. 3
7:36
Így védd meg az AirPods fülhallgatód a tolvajoktól (PCWorld)
Felbukkant egy ötletes matrica, amelynek a használatával nagyobb biztonságban lesz az AirPods.
jan. 3
7:36
Robin Williams is szeretett volna a Harry Potterben játszani (GameStar)
Robin Williams maga kereste fel a Harry Potter filmeken dolgozó stúdiót, de egy érdekes oknál fogva szóba sem jöhetett, hogy részt vegyen a meghallgatásokon.
jan. 3
8:12
Galaxy in Turmoil - ez lett a letiltott Star Wars játékból (GameStar)
A Star Wars-témát jogi okok miatt maga mögött hagyó Galaxy in Turmoil készítői egy új videón mutatták be az egyik bolygót, ahol a lövöldében összecsaphatunk majd.
jan. 3
8:33
Sikeres volt a Palladio Orchestra első koncertje (IT-Extreme)
11 ezer ember az Arénában
jan. 3
8:48
Nem mennek a Daydream VR-alapú szoftverek (PCWorld)
A telepítési adatok alapján a daydreames appok népszerűsége elég alacsony.
jan. 3
8:48
Minden korábbinál magasabb ünnepi adatforgalom a Vodafone ügyfeleknél (prim)
A 2016/17-es ünnepi időszakban is folytatódott a korábbi trend: a Vodafone ügyfelei sokkal több adatot forgalmaztak...
jan. 3
8:48
Ez a Grand Theft Auto V mod Liberty Citybe visz el (GameStar)
Ha mindig is visszavágytál a városba, ahol minden elkezdődött, akkor most egy mod biztosítja az utazást a GTA IV világába.
jan. 3
9:06
Ígéretes videón mutatja be a Sony a PlayStation 4 idei évét (GameStar)
A Sony és a PlayStationre fejlesztő stúdiók idén is elkényeztetnek majd minket jobbnál-jobb címekkel, legalábbis ezt ígérik egy látványos videóban. A Detroit: Become Human is a listán.
jan. 3
9:06
Idén folytatódik a When They Cry-sorozat (Game Channel Online)
Nagyszerű hírekkel szolgálhatunk a japán vizuális novellák kedvelői számára, a 07th Expansion csapata ugyanis bejelentette, hogy 2017-ben feltétlenül folytatják a műfaj egyik legjobbikának számító When They Cry-sorozatot. A készítők minderről a Twitteren számoltak be - full kriksz-kraksz az egész, szóval be sem szúrjuk -, a...

Keresés