2017. január 3. kedd

jan. 3
9:36
Páratlan felfedezés oldhatja meg a Biblia egyik legnagyobb rejtélyét (Múlt-kor)
Rendkívüli dél-izraeli felfedezés deríthet fényt a Biblia egyik legnagyobb rejtélyére, az Ószövetség talán leghírhedtebb népe, a filiszteusok eredetére. Az ősi Askelón, az egyik legfontosabb filiszteus város falain kívül feltárt nagy temetőhöz hasonlót a régióban korábban még nem találtak.
jan. 3
9:54
Ismét tűzvész pusztít Chilében (MaHu)
Nagy tűz ütött ki helyi idő szerint hétfőn este a chilei Valparaísóban, legalább száz házat pusztítva el. A helyi hatóságok azt közölték, mintegy 400 embert kellett a környékről evakuálni.
jan. 3
10:39
Túl „polgárinak” találták a lapját, évekig nem jelenhettek meg versei Nemes Nagy Ágnesnek (Múlt-kor)
Kilencvenöt éve, 1922. január 3-án született Budapesten Nemes Nagy Ágnes költő, műfordító, esszéista. Költészetében szigorúan tartotta magát a racionalizmushoz, de a látszólagos szenvtelenség, távolságtartás, hűvös józanság és csillogó intellektus mögött kimondhatatlan szenvedély parázslott.
jan. 3
10:39
Négy másodperc, amitől megindul a nyálelválasztásod (BerryBlog)
Van egy olyan megérzésem a 2017-es évet illetően, hogy idén meglehetősen sokat fogunk foglalkozni a soron következő QWERTY-s BlackBerryvel, amit ha minden jól megy részleteiben már a hét második felében megismerhet majd a nagyközönség. Kezdődik ugyanis Las Vegasban a CES, ahol a BlackBerry újdonsült partnere, a TCL leránthatja a leplet arról a készülékről, melyet eddig csak Mercury kódnéven…
jan. 3
11:42
Részt vett a somme-i vérfürdőben Tolkien, A Gyűrűk Ura írója (Múlt-kor)
Százhuszonöt éve, 1892. január 3-án született J. R. R. Tolkien angol nyelv- és irodalomtörténész, A Gyűrűk Ura című regénytrilógia írója. Történeteit, így Zsákos Bilbó, a félénk hobbit meséjét, először gyermekeinek olvasta fel, s mivel sikert aratott velük, 1930-tól lejegyezte azokat.
jan. 3
14:30
A vadalmát választották a 2017-es Év fájává (MaHu)
Az egykoron gyümölcséért és faanyagáért egyaránt közkedvelt vadalma lett a 2017-es Év fája az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) online szavazásán.
jan. 3
14:51
Mi köze a titokzatos esernyős embernek Kennedy meggyilkolásához? (Múlt-kor)
John Fitzerald Kennedy meggyilkolását követően azonnal megindultak a találgatások a merénylő kilétét illetően, és bár szinte bizonyos, hogy Lee Harvey Oswald lőtte le JFK-t, vannak, akik szerint a napsütésben rejtélyes módon esernyővel megjelenő férfi állhat a merénylet hátterében.
jan. 3
15:57
Zsiráfborjú született a budapesti állatkertben (MaHu)
Az egészséges zsiráfborjú az év első napján látta meg a napvilágot.
jan. 3
18:00
Történelmi nap: 25 éve végezték el az első magyarországi szívátültetést (Múlt-kor)
Történelmi napnak nevezte a huszonöt évvel ezelőtti első magyarországi szívátültetést Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese, az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója kedden Budapesten.
jan. 3
19:45
Így lepi el a szmog Pekinget (MaHu)
Gyorsított felvétel mutatja be, hogyan lepi el a fojtó füstköd a Kínai Népköztársaság fővárosát.

Keresés