2017. január 12. csütörtök

jan. 12
7:36
Lángba borult kamion miatt zárták le az M7-est (Népszava)
A sztrádát teljes szélességében elfoglaló jármű rakománya és vezetőfülkéje is kiégett.
jan. 12
8:42
Többszörös túlerő, fagy, embertelen körülmények – magyar katonák tízezreinek életébe került a doni katasztrófa (Múlt-kor)
1943. január 12-én kezdődött a második világháborúban a szovjet Vörös Hadsereg támadása a Don-kanyarban, melynek következtében a 250 ezer fős 2. magyar hadsereg kötelékéhez tartozó honvédek és munkaszolgálatosok közül mintegy 125-130 ezren estek el, sebesültek meg, vagy estek fogságba.
jan. 12
8:57
A holdja védi a Pluto légkörét a napszéltől (csillagászat.hu)
Egy új tanulmány szerint legnagyobb holdjának a hatása jelentősen csökkenti a Pluto légkörének napszél miatti “párolgását”, amikor a Charon keringése során éppen a Nap és a törpebolygó közé kerül. A Pluto és Charon nevű holdjának kapcsolata a legkülönösebb kölcsönhatások egyike
jan. 12
9:42
Merre havazik, hol csúszik az út az országban - Olvasson! (Népszava)
jan. 12
9:44
Megint szmog! - Riadó Salgótarjánban (Népszava)
Budapesten és számos településen is egészségtelen a levegő.
jan. 12
9:45
Alig élte túl a Gulág megpróbáltatásait a szovjet űrrepülés atyja (Múlt-kor)
Száztíz éve, 1907. január 12-én született az ukrajnai Zsitomirban Szergej Pavlovics Koroljov, az első szovjet szputnyikok és űrhajók tervezője, a szovjet űrrepülés atyja. Közel 60 évvel később bekövetkezett halálának is szerepe volt abban, hogy a Szovjetunió lemaradt az űrversenyben.
jan. 12
11:51
Kacér pillantásoktól a hóviharon átkelő Hannibálig – 10 lenyűgöző téli festmény (Múlt-kor)
Látták már A sikoly alkotója, Edvard Munch havas tájait? Tudják, hogyan néz ki egy hóval borított falu Vasszilij Kandiszkij interpretációjában? A következő, válogatásban javarészt olyan művészek képei szerepelnek, akik neve hallatán nem elsősorban téli tájképeikre asszociálunk.
jan. 12
12:33
Elpusztult Vobara, a Fővárosi Állatkert egyik koalája (MaHu)
Szerda reggel elpusztult Vobara, a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik koalája, a boncolás szerint halálát bélcsavarodás okozta.
jan. 12
14:42
Gyönyörködjön a párductestű Vajna Timi legújabb, méregdrága ruhakölteményében! (Népszava)
jan. 12
15:00
Jön a sötét Hub - Androidra (BerryBlog)
Amióta csak a BlackBerry Hub üzenetkezelő központ létezik, a felhasználók egyik legtöbbször hangoztatott kérése az volt a fejlesztők felé, hogy át lehessen váltani a Hub hátterét fehérből feketébe, vagy legalábbis sötét árnyalatúra. A kérés amúgy tök jogos, és a BlackBerry számos szoftverkomponensében ez régóta megoldott (BB10-en például a névjegyzék is ilyen egy ideje, Androidon pedig a legutóbbi…
jan. 12
16:03
„Teli gyomorral a haslövés végzetes” – így lakmározott a magyar baka a Nagy Háborúban (Múlt-kor)
A soknemzetiségű és vallási megoszlású, földrajzilag rendkívül eltérő adottságú Osztrák–Magyar Monarchia haderejének összetétele igen színes képet mutatott. A sokféleség az élelmezés területén is jelentkezett.
jan. 12
20:00
Az MSZP támogatja az "európai FBI"-t (Népszava)
Molnár Zsolt szerint Orbánnak is ki kell állnia a javaslat mellett.

Keresés