2017. február 1. szerda

febr. 1
8:45
Az első vályogháztól Az asszonyemberig – egy nászúttal kezdődött Hollywood története (Múlt-kor)
Százharminc éve, 1887. február 1-jén jegyeztette be birtokát Hollywood néven Harvey Wilcox egy Los Angeles-i telekkönyvi hivatalban. A földdarabról akkor még senki sem sejtette, hogy később egy stúdiókomplexum nő majd ki rajta, s később világszerte a film fogalmával azonosítják.
febr. 1
9:48
Egyedülálló fegyver-látványraktárral is készül az újranyitó Hadtörténeti Intézet és Múzeum (Múlt-kor)
Megújuló kiállításokkal, új időszaki kiállításokkal és a fegyver-látványraktár megnyitásával is készül a szerdán újranyitó Honvédelmi Minisztérium (HM) Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HIM). A Hadtörténeti Intézet és Múzeum állandó kiállításai is megújulnak az idén.
febr. 1
10:51
Utólagos kegyelemben részesítik a britek a homoszexualitásuk miatt elítélt tízezreket (Múlt-kor)
Utólagos kegyelemben részesítette a brit kormány a korábbi évtizedekben homoszexualitása miatt elítélt több tízezer embert, miután kedden életbe lépett az erről elfogadott törvény. Hivatalos adatok szerint 15 ezren még ma is élnek a homoszexualitás miatt elítéltek közül.
febr. 1
11:54
A Mágus, aki még 50 évesen is játszott és sohasem állították ki (Múlt-kor)
Százkét éve, 1915. február 1-jén született Sir Stanley Matthews brit labdarúgó, a Cselmágus, aki 1956-ban elsőként nyerte el a legjobb európai labdarúgónak járó Aranylabdát. A világ egyik legjobbjának tartott jobbszélsőt gyorsasága és technikai tudása emelte a legnagyobbak közé.
febr. 1
12:21
Újabb BlackBerryk mutatkozhatnak be Barcelonában (BerryBlog)
Nagyjából egy hónapja mindenki a Mercuryról, a BlackBerry által fejlesztett, és a TCL által gyártott QWERY-s okostelefonról beszél, de azt már korábban világossá tette a kanadaiak újdonsült partnere, hogy hosszabb távon számol a márkával, és komoly portfóliót épít ki BlackBerrykből. Több forrás is tudni véli, hogy az idei Mobile World Congress során Barcelonában a TCL a Mercuryn túl is betekintést…
febr. 1
12:57
Már ötéves korában megválasztották, de sohasem uralkodott az utolsó erdélyi fejedelem (Múlt-kor)
Háromszáz éve, 1713. február 1-jén halt meg Bécsben II. Apafi Mihály erdélyi fejedelem. Apanagyfalvi II. Apafi Mihály az egyik legrégibb és legelőkelőbb erdélyi családból származott. 1676. október 13-án Gyulafehérvárott született I. Apafi Mihály fejedelem és Bornemissza Anna fiaként.
febr. 1
15:03
Az őrült király nyálfoltos mellényétől Viktória hatalmas bugyogójáig – ilyen volt a brit uralkodók ruhatára (Múlt-kor)
Az Egyesült Királyságban a Királyi Ceremoniális Ruhakollekció tele van több ezer rendkívüli viselettel, amelyek a brit uralkodóházak tagjainak ruhatárát gazdagították. Mit tudhatunk meg ezekből a ruhadarabokból a királyi család tagjainak mentális és fizikai tulajdonságairól?
febr. 1
18:36
Kiállítják a nyestet, ami miatt le kellett állítani az LHC részecskegyorsítót (MaHu)
A szerencsétlenül járt állatot 18 ezer voltos feszültség csapta agyon. Kitömött tetemét a Roterrdami Természettudományi Múzeumban fogják kiállítani.
febr. 1
21:33
Egyetlen atomnyi vastag grafént állítottak elő - szójababból (MaHu)
Az ausztrál kutatók szerint a módszerükkel jelentősen csökkenteni lehet az egyedülálló fizikai tulajdonságokkal rendelkező nanotechnológiai anyag előállítási költségeit.

Keresés