2017. március 1. szerda

márc. 1
5:51
15 galaxis épp összeütközött egy szomszédos galaxissal (MaHu)
Jóval gyakoribb a kozmikus kannibalizmus, mint azt eddig hitték.
márc. 1
6:45
Kihalt főemlősfajt azonosítottak amerikai kutatók (MaHu)
Bár a paleontológusok már egy évszázada kutatják a térséget, jelentősebb leletekre, kihalt főemlősök maradványara eddig nem igazán bukkantak.
márc. 1
8:51
Földöntúli transz, karibi szolgáló és a kivégzett pap – boszorkányhisztéria Salemben (Múlt-kor)
Elizabeth meggörnyedt és elvágódott, majd elvékonyodó hangon sikoltozni kezdett. Samuel Parris tiszteletes falfehér arccal, tehetetlenül szemlélte földöntúli transzba eső lányát.
márc. 1
10:57
Ha magas vagy, köszönd a neandervölgyinek (Múlt-kor)
A 28 ezer évvel ezelőtt kihalt neandervölgyi génjei mind a mai napig hatással vannak életünkre, ugyanis számos emberi jellemzőt befolyásolnak, a legújabb kutatás szerint nagyban meghatározzák magasságunkat, sőt még a skizofréniára és a lupus nevű immunbetegségre való hajlamunkat is.
márc. 1
10:59
Nagy-Britannia legrégibb vaskori aranykincsét találták meg kincsvadászok (Múlt-kor)
Körülbelül 2500 éves vaskori aranykincset találhattak meg fémdetektoros kincsvadászok egy staffordshire-i mezőn. A BBC beszámolója szerint a két férfi négy arany ékszert: három nyakláncot és egy karkötőt talált közvetlenül a földfelszín alatt Leekfrith község területén.
márc. 1
11:15
Befutottak az első képek a belépőszintű BlackBerryről (BerryBlog)
Noha a KEYone lázban tartja a rajongók nagy részét, és az érdeklődés a média részéről is ígéretesen erős, szép lassan lehullhat a lepel egy másik BlackBerryről is, amit egy olyan országban kezdenek árulni, ahol a KEYone nagyjából a megfizethetetlen kategóriába tartozik. Volt már itt a blogon szó többször is az indonéz PT BB Merah Putih által gyártott olcsó BlackBerryről, nos úgy tűnik, hogy ennek…
márc. 1
12:00
Korábban ismeretlen főemlősfaj maradványait fedezték fel Indiában (Múlt-kor)
Fosszíliavadászok egy ősi főemlősfaj állkapocscsontjának maradványaira bukkantak Indiában, a primitív főemlős a madagaszkári makik rokona, és távoli kapcsolatban áll a majmokkal, az emberszabású majmokkal és az emberrel.
márc. 1
12:02
Emléktúra indul a 200 éve született Arany János tiszteletére (Múlt-kor)
Az egy éven át tartó Arany-út program érinti a költő szülővárosát, Nagyszalontát, Debrecent, ahol a diákéveit töltötte, Nagykőröst, ahol tanárként dolgozott, illetve Budapestet, ahol a Magyar Tudományos Akadémia titkára volt.
márc. 1
15:09
Miért kerül ma hamuból kereszt a katolikusok homlokára? (Múlt-kor)
Hamvazószerda, a farsang és a húsvét közötti választónap, a keresztény vallásban a húsvét előtti nagyböjt kezdete, az idén március 1-re esik. Hamvazószerdát böjtfogó szerdának, szárazszerdának vagy aszalószerdának is nevezik.
márc. 1
16:12
Mi járhatott egy 18. századi zombori ördögűző fejében? (Múlt-kor)
Egy 18. századi zombori ördögűző ferences szerzetes mentalitását feltáró kötetet jelentetett meg a Balassi Kiadó. A könyv szerzője, Bárth Dániel elmondta: mikrotörténeti munkájában nem végleges és megnyugtató válaszokat keresett, hanem sokkal inkább nyugtalanító kérdéseket igyekezett felvetni.
márc. 1
16:30
Pánikra semmi ok, elég erős a KEYone processzora (BerryBlog)
Amikor a BlackBerry KEYone-t bejelentették, és nyilvánosságra kerültek a mobil műszaki adatai, a technofil okostelefon-felhasználók körében a legtöbbet emlegetett kritika az volt, hogy a készülék "csak" egy Qualcomm Snapdragon 625-ös processzort kapott, ami kétségtelenül nem a leggyorsabb Qualcomm lapka, ám ettől még távolról sem kell attól tartani, hogy a KEYone bármilyen napi feladat során…
márc. 1
16:33
UFO száguldott át egy tasmaniai kisváros felett (videó) (MaHu)
Egyesek szerint megszállásra készülő idegen űrhajó volt, mások tűzgolyónak tartják.
márc. 1
16:42
Oldalról fotózták le a távoli galaxist (24.hu)
Viszonylag ritkán láthatunk ilyen jó szögből egy galaxist.
márc. 1
17:12
Vaskori aranyékszereket talált két amatőr régész (24.hu)
A tárgyakat feltehetőleg karkötőként, vagy nyakdíszként viselték több mint 2 000 évvel ezelőtt.
márc. 1
18:18
Hogyan készítették a palacsintát a középkori Angliában? (Múlt-kor)
A palacsinta már a középkorban is kedvelt finomságnak számított, nem csoda, hogy Angliában a böjti időszak előtti húshagyókedden még egyszer utoljára rendesen belakmároztak belőle minden évben. Egy 13. századi receptben azonban egészen meglepő dolgokkal is találkozhatunk.
márc. 1
18:30
Elképesztő drónvideó: így tört ki az Etna (24.hu)
Nyolc hónapnyi szünet után feléledt az Európa legmagasabb és legaktívabb vulkánja. Csodálatos képsorok!
márc. 1
19:48
Lehetett élet a Marson, egy ősöreg baktérium a bizonyíték (24.hu)
Fantasztikus leletet találtak Kanadában, ami akár a marsi élet közvetett bizonyítéka is lehet.

Keresés