2017. március 13. hétfő

márc. 13
8:51
Lett volna lehetőségük a szétválasztásra, mégis együtt maradtak az „eredeti” sziámi ikrek (Múlt-kor)
Kétszázhat éve, 1811. március 11-én született a törzsénél összenőtt Csang és Eng, az eredeti sziámi ikerpár. Harmincévesen megállapodtak, Észak-Karolinában vettek egy farmot, felvették az amerikai állampolgárságot és a Bunker nevet.
márc. 13
9:54
Első alkalommal jelentek meg magyarul az auschwitzi lágerparancsnok emlékiratai (Múlt-kor)
Első alkalommal jelentek meg magyar nyelven Rudolf Höss auschwitzi lágerparancsnok emlékiratai, amelyet 1947-es lengyelországi kivégzése előtt, a börtöncellájában írt. A magyar az eredeti német kiadást követve csupán Höss feljegyzéseinek történeti szempontból legfontosabb részeit adja közre.
márc. 13
12:00
Hogyan vélekedtek a középkorban az abortuszról és a fogamzásgátlásról? (Múlt-kor)
Az abortusz kérdése napjainkban is mélyen megosztja a társadalmat. Nem volt ez másképp a középkorban sem, amikor a terhességmegszakításról és a fogamzásgátlásról szóló vitákban épp úgy feltűnt az élet kezdetének kérdése, mint a szülők anyagi helyzetének szempontja.
márc. 13
13:03
Hatalom, gazdagság és szexualitás – mit jelképeztek a cipők az évszázadok során? (Múlt-kor)
Az ókori Rómában minden társadalmi csoport sajátos lábbelivel bírt, a hegyes orr a férfiasság jelképe is lehetett, a piros szín pedig a leghatalmasabbak kiváltsága volt. Az extrém viseleteket gyakran gúnyolták a kortársak, de előfordult az is, hogy szabályozással léptek fel velük szemben.
márc. 13
15:12
A magánszféra 50 árnyalata és egyéb tavaszi app-frissítések (BerryBlog)
Múlt hét végén megérkezett a BlackBerry androidos Hub+ alkalmazáscsomagjának első, tavaszi frissítése, vele együtt pedig egy vadonatúj, BlackBerry-exkluzív app is, a Privacy Shade, ami egy nagyon érdekes megvalósítása annak, hogyan zárhatjuk ki a környezetünkben lévő vadidegeneket az okostelefonos privát szféránkból.  A Privacy Shade appot neked találták ki, ha például sokat utazol…
márc. 13
16:12
Megkezdődött Carlos, a Sakál újabb pere Párizsban (Múlt-kor)
Megkezdődött hétfőn a párizsi különleges, terrorcselekményekkel foglalkozó törvényszék előtt a Carlos, a Sakál néven ismertté vált elítélt terrorista, a venezuelai Ilich Ramírez Sánchez újabb pere.
márc. 13
18:54
"Lenyűgöző" fotó érkezett a TRAPPIST-1-ről (24.hu)
Ne tegyünk szemrehányást, egyáltalán nem könnyű feladat lefényképezni a távoli csillagot.
márc. 13
19:42
Elzöldült a jég az Antarktisznál (24.hu)
Nem kell félni, az elszíneződést egy teljesen természetes folyamat okozta.
márc. 13
20:24
Kína a Yellowstone-nál is nagyobb nemzeti parkot építene (24.hu)
Az ázsiai ország célja az, hogy két veszélyeztetett fajt is megóvjon.

Keresés