2017. február 27. hétfő

febr. 27
8:33
Szépsége helyett az „ügy” iránti odaadásával fogta meg Lenint Nagyezsda Krupszkaja (Múlt-kor)
Hetvennyolc éve, 1939. február 27-én halt meg Nagyezsda Konsztantyinovna Krupszkaja orosz forradalmár, szovjet közéleti személyiség, Vlagyimir Iljics Lenin felesége. A Szovjetunióban utcák, terek, közintézmények, továbbá egy leningrádi csokoládégyár viselték nevét.
febr. 27
9:36
Felháborodtak a zsidó szervezetek a háború alatti szlovák államot mentegető videó miatt (Múlt-kor)
Nagy felháborodást váltott ki a szlovákiai zsidó szervezetek körében a Matica slovenská kulturális szervezetnek a Bez 14. marca (Március 14-e nélkül) című videója, amely mentegetni próbálja a 2. világháború alatti fasiszta szlovák állam zsidóellenes politikáját.
febr. 27
9:54
Összeomlott egy úszó jéghíd Gönlandon - videó (MaHu)
Előbb hatalmas darabok váltak le róla, majd az egész összeomlott.
febr. 27
10:39
Kéz a kézben temették el Londonban a pestis két középkori áldozatát (Múlt-kor)
A Londoni Múzeum régészei két pestisben meghalt férfi csontvázára bukkantak egy középkori temető feltárása során. A City északi szélén, a mai Charterhouse Square alatt fekvő temetőt 1348-ban nyitották meg és a 14-15. század folyamán több mint 50 ezer holttestet temettek ide.
febr. 27
10:57
Ez a videó mindent megmutat a KEYone-ról (BerryBlog)
Ha ezen a szép hétfői napon éppen nagy rohanásban vagy, és nincs időd elolvasgatni minden cikket a KEYone-ról, valahogy szerezz magadnak 4 perc és 47 másodpercet, és nézd meg a lenti (angol nyelvű) videót a BlackBerry Mobile újdonságáról - garantálom, hogy nem fogod megbánni, ha kicsit is érdeklődsz az okostelefonok iránt, pláne ha BlackBerry-rajongó vagy: Bónuszként itt van még a BlackBerry…
febr. 27
11:42
Mégsem lesz Bécsben szobra Ho Si Minhnek (Múlt-kor)
A bécsi városvezetés mégsem állít mellszobrot Ho Si Minh néhai vietnami kommunista vezetőnek, miután az ügy nagy közfelháborodást keltett az osztrák fővárosban. Csaknem tíz évvel ezelőtt a Dunaparkban az akkori bécsi főpolgármester Che Guevara mellszobrát leplezte le.
febr. 27
12:00
Összeomlott egy úszó jéghíd Grönlandon - videó (MaHu)
Előbb hatalmas darabok váltak le róla, majd az egész összeomlott.
febr. 27
12:45
Ma is rejtély, hogy miért kezdődött a Los Angeles-i légi csata (Múlt-kor)
A Pearl Harbort ért támadást követő hónapokban az amerikai felderítők hajlamosak voltak minden apró jelben közeledő támadókat látni. Míg a legtöbb vaklármáról azonban napjainkra már kiderült, hogy mi okozta pontosan, addig a “Los Angeles-i csata” néven elhíresült incidens kiváltó okát máig nem sikerült megfejteni.
febr. 27
12:45
Az eszperantó ellensége: az irredenta újlatin (nyest.hu)
„...a kis államok, megszállván a Magyarországtól elrabolt területeket [...], (úgy) dicsekednek, kérkednek ezen idegen [...] javakkal, mint a saját magukéval: Szerbia Dél-Magyarország arany(színű) kalászokkal borított [...] gazdag (kövér) rónáival; Oláhország (Ruménia) a kincsekben bővelkedő (kincsekkel teli), megszámlálhatatlan heggyel és völggyel bíró, kedves (kies) Erdéllyel; Csehország a…
febr. 27
13:24
A neandervölgyiek génjei komolyan meghatározhatják biológiánkat (24.hu)
Ősi rokonaink génjei a magasságra, illetve bizonyos betegségekkel szembeni ellenállásra is hatással vannak.
febr. 27
13:48
Ókori római csontvázakat bámulhatunk sajtburgerezés közben (Múlt-kor)
A gyorsétterem építése során egy ókori útszakasz maradványaira bukkantak egy olasz kisvárosban. Az étteremlánc és a helyi régészeti szakfelügyelet együttműködése lehetővé tette, hogy a jó állapotban fennmaradt leletek a McDonald’s megnyitása után is megtekinthetőek legyenek.
febr. 27
14:36
Az őskori Van Gogh alkotásaira bukkantak Franciaországban (24.hu)
Valójában több személyről lehet szó, akik a 19. század úttörő művészeinek technikájára hajazó módszert használtak.
febr. 27
14:51
Csak a tehetősebbnek tűnő utasok tetemeit szállították haza a Titanicról (Múlt-kor)
A Titanicot vízre bocsátó White Star Line hajótársaság, valamint a holttestek felkutatásával és elszállításával megbízott Mackay-Bennett hajó között váltott táviratokból kiderült, hogy csak az első- és másodosztályra jegyet váltott áldozatok tetemeit balzsamozták be és szállították haza.
febr. 27
15:48
VX: brutális idegméreg végzett Kim Dzsong Un testvérével (24.hu)
A bőrre feljuttatott méregből már 10 milligramm is halálos lehet.
febr. 27
16:12
A rootolt telefon esete az OTP bankkal (BerryBlog)
A BerryBlog népmese rovata jelentkezik: Egyszer volt, hol nem volt, a nagy fintech-tengeren túl, ahol a kurta kijelzőjű okostelefon az úr, nos élt ott egy rootolt telefon, meg a gazdája. A gazda végtelenül boldog volt, hiszen a telefon megajándékozta sok olyan funkcióval, melyekben a hagyományos okostelefonok nem dúskáltak.  -Hinnye, de jó, hogy azt csinálhatok önnön tulajdonommal, amit akarok!…
febr. 27
17:54
Megtalálták a Tatuint, Luke Skywalker szülőhelyét (24.hu)
Egy fehér törpecsillag körüli kettős csillagrendszerben kőzettörmelékre utaló nyomokra bukkantak csillagászok.
febr. 27
19:27
Elképesztő volt az égen megjelent tűzgyűrű - videóval! (MaHu)
Ismét csodálatos égi jelenségnek lehettek szemtanúi mindazok, akik Dél-Amerikában élnek.

Keresés