2017. január 25. szerda

jan. 25
8:57
Orgiák, vérivászat, hullagyalázás – tíz botrányos pápa (Múlt-kor)
Bordélyházak, vérfertőzés, a pokolba száműzött Szent Péter-utód. A katolikus egyház 266 eddigi pápája közül nem mindenki volt az áhítatosság és a kegyesség legfőbb megtestesítője. Néhány pápára valójában éppen erőszakos magatartása, sokkoló szexbotrányai és obskúrus pénzügyei miatt emlékszünk.
jan. 25
10:00
Az egész magyar népet felelőssé tette a sztálini rezsim a II. világháborúban elkövetett tettekért (Múlt-kor)
Egy nemzet, egy ország elleni megtorlást vitt véghez 1944 után a sztálini rezsim, amely nem a valódi bűnösöket akarta megtalálni, hanem egy szabadságszerető nép gerincét megtörni - hangsúlyozta Szakály Sándor történész, egy kijevi gulág-emlékkonferencián.
jan. 25
11:03
Az alvilág ura volt, mégis csak adócsalásért tudták leültetni Al Caponét (Múlt-kor)
Hetven éve, 1947. január 25-én halt meg Al Capone, aki új utakat nyitott az amerikai bűnözésben, az 1920-as években az öt legismertebb amerikai közé számított, és megkapta az első számú közellenség titulusát.
jan. 25
11:09
Tovább pusztítanak az erdőtüzek Chilében (MaHu)
Továbbra sem sikerült megfékezni az erdőtüzeket Chilében, keddig már 161 ezer hektáron emésztették fel a növényzetet a lángok az ország középső részében.
jan. 25
12:54
21-re emelkedett az olaszországi lavina áldozatainak száma (MaHu)
További nyolc embert pedig még mindig keresnek.
jan. 25
13:09
Kivágták, majd egy kővel helyettesítették az arccal lefelé eltemetett férfi nyelvét (Múlt-kor)
Hátborzongató és egyedülálló testcsonkítás nyomaira bukkantak brit régészek egy northamtonshire-i római kori temetkezés feltárásán: egy férfi csontvázára, akinek a nyelvét kivágták és egy, a szájában elhelyezett lapos kővel helyettesítették.
jan. 25
13:30
Ritka vízimadarak telelnek a kemény tél miatt a Dunán (MaHu)
Több veszélyeztetett, ritka faj egyede gyülekezik idén télen a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság működési területére eső Duna-szakaszon.
jan. 25
13:42
Áradás a Dunán jégtorlasz miatt - fotók (Népszava)
OVF: a jégtörés eredményeként már megindult az apadás.
jan. 25
14:39
Ufószerű felhő hozta rá a frászt a strandolókra - Képek! (MaHu)
Támadnak az idegenek?
jan. 25
15:16
A vármegye legszebb kertje – a tóalmási Wahrmann–Andrássy-kastély (Múlt-kor)
Réges-régi időkről – ezzel a címmel jelent meg Kánya Emíliának a XIX. században élt írónőnek visszaemlékezése, meglehetős késéssel, 1998-ban. E kötetből tudható meg talán a legtöbb a Tóalmáson élt Prónay család tagjairól és a tóalmási régi kastélyról.
jan. 25
16:39
Egy hónap és mindenki derül (BerryBlog)
Én kérek elnézést a cím miatt, de a higgyétek el, hogy az új nyomógombos BlackBerry, a Mercury kapcsán tényleg minden kiderül egy hónap múlva, legalábbis Steve Cistulli, a TCL amerikai főnökének legújabb twitter-bejegyzése immár a Mercury debütálási dátumát is hivatalosan megerősít, szóval jól véssétek fel a naptárba: 2017. február 25. Ami egyébként a barcelonai Mobile World Congress -1. napja,…
jan. 25
18:21
Tagokat toboroz a Magyar Csillagászati Egyesület (csillagászat.hu)
Kedvezményes ifjúsági és családi tagsággal is várja a Magyar Csillagászati Egyesület a csillagászat és az űrkutatás iránt érdeklődőket. Csatlakozzon Ön is az ország legnagyobb csillagászati közösségéhez! Az 1946-ban alapított Magyar Csillagászati Egyesület hazánk legrégibb és legnagyobb létszámú csillagászati szervezete, melynek

Keresés