2017. január 17. kedd

jan. 17
9:12
Mexikói forradalmárnőtől kölcsönözték Leia hercegnő ikonikus hajcsigáit (Múlt-kor)
George Lucas 1977-ben tudatosan törekedett arra, hogy a Carrie Fisher alakította Leia hercegnőnek olyan megjelenést adjon, ami nem számított akkoriban divatosnak. Így a stáb a polgárháborúját vívó, 1910-es évekbeli Mexikó divatjához nyúlt vissza.
jan. 17
10:16
Amikor négy amerikai hidrogénbomba hullott egy spanyol halászfalura (Múlt-kor)
„Ha ez a radioaktivitás, imádom”  – válaszolta Biddle Duke, az Egyesült Államok madridi nagykövete egy újságíró kérdésére, aki arról faggatta, hogy észlelt-e bármilyen sugárzást a Földközi-tenger vizében.
jan. 17
11:18
Felelősségre vonhatják az 1990-es bányászjárásért a volt román elnököt, Ion Iliescut (Múlt-kor)
Kihallgatta a román katonai ügyészség hétfőn Ion Iliescu volt román elnököt, akit emberiesség elleni bűncselekménnyel gyanúsítanak az 1990-es úgynevezett bányászjárás ügyében. Az akkori véres események nyomán négyen vesztették életüket, és mintegy 1300-an megsérültek.
jan. 17
13:21
Percre pontosan meghatározták egy bibliai csata időpontját (Múlt-kor)
Izraeli tudósok a legkorszerűbb csillagászati eszközök segítségével napra, sőt percre pontosan meghatározták a héber törzsek izraeli honfoglalása egyik több mint háromezer évvel ezelőtti csatájának dátumát - közölte a The Times of Israel című izraeli hírportál.
jan. 17
14:21
Ördöginek nevezte Mao Ce-tungot, kirúgták a tisztviselőt (Múlt-kor)
Azonnali hatállyal menesztették állásából egy észak-kínai állami médiacég igazgatóhelyettesét, mert “helytelen” megjegyzéseket tett a kommunista Kína megalapítójára és első vezetőjére, Mao Ce-tungra a közösségi médiában – közölte hétfőn éjjel a médiacég.
jan. 17
15:24
Nőnek öltözött rablóktól a kokaindíler anyukáig – rendőrségi fotók a 20. századi Sydneyből (Múlt-kor)
Kokainkereskedő anya-lánya páros és amerikai katonákat kiraboló, nőnek öltözött banditák. Az Új-dél-walesi Törvényszéki Rendőrségi Archívumból előkerült képek között egy Ada McGuinnessről, „Sydney leggonoszabb asszonyáról” készült rendőrségi fotó is megtalálható.

Keresés