2017. január 5. csütörtök

jan. 5
5:42
Elutasítás fogadta de Maiziere javaslatait (Népszava)
jan. 5
5:44
Női belügyminisztere lett Romániának (Népszava)
jan. 5
5:46
Több százan haltak meg repülőgép-szerencsétlenségben (Népszava)
Az áldozatok száma ellenére a polgári repülés továbbra is a legbiztonságosabb.
jan. 5
8:48
Miért gondolta úgy Newton, hogy Noé vízözönét egy üstökös okozta? (Múlt-kor)
A felvilágosodás előestéjén, a 17. században a tudósok és gondolkodók gyakran a fizikát hívták segítségül, hogy megmagyarázzák a Bibliában leírt számos csodát. Noé özönvíztörténetét Isaac Newton tudóstársa egy üstökös segítségével magyarázta meg.
jan. 5
9:51
Hihetetlenül népszerű a Mein Kampf kritikai kiadása (Múlt-kor)
Minden várakozást felülmúlt az érdeklődés az egy éve kritikai jegyzetekkel ellátva kiadott Mein Kampf iránt: a Hitler által írt, de már tudományos magyarázatokkal kiegészített náci politikai manifesztum 85 ezer példányban kelt el.
jan. 5
10:54
Elhunyt a nácik és a kommunisták által is üldözött cseh kármelita apáca (Múlt-kor)
Kilencvenöt éves korában elhunyt Krakkóban Anna Magdalena Schwarzová cseh kármelita szerzetes, vallási aktivista és a náci és a kommunista rendszer politikai foglya - közölte szerdán a lengyel sajtó. A nővért szombaton helyezik örök nyugalomra Krakkóban.
jan. 5
10:54
Megmutatta magát 2017 legérdekesebb okostelefonja (BerryBlog)
Kissé kurtán-furcsán sült el tegnap a TCL műhelyében készülő első nyomógombos BlackBerry bemutatója Las Vegasban a CES-en, hiszen nagy csinnadratta helyett gyakorlatilag annyi történt, hogy néhány kiválasztott megfogdoshatta az állítólag nem is létező Mercury kódnevet viselő QWERTY-s BlackBerryt és eltölthetett vele néhány kellemes percet (ó, hogy szakadna rájuk az ég!!!). Azért ez is több a…
jan. 5
11:57
Korát meghazudtoló lendülettel dolgozott a német újjászületés atyja (Múlt-kor)
141 éve, 1876. január 5-én született Konrad Adenauer, a Német Szövetségi Köztársaság első kancellárja, a német újjászületés atyja.
jan. 5
13:00
Arab telivéreket ábrázoló sziklarajzokra leltek Kínában (Múlt-kor)
Kínai és német régészek szerint arab telivéreket ábrázolnak azok a kétezer éves sziklarajzok, amelyeket az észak-kínai belső-mongóliai autonóm régió Jinsan-hegységében fedeztek fel.
jan. 5
13:33
Egyáltalán nem lassult a globális felmelegedés (MaHu)
A NOAA kutatói szerint az óceáni hőmérséklet változását rendszeresen alábecsülik a főbb globális klímamodellek.
jan. 5
14:03
75 éve a csúrogi mészárlással kezdődtek a délvidéki „hideg napok” (Múlt-kor)
A hetvenöt évvel ezelőtti csúrogi magyar razzia áldozataira emlékeztek szerdán a településen, ahol a történészek szerint 900-1300 ártatlan szerb és zsidó esett áldozatául a mészárlásnak. A magyar razzia 1942. január 4-én kezdődött Csúrogon.
jan. 5
15:06
Nézegess képeket az új QWERTY-s BlackBerryről! (BerryBlog)
Még a nevét sem tudni, sőt, még az sem biztos, hogy pont így fog kinézni, mint a lenti képeken, mindenesetre a soron következő nyomógombos BlackBerry már javában készül a TCL-nél. Az előző posztban az első tapicskolós videókat láthattátok, most pedig következzék egy képgaléria a legjobban sikerült fotókból, az Androidcentral jóvoltából! Via Androidcentral.
jan. 5
16:09
Arckrémével tisztította az ősi Nimrúd kincseit Agatha Christie (Múlt-kor)
Agatha Christie az 1950-es években csatlakozott második férjéhez az ősi asszír városban, az Iszlám Állam által nemrég lerombolt Nimrúdban folyó ásatásokon. A krimiíró nemcsak egyszerű látogatóként vett részt a feltáráson, tevékenyen is részt vállalt a feladatokból.
jan. 5
16:24
Rejtélyes rádiókitörést észleltek - és most tényleg megvan a forrás helye! (MaHu)
A mindmáig egyetlen ismert ismétlődő gyors rádiókitörés helyének közvetlen azonosításával közelebb kerülhetünk napjaink egyik nagy csillagászati rejtélyének megoldásához.

Keresés