2017. január 24. kedd

jan. 24
8:54
Hadifogolytáborból való szökésével lett nemzeti hős Winston Churchill (Múlt-kor)
Ötvenkét éve, 1965. január 24-én halt meg Sir Winston Leonard Spencer Churchill, a múlt század egyik legnagyobb politikusa, brit miniszterelnök és irodalmi Nobel-díjas történetíró. A történelem legnagyobb állami temetését kapta, amelyen 112 nemzet vezetői képviseltették magukat.
jan. 24
9:57
Már otthonról is tehetünk egy túrát a Vatikáni Múzeumban (Múlt-kor)
A Vatikán legféltettebb kincsei is megcsodálhatók a Vatikáni Múzeumok teljesen megújult és modernizálódott honlapján, amelyet hétfőn mutattak be a sajtónak. A legtöbb látogatót vonzó nevezetesség, a Sixtus-kápolna jelenleg csak egy 360 fokos fotón tekinthető meg.
jan. 24
11:00
Még meg sem nyitott, máris politikai vitákat kavart a gdanski II. Világháború Múzeuma (Múlt-kor)
Az észak-lengyelországi Gdanskban bemutatták hétfőn a hamarosan nyíló, de máris politikai vitákat kiváltó II. Világháború Múzeumának nagyszabású, 5000 négyzetméternyi területen megrendezett fő állandó kiállítását.
jan. 24
12:06
Tucatnyinál több embert keresnek az olasz szállodánál (MaHu)
Hétfőn a tűzoltók három kutyát emeltek ki a hóval borított romok alól, ami tovább táplálja a reményt a túlélők tekintetében.
jan. 24
13:06
Óriási, 6 millió éves teremtmény maradványaira bukkantak Kínában (Múlt-kor)
Hatalmas, farkasméretű vidra kövületét tárták fel tudósok Kínában, az állat mintegy 6,2 millió éve élt a mai Délkelet-Kína meleg, nedves éghajlatú lápvidékének folyóiban, tavaiban. A ma élő vidrák közül a dél-amerikai óriás folyami vidra a legnagyobb, súlya elérheti a 32 kilogrammot.
jan. 24
15:18
Budapest határánál földrengés volt (MaHu)
A földrengés 13.30 körül történt, Dunaharasztitól 5 km-re, Szigetszentmiklós mellett.
jan. 24
17:18
Hatalmas bukást vártak, elsöprő sikert hozott az első dobozos sör (Múlt-kor)
„A sörfőzők nem kérték. A fogyasztók álmodni sem mertek róla. Az üveggyártók el sem hiszik.”  Így kezdődik a Fortune üzleti magazin 1936. januári, az egy évvel korábban, 1935. január 24-én piacra dobott dobozos sörről szóló cikke.
jan. 24
22:51
Cápák lepték el az észak-izraeli tengerpartot (MaHu)
Mintegy százötven cápa lepte el Hadera városnál az észak-izraeli tengerpartot.

Keresés