2016. február 11. csütörtök

febr. 11
0:09
Hányan és kik vettek magyarországi letelepedési kötvényt? (ProfitLine)
A Demokratikus Koalíció (DK) kikéri az adatokat arról, hogy hányan és kik érkeztek letelepedési kötvénnyel Magyarországra, illetve "kik azok a fideszes politikusok", akik a letelepedést intéző offshore cégekhez köthetőek - mondta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján a párt szóvivője.
febr. 11
0:27
Adócsalással vádolják, de most haladékot kapott a volt francia miniszter (Adózóna)
Felfüggesztették Jérome Cahuzac, az adócsalás elleni küzdelemért felelős volt francia költségvetési miniszter perét, amelyben a volt kormánytagot korábbi svájci és szingapúri bankszámlái miatt adócsalással vádolják – közölte szerdán a párizsi büntetőbíróság. A per szeptember 5-én kezdődik újra.
febr. 11
0:42
Ezt hozta máris a majom éve a horoszkóp szerint Kínában (ProfitLine)
Több mint 100 millió dolláros egynapi jegyeladási rekordot hozott a kínai holdújév, a majom évének első napja a kelet-ázsiai országban.
febr. 11
1:21
Telitalálat: a Tesla vezére tényleg a vállalat jövőjébe vetett hitet erősítette (Portfolio)
Vállalhatatlan gyorsjelentést tett közzé a Tesla Motors, a fontos profitsorokon sikerült az elemzők várakozásait durván alulmúlnia az elektromos autógyártónak. Elon Musk így megjátszotta az egyetlen...
febr. 11
1:57
Telitalálat: a Tesla vezére a vállalat jövőjébe vetett hitet erősítette (Portfolio)
Vállalhatatlan gyorsjelentést tett közzé a Tesla Motors, a fontos profitsorokon sikerült az elemzők várakozásait durván alulmúlnia az elektromos autógyártónak. Elon Musk így megjátszotta az egyetlen...
febr. 11
4:33
Külföldi sajtó Magyarországról - Ausztria is Orbánt 'másolja' (ProfitLine)
A Der Standard című osztrák lap online kiadásának kommentárja szerint Ausztria tudatosan átveszi a magyar autokrata Orbán Viktor politikai stratégiáját, aki Közép-Európát a Balkánig le szeretné zárni.
febr. 11
5:33
A 20 legfontosabb változás az új CSOK-rendeletekben (Pénzcentrum)
Van, ahol még mindig nem egyértelmű a szabályozás....
febr. 11
5:39
A jó, a rossz, a borúlátó és a leszakadó (Adózóna)
Saját háztartása várható anyagi helyzetével kapcsolatban a megkérdezettek többsége borúlátó, szűk körben és kevesen vélik úgy, hogy anyagi helyzetük a következő egy évben javulni fog – derült ki a Tárki 2015/2016. évi Omnibusz kutatásaiból.
febr. 11
6:06
Elmarasztalta az OTP leánybankját a bukaresti táblabíróság (GazdaságPortál)
Az OTP Bank Romániának törölnie kell 2007-ben és 2008-ban kötött jelzálog típusú hitelszerződéseiből azt a kikötést, amely lehetővé tette a pénzintézetnek a kamat egyoldalú megváltoztatását – erről a bukaresti táblabíróságon született jogerős végzés szerdán. A pert a fogyasztóvédelmi hivatal indította az OTP romániai leánybankja ellen. Bár a román média premierként tálalta, hogy egy bank és ...
febr. 11
6:09
Adósmentés vagy totális csőd: induljon hát a banki nagytakarítás! (Portfolio)
A nem teljesítő hitelek kitisztításának éve lehet 2016 a magyar bankszektorban. Mintegy 2000 milliárd forintnyi, 90 napon túli késedelmes hitelen ülnek most a bankok, aminek több mint a fele...
febr. 11
6:12
Minden jó pálinkát ide! (ProfitLine)
Érkeznek a nevezések az újjászervezett Gyulai Pálinkafesztivál párlatversenyére, amelyen idén csak bérfőzők és magánfőzők indulhatnak, kereskedelmi főzdék nem, és amelyre ezúttal csak Magyarországról lehet mintákat küldeni - tájékoztatta hétfőn az MTI-t Varga-Bora Tímea főszervező.
febr. 11
6:21
Magyarország 700 milliárd forintot költ innovációra 2020-ig (Infostart)
Március 8-10. között rendezik meg a Think Budapest konferenciát, amelynek célja a közép-európai régió fejlesztése. A kormány 700 milliárd forintot fordít innovációra 2020-ig - mondta Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár az InfoRádiónak.
febr. 11
6:21
Ezért esik az olajár vég nélkül (Privátbankár)
Egy konferencián elemzik olajár várható alakulását, és vizsgálják a tényezőket, miért nincs még egy érdemibb felpattanás sem az olajárban. Megpróbálják megbecsülni, hogy változhatnak a mostanihoz képest a kereslet-kínálati viszonyok. Szerintük sokáig marad a mélység, ez öröm a felhasználóknak.
febr. 11
6:42
Ami nem hiányozhat a katás bevallásból és adatszolgáltatásból (Adózóna)
A kisadózó vállalkozásoknak az adóévet követő év február 25-éig van nyilatkozattételi kötelezettsége az állami adóhatóság felé az adóévben adóalanyként megszerzett bevételükről. El kell számolni a korábban választott adózás formából befolyt bevételekkel és igénybe vett kedvezményekkel is.
febr. 11
7:03
Még hétfőig lehet igényelni a diákhitelt (HR Portál)
Február 15-ig adhatja le hiteligénylési kérelmét az a hallgató, aki már márciusban Diákhitelben szeretne részesülni.
febr. 11
7:05
Így csökkentenék a bürokráciát az adótanácsadók (HR Portál)
A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Egyesülete eljuttatta az NGM részére a vállalkozók adminisztrációs terheinek csökkentésére és az adószabályok egyszerűbbé, érthetőbbé tételére vonatkozó javaslatait.
febr. 11
7:07
Kemény időszak jöhet az Uber-sofőrökre (HR Portál)
A kormány szigorú fellépést ígért az Uber sofőrök ellen, a fellépés részeként rendszámlevétel, több százezres bírság is jöhet, írja a VS.hu.
febr. 11
7:09
600 új munkahelyet teremt Hatvanban a Bosch (HR Portál)
A Bosch-csoport 19 milliárd forintos beruházást valósít meg a hatvani gyárában, ezzel 601 új munkahelyet hoz létre, a fejlesztéshez a magyar kormány 4,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad.
febr. 11
7:12
GfK: alacsony a bizalom a bankok iránt (GazdaságPortál)
A magyar lakosság pénzügyi műveltsége a nemzetközi átlagnak megfelelő ugyan, a tényleges pénzügyi tudás azonban még nagyon messze van a kívánatostól. A felnőtt lakosság egyharmada nem tartja magát tájékozottnak pénzügyi kérdésekben, ugyanakkor negyedük nem bízik a bankokban, és ötből ketten inkább otthon tartják a pénzüket – derül ki a GfK felméréséből. A GfK negyedévente készülő ...
febr. 11
7:18
Jelentés a magyar KKV-szektor sikertényezőiről (ProfitLine)
A kis- és középvállalatok alkotják a magyar gazdaság gerincét, piaci jelentőségük vitathatatlan, ezért fennmaradásuk és növekedésük a vállalati szektor egészére, a GDP-re és a hazai foglalkoztatottságra nézve is kulcsfontosságú. A Deloitte Feltörekvő Középvállalati Üzletágának első ízben megjelenő Versenyképességi Indikátor Jelentése olyan tényezőket vizsgált, melyek kisebb hangsúlyt kapnak a…
febr. 11
7:33
Hajót engednek le a Balatonból a Sió-csatornán (Infostart)
Hajózhatóvá vált a Sió csatorna, így a jövő héten várhatóan le tudják engedni rajta a Balatoni Hajózás Zrt. által érékesített, Akali nevű 90 személyes vízibuszt, amit a barcsi önkormányzat vásárolt meg a Drávára, turisztikai célokra - számolt be Kollár József, a hajózási társaság vezérigazgatója az MTI-nek.
febr. 11
7:33
Itt van az Egyesült Államok válasza az Észak-Koreai rakétakilövésre (Privátbankár)
Szerdán késő este vita nélkül, egyhangúlag megszavazták az amerikai szenátus tagjai az Észak-Korea elleni szankciók szigorítását. Megnehezítenék a kisméretű nukleáris robbanófejek előállítását - kérdés, hogy tudnak-e hatni Phenjanra Washingtonból.
febr. 11
7:42
Régiós innovációs konferenciát rendez Magyarország (GazdaságPortál)
A piaci, kormányzati és tudományos szektorok összefogásával régiós innovációs konferenciát rendez Magyarország március 8. és 10. között. A tervek szerint évente megrendezendő szakmai fórumon a szervezők szorosabbra szeretnék fűzni az üzleti, kormányzati és civil szféra közötti régiós együttműködést az innováció és a kutatás-fejlesztés területén. Az MTI-hez eljuttatott tájékoztató szerint a…
febr. 11
7:51
CSOK - végre itt a rendelet a kedvezményekről (ProfitLine)
Megjelent az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó, valamint a használt lakás vásárlásához, bővítéséhez igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről szóló új rendelet szerdán a Magyar Közlönyben.
febr. 11
7:53
Az MNB a bitcoin használatának kockázatára figyelmeztet (ProfitLine)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a bitcoin használatának kockázataira figyelmeztetett azt követően, hogy szerdán a Budapest Taxi és a bitcoin elfogadóhálózatát működtető és fejlesztő CoinPay Zrt. bejelentette, februártól bitcoinnal is lehet fizetni a Budapest Taxi flottájában.
febr. 11
8:09
Ilyen sincs minden nap: 50 év után elhagyja a Balatont egy hajó (Privátbankár)
Hajózhatóvá vált a Sió csatorna, így a jövő héten várhatóan le tudják engedni rajta a Balatoni Hajózás Zrt. által érékesített, Akali nevű 90 személyes vízibuszt, amit a barcsi önkormányzat vásárolt meg a Drávára, turisztikai célokra.
febr. 11
8:11
Így nem lehet kamatot emelni: pert vesztett az OTP romániai leánya (Privátbankár)
Az OTP Bank Romániának törölnie kell 2007-ben és 2008-ban kötött jelzálog típusú hitelszerződéseiből azt a kikötést, amely lehetővé tette a pénzintézetnek a kamat egyoldalú megváltoztatását - erről a bukaresti táblabíróságon született jogerős végzés.
febr. 11
8:12
Tőzsde – A pozitív nemzetközi hangulat húzta a BUX-ot (GazdaságPortál)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 316,71 pontos, 1,40 százalékos emelkedéssel, 22 888,51 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 7,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Kuti Ákos, az MKB Bank makroelemzője az M1 aktuális csatornán elmondta: az elmúlt napok tőzsdei mozgásait az olajár zuhanásával ...
febr. 11
8:13
Nem örül a jegybank a budapesti bitcoin-láznak (Privátbankár)
A Magyar Nemzeti Bank a bitcoin használatának kockázataira figyelmeztetett azt követően, hogy szerdán a Budapest Taxi és a bitcoin elfogadóhálózatát működtető és fejlesztő CoinPay Zrt. bejelentette, februártól bitcoinnal is lehet fizetni a Budapest Taxi flottájában.
febr. 11
8:15
A 20 legfontosabb változás az új CSOK-nál (Pénzcentrum)
Kijött a rendelet: van, ahol még mindig nem egyértelmű a szabályozás....
febr. 11
8:17
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.02.11) (Pénzcentrum)
Itt a Pénzcentrum 2016.02.11-i időjárásjelentése....
febr. 11
8:24
Az EB 95 millió eurót fektet a nemzetközi úthálózat fejlesztésébe Magyarországon (ProfitLine)
A Balaton északi régiója nemzetközi úthálózatának fejlesztésére hagyott jóvá 95 millió eurós (mintegy 29,5 milliárd forint) támogatást az Európai Bizottság - tájékoztatott közleményében az uniós bizottság hétfőn.
febr. 11
8:27
Vegyesen alakult a forint árfolyama reggelre (Infostart)
Vegyesen alakult, euróban gyengült, míg a dollárhoz képest erősödött a forint árfolyama csütörtökre virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben.
febr. 11
8:27
Megjelent a rendelet – itt van minden, amit a csokról tudni kell! (Privátbankár)
Megjelent az új lakások építéséhez, vásárlásához, valamint a használt lakások vásárlásához, bővítéséhez igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben. Hány gyerek után, mennyi jár? Mikor kell visszafizetni a pénzt? Új vagy régi? Összeszedtünk mindent, amit az új lakástámogatásról tudni kell.
febr. 11
8:29
Ömlik az olaj a világra, és senki nem akarja elzárni a csapot (Privátbankár)
Szakértők egyetértenek abban, hogy a kőolaj árát egyebek között a termelés visszafogásával lehetne ismét emelkedésre bírni, viszont úgy tűnik, nincs piaci szereplő, aki ezt megtenné.
febr. 11
8:33
Jöhetnek a szakápolási otthonok: nem lesz többé elfekvő? (Pénzcentrum)
A szakápolási otthonok kialakítása többlépcsős folyamat lesz....
febr. 11
8:45
Bútor és tévé egy helyen - mire készül az Extreme Digital? (Privátbankár)
A vállalat Ausztriában nyit webáruházat.
febr. 11
8:47
Elég volt az esőből? Pedig hamarosan megint nyakonönthetnek (Privátbankár)
Országszerte okozott gondokat a szerdai erős szél, illetve az intenzív esőzés, több helyen homokzsákokkal kellett védeni a házakat.
febr. 11
8:48
Itt a szabály az új lakáshoz – rendeletre csok-olhatunk (Adózóna)
Megjelent az új lakások építéséhez, vásárlásához igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről, a legfeljebb 5 millió forintos adó-visszatérítési lehetőségről, illetve a három vagy több gyermekes családok otthonteremtési kamattámogatásáról szóló kormányrendelet szerdán a Magyar Közlönyben.
febr. 11
8:51
Képtelen bármerre is elmozdulni a forint (Portfolio)
Stagnálással nyitott a forint csütörtökön az euróval szemben miközben a feltörekvő piacokon már nem kirobbanóan jó a hangulat. Tegnap bebizonyosodott, hogy a dollár képtelen erősödni, csak...
febr. 11
8:53
Eddig tartott az öröm, nagy eséssel indulhat a kereskedés (Portfolio)
Bár tegnap a kereskedés első felében még úgy tűnt, fellélegezhetnek a befektetők, az amerikai tőzsdéken a nap végéhez közeledve ismét eladói nyomás alá kerültek a piacok. A rossz hangulat ma elkerüli...
febr. 11
8:55
Kiterjesztené Óbuda határát a polgármester (Portfolio)
Óbuda polgármestere módosítaná a kerület határait, hogy azok, az egyébként agglomerációs településekhez tartozó lakónegyedek, melyek a kerület közelsége miatt annak infrastruktúráját használják a...
febr. 11
8:57
Elképesztő, mekkora kárt okoznak a pénzügyi csalók (Portfolio)
A brit bankok is csatlakoznak a Bank of England és a rendőrség csalások ellen küzdő munkacsoportjához. Nem véletlenül próbálják megerősíteni a védelmi vonalaikat: becslések szerint a briteknél...
febr. 11
8:59
Ahogy a ruha, úgy az autó is számít (Portfolio)
Egy nemrég közzétett tanulmány szerint több mint 16 millió brit autós ítéli meg a többi közlekedőt autója színe, típusa vagy akár tisztasága alapján, sőt ezek a tényezők befolyásolják azt is, hogy...
febr. 11
9:00
Tőzsdenyitás előtt – Csökkenésre számítanak a szakértők a tőzsdén (GazdaságPortál)
A nemzetközi hangulat miatt inkább csökkenésre számítanak csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők. Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta: jelentős piaci mozgásokra nem számít. Várhatóan a Richter árfolyama stabilizálódik majd, de akár enyhén emelkedhet is, az OTP és a Mol esetében azonban kisebb csökkenésre számít, főként a…
febr. 11
9:01
Ha ez igaz, nagy bajban vannak az európai részvények (Portfolio)
Nagyjából 2 ezer milliárd dollárnyi tőzsdei részvényt tartanak az olajkitermelő országok vagyonalapjai, amelyből mintegy 700 milliárd dollár nyugat-európai részvényekbe van fektetve. Az elemzők...
febr. 11
9:03
Erre senki nem gondol? Ettől is borulhat a nyugdíjrendszer (Privátbankár)
Mekkora lyukat jelent a büdzsében és a nyugdíjkasszában egy számjegyű személyi jövedelemadó?
febr. 11
9:09
Felrobbant a Tesla árfolyama (Portfolio)
Vállalhatatlan gyorsjelentést tett közzé a Tesla Motors, a fontos profitsorokon sikerült az elemzők várakozásait durván alulmúlnia az elektromos autógyártónak. Elon Musk így megjátszotta az egyetlen...
febr. 11
9:09
Tovább tüntetnek a tanárok: radikális változásokat akarnak (Pénzcentrum)
Óriási számban jelentkeznek tüntetni a Kossuth téren....
febr. 11
9:11
Visszahívási-cunami indult az életveszélyes légzsákok miatt (Portfolio)
A német autógyártók nem bízzák a véletlenre, az összes olyan járművüket visszahívják az Egyesült Államokban, amelyeket a Takata által gyártott hibás légzsákokkal szerelték. Az akció lebonyolítása nem...

Keresés