2016. február 14. vasárnap

febr. 14
0:12
Bírálja a postatörvényt módosító javaslatot több szervezet (ProfitLine)
A Társaság a Szabadságjogokért, a Transparency International Magyarország, a K-Monitor és az Atlatszo.hu nyílt levélben fordult az országgyűlési képviselőkhöz annak érdekében, hogy ne szavazzák meg a Magyar Postáról szóló törvénymódosító javaslatot.
febr. 14
1:18
Nagyszabású bankfúzió Olaszországban (ProfitLine)
Olaszország harmadik legnagyobb pénzintézete jön létre, ha végbemegy a Banca Popolare di Milano és a Banco Popolare szövetkezeti bank egyesülése.
febr. 14
2:24
Kulcsszerep várhat a projektmenedzsment cégekre (ProfitLine)
A Miniszterelnökség azt szeretné, ha a jövőben párbeszéd alakulna ki az uniós pályázatok projektmenedzsment cégeivel, akik így kulcsszerepben lennének, tapasztalataik átadásával is hozzájárulnának a fejlesztéspolitika sikereihez - mondta el Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a kormány által kezdeményezett pénteki szakmai egyeztetésen, amelyen 11 projektmenedzsment cég…
febr. 14
3:30
MNB: a devizatenderek is mozgatják a devizatartalékot (ProfitLine)
A jegybank külföldi követeléseinek január havi átlagos állománya 313 milliárd forinttal csökkent, a hónap végi viszont 287 milliárd forinttal 10 123 milliárd forintra emelkedett - a Magyar Nemzeti Bank (MNB) statisztikai mérlegének pénteken közölt előzetes adatai szerint.
febr. 14
4:36
Az EU ipari termelése csökkent, a magyar emelkedett (ProfitLine)
Miközben uniós átlagban egy százalékkal csökkent az ipari termelés tavaly decemberben, Magyarország Írország után másodikként a legnagyobb növekedést érte el - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken közzétett adataiból.
febr. 14
6:15
Minden várakozást felülmúlt a magyar GDP növekedése (ProfitLine)
Minden elemzői várakozást felülmúlt a bruttó hazai termék (GDP) növekedése az MTI-nek nyilatkozó makrogazdasági elemzők szerint.
febr. 14
7:03
Négy dolog, ami fenekestül felforgathatja a biztosításokat (Portfolio)
Az internet megjelenése csak a kezdet volt, az azóta kifejlesztett és egyre csak terjedő technológiák alaposan felforgathatják a biztosítási ipar mai működését. Az egymással kommunikáló gépek, a...
febr. 14
7:09
Tőkeemelés tagi kölcsönből, de mi lesz később? (Adózóna)
Ha apportálnák a tag tagi kölcsönből eredő követelését, és így teljesítené a kft. a kötelező tőkeemelést, különböző gazdasági események bekövetkeztekor milyen adó- és járulékterhekre lehet számítani a jövőben? Olvasói kérdésre Erdős Gabriella adószakértő válaszolt.
febr. 14
7:21
Tavaly 3,7 százalékkal nőtt a román gazdaság (ProfitLine)
Tavaly 3,7 százalékkal nőtt a román bruttó hazai termék (GDP) az előző évhez mérten - közölte pénteken a román országos statisztikai intézet.
febr. 14
7:21
Erre gyanakodj, ha a párod olcsó bonbonnal állít be Valentin napon (Pénzcentrum)
Érdekes kutatásra bukkantunk....
febr. 14
8:15
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.02.14) (Pénzcentrum)
Itt a Pénzcentrum 2016.02.14-i időjárásjelentése....
febr. 14
8:24
Fontos határidő közeleg (Privátbankár)
Hétfőig lehet választani az egyszerűsített bevallást, vagyis az adóhivatalt kérni arra, hogy készítse el az adóbevallásunkat.
febr. 14
8:27
7,5 %-kal nőtt az ipari termelés 2015-ben Magyarországon (ProfitLine)
Tavaly decemberben az ipari termelés volumene 9,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, 2015-ben a termelés 7,5 százalékkal volt magasabb, mint 2014-ben - erősítette meg a második becslésével a február 5-én közölt előzetes adatokat pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
febr. 14
9:00
Nyugdíjba ment polgármester - ezekben a falvakban vannak ma választások (Privátbankár)
Két településen tartanak ma időközi önkormányzati választást. Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.
febr. 14
9:18
Itt a becslés: ennyivel több menekült jöhet idén (Privátbankár)
Becslések szerint háromszor több menedékkérő jöhet Európába, mint tavaly.
febr. 14
9:27
Itt a friss előrejelzés: májusban jutalmazhatják meg Magyarországot (Portfolio)
Elsősorban a külső sérülékenység csökkenése és a kordában tartott költségvetési hiány miatt a közeljövőben visszakerülhet a befektetésre ajánlott kategóriába Magyarország a hitelminősítőknél -...
febr. 14
9:27
Adóbevallás: ezt már csak holnapig tudod elintézni (Pénzcentrum)
Erre a nyilatkozatra lesz szükséged....
febr. 14
9:33
Nincs új hidegháború, Medvegyevet félreértették (ProfitLine)
Nem kezdődött új hidegháború, és az orosz miniszterelnök sem erről szólt az 52. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC) elmondott beszédében - mondta Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter szombaton a bajor fővárosban zajló fórumon.
febr. 14
9:54
Te is ezeket veszed Valentin-napra? Ajándékötletek az utolsó pillanatban (Privátbankár)
Még nem késő beszerezni egy doboz bonbont vagy egy csokor virágot a holnapi Valentin-nap alkalmából. Aminek biztos az áruházláncok is örülnek, hiszen ilyenkor jócskán megugrik a forgalom az édesség- és alkoholosztályon. Az MTI körbekérdezett néhány áruházláncot, mit vesznek a magyarok ebből az alkalomból. Ami kiderült: csokoládé és a virág a sláger, de több fogy például a plüss állatokból is.
febr. 14
9:56
Valami készül: nagy balhé lehet Orbánék hétfői találkozójából (Privátbankár)
Hétfőn rendkívüli visegrádi miniszterelnöki csúcstalálkozót tartanak, ahol többek között a menekült-ügy kezeléséről lesz szó. A résztvevők állítólag egy tartalék védővonal kialakításáról tárgyalnak majd Bulgária és Macedónia déli határain. Ez szöges ellentéte annak, ahogyan a németek akarják kezelni a válságot, nem csoda, hogy Merkel rossz szemmel nézi a találkozót. A Spiegel arról ír, hogy ebből…
febr. 14
10:18
Heti tőzsdei összefoglaló – Növekvő forgalom, csökkenő BUX a múlt héten (GazdaságPortál)
Estek a vezető részvények a múlt héten a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a tőzsde részvényindexe, a BUX 931,93 pontos, 3,94 százalékos csökkenéssel 22 705,29 ponton zárt pénteken. A részvénypiac múlt heti forgalma 48,27 milliárd forint volt, szemben az előző heti 41,80 milliárd forinttal. A vezető részvények közül a legstabilabbnak a Magyar Telekom bizonyult, 1,78 százalékkal csökkent ...
febr. 14
10:30
Parkolási-ügy: hűtlen kezeléssel vádolják a volt alpolgármestert (Privátbankár)
Hárommilliárd forintos vagyoni hátrányt okozó bűncselekmények vádjával indul büntetőper Fürst György egykori, vagyongazdálkodásért felelős VI. kerületi szocialista alpolgármester és 23 vádlott-társa ellen kedden a Fővárosi Törvényszéken.
febr. 14
10:39
KSH: 8,1 százalékkal emelkedett az építőipari termelés decemberben (ProfitLine)
Az építőipar termelési volumene 2015. decemberben 8,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, szezonálisan és munkanappal kiigazított index alapján 2,3 százalékkal emelkedett novemberhez viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-vel.
febr. 14
10:51
Megy az egyezkedés a gyógyszertári ügyelet finanszírozásáról (Infostart)
Tavaszra várható a gyógyszertárak ügyeleti rendszerét szabályozó rendelet elfogadása. A magánkézben lévő gyógyszertárak és az állam között azonban még tárgyalások folynak arról, hogy ki finanszírozza az ügyeletes gyógyszertárakat.
febr. 14
10:57
Az Ötöslottó nyerőszámai a 6. héten (Pénzcentrum)
Kinek, mit hoztak a mai számok?...
febr. 14
11:06
Gyanús lett a NAV-nak a hat reptéri futószalagon hagyott bőrönd (Privátbankár)
Mintegy 7700 doboz csempészcigarettát foglaltak le a pénzügyőrök a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren két Dubajból érkező utastól - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
febr. 14
11:09
Csak elodázni lehet a Windows 10 automatikus frissülését (Infostart)
A Windows 7-et és 8-at használók gépén hamarosan automatikusan letöltődnek a program 10-es változatának telepítő fájljai, akkor is, ha ők ezt nem akarják. A cég ezzel - ha erőszakos módon is, de - biztonságosabbá szeretné tenni a számítógépeket - mondta az IT Café szerkesztője.
febr. 14
11:12
Migránsválság és a brit EU-népszavazás - ez a V4 csúcs főbb témája (ProfitLine)
Rendkívüli visegrádi miniszterelnöki csúcstalálkozót tartanak hétfőn Prágában, amelyen a cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák kormányfőn kívül Macedónia elnöke és Bulgária miniszterelnöke is részt vesz.
febr. 14
11:48
NAV: a felszámolás alatt lévő cégek által kiadott eszközök után nem kell adózni (GazdaságPortál)
A felszámolás alatt álló befektetési vállalkozásoknál vezetett nyugdíj-előtakarékossági számlákon (nyesz) és tartós befektetési számlákon (tbsz) lévő eszközök kiadásával, illetve a Befektető-védelmi Alap (Beva) által fizetett kártalanítással kapcsolatban nincs adófizetési kötelezettség – derül ki az adóhatóság tájékoztatójából. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján ismerteti: a 2015-ben…
febr. 14
11:51
Ha a britek kilépnek, mások is követhetik (Portfolio)
A brit külügyminiszter szerint az Európai Unió sok más tagállamában tartanak a Brexit-járványtól, vagyis attól, hogy ha Nagy-Britannia kilép az EU-ból, a példát mások is követhetik. Philip...
febr. 14
12:00
Rosszul áll az OTP szénája, de néhány "morzsa" juthat Budapestre (Privátbankár)
Estek a vezető részvények a múlt héten a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a tőzsde részvényindexe, a BUX 931,93 pontos, 3,94 százalékos csökkenéssel 22 705,29 ponton zárt pénteken. A részvénypiac múlt heti forgalma 48,27 milliárd forint volt, szemben az előző heti 41,80 milliárd forinttal. A vezető részvények közül a legstabilabbnak a Magyar Telekom bizonyult, 1,78 százalékkal csökkent a múlt héten,…
febr. 14
12:18
Amerikai előválasztás - Dél-Karolinában vitáztak a republikánus politikusok (ProfitLine)
A dél-karolinai előválasztás előtti utolsó tévévitájukon csaptak össze szombaton a republikánus elnökjelölt-aspiránsok Greenville-ben. Heves és személyeskedésektől korántsem mentes volt a vita.
febr. 14
12:27
Obama és Putyin telefonon egyeztetett Szíriáról (Portfolio)
Telefonon egyeztetett Barack Obama amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök a szíriai rendezésről - jelentette vasárnap a Ria Novosztyi orosz hírügynökség a Kremlre hivatkozva. Az Interfax...
febr. 14
12:36
A görög bankoknak nem kell újabb feltőkésítés (Infostart)
A görög bankokba nem kell újabb pénzeket pumpálni a múlt év végén végrehajtott 14,4 milliárd eurónyi feltőkésítés után - közölte az Európai Központi Bankon (EKB) belül működő bankfelügyeleti testület vezetője.
febr. 14
12:54
Putyin Szírián teszteli le a hadseregét? (Privátbankár)
John McCain amerikai szenátor szerint Putyinnak esze ágában sincs szövetségre lépni a nyugati koalíciós erőkkel szír területen.
febr. 14
13:12
Irán olajkivitele fokozatosan nőni fog (Infostart)
Irán a következő hónapokban fokozatosan növeli olajkivitelét a nyomott olajár ellenére is - jelentette be az ország első alelnöke vasárnap.
febr. 14
13:21
Átverés a magyar boltokban: mutatjuk a bűvésztrükköt (Pénzcentrum)
Még be se lépsz, már tudják, mit sóznak rád....
febr. 14
13:24
Két településen is izgulhatnak ma a választópolgárok (ProfitLine)
Két településen tartanak ma időközi önkormányzati választást. Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.
febr. 14
13:27
Hétfőn még kérhet valamit a NAV-tól. Le ne maradjon! (Adózóna)
Február 15-ig, azaz hétfőig még kérheti, hogy a Nemzeti Adó és Vámhivatal közreműködjön szja-bevallásának elkészítésében.
febr. 14
13:30
Biciklibarát településeket és munkahelyeket keresnek (Infostart)
Meghirdették a kerékpáros település és kerékpáros munkahely pályázatokat - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára. Tasó László elmondta: az elmúlt uniós finanszírozási időszakban 850 kilométernyi kerékpárutat építettek, a mostani 7 évben 1000 kilométer feletti lehet az újonnan megépített kerékpárutak hosszúsága.
febr. 14
13:30
Járványt okozhat a brit függetlenség (Privátbankár)
Ha tényleg jön a Brexit, a többi ország is meggondolja majd az EU-s tagságot.
febr. 14
13:36
Az szja-bevallások elkészítéséhez a NAV közreműködését február 15-ig lehet kérni (GazdaságPortál)
Az idén február 15-ig lehet kérni egy nyilatkozattal az adóhivataltól, hogy az adózó helyett állítsa össze a bevallási tervezetét. Tavaly a több mint négymillió személyijövedelemadó-bevallásból 340 ezernél működött közre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a bevallás elkészítésben – tájékoztatta Tamásné Czinege Csilla adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkár az MTI-t. Ismertetése szerint az…
febr. 14
14:15
10 nő, aki ronggyá kereste magát tavaly (Portfolio)
Szinte folyamatosan téma a világban a nemek közötti bérkülönbség, az egyenlőségtől látszólag még nagyon messze vagyunk. De azért van pár nő a világon, aki igazán sokat tudott keresni tavaly. Most 10...
febr. 14
14:24
Ne mondj le a kedveskedésről! Így tudod fillérekből meglepni az allergiás párodat is (Privátbankár)
Mutatunk 5 tippet, melyek segítségével az allergiában szenvedő partnerünket is megajándékozhatjuk a szerelmesek ünnepén, ráadásul még a zsebünkbe sem kell mélyen nyúlnunk.
febr. 14
14:30
Németországot nyugtalanítja, hogy mire készülnek a visegrádi országok (ProfitLine)
Németországot állítólag nyugtalanítja, hogy mi a célja a négy visegrádi ország, valamint Macedónia és Bulgária vezetői hétfői prágai csúcstalálkozójának.
febr. 14
14:42
Az osztrákoknak is elegük lett a külföldi munkavállalókból (Privátbankár)
Hamarosan új szabályozás jöhet Ausztriában a külföldi dolgozók számára: időleges tartózkodást és létszámkorlátot akar a kancellár.
febr. 14
15:03
Nem megy az adóbevallás? A NAV segít, de csak február 15-ig (ProfitLine)
Az idén február 15-ig lehet kérni egy nyilatkozattal az adóhivataltól, hogy az adózó helyett állítsa össze a bevallási tervezetét. Tavaly a több mint négymillió személyijövedelemadó-bevallásból 340 ezernél működött közre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a bevallás elkészítésben - tájékoztatta Tamásné Czinege Csilla adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkár az MTI-t.
febr. 14
15:09
Augusztusig biztosan tudja fizetni Ukrajna az adósságát (Portfolio)
Az ukrán pénzügyminisztérium azt közölte, hogy augusztusig biztosan fizetni tudja az ország adósságát abban az esetben is, ha a tervezettnél később érkeznének be az újabb külföldi hitelek a reformok...
febr. 14
15:27
Ha a britek kilépnek az EU-ból, mások is követhetik őket (Portfolio)
A brit külügyminiszter szerint az Európai Unió sok más tagállamában tartanak a Brexit-járványtól, vagyis attól, hogy ha Nagy-Britannia kilép az EU-ból, a példát mások is követhetik. Philip...
febr. 14
15:29
10 nő, aki nagyon sokat keresett tavaly (Portfolio)
Szinte folyamatosan téma a világban a nemek közötti bérkülönbség, az egyenlőségtől látszólag még nagyon messze vagyunk. De azért van pár nő a világon, aki igazán sokat tudott keresni tavaly. Most 10...

Keresés