2016. február 4. csütörtök

febr. 4
0:24
Lassabban csorog a Zwack Unicum (ProfitLine)
A Zwack Unicum Nyrt. üzleti éve első három negyedévében 2,0 milliárd forint adózott eredményt ért el, ez 11,6 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál - derül ki a társaságnak a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett gyorsjelentéséből.
febr. 4
1:30
Melyik várost választja a Homatech hulladékfeldolgozó? (ProfitLine)
Új helyszínt keres a Homatech Recycling Zrt. a Százhalombattára tervezett, ám ott a lakosság és a képviselő-testület által sem szívesen látott hulladékfeldolgozójának; az elmúlt néhány napban 19 önkormányzat és telephely-tulajdonos jelezte, hogy szívesen helyet biztosítana a közel 15 milliárd forint értékű beruházásnak.
febr. 4
4:06
Az egyszerűsített bevallás február 15-ig választható (GazdaságPortál)
Az egyszerűsített bevallást választhatják – ha megfelelnek a feltételeknek – azok az adózók, akik valamilyen okból lemaradtak a bevallási nyilatkozatról, ám szeretnék az adóhatóság közreműködését kérni személyi jövedelemadó (szja) bevallásuk elkészítéséhez. Az egyszerűsített bevallást február 15-ig, az 1553NY jelű nyomtatvány benyújtásával lehet kérni az adóhatóságtól. Az egyszerűsített bevallás…
febr. 4
4:15
Kié is valójában Németország? - Ingatlanpiaci titkok (ProfitLine)
Németország a mai napig igen kedvelt a befektetők körében, sőt az ország esetében növekvő trendekről beszélhetünk. A munkanélküliség az európai átlaghoz képest alacsony, az ország gazdasága - a leginkább politikai nehézségek ellenére is - erős. Nem csoda hát, hogy az erős gazdaság igen csábító a befektetők számára.
febr. 4
4:24
Brókerbotrány – Az új igénylők február 15-ig nyújthatják be igényüket a Kárrendezési Alaphoz (GazdaságPortál)
Február 15-ig nyújthatják be kérelmüket az új igénylők a Quaestor és a Hungária kötvényesek kárrendezését végző Kárrendezési Alaphoz. Azon Quaestor-kötvényeseknek, akik korábban a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapjánál határidőben jelezték igényüket, nincs teendőjük, kérelmük az új alaphoz kerül. A Kárrendezési Alap a kárrendezési törvény alapján 2016. január elsején kezdte meg működését. Az…
febr. 4
5:21
Kik minden idők leggazdagabb női vezetői? (ProfitLine)
Az elmúlt évben az amerikai Time magazin összeállította minden idők leggazdagabb embereinek listáját. A magazin munkatársai megpróbáltak egy olyan listát összeállítani, amely eredményeiben igen pontos, hisz különböző kultúrákat, történelmi időszakokat és gazdasági helyzeteket is elemeztek, gazdasági szakemberek és történészek segítségével.
febr. 4
5:54
Ilyen befektetésekkel szédítik a magyar biztosítók az ügyfeleiket (Portfolio)
A nyugdíjbiztosításoknak köszönhetően folyamatosan nő Magyarországon a befektetéshez kötött (unit-linked) biztosítások szerződésállománya, mégis sok olyan biztosítói ügyfél lehet itthon, aki nem...
febr. 4
6:09
Rég nem tette: Putyin udvarolni készül (Privátbankár)
Az orosz elnök az elmúlt években sok tekintetben könnyű helyzetben volt: jöttek az olajmilliárdok, megvolt a gazdasági alapja országa nagyhatalmi státusának visszaállításához. Nem kellett neki sem nagyhatalmakhoz, sem kapitalistákhoz fordulnia, minden meglett önerőből. Most változik a helyzet.
febr. 4
6:12
Szerinted is a "konyhában" van a nő helye? (Pénzcentrum)
Óriási a bérszakadék Magyarországon a férfiak és a nők között....
febr. 4
6:27
Botrányosan nehéz volt a középiskolások felvételije? (ProfitLine)
Számos médium számolt be arról, hogy szülők százai voltak felháborodva attól, hogy irreálisan nehéz volt idén a felvételi feladatsor a középiskolákba. A SzámoldKi.hu szakértői a vizsgaeredmények és annak eloszlási függvényének ismeretében elkészítettek egy kalkulátort, mellyel mindenki meg tudja nézni, hogy a képzeletbeli országos listán hányadik legjobb eredményt érte el a felvételi vizsgán.
febr. 4
6:45
Sürget az idő: az ügyvezetői teendők ellátása az új Ptk. szerint + tb (Adózóna)
Március 15-e nemcsak a kötelező törzstőkeemelés határideje, a kft.-knek dönteniük kell arról is, hogy ügyvezetőjüket milyen jogviszonyban foglalkoztatják. Ismertetjük, hogy ennek során milyen szempontokra és tb-terhekre kell figyelni.
febr. 4
6:48
Kilőtt az olaj, rég láttunk már ilyet (Portfolio)
Igen jelentős, 8%-os emelkedést produkált tegnap az amerikai WTI olaj árfolyama, azt követően, hogy ismét szárnya kaptak olyan hírek, miszerint Oroszország leülne tárgyalni az OPEC országokkal. Az...
febr. 4
7:06
Már nem menő a GoPro-kamera? (Portfolio)
Tegnap tette közzé negyedéves jelentését a GoPro, ami jókora csalódást okozott a befektetőknek, mind árbevétel, mind nettó profit tekintetében alulmúlta az elemzői várakozásokat a hordozható...
febr. 4
7:12
Erősödött a forint éjszaka (GazdaságPortál)
Erősödött a forint a vezető devizákkal szemben csütörtök kora reggelre szerda este óta a bankközi piacon. Röviddel fél hét előtt egy eurót 311,29 forinton jegyeztek a szerda esti 311,35 forint után. A svájci frank árfolyama 280,70 forintról 279,23 forintra, a dolláré 281,23 forintról 280,71 forintra gyengült. Az euró szerda este 1,1070 dollárt, csütörtök kora reggel ...
febr. 4
7:21
Brókerkárosultak! Itt a határidő, eddig lehet igényelni a kártalanítást (Privátbankár)
Február 15-ig nyújthatják be kérelmüket az új igénylők a Quaestor és a Hungária kötvényesek kárrendezését végző Kárrendezési Alaphoz.
febr. 4
7:21
1700 dolgozótól válik meg a Yahoo (HR Portál)
A Yahoo vezetője bejelentette, hogy a dolgozói létszámot 15 százalékkal csökkentik, továbbá bezárnak 5 külföldi irodát - tudatja a Portfolio.hu.
febr. 4
7:23
Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása: kettészakadt az ország (HR Portál)
Az ezredforduló óta folyamatosan növekszik a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási aránya. Földrajzilag azonban egyre jobban kettészakad az ország: míg Soprontól Budapesten át Kecskemétig hiány van megváltozott munkaképességűből, addig Dél-Dunántúlon, Békés, Csongrád és az ország keleti részén még mindig jelentős számú egészségkárosodott szeretne elhelyezkedni.
febr. 4
7:25
Az egyszerűsített bevallás február 15-ig választható (HR Portál)
Az egyszerűsített bevallást választhatják - ha megfelelnek a feltételeknek - azok az adózók, akik valamilyen okból lemaradtak a bevallási nyilatkozatról, ám szeretnék az adóhatóság közreműködését kérni személyi jövedelemadó (szja) bevallásuk elkészítéséhez.
febr. 4
7:27
Ki képviseli a fuvarozók érdekeit mostantól? (HR Portál)
Egyoldalúan felmondta a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) a Nemzetközi és Hivatásos Gépkocsivezetők Országos Szakszervezetével (NeHGOSZ) a közúti közlekedési alágazatban kötött, több munkáltatóra kiterjedő kollektív szerződést 2016. február 1-jével - közölte a szakszervezet.
febr. 4
7:29
Pályázzon! Egy gyakornokot és bértámogatást is kaphat (HR Portál)
Gyakornoki programokat támogató pályázati felhívások jelentek meg 16,2 milliárd forint kerettel a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP).
febr. 4
7:33
Az EU-tagállamok megállapodtak Törökország finanszírozásáról (ProfitLine)
Az uniós tagállamok megállapodtak az Európába tartó menekültáradat megfékezéséért cserében Törökországnak felajánlott hárommilliárd eurós segélyalap finanszírozásáról - jelentette be szerdán az Európai Unió Tanácsa. Magyarországnak 14,7 millió euróval kell hozzájárulnia a csomaghoz.
febr. 4
7:35
Az egyszerűsített bevallás február 15-ig választható (ProfitLine)
Az egyszerűsített bevallást választhatják - ha megfelelnek a feltételeknek - azok az adózók, akik valamilyen okból lemaradtak a bevallási nyilatkozatról, ám szeretnék az adóhatóság közreműködését kérni személyi jövedelemadó (szja) bevallásuk elkészítéséhez. Az egyszerűsített bevallást február 15-ig, az 1553NY jelű nyomtatvány benyújtásával lehet kérni az adóhatóságtól.
febr. 4
7:39
Belülről rohad az alma: így lehetne megmenteni a termelőket? (Privátbankár)
Nagyot fehérítene a zöldség-gyümölcs ágazatokon, ha itt is 5 százalékra csökkenne az adó.
febr. 4
7:42
Radikális EU-tervek: gázsógorok lehetünk az osztrákokkal (Portfolio)
Brüsszel radikális tervei szerint a tagállamoknak energiaválság idején akár saját ipari fogyasztóik rovására is ki kellene segíteniük regionális partnereik háztartásait és más védett fogyasztóit. A...
febr. 4
7:44
Olajban és benzinben fuldoklik Amerika (Portfolio)
Amerikában rekordszintre emelkedtek a nyersolaj és benzin tartalékok, egyes finomítói körzetekben pedig a marginok jelentősen visszaestek, így jogosan merülhet fel a kérdés, vajon a finomítói...
febr. 4
7:57
Leszoktunk a kommersz szeszekről? Keserű az új adó a Zwacknak (Privátbankár)
Megérezte a népegészségügyi termékadó bevezetését a Zwack Unicum, kisebb is lett a profit.
febr. 4
8:00
Elképesztő bérszakadék: tényleg ezt érdemlik a magyar nők? (Pénzcentrum)
Szerinted is a "konyhában" van a nő helye?...
febr. 4
8:06
Ez lett a dízelbotrány végeredménye (ProfitLine)
Folytatódhat a gépjárművek károsanyag-kibocsátását mérő új eljárás bevezetése, miután az Európai Parlament plenáris ülésén a képviselők nem vétózták meg az Európai Bizottság javaslatát - ismertette az Európai Parlament szerdán közleményben.
febr. 4
8:12
Kétmilliárd forintos megrendelést nyert el az Alteóhoz tartozó Sinergy kazánház építésére (GazdaságPortál)
Több mint kétmilliárd forint értékű fővállalkozói szerződést kötött az Alteo leányvállalata, a Sinergy Energiaszolgáltató, Beruházó és Tanácsadó Kft. a TVK Erőmű Kft.-vel. Eszerint a TVK ipartelepén létesülő új üzem gőzellátását biztosító kazánház kulcsrakész kivitelezője lesz a Sinergy. Az erről szóló tájékoztatást a Budapesti Értéktőzsde honlapján hozta nyilvánosságra az Alteo Energiaszolgáltató…
febr. 4
8:15
Kezdik belátni a főnökök, nem kell félni a fogyatékossággal élő dolgozótól? (Privátbankár)
Az ezredforduló óta folyamatosan növekszik a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási aránya. Tavaly már csaknem minden negyedik rokkant személyt foglalkoztattak. Bár ennek ellenére még mindig messze vagyunk az EU 40-50 százalék közötti átlagától, a változás komoly előrelépésnek tekinthető.
febr. 4
8:17
2 millióan sztrájkolnak Görögországban: elegük van a megszorításokból (Privátbankár)
Boltok, benzinkutak, patikák és a kórházak egy része is zárva lesz a 24 órás demonstráció alatt.
febr. 4
8:18
Szükségállapotot hirdettek Floridában (Portfolio)
Florida kormányzója szerdán rendkívüli állapotot hirdetett a déli szövetségi állam négy megyéjében, ahol felbukkant a zikavírus. Eddig kilenc ember betegedett meg zikalázban, az egészségügyi...
febr. 4
8:27
Kinek hány nap szabadság jár idén? (HR Portál)
Húsz nap fizetett szabadság az alap, ehhez jönnek a kor és a gyerekek után járó plusznapok. Ha azonban az ember történetesen rendőr, tűzszerész, repülőgépvezető, tanár, logopédus, vagy épp köztisztviselő, másként alakulnak ezek a számok.
febr. 4
8:33
Menekülttábor épülhet a magyar határnál (Privátbankár)
A magyar határtól mintegy harminc kilométerre fekvő Tasnádon nyitna menekültszállót a román kormány.
febr. 4
8:35
Sztrájkra készülnek a vasutasok (Privátbankár)
A sztrájk mellett döntött a Vasutasok Szakszervezetének választmánya arra az esetre, ha továbbra sem járnak eredménnyel a MÁV vezetésével folytatott bértárgyalások - írja a Magyar Nemzet.
febr. 4
8:36
Megbénul Görögország (Portfolio)
Görögországban az állami és a magánszektor dolgozóit képviselő két legnagyobb szakszervezeti tömörülés közel 2 millió tagja 24 órás sztrájkba lépett csütörtökön. Az ADEDY és GSEE a sztrájkkal a...
febr. 4
8:36
A zöldségeknél, gyümölcsöknél is jöhet az áfacsökkentés? (Pénzcentrum)
5 százalékos áfával már nem lenne értelme a trükközésnek....
febr. 4
8:39
Aranyra fel! Most kell venni a sárga fémből! (ProfitLine)
A részvény- és olajpiacokon 2016 elején tapasztalt folyamatos volatilitás komoly támaszt jelent a már egy hónapja erősödő arany számára. Az amerikai növekedés 2015 utolsó negyedévében tapasztalt lassulásához nagymértékben hozzájárult az amerikai olaj- és gázszektor nehéz helyzete – mindezek eredményeképpen a Fed kamatdöntéseinek várható intenzitására vonatkozó döntéshozói szándékok szép csendben…
febr. 4
8:51
Most a közigazgatást öntik nyakon rengeteg pénzzel (Privátbankár)
Két új EU-s pályázat érhető el, amelyek célja a közigazgatás technológiai fejlesztése.
febr. 4
8:54
Megint jó hangulatban indul a nap a devizapiacon (Portfolio)
Csütörtökön is optimista hangulatban indult a kereskedés a főbb feltörekvő piaci devizákkal, ezzel párhuzamosan a forint is erősödni próbál, de egyelőre nem sok javításra tellett tőle. Így továbbra...
febr. 4
8:56
Szabadalmi pert bukott az Apple (Portfolio)
Több mint 600 millió dollárt fizet az Apple egy szabadalmi perben, miután a texasi bíróság úgy döntött, hogy jogtalanul használta a VirnetX szellemi termékeit. Már másodszor döntött a bíróság a...
febr. 4
8:58
2008 óta először veszteséges a svájci nagybank (Portfolio)
Nem elég, hogy egy 3,8 milliárd frankos goodwill-leírás miatt 2008 óta először veszteséges lett, még a közeljövőre vonatkozóan is nagyon borús működési kilátásokat fogalmazott ma reggel a Credit...
febr. 4
9:00
Dolgozhatok rokkantellátás mellett közhasznú munkában? (HR Portál)
Rokkantsági ellátást kapok, dolgozhatok-e a helyi önkormányzatnál közhasznú állásban? Kap-e utánam az önkormányzat az támogatást?
febr. 4
9:06
Tőzsdenyitás előtt – Pozitív nyitást várnak az elemzők (GazdaságPortál)
A kedvező nemzetközi hangulat miatt pozitív nyitást várnak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó elemzők. Sinka Csaba, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint pozitívan indulhat a kereskedés, 0,5 százalék körüli emelkedést vár a magyar tőzsdén. Hozzátette: a Richter és a Mol és a Magyar Telekom is fontos technikai szintről próbálhat meg emelkedni. Elmondta, hogy ...
febr. 4
9:09
Próbál menteni a kormány: egyeztetnek az iskolákkal (Privátbankár)
Sokáig fog tartani és fájni is fog: összeül a köznevelési kerekasztal, de nem fognak egyhamar megegyezni.
febr. 4
9:12
Vételekre fel! Jó hangulat lehet ma a tőzsdén, de mit vegyünk? (ProfitLine)
Tegnap még borongós volt a hangulat a BÉT-en, a BUX 162,75 pontos, 0,69 százalékos csökkenéssel, 23 395,73 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 7,5 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.
febr. 4
9:12
Két közigazgatási pályázat nyílt meg a napokban (Portfolio)
Még decemberben megjelent két pályázati felhívásra nyújtható be mostantól támogatási kérelem, összesen 7,1 milliárd forint értékben. A fejlesztések következtében a közigazgatás hatékonyabbá és...
febr. 4
9:12
Már a közfoglalkoztatottakból is hiány van Sopronban (Pénzcentrum)
A hűség városában három év alatt a felére csökkent az álláskeresők száma....
febr. 4
9:14
Örülhet, aki lakást akar eladni (Portfolio)
Míg eddig rohamléptekben drágultak az árak a hazai lakáspiacon, a III. negyedévben már mérséklődni látszott az emelkedés - derül ki az FHB legfrissebb elemzéséből. Jelenleg a 2008 végén - 2009 elején...
febr. 4
9:27
A Századvég elnöke is beleülne a Corvinus rektori székébe (Privátbankár)
A mostani rektor, Rostoványi Zsolt mandátuma nyáron jár le.

Keresés