2016. február 7. vasárnap

febr. 7
1:00
Nem megoldás az államtitkárok 'csereberéje' (ProfitLine)
Az LMP szerint az államtitkárok "csereberéje" nem jelent megoldást a közoktatás problémáira.
febr. 7
2:06
Ezzel a migrációs politikával az unió a vesztébe rohan (ProfitLine)
Az unió félreérti a helyzetet, és hónapok óta terméketlen viták zajlanak az Európai Unióban a bevándorlással kapcsolatban a migrációs válság megoldását illetően - hangsúlyozta Szijjártó Péter az uniós külügy- és védelmi miniszterek amszterdami informális találkozójának zárónapján, szombaton az MTI-nek telefonon adott nyilatkozatában.
febr. 7
4:18
A nők rosszabbul vezetnek, mint a férfiak - bírósági határozat (ProfitLine)
2013-ban egy spanyol autósiskola jelentősen drágábban adta a tanfolyamot a hölgy tanulóknak (865 EUR), mint a férfiaknak (665 EUR).
febr. 7
6:30
Legalább 30%-os bérpótlékot a pszichiátriai ápolóknak! (ProfitLine)
Az LMP azonnali, legalább harmincszázalékos bérpótlékot követel a pszichológiai osztályokon dolgozó ápolóknak.
febr. 7
6:45
Rengeteg EU-s pénzt költöttek - most felkerültek a halállistára (Portfolio)
Közel 127 milliárd forintot fizettek ki az előző uniós ciklus tíz legnagyobb projektjére a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében, miközben a számukra megítélt támogatási összeg 140...
febr. 7
7:03
Munkahelyek tízezrei szűnhetnek meg: vajon a tiéd is veszélyben van? (Pénzcentrum)
Ezeket a területeket érintheti leginkább....
febr. 7
7:12
Összeolvadna papa és mama családi gazdasága – és áfázniuk kell? (Adózóna)
A feleség családi gazdaságába olvadna be a férj családi gazdasága. Biztos, hogy jó lesz ez így? Mit tegyenek a tárgyi eszközökkel? Kell-e áfázniuk is? Ha igen, levonható-e? Mire kell még figyelni az egyesülés során? Sinka Júlia adó- és számviteli tanácsadó sorra veszi az ajánlott lépéseket.
febr. 7
7:36
Milyen lehetőségei vannak egy kisvállalkozásnak a kitörésre? (ProfitLine)
A kis- és középvállalkozások (kkv) marketingje olyan piaci rés, amellyel a nagyobb ügynökségek nem szívesen foglalkoznak - mondta Szaladják Linda, az iData Kft. marketing vezetője szombaton az M1 aktuális csatornán.
febr. 7
8:06
FT-felmérés: a legnagyobb brit vállalatok zöme teljesen felkészületlen a Brexitre (GazdaságPortál)
A legnagyobb brit vállalatok zöme semmiféle készenléti tervet nem dolgozott ki a Brexitre, a lehetőségre, hogy Nagy-Britannia az EU-tagságról tervezett népszavazás eredményeként távozik az Európai Unióból – állapította meg szombaton ismertetett felmérésében a Financial Times. A londoni gazdasági napilap végigkérdezte a Londoni Értéktőzsde irányadó FTSE-100-as indexét alkotó száz legnagyobb…
febr. 7
8:15
Minimálbérünkkel az uniós lista végén kullogunk (Adózóna)
Hiába emelkedett az idei évtől kezdődően a minimálbér összege, az uniós tagállamokban jellemző szinttől továbbra is fényévekkel le vagyunk maradva – írja az mfor.hu.
febr. 7
8:33
Adj hálát a forintnak: az autósok egyik felének csodás lehet a hétfő (Privátbankár)
Az olaj ára egy hajszállal emelkedett a nemzetközi piacokon, viszont tele vannak üzemanyaggal a raktárak, tankerek, a kereslet meg nincs sehol. Irán is kezd aktív szereplő lenni a piacon, miközben a forint is erősödött - az autósok egyik felének egy igen szép bejelentés néz ki hétfőn.
febr. 7
8:42
Hazánkban megállt a sertésállomány csökkenése (ProfitLine)
Magyarországon az elmúlt években megállt a sertésállomány csökkenése, s ma már ismét 3,2 millió körüli az állomány - közölte a földművelésügyi miniszter szombaton Derecskén.
febr. 7
8:51
Az igazán szemét vállalkozó a gyerekeket is becsapja - most lebukott (Privátbankár)
Hamis gyerekjátékokat és ajándéktárgyakat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy miskolci és egy sátoraljaújhelyi játékboltban. Egy-egy eredeti játék mögé sorakoztatták fel a népszerű mesefigurák másolatait.
febr. 7
8:51
Rég látták ennyire borúsan a hazai tőzsdét a profik (Portfolio)
Bár januárban a rossz nemzetközi hangulat ellenére jól tartotta magát a BUX, az alapkezelők több mint másfél éve nem voltak ennyire pesszimisták a hosszú távú kilátásokkal kapcsolatban. Az...
febr. 7
9:09
Adj hálát a forintnak: az autósok egyik felének csodás lehet a hétfő (Privátbankár)
Az olaj ára egy hajszállal emelkedett a nemzetközi piacokon, viszont tele vannak üzemanyaggal a raktárak, tankerek, a kereslet meg nincs sehol. Irán is kezd aktív szereplő lenni a piacon, miközben a forint is erősödött - az autósok egyik felének egy igen szép bejelentés néz ki hétfőn.
febr. 7
9:45
A nagy kérdés: vissza kellene hozni a kínvallatást? (Privátbankár)
A republikánus elnökjelöltek legutóbbi vitájában sok időt szenteltek külpolitikai kérdéseknek, és a vízbefojtásos vallatásról, azaz a waterboardingról is megkérdezték a jelölteket. Trump még ennél is tovább menne.
febr. 7
9:45
Így újulnak meg Magyarország települései 2023-ig (Portfolio)
Elérhetővé váltak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) felhívásaihoz kapcsolódó output indikátorok adatlapjai, így ez a 36 féle indikátor segíteni fogja majd a pályázókat, hogy...
febr. 7
9:48
Hibára bukkantak - Iowában újraszámolják a szavazatokat (ProfitLine)
A Demokrata Párt tisztségviselői Iowában átvizsgálják a hét eleji jelölőgyűlések eredményeit, s ahol hibát, tévedést találnak, ott korrigálják az eredményt - közölték szombaton a párt illetékesei.
febr. 7
9:54
Heti makronaptár – Inflációs és GDP adatokra figyel a piac a jövő héten (GazdaságPortál)
A jövő heti hazai makrogazdasági naptárban leginkább a januári inflációs és a tavalyi bruttó hazai termék (GDP) adatok állhatnak a figyelem középpontjában. Hétfőn közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a külkereskedelmi termékforgalom tavaly decemberi adataira vonatkozó első becslését. Tavaly novemberben az export euróban számolt értéke 6,9, az importé pedig 7,9 százalékkal haladta meg az egy…
febr. 7
10:03
Óriásit bakizott a Tesco: patkány is került a kiszállított áru közé (Pénzcentrum)
Az érintett család igencsak meglepődött....
febr. 7
10:36
Inflációs és GDP adatokra figyel a piac a jövő héten (Infostart)
A jövő heti hazai makrogazdasági naptárban leginkább a januári inflációs és a tavalyi bruttó hazai termék (GDP) adatok állhatnak a figyelem középpontjában.
febr. 7
10:39
Most csak az volt boldog, aki az OTP-re fogadott (Privátbankár)
Az OTP kivételével estek a vezető részvények a héten a Budapesti Értéktőzsdén, a tőzsde részvényindexe, a BUX 1,50 százalékos csökkenéssel zárt pénteken. A részvénypiac múlt heti forgalma 41,80 milliárd forint volt, 5 milliárddal kevesebb, mint a megelőző héten.
febr. 7
10:54
Nemzetközi portugieserszemle és borkóstoló lesz Pécsett (ProfitLine)
Nemzetközi szemlét és borkóstolót tartanak a portugieser népszerűsítésére április 1-jén és 2-án Pécsett. A borversenyre a pincészetek március 20-ig nevezhetik boraikat.
febr. 7
11:15
Két másodperc alatt is felpörgetheted az agyad - ezt próbáltad már? (Privátbankár)
Meghökkentő, mennyire nem mindegy, hogyan ülünk le a számítógép elé, amikor dolgozunk: bizonyíték van arra, hogy nem ugyanúgy teljesít az, aki görnyedve üti a billentyűzetet, mint aki egyenes háttal ül a székén. Ha valamit meg kell oldani, húzd ki magad!
febr. 7
11:33
Nagy hatótávolságú rakétát tesztelhetett Észak-Korea (Portfolio)
Észak-Korea vasárnap reggel elindított egy nagy hatótávolságú rakétát, dacolva a nemzetközi tilalommal, de összhangban néhány nappal ezelőtti bejelentésével. Később bejelentették, hogy a hajnalban...
febr. 7
11:35
Hároméves mélypontra csökkent Kína devizatartaléka (Portfolio)
A People's Bank of China vasárnapi közleménye szerint a világ legnagyobb devizatartaléka januárban 99,5 milliárd dollárral 3,23 ezer milliárd dollárra csökkent. Decemberben rekordösszeggel, 107,9...
febr. 7
11:42
Az IPOSz a minőségi szakképzés erősítéséért közvetít a kamara és az iparosok között (GazdaságPortál)
Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSz) híd szerepet kíván betölteni a kamara és az iparosok között a minőségi szakképzés erősítése és az ipari tanulók számának növekedése érdekében – mondta Németh László, az IPOSz elnöke az MTI-nek, miután a szövetség országos elnöksége legutóbbi ülésén megtárgyalta a szakképzés helyzetét. Az elnökség egyértelműen amellett foglalt állást, hogy a…
febr. 7
11:51
Fellélegezhet végre a rubel (Portfolio)
Van alapja az orosz rubel utóbbi napokban látott erősödésének, így a deviza az év további részében fokozatosan eltávolodhat a néhány hete beállított történelmi mélyponttól - vélik a Societé Genereale...
febr. 7
12:00
Vásárszövetségbe tömörülnek hajdú-Bihari és partiumi települések (ProfitLine)
Vásárszövetségbe tömörülnek hajdú-bihari és partiumi települések; az erről szóló szándéknyilatkozatot szombaton Derecskén, az első hajdú-bihari téli vásár megnyitóján írták alá a települések vezetői.
febr. 7
12:09
Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank (Privátbankár)
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
febr. 7
12:45
Milliárdokat menekítenek biztonságos befektetésekbe (Portfolio)
A biztonságosabb eszközöket keresve több mint 10 milliárd dollárnyi tőkét vontak ki a befektetők az amerikai részvényalapokból a február 4-ig tartó héten, mellyel ez volt sorozatban az ötödik...
febr. 7
13:06
Tajvani földrengés - Keresik a túlélőket, sokan vannak még a romok alatt (ProfitLine)
Tizennyolcra emelkedett a szombat hajnali tajvani földrengés halálos áldozatainak száma, 152 embert még nem találnak a legsúlyosabban érintett Tajnan városban - közölte a helyi média vasárnapi első jelentéseiben.
febr. 7
13:21
Egy korszak zárul le: végleg kivégezték az ingyenbankolást (Pénzcentrum)
Már nincs teljesen ingyenes számla Magyarországon....
febr. 7
13:36
MNB: március 3-ig kell az Astra Biztosító egyes ügyfeleinek a román hatóságoknál jelentkezni (GazdaságPortál)
Március 3-ig kell postai úton jelentkezni a román pénzügyi felügyeletnél a felszámolás alatt lévő Astra Biztosító azon ügyfeleinek, akiknek nem kötelező gépjárműfelelősség-biztosításuk (kgfb) volt – mondta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője vasárnap az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában. Tájékoztatása szerint a nem kgfb jellegű, például casco, lakás- vagy…
febr. 7
13:57
Yellen fordíthat a dollár zuhanásán a jövő héten (Portfolio)
Bár hónapok óta mindenki a dollár erősödésére számít, az utóbbi napokban ennek éppen az ellenkezője történt, hiszen egy hét alatt majdnem három százalékot bukott az amerikai deviza az euróval szemben...
febr. 7
14:12
Az IPOSZ közvetít a kamara és az iparosok közöt (ProfitLine)
Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSz) híd szerepet kíván betölteni a kamara és az iparosok között a minőségi szakképzés erősítése és az ipari tanulók számának növekedése érdekében - mondta Németh László, az IPOSz elnöke az MTI-nek, miután a szövetség országos elnöksége legutóbbi ülésén megtárgyalta a szakképzés helyzetét.
febr. 7
14:15
Öveket becsatolni - nem akármilyen hét elé nézünk (Privátbankár)
Jó kis mozgalmas hét elé nézünk, gyakorlatilag nem lesz olyan nap, amikor nem történik valami fontos. A hazai makrogazdasági naptárban leginkább a januári inflációs és a tavalyi bruttó hazai termék adatok állhatnak a figyelem középpontjában, de az államháztartási hiányról is képet kapunk majd.
febr. 7
14:45
Kifakadtak a lengyelek: a migrációval kellene foglalkozni az EP-ben, nem Lengyelországgal (ProfitLine)
Az Európai Parlamentben az igazán fontos aktuális ügyekkel, például a migrációval kellene foglalkozni és nem Lengyelországgal - vélekedett Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter az M1 aktuális csatornán szombat este sugárzott interjújában.
febr. 7
14:51
Van élet a botrány után? Ők még bíznak a Volkswagenben (Privátbankár)
A gyenge évkezdet ellenére is meg kívánja őrizni a Volkswagen fő márkája, a VW piaci részesedését Németországban.
febr. 7
15:09
Lejtőre került az RTL műsorvezetője: meddig tarthat ki a vésztartaléka? (Pénzcentrum)
Ha ez így megy tovább, könnyen elfogyhat az aranytartalék is....
febr. 7
15:42
Heti tőzsdei összefoglaló – Csökkenő forgalomban esett a BUX a múlt héten (GazdaságPortál)
Az OTP kivételével estek a vezető részvények a múlt héten a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a tőzsde részvényindexe, a BUX 360,09 pontos, 1,50 százalékos csökkenéssel 23 637,22 ponton zárt pénteken. A részvénypiac múlt heti forgalma 41,80 milliárd forint volt, szemben az előző heti 46,84 milliárd forinttal. A vezető részvények közül a legstabilabbnak az OTP bizonyult, 0,26 ...
febr. 7
15:51
Illegális bevándorlás - a kvótarendszer feszültségekhez vezethet az Európai Unióban (ProfitLine)
A kvótarendszer olyan feszültségekhez vezethet az Európai Unióban, amelyek az egész közösség létét is meg tudják kérdőjelezni - mondta Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.
febr. 7
16:03
Elvette az emberek otthonait, most milliókat fizethet a nagybank (Portfolio)
Az HSBC brit nagybank 470 millió dolláros bírságot fizethet, amiért a pénzügyi válság kirobbanása idején a jelzáloghitellel rendelkező amerikaiak nem megfelelő tájékoztatása miatt végül többen is...
febr. 7
16:21
Friss! A Hatoslottó nyerőszámai az 5. héten (Pénzcentrum)
Ezen a héten 590 millió forint volt a tét....
febr. 7
16:39
Havazás, napsütés? Teljesen elmegy az időjárás esze (Privátbankár)
A jövő héten többnyire borús lesz az időjárás, sok esőre kell készülni, helyenként havas eső, hó is lehet.
febr. 7
16:57
Az Astra Biztosító egyes ügyfeleinek a román hatóságoknál kell jelentkezni (ProfitLine)
Március 3-ig kell postai úton jelentkezni a román pénzügyi felügyeletnél a felszámolás alatt lévő Astra Biztosító azon ügyfeleinek, akiknek nem kötelező gépjárműfelelősség-biztosításuk (kgfb) volt - mondta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője vasárnap az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.
febr. 7
16:57
A hitelminősítők is odacsaphatnak az olajtermelőknek (Portfolio)
Több jelentős olajexportáló ország számára is problémákat okozott az olajárak kiújult esése az év elején. A Bank of America-Merrill Lynch (BofA-ML) szakemberei szerint hamarosan újabb csapás érheti...
febr. 7
17:15
Trükközések, csalások - egyre kevesebbet bűnöznek a magyarok? (Privátbankár)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatala bűnügyi szakterülete tavaly kevesebb büntetőeljárást indított, és ezekben az esetekben az elkövetési érték is alacsonyabb volt, mint az előző évben, a kármegtérülés pedig javult. A költségvetési csalás körébe tartozó bűncselekmények elkövetési értékének aránya viszont nőtt.
febr. 7
17:33
Jön a rendelet: tovább bővíthetik a CSOK-ot (Pénzcentrum)
Várhatóan már a jövő héten megjelenik az otthonteremtési program használt lakásokra vonatkozó rendelete....
febr. 7
17:36
Folytatja a költségcsökkentést az Air Berlin (GazdaságPortál)
Folytatja költségei csökkentését a gazdálkodási nehézségekkel küszködő Air Berlin légitársaság. Ennek keretében Stefan Pichler vezérigazgató és a vezetés nyolcvan tagja lemond jövedelmének 5-10 százalékáról – írja a Spiegel magazin. A Spiegel értesülése szerint a légitársaságnál a túlórákat ezentúl előre be kell jelenteni és engedélyeztetni kell a vezetéssel, valamint ha lehet, szabadnappal kell…

Keresés