2016. január 3. vasárnap

jan. 3
9:21
Gázolt a vonat Zalabéren (Kripto Akadémia)
A holttestet a vonattól mintegy százötven méternyire találták meg.
jan. 3
10:00
Azonosították a tel-avívi támadás feltételezett elkövetőjét (Infostart)
Egy fiatal izraeli arabot neveztek meg az előző napi tel-avivi lövöldözés gyanúsítottjaként az izraeli hatóságok szombaton, a férfit még keresik.
jan. 3
10:36
Tüntetők betörtek Szaúd-Arábia teheráni nagykövetségére (Infostart)
Nimr al-Nimr síita főpap szaúd-arábiai kivégzése miatt tüntetők szombat este megtámadták a szunnita királyság teheráni nagykövetségét, és bejutottak a létesítmény terültére, de az iráni rendőrség nem sokkal később kiszorította őket - jelentette az ISNA iráni hírügynökség.
jan. 3
10:54
Kétéves gyerek a migránsválság idei első áldozata (Infostart)
Kétéves gyermeket találtak a vízbe fúlva az Égei-tengeren a görög hatóságok szombaton, vélhetően ő a migránsválság első áldozata, aki idén életét vesztette az Európai Unió határánál.
jan. 3
12:06
Hivatalba lépése másnapján meggyilkolták a mexikói polgármestert (Infostart)
Hivatalba lépésének másnapján ismeretlen fegyveresek betörtek a házába és meggyilkolták egy mexikói település polgármesterét - közölték a helyi hatóságok.
jan. 3
12:08
Fehér Ház: több idő kell az iráni szankciók előkészítéséhez (Infostart)
Az Egyesült Államok kormányzata azt várja, hogy Irán az elkövetkező hetekben befejezze a nemzetközi atommegállapodás életbe léptetéséhez szükséges intézkedéseket, ugyanakkor az ország ballisztikus rakétákkal végzett kísérletei miatti szankciók előkészítéséhez több időre van szüksége Washingtonnak - közölte az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadójának helyettese újságírókkal.
jan. 3
12:24
Öngyilkos merénylők támadtak egy iraki támaszpontra (Infostart)
Öt öngyilkos merénylő vasárnap megtámadott egy támaszpontot az iraki fővárostól, Bagdadtól északra, a biztonsági erők legalább 15 tagja meghalt, 22 megsebesült.
jan. 3
12:26
Újabb területeket árasztott el a Mississippi (Infostart)
A jelentősen megáradt Mississippi folyó újabb területeket lepett el Missouri déli vidékein és Illinois államban szombaton.
jan. 3
13:00
Vietnam szuverenitása megsértésével vádolja Kínát (Infostart)
Vietnam azzal vádolta meg Kínát, hogy megsértette szuverenitását, miután szombaton egy kínai repülőgép leszállt az egyik vitatott hovatartozású, Peking által mesterségesen létrehozott dél-kínai-tengeri szigeten.
jan. 3
13:18
A migráció növekedését jósolják 2016-ra a santería papjai (Infostart)
A migráció és a társadalmi feszültségek növekedését, ugyanakkor az országok közötti nagyobb megértést jósolták 2016-ra az afro-kubai vallás, a santería papjai hagyományos újévi jövendölésükben.
jan. 3
13:36
Több mint százmillió dollárt kampányolt össze Hillary Clinton (Infostart)
Jó hírrel kezdheti az új esztendőt Hillary Clinton. A demokraták elnökjelölt-aspiránsának 2015-ben összesen 112 millió dollárt sikerült gyűjtenie a kampányára.
jan. 3
13:54
Kígyóznak a sorok az olasz-francia határnál (Infostart)
A francia Alpokba hétvégén elindult olasz autósok több órán keresztül álltak sorban a francia hatóságok által a párizsi terrorista támadások után bevezetett szigorú határellenőrzés miatt - jelentette az olasz sajtó vasárnap.
jan. 3
14:48
Ukrajna betiltotta az orosz élelmiszer-importot (Infostart)
Ukrajna január 10-től megtiltja az orosz élelmiszerek importját. Az erről szóló döntés szombaton került fel az ukrán kormány honlapjára.
jan. 3
15:06
Véresen indult az év Salvadorban (Infostart)
Legalább harmincöt emberölés történt az idei év első napján Salvadorban, miután országszerte több számos helyen történtek összecsapások fegyveres bandák és a biztonsági erők között - közölte helyi idő szerint szombaton a salvadori államügyészség.
jan. 3
15:24
Irán és Irak vallási vezetői élesen elítélték a síita főpap kivégzését (Infostart)
Súlyos politikai hibának minősítette Szaúd-Arábia részéről Nimr al-Nimr síita főpap kivégzését vasárnap Ali Hamenei ajatolláh, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője, aki szerint az "isteni kéz" bosszút áll majd e cselekményért. Ali al-Szisztani ajatolláh, Irak vezető síita méltósága szintén élesen elítélte Rijád tettét.
jan. 3
15:39
Mága Zoltán "arat" (Kripto Akadémia)
Tele van szenvedéllyel és mégis nagyon kifinomult.
jan. 3
15:42
Az új évben sem csökken a Horvátországba érkező migránsok száma (Infostart)
Az új évben sem csökkent a Horvátországba érkező migránsok száma, szilveszter éjszaka óta 7 ezer migráns lépte át a szerb-horvát határt - közölte a horvát belügyminisztérium vasárnap a honlapján.
jan. 3
16:00
Mianmar öles lépést tett demokrácia felé (Infostart)
Öles lépést tettek a múlt esztendőben a mianmariak a demokrácia felé vezető úton azzal, hogy a parlamenti választáson szinte egyhangúlag a Nobel-békedíjas Aung Szan Szú Kji pártjára bízták az ország irányítását, de ezzel sem tudták megszabadítani az országot ötven éven át irányító egykori katonai kormányzathoz kötődő tábornokok befolyásától.
jan. 3
16:33
Ki tudja, mit eszünk? (Kripto Akadémia)
Azt hiszem elrontottam a gyomrom.
jan. 3
17:12
Olasz belügyminiszter: inkább a durva kiutasítás, mint egy fanatikus a városokban (Infostart)
Rendkívül veszélyesnek tartja a Balkán-félszigeten keresztül érkező migrációt Angelino Alfano olasz belügyminiszter, aki a terroristagyanús személyek Olaszországból történő kiutasítását bevált biztonsági intézkedésnek nevezte a La Stampa című napilapban vasárnap közölt interjújában.
jan. 3
17:14
Újdelhiben fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be (Infostart)
Fokozott biztonsági intézkedéseket rendeltek el vasárnap Újdelhiben, miután pakisztáni szélsőségesek megtámadtak egy indiai légi bázist a pakisztáni határ közelében.
jan. 3
17:30
Kiss J. László: Az EU folyamatos válság-üzemmódban volt (Infostart)
Folyamatos válság-üzemmódban volt az Európai Unió az elmúlt évben, olyan, fennmaradását fenyegető kihívásokkal nézett szembe, mint az államadóssági válság, a menekültváltság, valamint az ukrajnai és szíriai geopolitikai válságok, nem kevésbé az iszlám terrorizmus - mondta 2015-öt értékelve Kiss J. László külpolitikai szakértő az MTI-nek.
jan. 3
17:48
ENSZ: nem volt tisztességes bírósági eljárás a szaúdi kivégzések előtt (Infostart)
Az ENSZ emberi jogi főbiztosa vasárnap úgy vélekedett, hogy a szaúd-arábiai kivégzettek számára nem biztosítottak tisztességes bírósági eljárást, az Amnesty International (AI) jogvédő szervezet pedig közölte, hogy szerinte puszta "törlesztésről" volt szó.
jan. 3
18:03
Simicska hirdetőoszlopai újra állnak? (Kripto Akadémia)
A jogi helyzet tisztázatlan, a főváros a rendőrséghez fordul - A Mahir hétfőn 600 milliós igényt jelent be.
jan. 3
18:06
A törökök figyelmeztették Berlint a szilveszteri merényletveszélyre (Infostart)
A török titkosszolgálatok figyelmeztették a német biztonsági szolgálatokat, hogy szilveszterkor terrorista merényletekre lehet számítani Münchenben, s ennek hatására ürítették ki és zárták le a bajor főváros két pályaudvarát - írta vasárnap a Hürriyet Daily News című török napilap.
jan. 3
18:39
Vajna bejelentette: szerinte már az övé a TV2 (Kripto Akadémia)
A kormánybiztos egy piacvezető televíziót szeretne létrehozni.
jan. 3
19:00
Egyre fenyegetőbbé vált Észak-Korea (Infostart)
Észak-Korea, a világ egyik legelzártabb és leginkább magába forduló országa időről-időre igyekszik nukleáris- és egyéb fegyverkísérleteivel, továbbá különböző provokációkkal felhívni magára a nemzetközi közösség figyelmét.
jan. 3
19:36
Az évszázad gigaprojektjével dübörög a kínai külpolitika (Infostart)
Peking tavaly újabb fokozatba kapcsolt a nemzetközi diplomáciában, ennek meghatározó jeleként útnak indította az immár "Egy övezet, egy útként" emlegetett, még kínai mércével nézve is hosszú távra tervezett fejlesztési stratégiáját, azt a gigaprojektet, amely ettől az évtől kezdve a kínai külpolitika és gazdasági diplomácia megkerülhetetlen elemévé vált.
jan. 3
19:54
Az Egyesült Államok bezárta etiópiai drónbázisát (Infostart)
Az Egyesült Államok bezárta a dél-etiópiai Arba-Mincs városában lévő drónbázisát - közölte David Kennedy, az addisz-abebai amerikai nagykövetség szóvivője vasárnap.
jan. 3
19:56
Visszanyerte a világ bizalmát India (Infostart)
Nemzetközi pozíciójának erősödését hozta India számára a 2015-ös év, határain belül azonban a vallási szélsőségesség térnyerését, amelyet sokan a Narendra Modi vezette, tavaly hatalomra került Indiai Néppárt (BJP) számlájára írnak.
jan. 3
20:09
Meghalt Zsigmond Vilmos (Kripto Akadémia)
Január elsején, életének 86. évében hunyt el.
jan. 3
20:12
Hillary Clintont támadták a republikánus elnökjelölt-aspiránsok (Infostart)
Hillary Clinton demokrata párti politikus korábbi, rossznak minősített döntéseit támadták a vasárnap délelőtti tévés vitaműsorokban a republikánus párti elnökjelöltségre pályázó vetélytársak, akik Barack Obama demokrata párti elnököt sem kímélték.
jan. 3
21:21
A köröm fázásától a globalizációig (Kripto Akadémia)
Mit mondhatna a baloldal, ha volna, ha az új beszédhez megtanulna másként gondolkodni.
jan. 3
22:00
Brüsszel vizsgálja a jogállamiságot Lengyelországban (Infostart)
Az Európai Bizottság januárban napirendre tűzi a jogállamiság lengyelországi helyzetének kérdését, miután a varsói parlament néhány nappal ezelőtt megszavazta a közmédia átalakításáról szóló törvénymódosítást, amely széles körű tiltakozást váltott ki Lengyelországban és külföldön egyaránt.
jan. 3
22:18
Rijád megszakította diplomácia kapcsolatait Teheránnal (Infostart)
Szaúd-Arábia megszakította diplomáciai kapcsolatait Iránnal, miután a szunnita királyság teheráni nagykövetségét tüntetők támadták meg a hétvégén - jelentette be Abdel al-Dzsubeir szaúdi külügyminiszter egy vasárnapi rijádi sajtótájékoztatón.

Keresés